Ima na tržnici Utrina ili Kvatrić u rinfuzi.
Ima u svim većim centrima na delikatesama. Ja kupujem u Superkonzumu samo zato jer mi je blizu. Ušećerene trešnje sam našla u Lidlu ove godine.
Printable View
helpppp, kuhala sma kremu od mlijeka i jaja s ekstraktom vanilije i prokuhala mi :-(, to se trebalo kad se ohladi smiješati sa slatkim vrhnjem..mogu li nekako to spasiti ili dodati nešto drugo u slatko vrhnje koje sma već izmiksala. Kod kuće imam samo još dva jaja i puding od vanilije..mogu li što s njim smučkati ako se ovo ne može spasiti
uspjela sam spasiti (valjda)..kad se ohladilo dodala sma vrećicu želatine u prahu u sve skupa umiješala u šlag..složila tortu, pa ćemo sutra probati.Nadam se da ćemo se ipak uspjeti zasladiti, novu tortu sam pravila, poprilično tešku i ništa, al baš ništa mi danas nije išlo od ruke (bjelanjci se neća finu mutiti, pa rolada popuca, pa krema ne uspije, pa zaboravim foliju u zdjelu prije slaganja torte..)uf
napravila sam
- kiflice s pekmezom
- srca, cvjetove i polumjesece od tijesta za kiflice - cvjetice sam lijepila pekmezom
- piplicine kukije s cokoladom i orasima
- kuglice od cokolade i narance
- coko-kokos kuglice koje se ne peku
- sutra jos crnac bez jaja
ako se sve pojede do stare godine, vjerojatno cu jos neke keksice zamijesiti
ja sam uspjela
suhe čokoladne kolače, rafaelo kuglice, čupavce i tortu Plavušina nutela...sutra još makovnjaču a za Novu imam potpuno novi popis ali isto od pet kom.
s tim da su većinu kolača petar i petra dobrano odradili sami a borna nam se motala oko nogu...:)
http://www.coolinarika.com/recept/805189/ radila sam po ovom recepte ( i prvi put sam ih radila) . Lijepi su, ali nisu savršeni. Trebalo bi raditi duplo smjesu, ispadne ih dosta malo, a dosta je posla.
Sretan Božić svima... na kraju je ispalo 10vrsta( nešto planiorano, nešto neplanirano): breskvice, medenjaci, paprenjaci, pivske vrećice, vanilin puding kiflice, orasi, kranslice s marmeladom, salama s banankom, obična oblatna, te jedini kremasti: Bobis-čokoladne tortice. Za Novu će još biti raffaello kuglice, čupavci i londoneri.
Aime, tek sad vidim da sam zaboravila vodu napisati :-o :-(
u šećer ide 2 deci vode da se sirup napravi.
joj oprosti :-(
Sretno javljam da nisam napravila ni jedan kolač. :mrgreen:
I feel good!
:dancingfever:
Ja prijavljujem:
vanilin kiflice
kokos kiflice
paprenjake (dio umočen i u čokoladu)
paprenjake sa bajamom
princesspufiće koji su već otišli skroz
kuglice od čokolade
keksići sa maslacem i tofee kremom
keksići sa maslacem i čokoladom
kuglof od čokolade
jedan kuglof od čokolade mi nije uspio pa sam napravila od njega šarene kuglice
kuglof sa sirom i sušenim voćem
orancine
macaronsi mi propali pa sam i od toga pokušala napravit kuglice al nije išlo
torta od tri vrste čokolade
Moram još jednom reći da su ovi princesspufići najbolji keksići kojima svi budu oduševljeni i obično mi odu prvi.
Morat ću opet skoro napravit novu turu.
Po kojem receptu radite paprenjake? Ja sam radila prošle godine po, kakti, provjerenom receptu s Coolinarike. Nisam imala svinjske masti (nemam ni sad) pa sam radila s maslacem. Uopće nisam mogla oformiti tijesto. Koliko god da sam mijesila (piše da se mora dugo mijestiti, ali brate mili, ja sam sat vremena brljavila po tome!), tijesto nije ostajalo kompaktno. Na kraju sam od toga mogla napraviti samo kuglice pa sam bila jako isfrustrirana i deprimirana jer su mi paprenjaci daleko najdraži kolači. Dajte neki recept bez masti, molim vas. :drama:
Ovi od princess puffy bi trebali imati sličan okus kao paprenjaci, zar ne?
Čuj, ti si sigurno sve dobro napravila, ali nisi ostavila tijesto preko noći. To je nužno kod tih kolača. Mora stajati najmanje 8 sati da se "umreži" inače ga ne možeš mijesiti (ako možeš odmah, pretvrdo je nakon pečenja).
