film je zaista prekrasan, gledala sam ga i često ga se sjetim u posljednje vrijeme.
Printable View
film je zaista prekrasan, gledala sam ga i često ga se sjetim u posljednje vrijeme.
Naravno da ćemo i ja i moja draga glasati protiv, ali po nama je referendum diskriminirajućih i nepotreban prvenstveno jer će se potrošiti novac državnih obveznika kojega tako i tako nema...
gledala sam film i što da kažem...tužno, a u isto vrijeme i tako stvarno, životno. to je scenarij koji nam se svima može dogoditi, a režija ovisi o svakom ponaosob. u bližoj obitelji imam donekle sličan primjer, ali zahvaljujući reakciji obitelji i uže okoline mislim da će naš "Bobby" imati ipak svjetliju budućnost unatoč svim ovim događanjima oko nas.
uglavnom, već je sve rečeno ono što o ovome i sama mislim. ne bih nikog posebno potpisivala, ali evo na brzinu ću izdvojiti cvijetu, seni, frku i sve ostale na čijem su tragu i moja razmišljanja. ono po čemu se ne pronalazim u recimo Dijaninim postovima je sasvim jednostavno i transparentno, a njoj zahvaljujem što je naglas rekla ono što većina onih iz suprotnog tabora ne želi izustiti, a to je činjenica da oni u homoseksualnosti vide nešto neprirodno i izopačeno. i mislim da ne vrijeđam nikog ako kažem da se apsolutno ne slažem s tim i da sam sama sa sobom skroz sigurna i mirna po tom pitanju. i zato nisu bezveze ona pitanja gdje forumašice pitaju koliko gay osoba stvarno poznajete u životu. nije isto o tome hipotetski razgovarati i s nekim proživljavati svakodnevnicu koju mu nemalo puta kroji njegova seksualna orijentacija. I nitko neće Dijani i meni spočitavati i pitati se što radimo sa svojim partnerima u svoja 4 zida spavaće sobe, ali "našem" Bobbyju se svi osjećaju prozvanima reći što misle o njegovim (njezinim) spolnim aktivnostima. Pri tome većina njih ni ne pokušava vidjeti koliko je to poštena, dobra i neiskvarena osoba. Određuje je najčešće samo činjenica što je ne privlače osobe suprotnog spola. I nije do obitelji....naprotiv. Obitelj je tradicionalna, heteroseksualna i usudila bih se reći funkcionalna zajednica. nije bilo nikakvog nasilja, zanemarivanja ni sličnog. ne bih sad u detalje, ali vjerujem da mnogi znaju o čemu pričam.
i još samo jedna sličica da pokažem koliko nas neznanje može unaprijed obilježiti. moja svekrva se uvijek onako potiho užasavala gej populacije i sve joj je to bilo nešto spooky i nastrano. jednom prilikom je kao sindikalni povjerenik imala sastanak u prostorijama gdje je nakon njih tribine održavala jedna gej udruga. kad su oni završili svoj sastanak, predstavnici te udruge su pozvali sve zainteresirane da ostanu na njihovoj tribini i ako žele da se mogu i aktivno uključiti u nju. moja sveki je iz znatiželje ostala i poslije mi došla sva uzbuđena i s onim stavom ko kad je kolumbo otkrio ameriku :mrgreen:...ajme bodulice, jel ti znaš da su to zapravo skroz ok dečki i djevojke, pristojni, pametni...čak ih je pitala kako su na tu vijest reagirali njihovi bližnji i iskreno se snuždila kad joj je jedan dečko rekao da se njega njegova obitelj srami i da s njima kontaktira u jako rijetkim situacijama. zapravo je tek po prvi put vidjela u njima osobe, a ne seksualnost koja je samo mali djelić onog velikog mozaika od kojeg smo satkani.
zato zbog "mog" i puno drugih Bobbyja ne mogu glasati niakako drugačije nego protiv. samo što sam nažalost svjesna da se iza ovog referenduma krije puno toga više od činjenice s kim i zašto Bobby spava.
pogledala sam isječak, ajme meni :(
Reny123, Obiteljski zakon u svojim dijelovima koji se tiču posvojenja zaista izrijekom ne spominje da ljudi s baš određenim zdravstvenim "felerom" ne mogu biti kandidati za posvojitelje, ali u stvarnosti moraš priložiti liječničku potvrdu da ne boluješ od težih i kroničnih bolesti. Imali smo i ovdje na forumu primjere kad su timovi u CZSS odbijali osobe s multiplom sklerozom u dugogodišnjem mirovanju, muževe s jednom davno dijagnosticiranim PTSP-om, a koji sada izvrsno funkcioniraju u svakodnevnici, čak i njihovi psihijatri jamče da su dobro itd. Uopće mi, zato, nije teško povjerovati da su odbili i gluhu osobu. Odbiju i osobe koje psiho-test prokaže kao imalo nestabilne, možda i invalide u kolicima, tko zna, ovisi o procjeni tima.
