za dvije zvjezdice mora imati 26 m2
za 3, 31 m2
za 4 - 39
napiši mi na mail, pa ti sve kažem
Printable View
vidjela sam to sve, ali velicine soba me zezaju, a vidim da je i to odredjeno u kvadratima
(ovdje bi bio veliki DB, mala soba, kupaonica i kuhinja, ali velicina sobe bi bila premala za kategorizaciju
sad nemam vremena (a ni tlocrt), ali jednom cu ti ponuditi poslovni dil lol
nema veličine sobe koja je premala za kategorizaciju
ima samo soba koje su premale da unutra stane sve što se traži (krevet od minimalnih 160 cm, noćni ormarići, toaletni stolić, mjesto za odlaganje prtljage, ormar)
s tim da se puno toga da dogovoriti; tipa, nije nužno da ormar bude u sobi, ako ima mjesta u hodniku ispred sobe i slično
ali, ok... to možemo na drugome mjestu i u drugo vrijeme
nasla sam na apartmani.com ili sl da za apartman soba mora biti minimalno 12m2
i mogucnost usluge dorucka roll
ma kakvi
ovo ti je relevantna tablica po kojoj ja radim
http://www.uduvz.hr/dokumenti/poduze...%20objekti.pdf
spavaća soba u apartmanu koji sad radim ima 7 m2
ormar nije u sobi
toaletni stolić je konzola na ukrasnim nogama iz ikee
noćni ormarići su minimalistički, isto ikea, ali moraju imati ladicu, pa ne možeš nešto još manje
prostor za odlaganje prtljage sam stavila u ulaznom dijelu
Meni su kao gostu sve te kategorizacije nebitne, dok aparman ima ono sto mi se sviđa. Razumijem ja smisao standardizacije i kategorizacije i do neke razine je to i smisleno naravno. Ali vremena se mijenjaju, kao i želje gostiju. Najbolji primjerje airrbnb. Nekome bi možda pogled bio najbitnjiji, a toaletni stolic ni najmanje. :mrgreen: ( recimo meni)
To znači da ne bi bilo dobro sve unificirati, nego omogućiti raznolikost, koja cilja na različitu publiku.
Kao sto već rekoh mi nemamo baš puno iskustva, ali i to malo mi je pokazalo neke stvari. Recimo kad smo počeli ići na otok, te kad sam ja počela malo gledati po webu, malo sam se ušokirala tim natrpanim i kičastim uređenjima, s onim groznomornim plastičnim zavjesama, foteljama....
Na sreću mi je apricot :heart: dala jedan odličan tip - uređena kamena kuća sa studiima, minimalističkim uređena... U centru gradića, baš po našem ukusu.
E kad je dijete malo podraslo, postalo nam je malo, pa smo se malo raspitali... Da sad ne duljim dobili slike sa weba ( koje nisu odgovarale istini) i kad smo došli tamo, pali smo u očaj. cvijeta je to
slikovito i točno opisala. Užas jedan.
Itako smo se mi zahvalili i krenuli u potragu u tom malom mjestašcu, sa opcijom da radje spavamo u autu, nego u nečemu takvom.
No kako sreća voli hrabre, svemir je pripomogao i eto mi smo za 3 sata našli sjajan smještaj kojem smo vjerni već godinama. :zaljubljen:
No što htjedoh reći, meni je jasno da ima i svakakvih gostiju, ali ima i svakakve ponude. Uz to, sasvim dobro razumijem AM i divim joj se da je ostala hladokrvna.
A usto, recimo te famozne čaše za vino koštaju puno, a mislim da pametan iznajmljivač koji ponudu kreira prema publici koju bi mogao ili želio dobiti, neće žaliti 100, 200 eura da sitnicama podigne atmosferu i ugođaj. Koji će mu se višestruko vratiti.
Čaše za vino ne koštaju puno...
Bome smo se i mi pokupili odmah na Braču iz nekog sela i otišli u Milnu gdje su nam u TZ našli brzo smještaj sasvim OK. To je bio jedan od "antiknih" smještaja. Tad se kod nas moglo samo preko adriatice rezervirati online, lik je stavio druge slike na net.
i mi smo se znali pokupiti
ali, najveći je biser bio kad smo došli na brač
novi novcati apartman i namještaj
valjda iz prime
ja sjednem na krevet i krevet propadne i zdrobi mi noge
:shock:
kako mislis zdrobi noge?
pazi ti doktoricu ;)
pa ja sam sjedila s podvučenim nogama, ono, kako normalno sjedneš na povišeni krevet koji ima noge
i on se samo stropoštao
nije mi ništa bilo slomljeno, ali danima nisam mogla hodati
zadržao mi se ispod listova
Ne idem u skupe apartmane, do 60eura za 4 osobe mi je max. Ali niti ne tražim nešto posebno: da ima 4 kreveta (ne ona čudesa na razvlačenje) s pamučnom posteljinom, kuhinju koja funkcionira, stol za 4 u blagovaoni i stol za 4 na terasi (ako ima terasu) s pripadajućim stolicama. WC koji ima dasku, neki minimalni set ručnika. Tuš mora imati vrata, a ne zavjese. I naravno, da je čisto i uredno.
