ja jos nisam radila tsh.u trecem trimestru idem to i oggt.
Printable View
ja jos nisam radila tsh.u trecem trimestru idem to i oggt.
Character, dosta je nizak tsh, ali vidjet ces sto dr kaze. U prosloj trudnoci mi je bio oko 2, koliko se sjecam, a u ovu sam krenula s preko 3.
Nocas je dijete napokon spavalo normalno nakon 100 godina, a mene satrao kasalj. Cijelu noc sam jela med i gusila se.
Smedjarenje je opet prestalo, a inace ovaj tjedan krecem sa smanjivanjem progesterona (injekcije i tablete). Malo mi je vec ponestalo mjesta za bockanje. Trbuh mi izgleda kao sito. Nisam brojala tocno, ali do sada sam si dala 60+ injekcija.
Zapravo me to smedjarenje nervira jer je dr rekla da ne vjezbam, sto je logicno, dok traje i onda taman kad prestane odlucim pricekati jos koji dan da se malo postenije razgibam i krene taman toliko da odustanem.
S druge strane, toliko kasljem da bi vjerojatno bio manji pritisak na abdomen da radim trbusnjake. :)
Vrijeme je viroza, cuvajte se koliko mozete. Mi se svake godine cijepimo protiv gripe jer si ne mozemo priustiti da oboje legnemo u krevet buduci da nemamo nikoga tko bi nam curku mogao pricuvati.
Evo ja isla gledati tsh na onoj krvnoj slici s pocetka trudnoce, 1.03 (referentna vrijednost je 0.27-4.20). Nisu mi to nista komentirali.
Munkice, uf, nisam od ljudi koji se boje injekcija ali kad vidim ovo 60+ nije mi dobro.
Ja bila na uzv, sve je super. Malac ima 400g, prema bedrenoj kosti ispada da je dug oko 26cm i okrenut na zadak. Mjere sve odgovaraju trajanju trudnoce, plodne vode ima dovoljno. Cervikometrija T oblik i 49mm.
Ja sretna i zadovoljna!
Ja sam dobila eutirox jer mi je tsh narastao.
Ima li sto dobro cure? :-)
Ja sam dobila danas paket s robicom od svoje seke. Evo suze na oci. Preslatkoo je. Dobila mi je curica malu mancicu na gunse i traperice, i kapice i pidjamicu. Preslatko sve
Super Jagodice! Prednjacite za cca. 700 grama (to su ta dva dana hahahahah). Drago mi je da je sve OK. Meni dr rece jos se ne mjeri duzina tj ne mze se to utvrditi sa sigurnoscu jos.
Just Me, uzivaj u robici. Ja sam navikla na te zenske stvarcice, a sad cu na muske. :D Mada nisam nikad voljela kada srede curke ko pronceze pa mi mala i sad ima lezeran stil. :)
Ja izdrzah posao i evo borim se sa njom da pojede nesto...
Imate li ideju za kakav zdraviji rucak, a da brzo ide jer ne mogu gledat? Sinoc i jutros sam jela kupovnu pitu sa mesom i sirom jer nisam od frke imala kad kuhat. Ne mogu vise tijesta.
Alice, mozda tijesto integralno i neki umak brizniski, tipa rajcica? Ako se mozete najesti toga. Ili neki bolognese briznki, njoke sa nekim safticem. Zganci...griz recimo za veceru... Sad ovisi kolko to smatras zdravim.
Mislim da ti je pobjegla nula jedna gore u gramima :lol:
A duzinu sam ja racunala po bedrenoj kosti, tek tolko sebi za gust.
JustMe, mala G'n'R majica ajme!! Jos joj zdrapas traperice na koljenu i to je to haha!
Haahahhahahah
Aha. Sad cu joj ja kupiti jos jedne koje cu rasparati da joj onaj spekec s koljena ispadne.
Sad moram sebi kupiti iatu majcu jer ja imam iz svog puberteta drugaciju hahaah. I idemo frajerice van tako na kavicu u nas rock bar.
A, bit ce ona i princeza neki put. Ovisi o potrebama i prigodama.
Bravo Jagodice, neka se sve tako nastavi! :-)
Character, ne znam sto bi bio prenizak, koliko sam ja citala hipertireoza se ni ne lijeci nego samo promatra, ali najbolje ce ti reci doktorica. Meni je sad 2 tsh i to je super, ostavila me na istoj dozi nakon kontrole.
Jedva cekam odjecu i stvarcice. Pocela sam gledati sobicu. Polako percipiram da je bebe zbilja tu. Moram se podhitno vratiti raditi da imam manje vremena za guglanje stvarcica :-D
Jagodice, jesam jednu nulu greskom dodala, hahah.
Sinoc je mirnija noc bila. Pred spavanje je imala temperaturu 38.1 sto je bolje nego do tad i skinemo sinoc Dalsyijem te sam tokom noci provjeravala i bilo je ili normala ili 37.5. Jutros ima nesto malo iznad 37 no kaslje bas onako zrelo. Danas je 4ti dan. Dvoumim se da li da joj provkerim crp i krvnu sliku. Da temp nije oslabila sigurno bih ali ovako ni sama ne znam. Bojim se kaslja i pluca...bude valjda OK.
I mi cemo dibit stvarcica na kraju sasvim iznenada i previse. :D A mala GnR, so sweet! Mi smo obje imale istu Sonic Youth majicu i tako vani hodale. Sada ona nosi Harry Pottera. :D
Alice, izgleda da je neka viroza koja vuce kasalj sa sobom, vidim da ko god je bolestan krene kasljati.
Kako je ostatak bolesnih? Jel ide na bolje?
Joj Harry Potter! Ja sam nasla na Ebayu komplet, kapa i tajice onako crveno-zute Griffindor pruge, i majica na kojoj pise "snuggle this muggle!"
Jel itko narucivao robicu za bebe sa Ebaya/Wisha? Ja bi te neke stosne stvari narucila ali ne znam kakve su.
Bila je obustavljena dostava paketa iz Kine zbog korone, pa prije naručivanja provjeravajte. Da ne bi bilo da platite, a ono nikad ne dođe.
Nisam naručivala robu sa Ebaya nikad, ali prijateljica je uzimala nešto za svoje dijete, pa je djetetu ostala boja po koži nakon nošenja te robice. :roll: Tako da ja osobno ne bih, ali valjda nije ni svaki proizvođač tako loš.
Ja sam si zeznila koljeno jučer i sad imam četiri noge, odnosno štake. :lool:
Krivo sam stala, nešto mi je preskočilo i ne mogu se na tu nogu osloniti. Nije baš pomogla činjenica ni da sam teška ko slon, jel. Moram snimati nakon poroda pa ću znati što se dogodilo. Jučer me to malo dotuklo, ali danas sam skroz dobro. Ionako će biti kako mora biti, a i možda budem kulerica koja je došla roditi na štakama. :alexis:
Mojj drugarici stizu paketi uredno samo neke ceka 2 sedmice, a neke mjesec i kusur. Iz Koreje kada kozmetiku narucuje stigne bas brzo. Meni su recimo LH trakice narucene prije planiranja trudnoce stigle u cetvrtom mjesecu trudnoce. :D Odjecu nisam, ali moja drugarica jeste mojoj kcerki narucila Gryffindor sal i kapu s tim da je na kapi vise ljubicasta boja nego crvena. Skoro je druga drugarica maloj mojoj narucila carape Hogwarts i Gryffindor novanik i djeluju fino. A i ja sam vidjela taj kompletic i zagrizla. Mozda ima sta i iz UK mada vecina it China....
Jao riri, sta bi sa koljenom? Nadam se da ce brzo doci na svoje.
Ja sam narucila 2 bodija s nekim natpisom s wisha (imaju dobre recenzije) pa cu vidjeti kada dodje.
Riri ako uzmes hodalicu imati ces i 6 nogu. To ti je skoro ko pauk i mrav
Joj Riri, jos sad i koljeno...nadam se da je neka sitnica i da ce proci do poroda. Bravo za tjedne, super ste dogurali vas dvoje boraca :love:
Ja sam znala kupovati preko ebaya ali samo poznate marke, next, gap itd.
Inace, grozno me boli grlo, jutros u 6 sati temp vec 38.2. Pijem paracetamol a grlo pospricam propolisom bez alkohola, premda i na njemu pise da se ne preporuca trudnicama.
Character, sto ti uzimas za grlo?
Pauk ima 8 nogu :)
Riri, pa kako, pobogu?! Ne mirujes li ti u krevetu?
Mi smo samo narucivali s amazona kad smo skuzili da nesto fali.
Cure kojima je ovo prvo dijete, samo pomalo s kupnjom. Rastu brzo, pola toga nikada niti ne obuku. Vidjet cete :)
Najbolji savjet koji sam dobila je bio nemojte kupovati nikakve igracke jer cete sve dobiti. Mislila sam ma je... Tko ce mi ista dati. Ima ih i vise nego dovoljno. Mi smo u ove dvije godine kupili valjda 3 igracke (neke super drvene kocke npr). Ostalo smo dosta toga dobili. Ukljucujuci i robicu.
