Lia kod tebe je baš nekako brzo išao postupak čini mi se od onda kad si pitala za štopericu kako ju čuvati pa do blastocista.
Koliko si dobila jajnih stanica?
Printable View
A joj kako je 5-ti kad izgledao 2014-te kad sam ja išla kad bi vam pisala bilo bi vam nestvarno. Ja sad sve ovo mogu povezati i zamisliti. Stalno oni nešto renoviraju i proširuju se.
Prije je dole čim se uđe na glavni ulaz bila cafeterija, na lijevo.
Niti ispred ono nije bilo uređeno a most niti u planu.
Dalma, držimo ti fige da uspe ovog puta❤️
Dalma sretno, nek ovaj put bude dobitni :heart:
LiaLia držim fige :-) i pridružujem se pitanju Lare koliko je bilo stanica ukupno? Ovaj broj blastica s 38god je stvarno super (btw ja sam isto godište i ne, nismo stare! :-))
Hvala svima.
Ovaj put imam više folikula pa se i nadam da će biti bar dvije jajne. :fige:
Ako se ne varam Lia je imala 10jajnih stanica.
Ja ću isto ubrzo 38. Al moj je amh jako nizak pa je trenutnih 5 folikula čudo nad čudima.
I naravno da nismo stare ;-)
Dalmal koliki je tvoj amh? Moj je pred prvi postupak iznosio 7 pmol i dr. L je rekao da se s tim još puno toga može napraviti. Sreća je i bila da sam imala oko 8, 9 antralnih folikula.
Ipak me je tad stavio u dugi protokol s kontracepcijom mjesec prije. Za drugi postupak me je stavio u tako meni čudan protokol i znatno jeftiniji. Amh više nisam ponavljala. Imala sam i poviši FSH što isto nije baš dobro!
Na temi protokoli i iskustva imaju moji protokoli i bilo bi dobro radi drugih cura da se pišu iskustva tko ide s vlastitim stanicama!
Vidim sada po vama svima da su ipak malo promjenili pristup ženama s niskim amh jer nije isto dati 2000 eura za stimulaciju i npr 800 eura kad se ide o svom trošku.
Na nekom od foruma sam pročitala davno da su cure radi boljeg endometrija jela hranu u kojoj ima fitoestrogena (brazilski, tamno pivo, sojino mlijeko, zobene itd).
Pogledaj ako te zanima.
Dobar folikul kolerira dobrom endometriju.
Ja sam na dan transfera imala nevjerovatnih 14 mm. Dr. L je ostao u čudu jer od 15 mm se smatra predebelim pa ni to nije dobro.
P.S. ma kakvi stare, 38 je baš lijep broj ;-)
Sushi kako ste vi svi skupa?
Sad ste već i prešli pola trudnoće jel tako?
Moj AMH je samo 2,6 tako da je baš nizak. I nema smisla na veliku stimulaciju jer se neće postić ništa više nego sa modificiranim prirodnim. Čak je u prošlom postupku dr.L rekao da je možda sada i manji jer sam imala samo dva folikula. Kod mene je problem i što nisam reagirala na letrozol pa smo morali na klomifen koji djeluje na endometrij i ne deblja se. Ali evo par dana od zadnjeg klomifena pokrenuo se i endometrij.
Jedem i ja ciklu, ananas, pijem vrkutu...sve za endometrij.
Bit će to dobro ;-)
Hvala ti na savjetima
:-) evo 20tt mi prolazi... blizanci su cura i dečko.
U biti smo na više od pola sad jer se s blizancima računa cca 37 tjedana...ne izdrže oni do kraja.
Prošli tjedan sam preboljela i covid, s minimalnim simptomima, ali evo, usprkos tome čini se da je napokon sve krenulo biti malo smirenije i bez stresa :-) A i počeli su se javljati lupkanjem, pa sam po prvi put tek sad malo svjesnija što se zbiva... nakon puno godina MPO u biti nisam vjerovala da se to događa, stalno sam imala osjećaj da će mi netko doći u čekaonici i reći "vi tu ne pripadate". Glupa neplodnost.
Dalma, po svemu što se piše, čini mi se da oni super hendlaju nizak AMH i dobro prilagode stimulaciju... Znaš i sama da je tu velik faktor sreće, da se pogodi ciklus s dobrim brojem antralaca taman kad si tamo u postupku...
Ono što mi se čini još bolje je laboratorij, za koji moram reći da prateći ovih X postupaka u kojima smo svi skupa bili zadnjih godinu-dvije, dobiva u prosjeku vrlo dobar broj embrija.