To je, nažalost, tako, gleda se najbolji interes djeteta. Je li to diskriminacija prema posvojitelju? Jest. Da je puno djece koja se mogu posvojiti, a malo potencijalnih posvojitelja, vjerojatno toga ne bi bilo.
XCitiraj:
tvoje ZA na referendumu znači ZA za inicijativu koja ga je pokrenula
recimo da mogu pretpostaviti koji su osjećaji prema gay osobama u igri.
sada kada je jasno da ih se doživljava isključivo kao nekakve spodobe koje žive samo da bi se seksale. i to još nastrano.
kao da nikakvog drugog smisla ni svrhe njihov život nema, kao da nisu ni kćeri ni sinovi, ni prijatelji ni susjedi ni tetke ni ujaci ni učitelji ni inženjeri, a ni vjernici!
a jesu, i te kako jesu sve to.
ali mi nikako nije jasno da netko može vjerovati kako ovim referendumom čini hrvatsku boljim mjestom za hetero populaciju, pustimo na trenutak homo.
razmislite, vi koji ste ZA, nije li isključiva svrha ovoj inicijativi namazati debelim guskama vratove?
cvijeta, hvala na ovom zaista prekrasnom postu.
vec mi se danima vrti u glavi, sto je zapravo svrha, sto je cilj, iznad onog dnevnog prepucavanja desni, lijevi, ovi, oni.
jer mislim da je vec mnogima jasno da se tu ne radi ni o djeci, ni o obitelji, ni o posvajanjima, ni o seksu, ni o bilo cemu slicnom.
radi se o tome, da li mi zelimo da u ustav republike hrvatske, u najvisi pravni dokument nase zemlje, ude odredba:
sve su zivotinje jednake, ali su neke jednakije.
a radi se i o tome, da dobro razmislimo, ako danas i pripadamo skupini jednakijih, gdje cemo sutra pripadati? i prekosutra?
a radi se i o tome, da li zelimo stvarati drustvo u kojem ce neki biti jednakiji?
Riječanka, ovom analogijom bi ti svih 700000 strpala znači u zatvor, jer bome se za gađanje kamenjem, bilo koga, ide u zatvor.Citiraj:
čini mi se poštenije uzeti kamen i gađati pedera u povorci nego pričati kako ih se poštuje, nema ništa protiv njih, ne smatra građanima drugog reda, baš ono, obožava ih se ALI samo neka im ne padne na pamet da za svoju zajednicu traže da se zove brak. ma do
No, u skladu s retorikom medija i retorikom na Rodi.
Razmislite malo koliko ste i vi svojom retorikom doprinijeli da neodlučni glasaju za...jednako kao i provladini mediji, i koliko
nesimpatija prema gayevima ste i vi agresivnom retorikom dodatno vjerojatno izazvali. O oštrim podjelama u društvu da ne pričam,
Reći ćete: pa nismo mi tražili referendum. Moj dojam je ko da ste ga jedva čekali, jer je Vlada uz vas. A drago mi je, s druge strane,
da se uistinu vidi kako je "velika" medijska sloboda u Hrvatskoj.
Oduzet se nikome neće nikakvo "pravo", ako referendum prođe, jer to "pravo" nije niti postojalo.
Istospolni brak je odobren u 15, petnaest zemalja u svijetu, od ukupno 196, koliko ih ima.
Pa kako uopće možete živjeti u takvom homofobnom svijetu? Kako možete živjeti u zapadnim
zemljama gdje isto nije odobreno?
Zaoštrile ste preko svake mjere, mislim da se stvarno više nema šta reći.
A ovo, tko je sutra sljedeći, fino su mediji napumpali do histerije neviđenih razmjera, sve do nacista i Hitlera,
pokušavajući onim neodlučnima utjerati strah u kosti valjda, nabiti grižnju savjesti, učiniti ih krivima.
Strašno su teške te optužbe, zato ih malo i javno istupa, i na Rodi i u medijima.
a ne znam, dijana, ne vidim nikakvu histeriju, samo legalno korištena sredstva da se dođe do što šire javnosti i utječe na njihovo mišljenje.
ako je pod legalno prošao način na koji se prikupilo više od 700 tisuća potpisa, onda mislim da se ni jedna strana nema na što žaliti.
Nema se što tu pumpati, povijest nam je dala dovoljno lekcija i dovoljno primjera kako završavaju ideje o tome da su neki bolji od drugih. Te ideje ili završe krvavo, ili se odbacuju kao zaostale. Uvije je riječ o drugima i uvijek je riječ o tome da je nešto "prirodno", a nešto nije.
Razmisli, sjeti se. Indijanci, robovi, Židovi i Romi, crnci, žene, komunisti, disidenti...
Nemaš argumente i ne pretjeruj da protiv strana pretjeruje jerbo je to doista smiješno slušati. Nemamo amneziju i z+svi znamo kako je počelo. Sad najbolje da se nitko ne buni i najbolje da budemo suzdržani prema nečemu što je diskriminirajuće i opasno.
Dijana, ja sam sigurna, SIGURNA, da si ti svjesna da stvari nisu takve kako si ih upravo opisala. uopće ne znam kako bih to nazvala - poopćavanje, ublaživanje, izvrtanje istine? kakva je to agresivna retorika kod nas? gdje si vidjela agresiju i kako bi ikoga neodlučnog išta ovdje napisano moglo pogurati u ZA pravcu? druga je stvar što one koji su već ZA to što pišemo pogađa i vrijeđa (iako ništa uvredljivo nije napisano, a niti agresivno) - ljudi su kruti, teško se odriču ukorijenjenih stavova, a nije ni na odmet činjenica da ničiji ego ne voli čuti da je u krivu, da diskriminira i nekome čini zlo (a to se čini priznala ti to ili ne jer samo naglašavanje nejednakosti ispunilo je tu svrhu. to je lančana reakcija koje su inicijatori itekako bili svjesni - ista stvar kao i razbijanje dvojezičnih ploča - neke su godinama neprimjetno stajale po selima da bi ih sad porazbijali. čemu to vodi? obnovi mržnje i netrpeljivosti. tako i s gayjevima - zahuktala se sad mržnja koja je bila u stanju mirovanja (donekle) i sad oni zbilja zli dobivaju potvrdu da je ok što su tu i tamo prebili kojeg gayja, a rađaju se sasvim sigurno i ideje o obnovi i pokretanju novih takvih "akcija". sad ti zli imaju debelo zaleđe koje se javno deklariralo kao takvo. jer gay je nešto neprirodno, nejednako i izopačeno - mora da je kad imamo potvrdu grand institucija i 700000 sugrađana).
misliš li zbilja da je ikome od nas bitno na čijoj je strani Vlada i da bi nam mišljenja bila drugačija da je npr. desnica na vlasti za vrijeme održavanja ovog referenduma? tko bi među nama PROTIV bio toliko lud da je jedva dočekao ovakav referendum i kakve to, pobogu, veze ima s Vladom? mada znamo kakve, ali to ima veze sa ZA, a ne PROTIV taborom, je l'.
i oduzimaju se prava, itekako se oduzimaju. oduzima se pravo da se krećemo u smjeru civilizacijskog napretka koji gay populaciji prava s vremenom povećava, a ne smanjuje. zbog ovog s_anja Hrvatska sigurno neće biti niti 16. niti 26., a vjerovatno niti 156. zemlja u svijetu koja će jasno i glasno reći gay is ok. ne, mi ne napredujemo. mi se downgradeamo na razinu zemalja gdje je potrebna čitava vojska da se npr. zaštiti gay parada. jer ovo što se kod nas upravo događa rađa - mržnju. možda ne kod tebe, ali kod velike većine ZAovaca koji samo upijaju eksplicitne, a pogotovo implicitne poruke, a da ne pričam o djeci, o novim generacijama koje su imale šansu izaći iz tog začaranog kruga mržnje, ali s ovakvim pohodima starijih, teško da će se i oni izvući.
i nisu mediji ništa napumpali. bio je MPO i pokušaj utjecanja na to pravo. zatim ZO. sad su spolne i nacionalne manjine na programu. a to ne vide samo oni kojima je taj cjelokupni program, hmmm, kako da se izrazim - "prirodan"?
ne kazem Dijana da to nije djelomicno tocno da su mediji odradili ovdje svoje, no povezivanje ovog referendumskog pitanja s pitanjima recimo zabrane medicinski potpomognute oplodnje i nije baš izmišljeno, dapače, mislim da je vrlo povezano, ista uistinu ista skupina je lani pokušala progurati i zabranu MPO postupaka odnosno izglasavanje novog MPO zakona. Srecom i mnogi vjernici ovo nisu podržali.