Ali, da, tesko je odoljeti :)
Riri :-o Neka prođe preko noći! :-D
Ja robicu ne gledam dok ne saznam spol. A onda... kud koji mili moji :iskušenje:
Ima tko iskustva s namještajem (za bebe) iz Ikee? Stuva mi se čini jako praktičan. Išla bi prvo vidjeti, ali ako netko zna iz prve ruke?
Med i limun, dobila septolete isla moos na bazi islandskog lisaja čiju funkciju bas ne kuzim jer mi ne pomazu nikako. Pijem cjeđeni grejp,narandzu i limun. Juha sa puuuuuuno bijelog luka kojeg žvačem i bude mi lakse grlu, a teze zelucu al eto. Pregoreni secer i mlijeko, obloge od bijelog luka po grlu...nema sta nisam i ne vidim veliku pomoc, i dalje me boli. Sinoc mi je bila noć uzas jer su me usi krenule boliti. Paracetamol od nedjelje popijem svako 6h. Drugačije vise nisam mogla
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Hula.hop ja ne znam spol al gledam za curice, a obracam se bebi u muškom Rodu [emoji23]
Cula sam od prijateljica da im kreveci nisu Bog zna što. Ja sam mislila krevetac polovan uzeti...a muz mi zna oko drveta pa ce ga on ofarbati, kupimo mu madrac i mama mi napravi baldahin, nesto u stilu instagram bloogerica sad sto furaju, ne oni ruzni starinski...
Riri92 drzim ti fige da led sredi, kud bas sad?! Samo miruj pa mozda se dogodi čudo! Mora da boli ko sam vrag.
Ne znam znas li za mast od trave gavez, on je odlican za uganuca i takve stvari, pa ako trudnice smiju mozda nije loše probati?
Znate kako se meni cini da svaka mama u svom okruzenju hvali svoje, a kudi tude. Samo njen izbor je odlican, kako sa kolicima tako i sa kreveticima i ostalim. Ja sam bas dobila savjet od frendice za onaj krevetic da ga probam polovnog naci sto se skroz sastavi sa roditeljskim. Ali ne markirani ili sta ti ja znam. Ionako ce vise biti u krevetu , to su mi svi potvrdili [emoji6]
Cure vidjela sam baby watcher na njuskalu polovan 300-350 KN. Jel se to isplati? Muž-u ga želi. Odakle ste vi svoje uzimali?
A nis, ak se odlucim tak neki stosni kompletic nariuciti javim kak sam prosla. Doduse ja ne odem ni na cevape a da prije ne pregledam recenzije i slike proizvoda tako da cu prije istraziti.
Character, zguglaj si kolko taj model koji se prodaje dode nov. Pa vidi dal ti se isplati. A i toga ima za naruciti sa raznih stranica pa da ne ispadne da placas 300kn nekaj kaj je inace 20$. Ja imam od frendice na posudbi neki "Sonoline B" od Contec-a.
Kimbac cemo dobiti na posudbu od frendice onaj kaj prijenosni, jer nam taj stane uz krevet zbog donjeg dijela i mogucnosti podesavanja visine. I prednji dio se samo na slic otkopca pa bude kao spojen sa krevetom. Ne ustrucavam se polovnih stvari, ali mi je draze kad su od nekoga "mog" a ne bas sa oglasa. Al to je moj neki ocd valjda jer i ta robica sto dode od nekoga mog, je njima dosla ko zna od kog :mrgreen:
Jedino kolica si zelimo priustiti nova, to nam je nekako bas zelja, da napokon nakon godina gledanja si kupimo svoja! A nesto love smo stavili sastrane par mjeseci prije plusa pa eto...
Riri, kaj da ti kazem a da vec nisam. Drzi se, i nadam se da mi bebac nebu izgledal ko strumf ak mi uzmem neki plavi komplet :mrgreen:
Munikica nisam mislila na tebe nego na komentare mojih prijateljica na sve sto se tice beba i djecje opreme. Sry, mozda se nisam dobro izrazila....nego si ti kom kako je krevet dobar pa ja se na to nadovezala kako ni preporuke koje su meni recene u vezi ikeinih kreveta ne moraju biti tocne jer su mame u mom okruzenju subjektivne.
Justme :lol:
Ivana :kiss: Žao mi je zbog grla, nadam se da će brzo proći.
Pisala sam tu negdje već, meni su ovdje u bolnici davali Isla pastile. Sigurno je za trudnice, a jako mi je olakšalo grlobolju. Mogu se sve vrste osim Mint. Pa probajte, možda i vama tako pomogne.
