Moe prvotno napisa
Ovdje je raspoloženje dobro, pa da i ja podijelim sa vama svoju sreću.
Na 16+1 smo obavili još jedan redovni trudnički pregled.
Posteljica je smještena sa stražnje strane maternice, djelomično pokriva ušće, no rečeno mi je da se ne opterećujem s tim, da je važno to zabilježiti da možemo na idućem pregledu usporediti, a da će se dotad vjerojatno podići. MMu i meni su zabranjeni odnosi radi te spuštene posteljice, a ja sam se odlučila i dalje čuvati nekih pokreta, čučanja, dizanja teškog i slično.. Rekao je također da se ne iznenadim ako bude malo krvarenja i brljavljenja i da nije ništa zabrinjavajuće dok ne postane obilno - to se može dogoditi radi spuštene posteljice. To što se ne bih zabrinula hahah, mislim da bi preletila do prve bolnice da krene brljavljenje. Srećom dosad u trudnoći nemam ta iskustva.
Obzirom da mi je iz krvne slike željezo na donjoj granici - dobila sam preporuku za nabaviti i trošiti ekstra željezo. Moj CRP o kojem sam pisala negdje ranije je ok. Do idućeg pregleda imam ponovno napraviti krvnu sliku.
E sad onaj važniji dio...
Beba je savršeno dobro, raspoložena je i neprestano u pokretu. Izrotirala se nekoliko puta tijekom pregleda. Ruke i noge živahne, gura prst u usta, pokazala nam je i prstićem prema gore (thumb up), valjda nam daje znak da joj je super ispod maminog srca :) U jednom trenutku je imala palac u ustima, a već u drugom trenutku ručice preko genitalija. Pokretima usana je odavala dojam kao da nešto žvače, mljacka. Konačno su i proporcije tijela uobičajene, nije glava prevelika u odnosu na tijelo kao u ranijim stadijima trudnoće. Noge su dužinom prerasle ruke (isto su dosad bili podjednake dužine). Doktor je rekao da je sve razvijeno kako treba za ovaj stadij, mali mozak, jetra, mokraćni kanal, glavna vena iz srca, leće oka, usne, nosić, prstići, glavne kosti.. ma jednostavno - savršeno malo biće. Zvuk srca mami i tati kao pjesma. Sa 145 otkucaja u minuti :)
Sve cure koje ste prošle ovo što pričam znate kakva je to neizmjerna sreća gledati to savršenstvo;
Koje ste u fazi čekanja - želim Vam da što prije doživite ovakve predivne emocije.
Iako sam prilično osjetljiva i cmoljava na ovakve "scene", začudo tamo se držim jako dobro i nasmijano, a glavna zanimacija mi je (dok doktor objašnjava što je što) - kriomice pogledati u supruga kako zaljubljeno gleda u naše malo čudo na monitoru.
Sad nestrpljivo čekamo sljedeći pregled sa 20 tjedana trudnoće, i nadamo se da će mala glumica/mali glumac biti opet tako dobro raspoložen i zabavljati nas svojim nastupom na monitoru u ordinaciji.
Nadamo se da će mama i prije sljedećeg posjeta doktoru osjetiti bebine pokrete :zaljubljen: