Fae poslala sam ti pp
Paketići poslani, zrakoplovom prioritetno, poštarica me uvjeravala da sutra stižu u Zagreb, a možda i Gospić. Veoma neuredne, zmazane, improvizirane kuverte. Označila sam jasmin i lovor, neoznačena je lavanda, nadam se da će stići živi, poprskala sam ih vodom i stavila u prozirnu vrećicu...
ima li netko slucajno koju sadnicu jagoda viška?
iz nekog razloga, u vrtnom centru u rijeci nemaju niti jednu na prodaju, na viskovu isto tako.. poslala sam vec nekoliko upita na njuskalo ljudima koji se tamo reklamiraju ali nitko ne odgovara ( ili bubnu neku suludu cifru poštarine, tipa 50 kn za 10 sadnica .. )
pa eto, ako tko ima viska na poklon ili prodaju, ja bi ih udomila vrlo rado!
jel mogu i jagodice u teglu?
zavidim vam na vrtovima![]()
Posljednje uređivanje od mala-vila : 06.03.2013. at 13:50
mogu naravno.. a vidjela sam jos jednu super ideju za balkon http://i1086.photobucket.com/albums/.../Jagoda003.jpg sta nije super![]()
http://blog.dealrocker.com/wp-conten...-Planters1.jpg
googlaj "upside down gardening" ima hrpa ideja .. mozda nemas vrt, ali uz malo mašte mozes imati dovoljno svega i na prozoru hehe
super je, hvala!
dakle, sad bi ja od nekog kupila cherry rajčice, jagodice i ponudite mi sve sto mogu posaditi na balkonu
moze i upute gdje da kupujem sjeme
-ja o tome niš ne znam, a već se godinama brusim na sadnju, mislim da ce ova godina biti TA
evo ti jos jedna slika da ti razbudi maštu http://www.urbanroots.org/site/wp-co.../05/garden.jpg
ja sam na zalost vec podijelila sve viskove sjemena, ostale su mi jos samo ljute papričice.
sakupi sta mozes od poznatih ( najbolje ako imas koga da ima svoj vrt i da ti da domace sjeme )., a ono sto ne mozes tako, uvijek mozes kupiti u ducanu.. ja ga kupujem po svuda, od plodina do vrtnog centra.. bitno je samo da je datum na sjemenu sto raniji ( od prosle godine najbolje, ne stariji ).. i to je to..
ako ti balkon gleda na jug, na njemu mozes saditi gotovo sve sta ti padne na pametja na balkonu imam paradajze, paprike, bosiljak, a ove godine planiram i koju jagodu
![]()
Ja imam jagode, lani sam ih posadila na malom komadiću zemlje ispred kuće, to se širi ko ludo, kao korov su. Vrlo rado ću poslati, samo mi objasniti kako da ih, tj. koji dio da odrežem i kako da ih spakiram da prežive i ja šaljem!!
HVALA LOTTA!
ali ne znam kako se to radi
jel nam moze netko pomoći?
A ja još kupila zemlju i planiram vrt napraviti ove godine.... Sretno mi, ha!?
[QUOTE=mala-vila;
ali ne znam kako se to radi
jel nam moze netko pomoći?[/QUOTE]
Iščupaj mladice tj. one bičeve iz zemlje i to je to!
nemoj ništa rezat, najbolje je iščupat s korjenom i onda ona dok dobije samo posadi u zemlju.... i jagodice nastave rasti!
A tu je nastala prava šuma, ne znam ja više što su tu mladice. Mada su se od ovih hladnih noći malo prorijedile. Ništa, danas mi je već kasno, ali sutra/prekosutra ću ja to pročeprkati i vidi što di pripada. Nema problema, kome treba, nek mi se javi na pp i ja ću poslati.
super, javi se na pp Lotta kad buš čupala pa se sve dogovorimo
ja sam se upravo vratila i z plodina i nema nis od onog sto mene zanima, uglavnom je povrže i voće koje zahtijeva veće površine
isvetica, ja sam dobila paketic
vec je sve posađeno. lijep je dan, pa sam stavila vani u teglice. oznake su se skinule, pa imam jednu grancicu za koju nemam pojma sto je, nema listica ni znakova, hihi....
i posebno ti hvala za lovor... koliko nisam bila na moru, skoro zaboravila kako mirisi.
penny, koliko vidim lavandice se dobro drze. listici su se rastvorili (nisu vise onako spljosteni kao kad sam ih tek posadila). izgledaju zdravo, a mozda je period prekratak da bi odjednom posahnulo sve. trenutno su kod moje curke u sobi. ona ima zelenu energiju; izrasta joj novi list orhideje, sve cvjeta, ima cak i bor u tegli koji je u mjesec dana izrastao par cm.
centar, je kratak je period vidjet ces tocno tek kroz mjesec dva, al velike su sanse da ti uspiju ...navijam odavde
umocila sam ih u med tako da to moze samo pridonjet ukorjenjivanju
haha...tako je samnom i sa sveki, njoj sve usahne, a meni uspjeva vecina![]()
Zna li netko gdje se može nabaviti sjeme potočarke (dragušca)?
