laky, ovaj put prepuštam riječ drugima!
Butterfly još maloooooo!
Printable View
laky, ovaj put prepuštam riječ drugima!
Butterfly još maloooooo!
evo pa mozda pomogne i ostalim pocetnicama poput mene..ja sam dobila popis sta ce sve trebati skupiti prije ulaska u prvi postupak i na samom startu u MPO vode pa cisto da se znate pripremit/orjentirat itd...
-sva dosadasnja medicinska dokumentacija
-Nalaz krvne grupe i RH faktora za oba partnera (vama uputnicu daje ginic a muzu opca praksa)
-Markeri na HIV,hepatitis B i C za oba partnera-ne stariji od 3 mjeseca pa ne morate zuriti s njima (uputnice kao i prethodno)
-Bakterioloski brisevi cerviksa-ne stariji od 3 mjeseca
-IF chlamydia,ureaplasma urealyticum et mycoplasma hominis (nemam pojma)
-Papa test ne stariji od godine dana
-Hormoni 3 i 21 dan ciklusa
-Pregled eventuana obrada i misljenje ginekologa nase ustanove (mpo doktor pretpostavljam)
-Za parove koji su u braku-kopija vjencanog lista, kopija osobne i kopija o OIB-u ( uzmite par komada kopija toga jer kaze dr M. da treba na vise mjesta)
-Za parove u vanbracnoj zajednici-izjava o postojanju vanbracne zajednice ovjerena kod javnog biljeznika, kopije osobnih i kopije o OIB-u...
sretno svima i neka nam cim prije dodje do nekih pozitivnih rezultata..
evo i ja se naručila na konzultacije ,pa budemo vidjeli kako i šta dalje..
čekalice naše,puno vibrica za lijepe bete,neka konačno krenu plusići..
starim i novim curama puno sreće..
Mala Mimi!! evo ja već 6 god. idem na ivf redovito svakih 6 mj.:-x ZAKONI SU SE MJENJALI I TAKO JA SAM PROŠLA 9 IVF-ova stimulirana ,plus dva druga!!! za desetak dana idem na prvi PRIRODNI!!!!!!!!!!!! DR.V. KAŽE DA KOD ŽENA KOJE NSU PROŠLE PUNO STIMULACIJA IMAJU PUNO DOBRIH REZULTATA! PA SE NADAMO!!:yes::yes::yes:
ajme jejja pa koliko vremena treba za sve to napravit? :lol: ko zna sta ce moj muz jos od pretraga morat napravit s obzirom na njegovu dijagnozu. vjerojatno ce meni to brzo bit gotovo jer ja u petak odmah poslije konzultacija idem kod svog ginica da mi makar da up za hormone jer bi u sub trebala biti M, pa ce mi mozda i ostale up dati i napraviti briseve :-/
samo da sve to brzo prodje do prvog postupka, nadam se da ce bit sve ok s nalazima.
suzi.s susjedo (po prebivalištu :)) pa gdje si se krila do sad?! ;) Toliko postupaka? Ja sam u ponedjeljak na punkciji, vidjeti ćemo što će biti...
:-PDržite fige za sutrašnji transfer...odmrzli svih 6 js i nadam se da če bar jedna ili dvije biti naši mirišljavi smotuljci!!!
Sneki hajde da već jednom skupa guramo kolica !!!cure sretno svima!!!
Drzim fige! Sretno i samo hrabro!
Zelim ti uskoro malog
ejla cure drage, da priopćim da sam dobila mengu, dobro se držim i baš sam bila ljuta,čak ne ne tužna ljuta jer me već nervira...
sutra zovem da se narućim za konzult. mislim da će mi dr. predložit prirodnjaka...
vulkan kako je prošlo, gnjiliš danas na kauču ?
kiki kad ideš na konzultacije,koliko si čekala?
snekica sretno draga, i stvarno je vrijeme da se počnu nizat velike bete!!!!
suzy.s sretno u prirodnjaku, ja sam prošla 6 stimuliranih i milslim da me ćeka prirodnjak.Nešto mi je dr.napomenuo na dan transfera.
a joj,butterfly,dobro mi poznata ta ljutnja,baš mi je žao... :-(
idem drugi tjedan ,dobila sam termin za 15 dana
kako je sutra praznik,bolje zovi u utorak :-) nadam se da će te brzo ubaciti i odmah dalje..sretno!
:-PHvala na željama,danas je prošlo sve ok,imamo dvije bebe jedna odličan i to če biti cura i drugi dobar koji če biti dečko-tako odredio dr.V...a ja se slažem,he,he...
betu vadim 25.10.
Butterfly ufa ...ali nedaj se ...kažu po statistici da je največa uspješnost od 5-7 postupka i to je to,sljedeči je dobitan!!!
nisam danas ni minute ljenčarila osim 2 sata ležanja na humanoj...imala god .braka pa nakon transfera mi krenuli na Krk i uživala...uvijek sam bila na kauču e sada si obečala da ču normalno sve raditi i živjeti...možda upali!!!
Sretno još jednom svima!!!
Cure,pitanjce. Sutra se trebam poceti pikati,a pijem antibiotike za zub. Smijem to dvoje zajedno ili da prestanem s antibioticima?
butterfly,zao mi je,ali super da vec planiras dalje :)
vulkan,neka se tvoje bebe cvrsto uhvate za mamu i ostanu kod tebe iducih 9 mjeseci!
hvala cure!
kiki imaš pravo,zovem sutra. Dobro 15 dana nije strašno, možda bi stigla u 11.mj u prirodni! Šta ćeš ti u stimulirani ili prirodni?
vulkan sretna vam godišnjica i da iduću proslavite sa dva mala smotuljka šetajući po rivi !
dino84 mali mimi ti je točno rekla, popi sve do kraja. Koliko imaš za pit, 7 dana?
Cure, pocetnicko pitanje, nadam se ne preglupo.. recimo dobijemo 2 potencijalna smotuljka nazad, ako se ulovi moze li se desiti da se ulovi samo jedan ili ako smo sretnice ulove se obavezno onda oba dva? malo me jos buni sve to pa si razmisljam s obzirom na moju velicinu/tezinu i to sve kako bih podnjela blizanceke ako jednog dana i uspijemo doci do toga.. nadam se da ste shvatile pitanje malo sam smotana s formiranjem istog..:lol:
jejja,
ako ti naprave transfer dva embrija mogu se implantirati oba, ili samo jedan ili na žalost niti jedan.
ako si krkhe građe, ako iz bilo kojeg razloga ne želiš potencijalnu blizanačku trudnoću, možeš tražiti transfer jednog embrija. (mada i tada postoji, istina vrlo mala mogućnost, da se taj jedan embrij podijeli i da nastane blizanačka jednojajčana trudnoća).
ostale embrije dobivene u postupku, ako su kvalitetni i dobro se razvijaju, u skladu sa smjernicama pravilnog liječenja neplodnosti treba zamrznuti.
eto, sad se opet nameće pitanje je li zamrzavavaju!?
Hvala Inesz, ako dodjem do te faze zaista cu onda morati razmisliti jer dva su ipak onda veca sansa da se bar jedan uhvati iako mi je zelja odavno imati blizanceke nisam sigurna da mi je to pametno bas radi građe..no valjda ce i doktor imati nesto pametno za reci u tom slucaju.. Za zamrzavanje zaista ne znam, nije li to da sad po zakonu nema zamrzavanja embrija :zbunj:
da vas malo pozdravim, ovaj tj. se idem naručiti za vadit briseve, pa ako zlu ne trebalo bude čega da to riješim na vrijeme i stignem ponovit a onda se vraćam u akciju:mrgreen: šta da vam kažem , navukla sam se...:lol: ne mogu odustati
butterfly,moram piti 7 dana,zadnji cu popiti prije prve folikulometrije. Hvala vam na odgovorima :)
jejja,sad po novom zakonu ima zamrzavanja embrija.
olivera,drzim fige da brisevi budu cisti kao suza.
olivera odustati:oklagija:,......samo naprijed draga, u ovome treba biti debelih živaca i extra uporan...sretni i neka nalazi budu čisti kao suza:dancingfever: pa da što prije kreneš dalje.
I ja jedva čekam opet krenut, vj. ću morati ponovit sve nalaze jer su mi iz 4.mj.
jejja ako te strah blizanačke t. razgovaraj o tome s doktorom, kad si u postupku? Ovo ti je prvi put?
Iako statistički nisu baš tako velike šanse da će se odmah dva uloviti, veća je mogućnost da neće ni jedan nego baš oba dva ali ako želiš transfer 1 embrija tako reci dr.
Mali Mimi ,ma nisam jos ni blizu postupku, cisto informativno ispitujem kako me sta zabrine.. Sigurno cu popricati s doktorom, nije da me strah za mene, strah me za bebace.. i da tek krecemo u sve to pa sam bas pravi pocetnik sa hrpom nepoznanicama i veeelikim ocima od straha ;-) Hvala cure, di bi bila bez ovih foruma s obzirom da oko mene nitko ne prolazi kroz isto..
Aaaaa, sutra hssg!bas me strah tog pregleda. Curke drzite fige da sve prodje ok!
[QUOTE=Bubamara 87;2242803]Aaaaa, sutra hssg!bas me strah tog pregleda. Curke drzite fige da sve prodje ok![/QUOTE
samo hrabro...:fige::fige::fige::fige:
Sretno, draga!
Pozdrav cure, ja nisam ovdje cesto ali evo da javim veselu vijest.....17 dan od transfer ß = 3117 :)
Čestitam prskalice!!!!!!!!!!
prskalice čestitam i sretno do kraja
prskalice čestitam !! :-D
bubamara nek prodje cim bezbolnije i bez neugode
cestitke prskalice
Bubamara- drzi se i nek bude sto bezbolnije..javi kako je proslo.
Prskalica- cestitam od srca!!
Nadam se da ce se pokrenut nesto da i mi kojima je potrebna pomoc strucnjaka ubrzo sve ostanemo T... Iako sam ja tek na pocetku ima cura koje imaju dobar staz u mpo vodama... ~~~~~~~~ za sve nas!
Hvala svima, javim kako je proslo. Popit cu helex i ketonal i nadam se da ce pomoc da bude sto bezbolnije.
hm da, najbolje, izdrogiraj se i ... fešta! :lol: Moja prva punkcija u Ri bila je zapamćena s puno smijeha u čekaoni... 2 normića, voltaren i pred punkciju ketonal... juuupiii... !:lol: I opet je boljelo, samo sam bila high!