Danas bila na inseminaciji-beta za 3 tjedna...e pa zivi bili pa vidjeli :-))) mozda je treca sreca...hehe
Printable View
Danas bila na inseminaciji-beta za 3 tjedna...e pa zivi bili pa vidjeli :-))) mozda je treca sreca...hehe
sretno :fige:
Hvala ivana_sky...ne kuzim samo zasto ovaj put nakon 3 tjedna beta? Prije sam ju vadila nakon 2 tjedna...kaj ima veze to sto sam prije uzimala klomifen a sada je bez? Ne znam...cudno mi to...
Hehe...moguce...da :-)
Primjera radi, prošla sam 3 inseminacije i niti jednom mi nisu dali uputnicu za betu. Da se zaključiti kako zaista imaju vjere u te postupke. :-x
Meni daju uvijek...njihovu internu upitnicu tako da ne moram ici kod svog socijalnog ginica...bar nesto dobro :-)
I to je još jedan problem KBC Ri. U svim drugim bolnicama uputnica D1 pokriva i izdavanje uputnice za briseve (kad isteknu ovi koje donesemo kod prijave), uputnice za hiv i hepatitise, uputnice za betu, itd. Samo u KBC Ri moraš non-stop kod svog primarca na dodatnu obradu.
Usput, dobila sam račune s onih mojih inseminacija. Naplaćena su dva utz-a koja nisu napravljena. Nakon prvog AIH-a i onaj fantomski od S prije inseminacije. Da ih tužim HZZO-u ili?
nadam se da osim osoblja mpo odjela i klinika, netko i iz hzzo-a prati ovaj forum. tako bi mogli malo pročešljati i usporediti što klinike fakturiraju prema hzzo-u i što su pacijentice u mpo postupcima zbilja i dobile. bojim se da bi našli na veliki nesrazmjer naplaćenog i pacijenticama ordiniranog.
Bit ce da sam ja jedino sa Smiljkom zadovoljna,prema meni je stvarno bila super,mislim i dalje je.....Išli smo na IUI 10.09. Je bio postupak bez stoperice,prije toga dva utzv napravljena,IUI je odradio Mane i nakon dva dana kontrolni utzv kod S. Nakon 3 tjedna beta koja je bila 2458 i evo danas smo punih 11t zajedno. Mane je komentirao na postupku da smo za umjetnu zbog spermiograma ali ipak da moramo proći kroz IUI i da su jako male šanse da ćemo tako uspjeti. Nismo se nadali i ostali smo pozitivno šokirani. To je moje iskustvo sa MPO Rijeke.....pozzz
Ma voli je jer je '87 godiste. :-)
Profesorica iz Rijeke smatra da bi žena trebala do 35-te roditi svu svoju djecu.
za pacijentice nama ultrazvuka prije inseminacije, ali vidi čuda ti se ultrazvučni pregledi odjenom pojave u fakturama koje šalju na naplatu u hzzo.
kako se samo usuđuju biti tako nemarni u liječenju, dok se u isto vrijeme ne libe potkradati zdravstveni fond, tj. sve nas koji u njega uplaćujemo!?
Red,
ti bi mogla tražiti na uvid svoju fakturu.
Zamisli da ih sad zatrpaju zahtjevi za fakturama... Que panic mode. :D
cicko je imala srece i neka je sreca prati do kraja pa da sto mirnije doceka svoje malo cudo,ali svakako bi bilo lijepo da su ovakva iskusta pravilo a ne iznimka nazalost.
Ja neću tražiti fakture jer osobno nikad na svojoj koži nisam osjetila nemar, štednju ili uskratu nekog prava, dapače čak ima situacija gdje se reagiralo jako fer,a nije bilo nužno da se tako reagira i ne bi bilo za zamjeriti da se nije..tako da bi obzirom da sam u globalu jako zadovoljna ( na stranu manjak individualnog pristupa za koji je kriv sistem) bilo vrlo bezobrazno od mene da idem čačkat...Ne znam da li je moje iskustvo pravilo ili iznimka,ali mislim da bi reagirati trebali oni koji su zakinuti, a ne mi koji smo zadovoljni..a sve u cilju toga da pozitivna iskustva budu pravilo,a iskustva poput onog od eryngium da se iskorjene...
Lijepi pozdrav svima. Nadam se da sam na pravoj temi.
Nova sam na forumu,pa nek moderatori premjeste moj post ako sam ga postavila na krivoj temi.
Imam samo kratko pitanje vezano za IUI (AIH) u KBC Splitu.
Je li trebam nešto ponijeti sa sobom na postupak IUI? Spavaćicu i sl?
Ili samo dođem u robi? Prvi mi je postupak,pa sam još neupućena u protokol,a bilo mi žao gnjavit med. sestru jer sam vidila da ima puno posla. :-(
Ne znam kako je u Splitu ali inače na IUI u KBC Ri ne moraš nositi ništa jer sam postupak traje nekih 5-6 minuta i ostaneš ležati na stolu još 15. Nakon toga ideš kući :sing: Sretno!