SUPER! Imaš i green suprize, trebala bi biti lavanda, jasmin ili lovor.
p
Posljednje uređivanje od stellita : 07.03.2013. at 16:23
isvetica -- nisam vidjela da li smo se uspjele dogovoriti za žižule (ako ih ima) i za dostavu do Zg.
Možda znate, no ja nisam znala pa pišem. Sad postoji mogućnost slanja biljaka, grančica i sl. preko kioska Tiska - ukratko - na kiosku Tiska se u kutiju veličine S,M,L stave biljke i za 10 kn (bez obzira na veličinu) pošalje k primaocu na njemu najbliži kiosk Tiska. Stiže za oko tri dana.
petit, još nisu izvirile nove, čim krenu, šaljem
Ako nekome trebaju kadifice javite se... Ja svoje posijala dosta ih ostalo.
centar, tebi izvalim stablo s korijenjem![]()
isvetice ajde meni jedno malo stablo žižule, nego nitko nije reko dnakon gkoliko godina ili mjeseca ide u rod?
Zabilježila.
Nemam pojma nakon koliko rode, ja sam došla na odrasla stabla i doma (samonikla) i po udaji (posađena). Imajte na umu da su bodljikava stabla
Dal netko možda ima sjemena od cherry rajčica?
Posljednje uređivanje od mikka : 11.03.2013. at 13:53
zasto sto pomaze pri zakorjenjavanju.
moze ici umjesto onog tekuceg hormona. inace, zna li netko koliko taj hormon kosta?
ste sigurne da će vam žižula uspjet na kontinentu? ona je jako osjetljiva na hladnoću
Posljednje uređivanje od Školjkica : 10.03.2013. at 22:34
da, reznice se umoce u med, pa se zapiknu u zemlju na nacin da olovkom napravite rupu pa stavite reznicu (da se ne bi med maknuo).
moje su lavandice jos uvijek super. lovor i jasmin isto.
trava je posijana i pokrivena. mislila sam ispod tresnje staviti jagode u krug. funkcionira li ta ideja?
kod nas su najavili snijeg, pa cu unijeti unutra nesto ako bude potrebe.
Toliko sam u jurnjavi da ne stignem ništa. Ali, ove dane moram sjemenke poslati. Samoj sebi sam dala zadatak. Sve je počelo rasti, a ja tek jučer počela raditi po vrtu. A danas opet nisam stigla.
Zato sam subotu bila u Pordenoneu na sajmu cvijeća. A, koliko cvijeća! Ali, skupo. Puno skuplje nego kod nas, tako da sam uglavnom gledala i kupila novu vrstu jaglaca, ovakvi su
http://i39.tinypic.com/t53haq.jpg
U raznim bojama.
A vrećice sjemenja su po 2,5 eura. Da je bilo nešto posebno, uzela bih, ali nije. A ne vjerujem da bi mi kava, pamuk ili kikiriki izrasli iz sjemenke.
Ja koristim hormon u prahu. Traje mi godinamaZa zelene biljke je oko 50 kn, za poludrvenaste oko 65, a za drvenaste oko 85. U vrtnom centru mbm. Kupila sam ovaj srednji, pa koristim za sve. Ovaj je za zelene.
http://touch.unichem-agro.hr/_files/...rhizopon_i.jpg
Javljam da sam jučer dobila svoje kovertice! Hvala cure!
jel zna netko gdje bi mogla kupiti sadnice glicinie(wisterie)?
ja sam gliciniu kupila od nekog covjeka na njuškalu, doduše prije jedno 2-3 godine..
prosle godine sam ju kupila u vrtnom centru u rijeci ( ali sam uzela onu patuljastu za balkon )
Našla sam rabarbaru, čovjek ih uzgaja negdje kod Zeline i imat' će sadnice kroz mjesec dana jupii! Ima nekoliko sorata.
i kod nas na jugu navodno uspjeva kikiriki...i to ko korov...
ja nisam pokusavala, nekako se ne usudujem jer imam mali vrt
jesam se ja već javila ovdje za sjeme raznih tikvica? jer ako jesam nisam dobila odgovoršaljite na pp pliz.
imam za razmjenu sjemena butternut tikvi
Ima li netko što od ovoga:
- žuta, narančasta, crvena kana (sa većim cvijetom)
- vlasac, pelin, menta, spearmint, metvica,origano