Držim ti fige, javljaj nam :-) Jedino za vrkutu pripazi - za nju kažu da je abortivna i da treba s njom prestati prije postupka. Potraži malo o tome, provjeri je li istina...
Cure, jel vama Boban odgovara na mailove?
Meni stoje već 3 maila i ništa. . .
Odgovori vrlo kratko samo na Whatsapp ali ja trebam neke detalje. . .
Pozdrav Dalma...daj mi reci jesi ti danas bila u Sistini oko 9h? Supruga i ja smo upravo bili na potpomognutoj, a vidjeli smo neku curu u kariranoj kosulji (dalmatinku), pa rekoh da pitam :) Uglavnom, naletio sam na ovaj forum, te smo tu otkrili Acibademu i mislim da sam prelistao sav forum i mnogo ste nam pomogli u svemu...Kad se vratimo kuci budem opisao nase iskustvo (mi smo isli sa doniranim jajnim stanicama, ali smo mi doveli donora js, sestru od supruge)
Cure, jedno pitanje
Jel imao netko ikakvih nuspojava od Femare? Tipa lagana bol u jajnicima.
Pila sam ju 5 dana, na 9.dc najveći folikul 8,3 mm, što je očito pre malo. Dr. kaže da za sada ne reagiram na lijek ali ja zadnja dva dana imam konstantno laganu bol na oba jajnika. Nije bol zbog koje bi popio tabletu ili bi te spriječila u obavljanju bilo kakvih normalnih aktivnosti ali je prisutna.
Hej cure,
Evo da vam se javim iz sunčanog Skopja.
Jučer mi je bila punkcija, od 6 folikula 5 jajnih stanica i endometrij za mene nevjerojatnih 8mm :-)
Danas su me zvali da su se oplodile dvije :heart: :heart: i da je transfer u četvrtak (ako sam sve dobro razumjela).
Sushi, za vrkutu govore da jača maternicu i da je dobro pit kroz cijelu trudnoću...tako sam čitala. Al evo sad kad je endometrij dobar rado sam je se odrekla haha.
Super za curu i dečka, uživaj u lupkanju :heart:
Afrodita, ne znam ti ništa za Femaru, nisam koristila, ali mene su jajnici žicali od klomiflena, al već od drugog dana korištenja. Ja sam po tom znala da folikuli rastu. Jer kad sam bila na letrozolu nije me ništa bolilo i odgovor je bio nikakav.
Tako da ja vjerujem da je to znak da su folikuli počeli reagirati :fige:
Dalmal za dvodnevne embrije....živjeli;)
Samo hrabro naprijed. Estrofem će još podebljati endometrij. Ako nisi ziher provjeri dal je četvrtak transfer, s Bobanom najbolje. Sretno :heart:
P.S. na kakvoj si sad stimulaciji bila?
Sad čitam u postu gore da spominješ klomifen. Da on zna jako zeznuti endometrij. Svakakvih protokola ima. Uz klomifen i letrozol se mogu i gonali kombinirati, kasnije se dodaju, možda po 2 dnevno (150 i.j.).
Dalma,sretnoooooo!!!!
Hvala svima. :)
LaraLana da uz klomifen od 2.dana (5dana) sam 6.dan počela sa gonalom 1x150ij (4 dana) i 7. dan sa cetrotide (4.dana). 10.dan ciklusa stop injekcija, 12.punkcija.
Dr su i rekli (ST, ZG i dr.L; da ovaj put me bilo na sve strane) da treba proći koji dan od klomifena da se endometrij pokrene, da ga klomifen zeza. Fala Bogu tako je i bilo.
Nakon punkcije sam dobila isto kao prošli put: utrogestan 2×400, estrofem 2×2mg (prošli put bilo 4×2mg jer je endometrij bio ispod 7), decortin, aspirin i impryl.
Još sam dobila antibiotik za tri dana pošto na punkciji nisam dobila ništa.
U biti znači isto kao i prošli put, uz male preinake u količini.
E i večer pred transfera prolutex.
Tako sam i prvi put.
Draga Dalma, navijam za tebe. Da sve bude kako treba❤️
Afrodita sretno! Mene su bolili jajnici uvijek na klomifenskim stimulacijama...na način da sam imala osjećaj da su teški, čak i kad nije bilo folikula koji rastu na jednom od jajnika. Javi kako napreduje :-)
Dalma super rezultat s brojem dobivenih stanica! Držim fige, nek bude to to :-) Pozdravi Skopje...
Što se biljaka i čajeva tiče, ako nekoga zanima, imate odlične videe na tu temu koje je snimio Stribor Marković na web stranicama Soria, sve objašnjava :-)
Cure zna li netko dali umjesto Impryl mogu uzeti bilo koje druge tablete? Da ne kupujem tamo jer su preskupe, da ovdje neke uzmem? Sta vi mislite o tome?