Meni su dobri madraci jako bitni, ali to se ne vidi nit preko slika, niti to mogu reći u agenciji, a znači jako puno za ugodan boravak.
Ja nosim svoje posuđe. To je valjda neka navika iz kamperskih dana, a i imamo cijeli set plastičnog posuđa baš za ovu namjenu. Meni je osobno problem koristiti to posuđe u apartmanima jer ne znam kada je zadnji put oprano. Ne očekujem da prilikom smjene turista vlasnik pere svo suđe. Tako da ne koristim niti cjedilo za suđe - ponesem svojih par krpa, raširim jednu i na nju sušim suđe (nakon što operem sa svojom spužvicom koju sam ponijela :-)). Jedini komad posuđa koji koristim u apartmanu je lonac, jer obično skuhamo punjene paprike za dva dana ili grah za 2 dana ili tako nešto, pa mi se ne da nositi baš i lonac...
Sve ostalo što mi je bitno nije (pretpostavljam) predmet kategorizacije: da ne dijelim terasu ili dvorište s drugima, da imam gdje parkirati, lokacija mi je bitna, ali to je skroz subjektivno.
Na temu političkih / vjerskih / navijačkih obilježja u apartmanu - to nisam do sad primjetila, ali to bih prvo poskidala i strpala u vrećicu i stavila u neki ormar. Ne bih vraćala natrag prilikom odlaska.
Mi smo znali naići na svakakve apartmane / sobe ali to se uglavnom događalo kada bi išli bez rezervacije, po principu, ili kamp ili apartman - pa što se pojavi... Najgore nam je bilo na Visu: soba u potkrovlju neke kuće, krevet na razvlačenje, madrac - bolje da ga nema, mali prozor - zraka ni od kud. Držali vrata otvorena cijelu noć da malo povuče propuh. A baba (iznajmljivač) u sobi pored naše hrče sve u 16. Dijelimo kupatilo s babom, a ona navečer ostavi svoje zube u kupatilu... Otišli sljedeći dan.
Mislim da ako se iznajmljivač potrudi da će imati goste koji se vraćaju i time i lakši posao jer će znati što očekivati i imati će rezervirano unaprijed. Oni kojima je teško staviti 6 čaša u apartman za 6 ljudi, ti ni ne zaslužuju kvalitetne goste.
Joj, pogledajte Pervana sad.
Lupaju o turizmu i apartmanima.
Riknula sam od smijeha.
Kaže onaj vatrogasac kako je digao sedmi kat na kući za iznajmljivanje, malo je čudno za vidit jer je površina dvajst kvadrata, ali svaki apartman ima poseban ulaz :lol:
taj je vjerojatno u mom selu vidio takvo zdanje.
Mi smo ovdje skoro 10 godina. Počelo je s dvokatnicom normalne širine, svake godine je bilo nešto nadozidano,
što u stranu, što u visinu. I istina: svaki apartman ima svoj ulaz. Do onih najviših se penje kao na Himalaju... Spiralne stepenice, gosti jedni drugima prolaze po improviziranim terasama, tj.prostorima za boravak ispred apartmana. Dvije godine je na vrhu tog zdanja bio jedan prostor s jednim prozorom, kao svjetionik. Sad se i taj zadnji kat proširio po cijeloj širini kuće. Sva sreća da je stavio krov jer ne znam gdje bi mu bio kraj...
Mi smo prvu noć po dolasku u jedan apartman, jer je gazdarica krivo vodila evidenciju rezervacija, prespavali u garaži te kuće na starim autosjedalima među bačvama, alatima, strojevima i svom pripadajućom garažnom kramom...
nakon svakojakih apartmana i tog spavanja u garaži meni je pukao film i plaćam debeli kredit za svoju komociju... Stan nam je malen, ali imamo ono što nama treba, svoj čisti madrac, svoje ručnike...
ja očito nisam imala sreće s najmom apartmana jer nisam nikada imala novaca za skupe smještaje. 50-60 eura nam je vrh i ne bismo nikada bili više od 10-12 dana...