Hvala ti puno.
Obući ću dužu majicu i gege,pa ako bude potrebe majica će glumit spavaćicu. :aparatic:
u osijeku nosis spavacicu kucni ogrtac i papuce, jer ako ima mjesta smjeste te na odjel gdje provedes cca 3h dok dr dodje i uzorak se pripremi za postupak, a poslije lezis 30-45min
Evo ako nekome zatreba informacija: Nije obvezna spavaćica,al je svakako poželjno da imate na sebi nešto u čemu možete prijeći iz jedne sobe u drugu bez da svima otkrijete guzu. Također,nakon postupka se leži na hodniku i tada će vam dobro doći da ste pokrivene,odnosno da možete povući majicu tako da niste svima na vidiku polugole.
Inače,na AIH sam bila u četvrtak. Sve je prošlo uredno i sad se nadamo...
pozdrav cure...danas mi je 14 dana nakon AIH (postupak je bio na 14 DC). jučer, 27 DC (doduše, navečer) sam napravila test i bio je negativan.
već dva dana imam tu i tamo grčeve kao pred M. inače uzimam utrogestan 2x2 i estrofem 1x1 i folnu.
što mislite, je li to sigurno negativan rezultat? baš sam jadna i tužna, ali svjesna sam malog postotka uspješnosti AIH.
mura svakako ponovi test sutra, moglo bi biti rano jucer.
Ponovila jučer, isto negativan. Cula se sa svojim dr, rekao neka prestanem sa terapijom, i ako M ne dođe do pon neka izvadim netu.
Pozdrav! Jako malo sam aktivna na forumu, ali često zavirim pod podpomgnutu da vidim što ima novo. Pisala sam svojevremeno dok sam bila u postupcima za prvo dijete koje je već velika cura. Tada nam je uspjelo ostati trudni u trećem pokušaju inseminacije (prirodan ciklus). Ovaj put je bilo potrebno malo više hormona i strpljenja (između postupaka), ali uspjelo je opet iz trećeg puta. Želim vam svu sreću svijeta da uspijete na ovom putu. Inseminacija ima malu stopu uspješnosti, ali ja sam živi dokaz da je moguće (unatoč mom PCO-u). Sretno!
mura jesi vadila betu ili je stigla vještica?
dagnja čestitam! da, uspješnost inseminacije je mala, ali opet nekomr usije, eto ja sam imala dvije ali na žalost nisu uspjele, sretno dalje, uzivaj!
Došla M danas u punom sjaju...
Nadamo se da će idući put biti više sreće.
dagnja, čestitam na uspjehu!
Pozdrav ženskice....evo jedna nova duša na forumu. Vidim da nema baš aktivnih u 2015.godini....pa nisam valjda samo ja na mpo? ;-)
Pozdrav!
Zanima me koje ste sve uputnice trebale za inseminaciju? Ja imam termin usred ljeta, a doktor mi je napisao samo D1 uputnica za folikulometriju i recept za klomifen.
Zanima me, treba li i MM neku uputnicu i hoću li ja još nešto trebati?
Bojim se da će svi bit na godišnjem, pa ne znam kako to ide?
Trebat ćeš još samo uputnicu za sam postupak inseminacije.
Tvoj muž ne treba uputnicu jer on ostavlja uzorak koji se obrađuje.
Samo će vam u bolnici dati papire koje ćete ispuniti, a kojima potvrđujete da želite inseminaciju.
Sretno!
U KBC Ri uputnica D1 pokriva sve postupke za godinu dana bez obzira da li su to ciljani odnosi, inseminacije ili IVF.
Suprug treba imati svaki put uputnicu za spermiogram na dan kad se radi postupak i nju izdaje njegov dr. opće prakse. Nisam sigurna da li je tako i u drugim ustanovama.
Ne znam kako je drugdje, ali u Vinogradskoj treba jedna uputnica za folikulometriju (koliko ih gid bilo tijekom jednog postupka) i za svaki postupak nova uputnica.
Ovo u Rijeci mi se baš sviđa.
Moja prva inseminacija
Moji nalazi - do sada sve ok, jajnici prohodni, hormoni uredni, sve 5
MM- spermiogram; oligoasthenozoospermia - oligozoospermia, na dan inseminacije 1,5 mil. pp što je izrazito loše
Prije postupka sam uzimala klomifen, primila štopericu (Ovitrelle) i sad sam na Utrogestanu. Jajnici me bole cijeli mjesec, a od utrića mi se nenormalno spava
Čekamo betu, ali ne nadam se jer je spermiogram očajan.... :-(
Nisam napomenula da je MM mjesecima uzimao Profertil koji mu ništa nije pomogao....