DalmaB sretno
Hvala tebi i svima koji navijate za mene ;-)
O zamjeni za Impryl se već govorilo na forumu, al nisam zapamtila jesu se točno neke imenom spominjale. Bitno je da imaju aktivni oblik folne kiseline, metilfolat ako sam dobro upamtila. Bolje se apsorbira.
Ja sam se za početak odlučila ipak invenstirati u Impryl, za poslije ću vidjeti koliko će biti izvedivo.
Dalma, pisala da je endometrijum ovog puta bio neuobičajeno dobar pa me zanima da li si nešto promenila u odnosu na prošli put, prehrana, fizička aktivnost...
Srećno sutra na transferu!
Vjerujem da je razlog tome i što je bilo više jajnih stanica, mislim da to kolerira jedno s drugim.
A vjerovatno i to što sam ovaj put imala 6 dana poslije zadnjeg klomifena pa do punkcije (a zadnji put samo 4) pa je prestalo njegovo djelovanje na endometrij.
Što se tiče prehrane nisam ništa mjenjala, oba puta pila vrkutu i jela ananas i ciklu. Jedino što sam sad jedno dva tjedna prije ciklusa počela piti Impryl. Fizička aktivnost...išla na trening (nešto kao fitnes, full body workout) do prvog dana ciklusa.
Hvala na dobrim željama.
Ujutro sam u 8:30. Al moram popit utrogestan prije, tako da mi se ne nadajte (mislim mom javljanju), on će me zamantati
Ja sam pokazala sastav tableta koje pijem i dr. L je rekao da je dobro:
- pijem vec cca 3 god. Elenatal i Gyonositol
- zadnjih cca 6 mjeseci i Q10 i D vitamin u spreju
- tinkturu vrkute sam počela piti od 11. mjeseca pa do početka postupka (na preporuku DalmaIB :-) ) - to nisam pokazala jer sam počela nakon pregleda
Evo ipak nisam toliko smantana. Mislin jesan al sam i preuzbuđena.
Boban kaže da su fantastični embriji i sad gledam i papir i oba su osmostanična najbolje kvalitete. Lebdim :-) :heart: :heart:
Mala i ja sam pila Q10 jedno god dana i stala kad sam počela sa Imprylom jer se kao ne bi trebali skupa piti. B12 u spreju već godinama i njega sam sad prestala jer ga ima u Imprylu. I D vitamin također. Možeš dobiti na recept d-vital. Ide ti jedna ampula na dva tjedna tako da je zgodnije nego svaki dan se misliti. Njega isto koristim oko godinu dana jer mi je nalaz D vitamina bio ajme. 50 manjak, a kod mene 23 čini mi se
DalmaIB držim fige da sve bude po ps-u ovaj put.
Moja folikulometrija danas na 12.dc dva folikula 14 i 15 mm.
Sad čekam da vidim što ćemo dalje.
Mi imamo inseminaciju pa valjda ovo ipak nije loše.
Afrodita to je sasvim ok i zapravo najbolje kako sam ja malo čitala tu o inseminacijama da se ima 2 folikula.
3 bi ipak bila previše zbog moguće višeplodne trudnoće i kad je se ženama znalo tako dogoditi da imaju po 3 ili 4 folikula odustaju od inseminacije i radi se ivf postupak.
Tako da bez brige i u dobrim si rukama ;)
Ma ne brini, pretpostavila sam da je brzina u pitanju pa nisam ni reagirala na to ;-)
Hvala puno.
Iskreno nisam ni pitala za endometrij danas. Ako se prije za dva dana podebljao 2,5mm valjda je i sad bar nešto. A mislim 8 je sasvim dovoljno he he.
Ma sva sam vam pozitivna, šta da kažem :-D
Dalma ti si bila na transferu jučer ako dobro shvaćam ili tek čekate transfer? Sretno! Super vijest za dva savršena... Javi kako ide, držim ti fige!
Meni su dali da pijem (kršitelj koda) prenatal umjesto Impryla, ali su baš detaljno gledali sastav. Bilo im je bitno da je folna u aktivnom obliku kao metil folat i da je u usporedivoj količini po kapsuli kao impryl + da je vitamin B12 u aktivnom metiliranom obliku. Počela sam ga piti 3 mjeseca prije postupka, odmah nakon konzultacija.
Lia bi uskoro trebala betu vaditi ako se ne varam da je danas već 13 dan od tansfera blastice!
Senka se dugo nije javila već.
Medo isto tako već dugo nije pisala, medo ako čitaš javi se.