mayato prvotno napisa
Slažem se sa apsolutno svime što si napisala.
I tvoja pitanja su i moja pitanja.
Meni osobno da nije bilo Rode možda isto ne bih dojila - razlog je prevelika neupućenost budućih majki.
Mene su spasile i dojim 17mjeseci i isto se budim po noći i isto ne dam voziti dijete bez sjedalice i isto odgovaram na svako njezino kme...
Imam situaciju gdje je zdrava, prava žena rodila i prekrasno počela dojiti bez ikakvih nuspojava tipa ragada, mastitisa i sl. i onda je odlučila prestati jer je njoj važnija njena komocija.
I ok, volim tu ženu, poštujem njen izbor, nije manje vrijedna u mojim očima...ali sigurna sam da je njena odluka pogrešna.
Zašto su uvijek glasniji oni koji rade krivo?
Moje je mišljenje da mi, koji pokušavamo raditi dobro nismo napasnici, savjetujemo se prijateljski, nudimo pomoć, razgovor, razumijevanje...nasilnici se nameću nasilnoi glasno...medijima, reklamama itd.
A u principu čovjek uvijek bira ono što njemu više paše...dojenje znači odricanje...a ne poznajem puno žena koje su voljne odreći se vlastite slobode, španciranja, sna po noći...ja zaista ne poznajem takve žene osim ovdje na forumu.
Čak i moja majka viče na mene jer još dojim i da je to sad previše, da od mene nije ostalo ništa, da to moram prestati bla,bla,bla.
Kao da moje dijete mene uništava...takva je njihova slika.
Dojenje - maltretiranje majke.
Odgovaranje na djetetov plač - razmaženo dijete ( nije mi još uvijek jasno gdje je granica do koje "smijemo" maziti dijete da ne bi bilo "razmaženo").
Vožnja u autosjedalici - moderna "glupa izmišljotina" - kao, a učemusu se djeca prije vozila? - i odmahnu rukom, kao ja sam glupa....
Svakome svoje...