Ajme, kad vas citam....nekad mi bude malo krivo sto smo stalno na istom mjestu, kod mojih, ali sad kuzim da je moja mama mila majka prema vecini iznajmljivaca :lol:
ma nije to baš tako
nego ovdje izvlačimo najgore
od mojih stotinjak ljetovanja u životu, možda je bilo desetak jako loših smještaja
to nije strašno
sada nailazimo na baš dobre iznajmljivače i apartmane
jedino što konstantno i svugdje nedostaje su kukice u kupaonici
nemam gdje staviti ručnike, pa ih vješamo po prozorima i stolcima, a to mi je malo gadljivo
Nisam mislila samo na osobnost iznajmljivaca nego i cinjenicu da nosate sa sobom i spuzvice za prat sudje ....
A, valjda bi se u tom slucaju naucila ne nosit sa sobom tonu robe koju ne obucemo.
Bubica, ja svugdje nosim svoj jastuk.
Ne zato što neki drugi ne bi valjao, nego zato jer ne mogu bez svog.
Moja mama se davno još uvrijedila na to, ali nekim ljudima jednostavno ne možeš objasnit.
Nadalje; bio je topic o gaćama i ja sam napisala da dnevno promijenim 5-6 pa i više gaća, svaki dan obavezno nova, čista spavaćica, nikad ista odjeća dvaput... I cure su se čudile.
Tak i ovo: netko ne može bez svog suđa, posteljine, spužvuce....
I nosi.
Ne zato što u apartmanu nema, nego voli svoje.
I meni je to ok.
Apri, za iznajmljivat stan u Zagrebu turistima vrijedi isti pravilnik?
Pretpostavljam da da.
Nakon dužeg razmišljanja, mislim da ću stan kategorizirati i ponuditi na dnevni najam turistima.
Ima li tko slična iskustva?
Ako ima molim da mi se javi.
Nadalje, zanima me ovo za obiteljske kuće kaj su objavili neki dan da sufinancira EU do 80% za energetsku učinkovitost.
Treba se javit na općinu.
Ima li tu tko kakva saznanja?
Stavila bih solarno grijanje, termo fasadu...
[QUOTE=Tanči;2657382]Nakon dužeg razmišljanja, mislim da ću stan kategorizirati i ponuditi na dnevni najam turistima.
Ima li tko slična iskustva?
[QUOTE]
Da, imam iskustva opet kao najmoprimac :mrgreen:...ali možda ti bude od koristi...(ako ti je stan u Zg)
znam ponekad doći u Zg na dan ili dva (noć ili dvije) na neki seminar vezano za posao ili slično. Pa obično idu sa mnom i djeca, te iznajmim stan na noć ili dvije. Kod tako nečega gledam samo na udaljenost stana od lokacije održavanja seminara, bat i gnječilica za krompir tu uopće nisu bitne. Zapravo, uopće ne gledam što je u stanu, to stvarno treba za prespavat. (dobro, i tu skuham večericu, jel :mrgreen: ). To mi naplate oko 400-500 kn, ovisi. Meni dobro, njima dobro. Znači ni ja ne cjepidlačim tu, a ni vlasnik nema brige da će mu netko partijat u stanu. Naravno, vlasnici ne borave sa mnom :mrgreen:... poanta je da se meni tako nešto čini isplativom, jer nemaš stalne podstanare gdje za relativno malo novca mjesečno imaš puno briga, nego neka i 3-4 puta u mjesecu iznajmiš na noć-dvije već dobiješ onu mjesečnu stanarinu, a stan ti je prazan i na raspolaganju i tebi. A u Zg dolaze ljudi od svugdje, recimo i na preglede i bolnice, čak smo i mi jednom trebali sa djetetom kao mali u Klaićevu pa smo uzeli stan na jednu noć.. pa ti seminari i tako. Samo, ne znam kako se takvo što prijavljuje ili kategorizira, mislim stan koji iznajmljuješ ne kategoriziraš? Možda kao kad imaš fiksne podstanare?
mora se kategorizirati
Mora, da. I isto ide pločica na zgradu.
Moram nešto učiniti. Skoro dvije godine mi stoji taj stan, ali ga treba i uredit pa sam mislila paralelno gurat papirologiju i uređenje.
Podovi, stolarija i kuhinja su riješeni. Još me muči kupaona.
Inače sam ja pokušavala iznajmiti taj stan na duže, ali što sam pak onda doživjela, ajme meni...
a što te muči kod kupaonice
Tanci , dnevni najam je financijski isplativiji , ali netko treba bito slobodan i na raspolaganju 100%. Za prijem , ispracanje , ciscenje , posteljinu , a gosti nekad znaju doci usred noci... uglavnom i ja sam se bavila mislju da jedan mali stancic tako rentam ali nemam vremena za to , a ne znam koliko bi bas zaradivala xa nekom dajem mjesecnu placu....
Apri da li postoji pregled kategorizacije kuca za najam kao za apartmane koji si linkala? Mi pomalo uredjujemo vikendicu pa bi je mozda ponekad i iznajmljivali, pa da znam na sto eventualno pripaziti ako bi razmisljali o nekom detalju uredjenja (naravno sve bitne odluke ce biti da prvenstveno nama odgovara :mrgreen: ali ne bi bilo lose da imamo i koji dodatni input dok planiramo)
to bi bilo to
imaš više tablica, traži po ključnim riječima što ti treba
radim ja i kuću, ali i nju radim prema toj tablici
imaš apartmane u domaćinstvu, to je to
podjela je na nove i stare, po tome se kategorizacija razlikuje
Pa, obzirom da Zagreb doživljava turistički boom, sigurno se isplati iznajmljivati.
Mislim da je lokacija presudan faktor.
Doduše, i ponuda je sve veća, tako da je pitanje koliko se stvarno može zaraditi.
Tanci, moji susjedi imaju dva apartmana. Stalno su puni, sad preko ljeta.
Povezem te s njima ako hoćeš.
Sve!
Ta kupaonica je uređivana prije par godina i nije nikako napravljena.
Pokojna svekrva je to radila i kad je bilo gotovo shvatila je da je fulala, a onda je bilo kasno.
Stavila je duboku kadu, ali tako kratku da ja ne znam jesam li ikada u životu vidjela nešto tako malo.
Ja bih to izbacila i stavila tuš kabinu.
Pod je viši od poda u hodniku jer su očito nove pločice lijepljene na stare i kako kaže moj muž: čim se prolije malo vode u kupaoni, ta će voda krenuti na hodnik.
I tak...
Mogla bi ta kupaona poslužit, ali nije funkcionalna i bojimo se tog poda.
A kao što već rekoh nebrojeno puta; moram nešto učinit s tim stanom.
Probala sam ga iznajmit bez naknade prvu godinu, a dalje po samo sto eura uz plaćanje režija cca 300-400 kn ovisno o potrošnji plina i struje, pričuva moja.
Uz uvjet da ostane vitrina i ormar od bake i da si najmoprimac počisti, opere prozore...niš specijalno, ali da ja ne moram nekoga angažirat i platit pošto ja ne stignem.
U biti bilo mi je važno da je netko u stanu da spriječim provalu jer su se događale u kući, a nisam mogla tražit nekakvu ajmo reć realnu stanarinu kad je stolarija stara, peć plinska samo u kuhinji, nema centralno...
A joooj....
To je bilo genijalno kakvi su mi se likovi javljali na oglas.
Da skratim; dogovorim se s jednom ženskicom. Njoj nije hića. Uselila bi za mjesec dana, a dotle ja stignem maknuti bakine stvari.
Nakon tjedan-dva javlja se ona da ona ne bi vitrinu i ormar. Njoj to smeta.
Ok, ali ja nemam kuda s tim i dogovorile smo se da ostaje.
Ne, ona to neće i ona bi da joj pokrečim. Mooolim?
I televizor bi kojeg nema i nikada nije bio.
Onda sljedeća koja mi se prek telefona dopala.
Zovem ju, kad mi se javi-muški.
Mislim si; ok, dečko jer je cura studentica iz Dubrovnika.
Zamolim da mi da nju na mobitel, ali veli on: ne, ovo je moj mobitel.
Opet si ja mislim-dečko. Ne, nije dečko, ali on će njoj prenijeti poruku da mi se javi.
Ok.
I javi se ona.
Doći će pogledat stan. Sretna je, baš joj treba. Sto puta me pita jel zbilja bez naknade...
I dođe ona u pratnji nekog dečka. Nije njen dečko, već frend od njenog buraza koji bi zapravo živio u mom stanu.
I to s frendom.
Dakle, uopće nije bio stan za nju, već za nekog desetog.
Dečko je bio simpa, ali čemu muljanja?
Zašto mi nije odmah rekla, ili zašto nije on nazvao?