S druge strane, jesi ti razmislila koliko je Crkva odbila vjernika svojom retorikom vezano za MPO prošle godine ali i nametnutim ogdovorom na ovo referendumsko pitanje?
Ovo ti ja govorim kao vjernica, doduše u očima mnogih vjernica koja parcijalno konzumira....... ali nas je također mnogo.... vjeruj mi.
Da li su pravi vjernici stvarno sigurni da Isus želi da glasaju ZA? Što ako zbog toga završe u paklu jer Isus diskriminaciju smatra grijehom?
Mogao bi im reći - prekršili ste onu "ne laži" jer ste obmanjivali javnost da niste protiv jedne manjine i da niste protiv kršenja njihovih ljudskih prava.
Mogao bi im reći - prekršili ste onu "ne ukradi" jer ste krali dostojanstvo jednoj skupini ljudskih bića koja sam stvorio.
Bili ste oholi.
Kako biti 100% siguran da Isusu nije stalo do ljudskih prava, do ljudskog dostojanstva svih bića koja je stvorio?
To bih se ja pitala da vjerujem u njega. Činilo bi mi se da je on bolji od onoga što nam prikazuju, jer čemu sve...čemu uopće nekakva vjera...ako se ona svodi na mržnju, netoleranciju, netrpeljivost, strah od drugih...a duboko u srcu znala bih, iako možda ni ja ne bih priznala, da je o tome riječ.
A ni suprotna strana nije baš imuna na stvaranje histerije i plašenje ljudi, zar ne? Što je s raznoraznim člancima u kojima se tvrdi da će društvo maltene propasti ako gejevima dopustimo brak i posvajanje, da ne spominjem kako manipuliraju emocijama ljudi tvrdeći da će se onda dići i pedofili (???) i tko zna tko sve ne.Citiraj:
A ovo, tko je sutra sljedeći, fino su mediji napumpali do histerije neviđenih razmjera, sve do nacista i Hitlera,
pokušavajući onim neodlučnima utjerati strah u kosti valjda, nabiti grižnju savjesti, učiniti ih krivima.
potpis, frka.Citiraj:
Dijana, ja sam sigurna, SIGURNA, da si ti svjesna da stvari nisu takve kako si ih upravo opisala. uopće ne znam kako bih to nazvala - poopćavanje, ublaživanje, izvrtanje istine? kakva je to agresivna retorika kod nas? gdje si vidjela agresiju i kako bi ikoga neodlučnog išta ovdje napisano moglo pogurati u ZA pravcu? druga je stvar što one koji su već ZA to što pišemo pogađa i vrijeđa (iako ništa uvredljivo nije napisano, a niti agresivno) - ljudi su kruti, teško se odriču ukorijenjenih stavova, a nije ni na odmet činjenica da ničiji ego ne voli čuti da je u krivu, da diskriminira i nekome čini zlo (a to se čini priznala ti to ili ne jer samo naglašavanje nejednakosti ispunilo je tu svrhu. to je lančana reakcija koje su inicijatori itekako bili svjesni - ista stvar kao i razbijanje dvojezičnih ploča - neke su godinama neprimjetno stajale po selima da bi ih sad porazbijali. čemu to vodi? obnovi mržnje i netrpeljivosti. tako i s gayjevima - zahuktala se sad mržnja koja je bila u stanju mirovanja (donekle) i sad oni zbilja zli dobivaju potvrdu da je ok što su tu i tamo prebili kojeg gayja, a rađaju se sasvim sigurno i ideje o obnovi i pokretanju novih takvih "akcija". sad ti zli imaju debelo zaleđe koje se javno deklariralo kao takvo. jer gay je nešto neprirodno, nejednako i izopačeno - mora da je kad imamo potvrdu grand institucija i 700000 sugrađana).
misliš li zbilja da je ikome od nas bitno na čijoj je strani Vlada i da bi nam mišljenja bila drugačija da je npr. desnica na vlasti za vrijeme održavanja ovog referenduma? tko bi među nama PROTIV bio toliko lud da je jedva dočekao ovakav referendum i kakve to, pobogu, veze ima s Vladom? mada znamo kakve, ali to ima veze sa ZA, a ne PROTIV taborom, je l'.
i oduzimaju se prava, itekako se oduzimaju. oduzima se pravo da se krećemo u smjeru civilizacijskog napretka koji gay populaciji prava s vremenom povećava, a ne smanjuje. zbog ovog s_anja Hrvatska sigurno neće biti niti 16. niti 26., a vjerovatno niti 156. zemlja u svijetu koja će jasno i glasno reći gay is ok. ne, mi ne napredujemo. mi se downgradeamo na razinu zemalja gdje je potrebna čitava vojska da se npr. zaštiti gay parada. jer ovo što se kod nas upravo događa rađa - mržnju. možda ne kod tebe, ali kod velike većine ZAovaca koji samo upijaju eksplicitne, a pogotovo implicitne poruke, a da ne pričam o djeci, o novim generacijama koje su imale šansu izaći iz tog začaranog kruga mržnje, ali s ovakvim pohodima starijih, teško da će se i oni izvući.
i nisu mediji ništa napumpali. bio je MPO i pokušaj utjecanja na to pravo. zatim ZO. sad su spolne i nacionalne manjine na programu. a to ne vide samo oni kojima je taj cjelokupni program, hmmm, kako da se izrazim - "prirodan"?
Smatram se vjernicom i meni ovo uopće nema veze s mojom vjerom. Več sam napisala, glasati ću protiv.
ja bih da se shvati da nisu svi koji su protiv ovog referenduma fanovi i glasači sdpa. osobno, dio odgovornosti za ovaj jad prebacujem i na vladu. koja nije mijenjala zakon o referendumu kada je mogla i trebala, koja je na početku skupljanja potpisa izjavljivala cijeli spektar gluposti od toga da ne može doć do referenduma do toga da oni moraju blagoslovit promjene ustava. (sjetimo se onog mamlaza od pedje grbina.) na kraju krajeva, uopće nisu dali pitanje ustavnom sudu. tako da, iako ne mislim da su sve te greške u koracima rađene s intencijom, mislim da su nesposobni. tako da bih voljela da nas se prestane omalovažavati kao neke esdepeove poltrone. imam(o) mozak i srce i znam(o) što e ispravno. a ovakava nepravda to nije.
Dijana, ja nebih sve potpisnike zahtjeva za referendum strpala u zatvor i mislim da si dobro razumjela što sam htjela reći. otvorenu mržnju i nasilje u ovom društvu na određeni način (što je apsurd, naravno), smatram manje opasnim od ove u "uvijeknasmiješenoliceMarkić" upakirane netrpeljivosti. zašto - zato što će na ovu prvu društvo reagirati, uslijedit će sankcije i bacaču kamena (za sada) ne pada na pamet da u Ustav unesemo odredbu da se gađanje pedera kamenjem smatra jednom od temeljnih vrijednosti našeg pravnog poretka.
Ako ćemo o vjeri, ima li ijedan redak u Bibliji, kao svetoj kršćanskoj knjizi, koji podržava homoseksualnost? Ali znamo da postoji onaj koji
je žestoko osuđuje.
Što bi Isus rekao stvarno je deplasirano špekulirati. Već sam pisala, ja vjerujem u Boga, pa
ako me ima stići kazna zbog mog mišljenja, neka stigne.
Što se tiče agresivne retorike, ja izdvojim i citiram baš agresivan dio posta jedne forumašice, a vi me pitate da gdje ja to vidim agresivnost.
kadauna, ja se slažem da je Crkva svojom politikom oko mpo odbila mnoge vjernike, ali Crkva je ionako jedna pokvarena, loša i korumpirana organizacija, zar ne.
Vi ste bolji od toga.
laumi, raznorazni takvi članci (člancima u kojima se tvrdi da će društvo maltene propasti ako gejevima dopustimo brak i posvajanje), baš ne vrište na naslovnicama najčitanijih dnevnih novina i portala, tu su članci koji su ljude koji će biti za, proglasilii maltene nacistima.
