Zasto u med?
Printable View
zasto sto pomaze pri zakorjenjavanju.
moze ici umjesto onog tekuceg hormona. inace, zna li netko koliko taj hormon kosta?
Ima li tko sjeme surfinije ili znate gdje ga nabaviti?
ste sigurne da će vam žižula uspjet na kontinentu? ona je jako osjetljiva na hladnoću
da, reznice se umoce u med, pa se zapiknu u zemlju na nacin da olovkom napravite rupu pa stavite reznicu (da se ne bi med maknuo).
moje su lavandice jos uvijek super. lovor i jasmin isto.
trava je posijana i pokrivena. mislila sam ispod tresnje staviti jagode u krug. funkcionira li ta ideja?
kod nas su najavili snijeg, pa cu unijeti unutra nesto ako bude potrebe.
Toliko sam u jurnjavi da ne stignem ništa. Ali, ove dane moram sjemenke poslati. Samoj sebi sam dala zadatak. Sve je počelo rasti, a ja tek jučer počela raditi po vrtu. A danas opet nisam stigla.
Zato sam subotu bila u Pordenoneu na sajmu cvijeća. A, koliko cvijeća! Ali, skupo. Puno skuplje nego kod nas, tako da sam uglavnom gledala i kupila novu vrstu jaglaca, ovakvi su
http://i39.tinypic.com/t53haq.jpg
U raznim bojama.
A vrećice sjemenja su po 2,5 eura. Da je bilo nešto posebno, uzela bih, ali nije. A ne vjerujem da bi mi kava, pamuk ili kikiriki izrasli iz sjemenke.
Ja koristim hormon u prahu. Traje mi godinama :) Za zelene biljke je oko 50 kn, za poludrvenaste oko 65, a za drvenaste oko 85. U vrtnom centru mbm. Kupila sam ovaj srednji, pa koristim za sve. Ovaj je za zelene.
http://touch.unichem-agro.hr/_files/...rhizopon_i.jpg
Javljam da sam jučer dobila svoje kovertice! Hvala cure!
jel zna netko gdje bi mogla kupiti sadnice glicinie(wisterie)?
ja sam gliciniu kupila od nekog covjeka na njuškalu, doduše prije jedno 2-3 godine..
prosle godine sam ju kupila u vrtnom centru u rijeci ( ali sam uzela onu patuljastu za balkon )
Ntko se ne javlja za RABARBARU? :-(
Našla sam rabarbaru, čovjek ih uzgaja negdje kod Zeline i imat' će sadnice kroz mjesec dana jupii! Ima nekoliko sorata.
i kod nas na jugu navodno uspjeva kikiriki...i to ko korov...
ja nisam pokusavala, nekako se ne usudujem jer imam mali vrt
jesam se ja već javila ovdje za sjeme raznih tikvica? jer ako jesam nisam dobila odgovor ;) šaljite na pp pliz.
imam za razmjenu sjemena butternut tikvi
Ima li netko što od ovoga:
- žuta, narančasta, crvena kana (sa većim cvijetom)
- vlasac, pelin, menta, spearmint, metvica,origano
Ja sam uzela sjeme rabarbare od nekog tipa na njuškalu.
A za kikiriki sam čula da tu kod nas ima netko u Dubrancu i da raste kao ludo.
Evo na ovoj stranici: http://www.prirodna-hrana.info/povrc...rca/rabarbara/
Dakle ima sad male sadnice ali treba ih pričekati cca mjesec dana, isporučuje i u ZG.
ok. hvala
Tko me pitao za jagode?? Please, podsjetitie me, može adresa na pp, pa šaljem. Počele su mi cvjetati i ima novih izdanaka, baš su lijepe.
flopice, ima rabarbare u Bauhausu, lijepe, velike sadnice. Prekjučer sam ih gledala, ali se nisam odlučila na kupnju.
Tek sam danas poslala sjeme i neke sadnice svima koje su poslale adrese. Ni ja još nisam sve posijala, pa mislim da ima vremena. Još mi je ostalo dosta sjemenja, pa tko želi cvijeće, bijeli patliđan i...nešto što se više ne sjećam što je, jer nisam zapisala, ali sigurno nešto zanimljivo, pa će biti iznenađenje kad proklije ;) neka napiše adresu.
Cure, početnica sam u sađenju pa bih molila raznoraznog sjemenja pogotovo što se može saditi u teglama, jer mi vrt nije velik, a voljela bih osim cvijeća imati i nešto malo povrća, pogotovo rajčica.
Hvala!:heart:
ja sam posadila zizulu! nadam se, nadam da ce uspjeti!!!
Ako ima netko viška graha, bez obzira jel nisli ili visoki ja bi malo
i sunčanice sa velikim cvijetom....
hvala
Beti hvala na info!
Cure, ima li tko sjeme lubenice?
Treba mi još i tikva, ona narančasta, glavata.
A može i koja dinja (cata, melun).
Na žalost, nemam ništa za ponuditi, tek smo krenuli s ovom pričom.
ako netko ima origano mozda?
bety- pun ti je inbox! :)
stigle su biljcice :*
imam sjeme butternut tikve(16 sjemenki bolje rečeno) i isto toliko tikve sa crnim sjemenkama(ne znam joj imena).
Imam viška sadnice čuvarkuće, ali ne znam kako bih to poslala.
slobodno je zamotaj u novinski papir i pošalji u običnom paketu.
Meni je Beti3 slala u običnom paketu razne sadnice, i ako podigneš paket odmah (uz uvjet da nije zapeo na pošti) može ih se saditi već drugi dan nakon što su ubrane. Može ih se zamotati u vlažan papir i s malo najlona, a za čuvarkuće ni to nije potrebno. Meni su znale stajati i po par tjedana ubrane, nikako da ih posadim, i opet bi se primile na kraju.
Jedino ne znam trebaju li kome sadnice čuvarkuće, kod nas rastu na svakom koraku i jako se lako presađuju, ali pretpostavljam da su valjda malo rjeđe kod vas na kontinentu.
Bokić...MM i ja smo dobili an korištenje jedan komadić zemlje pa bi si zasadili mali vrt.
S obzirom da je meni ovo prvi put u životu da se upuštam u nekaj takvoga molima bih vas za pomoć.
Posadili bi ona, da imamo za nas, malo paradajza, mrvkice, salate, možda tikvu....
Kaj da sadimo i ima li koja od vas za prodati provjerenih sjemenki?
Hvala :heart: