Matt držim fige da vam uspije!
Printable View
Matt držim fige da vam uspije!
Joj kolko lijepih zelja. Kad bi bar to bilo mjerilo da li ce postupak uspjeti ili ne... :)
Hvala jos jednom, prvi uzv tek tamo sljedeci cetvrtak. Onda cemo tek znati na cemu smo...
Sretno svima
M@tt sretno!!!
Joj M@tt ubija to čekanje, čekaj M, čekaj bockanje, čekaj uzv pa opet uzv, punkciju pa čekaj oplodnju pa čekaj transfer, onda betu pa opet uzv...
Užas..
Sretno još jednom ;-)
Sreeetnoooo..... I da je zadnji!
Sretno M@tt !!!!!!!!!!!
Matekovi drzimo vam fige moj Zmajek i ja :kiss:
Ima li tko iskustva koliko je učinkovita analgezija prije punkcije u Poliklinici IVF? Idem u srijedu pa da se pripremim....
Ja sam prije zadnje punkcije popila ketonal forte, bio je jedan folikul i nije me boljelo, vrlo malo. pretprosli put mi je punktirao 8 folikula, nisam nista pila, i skoro sam umrla od bolova. sad cu popiti lumidol, nadam se da ce djelovati (ima 12 folikula koje ce morat izbusiti)
Ja mislim da sve te tablete ne koriste puno, mi smo na VV znali dobti inekciju voltarena pa me bolilo ko sam vrag, a 1 folikul za to nisam niš ni uzimala jer je stvarno brzo gotovo i ne boli toliko. Koristi ti za kasnije svakako
Barbi :-)
Bubasanja je pitala za IVF Polikliniku, ne IVF Centar za kojeg se zna da nema anestezije niti analgezije.
BubaSanja, nemam iskustva sa IVF Poliklinikom, ali ja sam u drugoj klinici imala dolantin intravenozno, bila su 2 folikula i nisam ništa osjetila.
Ne brini, sigurno ćeš dobiti odgovarajuću anelgeziju.
I sretno!
Barbi, i tebi sretno!
I moram još dodati da me sestra cijelo vrijeme punkcije držala za ruku, baš lijepo! :-)
nema niti analgezije :-o :-o
strašno!!!! i to kod privatnika...
ja sam u IVF poliklinici primila analgeziju, totalno me ošamutilo, al nije baš da nije bolilo :|
sve sam osjećala, al mislim da bi bilo puno gore bez toga
bar se nisam tresla od straha i bila sam onak, ko nadrogirana :mrgreen:
ono, glava mi je bila cool, al ipak je bolilo, kojih 10-12 folikula je bilo
a imala sam i punkciju bez ičega, u prirodnom ciklusu, bila je intenzivna bol, al je kratko trajala pa sam mogla to podnijeti
al više od jednog folikula nema šanse da bi išla bez ičega
zapravno, više nikad ne idem bez anestezije, nema šanse
Aaaaaa ja imam u cetvrtak punkciju bitc ce 10, u najgorem slucaju 12 folikula.... naravno po lucijevom sistemu, bez iceg... pomolite se za mene!!!!
barbi draga...
uh... rado bi te utješila, ali ne znam kako. mogu ti samo poželjeti da ovo bude onaj dobitni postupak.
zar doc ne daje niti intravenozno nešto da obezboli bar djelomično i zamanta glavu?
Ne, nista, bas nista! lud je! al uglavnom je dosta brz, pa izduras nekako...
Možda da popiješ normabel mi smo to uzimali prije na VV tek toliko da se malo tijelo i glava opuste
Joj draga, drzim fige
Poslusaj cure, uzmi nesto prije, za opustanje i za bolove
Znam da je u onom koktelu koji sam dobila bilo nesto za smirenje i voltaren
Pa mozda da si popijes to dvoje
Ja fakat ne kuzim zasto to tako radi :-(
Mislim da mu je stvarno vrijeme da si nabavi sestru :lol:
A za anesteziju - pa nema ni npr Betaplus stalno anesteziologa "u kući".
Ali po potrebi dolazi i daje ženama koje žele anesteziju. Žene koje žele su spremne platiti - i tako i bude - čist račun - duga ljubav. Klinika od toga vjerujem i nema neke koristi, a ženama je dano na izbor.