Evo ti jedan provjereni s margarinom, od moje kolegice (to radim otkad mm ima dijagnosticirane povišene masnoće, pa za njega idu ovakvi):
4 cijela jaja
1 vanilin šećer
20 dag šećera
25 dag margarina
25 dag meda
1 kg brašna (pola oštro - pola glatko je idealna kombinacija, ali trpi sve, čak i polubijelo i jako je dobro s njim)
1 čajna žlica sode bikarbone
Začini: 1 žličica papra, malo ribanog muškatnog oraščića, klinčić, cimet, 1 žlica ruma, vanilin šećer (ili gotov začin za medenjake, 1 jušna žlica)
Med i margarin polaaaako otopiti (ne smije provrijeti jer se tijesto ne može umijesiti)
U brašno dodati sve suhe sastojke (šećer, začine), uliti rastopljeni margarin + med, a onda ubaciti jaja i sve doooobro umijesiti.
Staviti u zdjelu s poklopcem ili pvc vrećicu u frižider preko noći. Drugi dan izvaditi i ostaviti cca 15 min - pol sata na sobnoj temperaturi.
Dalje po želji - ovo tijesto se može valjati i izrezivati kalupima, može se rezati gradlom (kotačićem), a može se od njega oblikovati kuglice. NE smije se u isti pleh stavljati kuglice i tanke valjane oblike jer se ovi tanki prepeku.
Ja to pečem na pek papiru - tanke nekih 8 minuta, debele 12 minuta na 200oC. Ne smiju se prepeći jer u tom slučaju služe za lomljenje zubi (a ja imam i skupe dijelove u ustima, he he he...)
Dobar tek!
jel ima neka dobra duša da stavi link, ne stignem pretraživati koji su to
ja sam napravila medenjake (čovječuljke) i prutiće od oraha (one pariške). Ne kužim kako mi se nije dobro posušila glazura, a bili su dva sata na 50 stupnjeva. Inače su divni, ukusni, i baš sam ih elegantno izrezala, samo mi se glazura ljepi...
to ti je ovo: http://forum.roda.hr/threads/54978-G...tavno-i-ukusno
ja sam stavila rogač i orahe na komadiće, ali može bez oraha bez problema
meni je taj kolač zakon za mog supruga dijabetičara- potpuno izostavim šećer jer je rogač dovoljno sladak
Nakon 9 ispečenih vrsta kolača,ostali su samo okrajci.... koje torte pečete za Novu ? Ja sam imala u planu da mi ostane bar manja taca kolača (potajno se nadala) za Novu i da ispečem još tortu ,ali sada ipak pečem samo tortu. Koju,dajte prijedloge da li je to neka čokoladna, ili možda sa sirom ... ni sama neznam što, razmišljala sam o reformi...
kod nas je milka izazvala oduševljenje
Za novu godinu ću raditi pitu od jogurta i vrhnja i čokoladnu pitu. Ovu čokoladnu sam sad prvi put radila za Božić i jako nam je bila fina, samo sam umjesto lješnjaka u tijesto stavila oguljene i mljevene bademe.
http://www.coolinarika.com/recept/771203/
Ako hoćeš tortu, gle ovu, čini se fina
http://www.coolinarika.com/recept/no...m-i-cokoladom/
jel mozda ova
http://www.coolinarika.com/recept/746415/
Super sjecko... kako došao tako i otišao. Nisam podijelila bratovo oduševljenje njime.
Jedino za što valja je luk, ali samo ako pristajete na velike kockice. Meni su 6x6 mm prevelike kockice za luk, a premale za recimo juhu ili francusku, a prva sljedeća veličina je 12x12 mm što ne znam za što bi upotrijebila.
A osim toga ukupna površina te plohe za sjeckanje je tako mala da moraš sve povrće na pola nasjeckati da bi samo na toj spravi dovršio. I onda još sve to oprati. I naravno da sam se porezala...
Što kaže MD: da valja ne bi se prodavalo preko televizije. :)
Ostajem kod daske i noževa, posebno ovog http://www.natural-lifestyle.com/Nat...die_knife.html
da to je ta. Ogromna je pa je i idealna kad imamo više ljudi na ručku.
Jednom sam ju radila sa pola mase i u formi kolača, isto fino bilo.
E da, što se tiče čokolade, ja sam stavila dvije lidlove zelene s lješnjakom i jednu tamnu i ta krema mi je bila fina, krivo što za bijelu nisam neku ukusniju stavila nego onu lidlovu najjeftiniju.
I slobodno se može smanjiti šećer.
Ja opet imam sutra goste, pravit ću kolač sa šljivama neki...dosta je čokolada i krema
Za Novu radim prutiće od čokolade, trostruku čokoladnu tortu i štrudlu od višnji. Idem se sada primiti posla.
veceras planiram praviti
http://www.coolinarika.com/recept/tr...m-i-cokoladom/
jel netko radio?
izgledaju mi prefino
za božić sam pravila krempitu, slavonske paprenjake (sa začinom za medenjake), neke čokoladne kekse u američkom stilu i kruh u obliku djeda božićnjaka (svima ga je bilo žao rezti pa i sada stoji za dekoraciju).
za danas planiram šubare, raspucane čokoladne kuglice i kiflice.
vrijeme je da se krene ;)
ima li netko provjeren recept za padispanj?
http://www.coolinarika.com/slika/316314/