Pa opet pitam, kako vam se da živjeti u ovom homofobnom svijetu, u kojem je samo 15 od 196 zemalja dopustilo istospolne brakove. Istospolni brak
još nije niti međunarodno priznat kao "pravo". Ne pomaže niti da odete nešto zapadnije, Slovenija je na referendumu odbila istospolni brak.
Pa ni do Austrije, ni do Njemačke.. Hoćete se odseliti svi iz zapadnih zemalja jer živite u takvom diskriminatorskom društvu?
Kako ne mogu sudjelovati u ovakvim raspravama hladne glave i previše me emocionalno iskasape, samo želim reći PROTIV uvijek i zauvijek.
Ooooo da, imala bih ja tu materijala za pisanje, ali bi bilo totalno OT. Kad doživiš da ti nedaju posvojiti jer imašš neku dg, a sve naznake ide tebi u prilog, onda se nađeš u koži svake diskriminirane osobe i ludiš zbog toga jer zakonski možeš svašta ali ti pojedinci to ne dozvoljavaju! Ako nekog zanima upravo to kako sam to i zašto napisala odgovaram na pp.
Upravo se to sad događa homo parovima, neovisno o djetetu koje bi mooožda jednom živjelo s njima. Nitko se nije zapitao da li SVI homo parovi i žele posvojiti? Što je s onima koji to ne žele? Sinoć, gledajući emisiju u kojoj je Markić gostovala, očit je bio dojam da je sve ono što ona zagovara ispravno, a sve druge pravne i dokazane teze totatno ništavne.
Evo još malo o njoj http://danas.net.hr/hrvatska/markic-...oja-proizvodi-kontracepcijske-pilule
http://danas.net.hr/hrvatska/pogleda...-zeljka-markic
Sad je moje pitanje za sve koje su u MPO svijetu (bilo IVF, ICSI ili pak oni koji traže pomoć donora) da li je ta inicijativa pro ili kontra obitelji?!
sry evo ispravnog linka http://danas.net.hr/hrvatska/markic-...pcijske-pilule
Kako ta njena firma ispituje lijekove? Na ljudskim zamorcima? Jel to moralno i u skladu sa njenom vjerom ili je samo lova (velika) u pitanju?
I njena jučerašnja izjava...homoseksualci se ne rađaju takvi,njih stvori okruženje i civilno društvo...
Zato pazite ljudi kud se krečete,da se ne zarazite slučajno :roll:
Jedan od članova šire obitelji je super riješio osobnu nedoumicu za-protiv. U obje strane je pokušao biti paranoičan do kraja, i kad je tako postavio stvar kaže da mu se jezičak na vagi debelo nagnuo na protiv.
Nije nekad loše potjerati stvar u ekstrem (u svojoj glavi, naravno), slika se raščisti.
ima i u Bibliji redaka koji podržavaju ropstvo. i još svaštanešto.
i koliko znam, ne osuđuje direktno homoseksualnost, već nasilje, silovanja i razvratnost, bilo homo ili hetero.
Isus je rekao "ljubi bližnjega svoga". niti jednu riječ o gayjevima nije rekao. zaštitio je one koje su osuđivali. spriječio je kamenovanje, a kako je valjda svima jasno, Biblija prenosi prije svega simbolične poruke i to kamenovanje se ne odnosi (isključivo) na ono fizičko. meni dosta.
ovako se razgovara kada argumenata - nema.
Ako ćemo o vjeri, ima li ijedan redak u Bibliji, kao svetoj kršćanskoj knjizi, koji podržava homoseksualnost? Ali znamo da postoji onaj koji je žestoko osuđuje.
Biblija osuđuje mnogo toga, ali pri tom podržava ropstvo, diskriminaciju žena, prinošenje ljudskih žrtava, fizičko kažnjavanje djece. Da li i ti to sve podržavaš? Također, u Poslanici Rimljanima piše i kako homoseksualci zaslužuju smrt. Kako se određuješ prema tome?
Što bi Isus rekao stvarno je deplasirano špekulirati. Već sam pisala, ja vjerujem u Boga, pa ako me ima stići kazna zbog mog mišljenja, neka stigne.
Fatalizam nikad nije pokretao svijet, već je uvijek bio na strani reakcionarnih snaga, a i pokriće za brojne zločine. Mnogi su stvarno vjerovali da ih vodi Božja ruka dok su spaljivali vještice, kamenovali prestupnike itd.... da ne budem prebrutalna.