Nakon iskustva sa anestezijom (više od 5 folikula) i bez anestezije (1 i 2 folikula) - više nikad ne bih išla bez anestezije. To je čisto mučenje i nisam ga spremna trpiti ako ne moram - to je moje mišljenje. Dajem za pravo ostalima da smatraju kako su hrabre i jake i da to mogu podnijeti :)
I da - barbi - držim fige da prođe bez suza i velikih bolova!
Pa da, u tome je poanta, treba ju omoguciti
Znam da u Betaplusu to nije u cijeni, al mi je bitno da je mogu dobiti
Ja cu je traziti, jer nema sanse da to vise prolazim i trpim ako ne moram
Kaj nema ni sestru? Covjece, koje ustede...
Ah, necu vise o tome
Barbie drži se. Ja sam kod njega imala 4 punkcije bez ikakvih lijekova. Imali smo po 10-12 ili 5-6 stanica (ne znam koliko je bilo folikula u startu)..
Uglavnom, isprepadale su me prijateljice prije prve punkcije kao da ću u najmanju ruku umrijeti od bolova (jedna prijateljica je skoro povraćala od bolova)..
Kad sam došla gore, ostala sam doslovno bez zraka od panike, na kraju je boljelo, ali nije baš tako strašno kako sam mislila..
U prvom stimuliranom me prvih par komada onak malo boljelo, zadnja 2-3 su bila ajme i onda je već bilo gotovo sa svime..
Ne podržavam punkciju bez anestezije da se razumijemo, ali svaka od nas je drugačija i puno ovisi i o položaju jajnika.
Želim ti što bržu i bezbolniju punkciju i da nam javiš lijepe vijesti :-)
zasto se ne daje analgezija, na to mogu samo slegnut ramenima...
ali za anesteziju je potreban anesteziolog, a za anesteziologa kompletna infrastruktura - to je razlog zasto ga nema ni na VV.
Da,rekao je L da ne moze dati anesteziju jer nema osoblja i uvjeta za to.
Jedan od razloga sto sam ja otisla u Betaplus.
Imala sam 2 punkcije bez iceg,popila normabel i ketonal. Prvi puta me osamutilo,ali boljelo je,muz me cuo pred vratima da jaucem. Drugi puta mi bilo jos bolnije,al manje folikula pa je bilo brzo gotovo
Je li nam se javljala Darkica, spominjala je kraj 1. mj. za novi pokušaj?Zna li netko?Možda mi je promaklo, nisam čestu tu.
sestra ili brat, totalno nebitno
punkcija bez icega- jako bitno
Vrci, kuzim te, ni ja ne bih vise ponovila bez icega, pogotovo kad placam poprilicnu cifru
Zato sam ja bila sretna kad je dr.R. otisao tamo di imaju anesteziju
Ne kužim Ginger pa imao je dr. R i prije mogućnost dolaska anesteziologa u Viliju, ja najavila da želim i uspavali me bez problema
Ma je MM, i ja sam :-) krivo ispalo ovako napisano
Al kad je Vili prestao raditi ivf, bilo me frka da ne ode nekam di nema
U tom kontekstu sam mislila da mi je drago da ivf radi tamo gdje ima mogucnost anestezije
A-ha ;-)
Ja sam kod njega bila na punkciji 8 folikula, bolilo je jako, ali nemam izbora. kod r. sam imala 15 folikula i anesteziologa, nisam nista osjetila ali poslije sam umirala od bolova, a i onesvijestila sam se kad sam se digla na wc. popit cu si ja normabel i lumidol to je najjaci narkoanalgetik kojeg se mogu sjetiti.... premda ne ocekujem da me nece boljeti, ipak kako luci kaze od punkcije nitko nije umro, od anestezije umire troje ljudi dnevno
Ma što god tko mislio, ali u privatnim klinikama mogućnost izbora anestezije bi ipak trebala biti pravilo. Ako je tako vani (u Europi), ne vidim razloga da tako ne bude i kod nas. U ovom slučaju, radi se o kratkoj anesteziji od svega nekoliko minuta. Vjerujem da rizika uvijek ima, struka sigurno bolje zna. Ali zato i postoje anesteziolozi. Dva ili tri folikula, možda bih i mogla podnijeti, ali više od deset da mi vadi na živo...ne znam baš. Pogotovo ako sve to plaćam.