Što se tiče agresivne retorike, ja izdvojim i citiram baš agresivan dio posta jedne forumašice, a vi me pitate da gdje ja to vidim agresivnost.
Ovdje se raspravljamo, razmjenjujemo mišljenja. Ne kamenujemo, ne udaramo, ne prijetimo, ne poduzimamo inicijative da se onima koji misle ili žive drugačije to zabrani ili onemogući...
kadauna, ja se slažem da je Crkva svojom politikom oko mpo odbila mnoge vjernike, ali Crkva je ionako jedna pokvarena, loša i korumpirana organizacija, zar ne.
Što zapravo ovime tvrdiš?
laumi, raznorazni takvi članci (člancima u kojima se tvrdi da će društvo maltene propasti ako gejevima dopustimo brak i posvajanje), baš ne vrište na naslovnicama najčitanijih dnevnih novina i portala, tu su članci koji su ljude koji će biti za, proglasilii maltene nacistima.
Pa naravno, nisu sve ideje jednako civilizirane i jednako vrijedne. Misliš li da ideja "svi su ljudi rođeni jednaki" i "neki su jednakiji od drugih" imaju ista prava?
Dopuste li se brakovi homoseskualnim osobama, svijetu se neće dogoditi ama baš ništa. Ali ako im se onemogućava da žive dostojanstveno i jednako poput drugih, ako pristajemo na to da su neki ljudi manje vrijedni (zbog drugačije seksualnosti. ili boje kože. ili krive nacije/vjere itd.), onda to jest put u fašizam.
To ti možda nije ugodno čuti, ali to je naprosto tako.
Pa opet pitam, kako vam se da živjeti u ovom homofobnom svijetu, u kojem je samo 15 od 196 zemalja dopustilo istospolne brakove. Istospolni brak još nije niti međunarodno priznat kao "pravo". Ne pomaže niti da odete nešto zapadnije, Slovenija je na referendumu odbila istospolni brak. Pa ni do Austrije, ni do Njemačke.. Hoćete se odseliti svi iz zapadnih zemalja jer živite u takvom diskriminatorskom društvu?
Kakav ti je ovo argument, ti se sprdaš ili što? U brojnim zemljama svijeta žene još nemaju pravo glasa, u Europi je to bio slučaj do 70-tih godina. Po tebi, žene su se/bi se trebali odseliti iz tih zemalja? Ili šutjeti o diskriminaciji i živjeti kako im je "bog dao"?
evo link na članak u kojem je intervjuirana i naša predstavnica neplodnih:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/p...ag/713336.aspx
frka, kako ti to ne znaš:Citiraj:
i koliko znam, ne osuđuje direktno homoseksualnost, već nasilje, silovanja i razvratnost, bilo homo ili hetero.
"Ne lijegaj s muškarcem kako se liježe sa ženom! To bi bila grozota" (Lev 18,22); "Ako bi muškarac legao s muškarcem kao što se liježe sa ženom, obojica bi počinila odvratno djelo. Neka se smaknu i krv njihova neka padne na njih" (Lev 20,13).
Sad nam je jasno što nam je činiti: smaknimo ih :roll:
Imaš li kćer, Dijana?
"Kad čovjek proda svoju kćer za ropkinju, neka se ona ne oslobađa kao i muški robovi." Knjiga izlaska
Ponašaš li se prema svojoj djeci po ovim uputama:
"Tko ljubi sina svog, često ga bije šibom, da se na koncu u njemu obraduje." Knjiga Sirahova
"Ne daj mu slobode u mladosti i ne praštaj mu pogrešaka njegovih. Savij mu šiju dok je mlad i nagnječi rebra mu rebra dok je malen, da ne bude buntovan i neposlušan i ne ožalosti te duboko." Knjiga Sirahova
Zapravo, Dijana, kako odlučuješ kad slijediti Bibliju, a kad ne?
Nisam mislila ništa komentirati ali ovo moram komentirate citate iz starog dijela biblije gdje je vrijedio zakon zub za zub ,oko za oko,po isusovIm dolaskom taj zakon se briše jer Isus propovjeda ljubav a koje bez grijeha neka prvi kamen baci.Zato ko smo mi da ikome sudimo,svatko neka čini prema svojoj savjesti i neka odgovara za svoja dijela ,mene je Isus naućio da ljubim bližnjeg svog ma kakav on bio .Ja glasam PROTIV.