Munkice, mirujem. Ali išla sam u wc. :lool:
Nama su isto svi rekli da ne kupujemo igračke, ali muž je već toooliko tih igračaka kupio. Mislim da ih kupuje sebi, da mu je mali samo izlika.
Hulahop :kiss:
Character, hvala. Znam za gavez ali čitala sam da se treba izbjegavati u trudnoći. Vidjet ćemo što će biti od leda. :)
Jagodice hahahaha ma ja sam sigurna da bi ti i Štrumpfa mogla hendlati, ali eto kažem da znate vi koje ste planirale nešto.
Character, ja imam baby watcher od MAS-a. Narucila sam online po ovoj cijeni https://ljekarnanatura.hr/proizvodi/...ltrazvuk-4578/
Odlican je, uhvatila sam prve otkucaje na 10+6 (dotad sam trazila dosta visoko i u stranu, bebac je malo iznad granice gacica i u sredini). Lijepo svako jutro samo sekundu provjerim jesmo tu i to me cini smirenom i sretnom. Vjerujem da mi ne bi toliko to znacilo da nisam imala missed. Ne treba ti kad krenes osjecati lupkanja, eventualno za dodatnu sigurnost i srecu, ali imamo mi jos do toga.. guglala sam je li stetan, nisam nasla nista pametno.
Stuva mi se cini zgodan jer inace obozavam tu ikeinu odrzivost i prakticnost. Fora mi je jer namjestaj raste s bebom i djecje su dimenzije. Zamislila sam cijelu sobicu, ormarice, krevetic, klupice s kutijama, police, stol za previjanje :-D Jedan dan guglanja i odeee masta :-)
Sutra dobivam (od MM) za bebu (i mene) prvi komad namjestaja. Stolicu za ljuljanje! Zabrijala sam na to od plusica. Vidim kako se mazimo i hranimo u tome. Nije drvena starinska, mekana je i uklapa se u dnevni. Imam i 4moms, kupila sam ga kumi za malenu pa ce mi vratiti za naseg bebaca. Bit cu racionalnija i normalnija s drugom bebom :-D Meni bliske mame ne spavaju s bebama, strah ih je.. bumo vidjeli...
Character, Ivana, Alice kako prehlade?
Riri, kako koljeno, jos sitno brojis? :-)
Hula hop, mala je bolje, hvala na pitanju. Sinoc se preznojilla kao da se kupala u vodi pa sam je dok je spavala presvukla i osusila kosu ali zanimljivo je da je temp spala ispod 35. Nije imala povisenu. Danas je 6ti dan od njenog prvog dana temperature, leukociti nizi od normale, crp povisen. Telefonski se cujemo sa klinikom da ne idemo ako ne moramo jer svega ima. Nece ici ni ovu ni narednu sedmicu u skolu jer su leukociti takvi da bi mozda odmah nesto pokupila pa cemo jacati imunitet i pratiti situaciju te ponoviti nalaze po potrebi.
Dobila sam poruku da je bris gotov cure te da se javim. To da se javim znaci.........jer su rekli da cemo se cuti ako bude trebalo nesto prije kontrole koja je 10.3. Eh sad, i mm i ja smo radili ovaj put pa se iskreno nadam da ce on biti taj koji ce krkati anitibotike. Meni jos od onih 12 tableta sumameda nije dobro. Njemu je prvi bris pa eto idem danas u 15 h ocekujuci da je imam jos uvijek jer su insistirali telefonski da dodjem danas.
Kako ste vi, vase prehlade, koljena?
Hulahop, ne planiram ni ja spavati sa bebom, isto iz straha. Imam jaaaako čvrst i dubok san, a uz to sam užasno nemiran spavač. Koliko puta muža ozljedim, ajme. I to nisu uopće male ozljede, to su takvi udarci da ga ljudi nekad pitaju šta mu je bilo. :lool: Udaram ga, izgrebem ga.. Slučajno naravno. :lool: Stavit ćemo kinderbet pored našeg kreveta odmah, da je tu blizu, a da ne spava s nama. Stvarno se ne usudim, opasna sam haha.
Koljeno ide na bolje, sad mogu malo više mrdati. Da, brojim do srijede. :)
Jutros mi je bio pregled, ništa se nije pogoršalo, mališa je narastao.. 2250 g i 43 cm. U utorak još jedna kontrola i onda u srijedu skidanje serklaže.
Alice, drago mi je da je mala bolje, a tebi sretno!
i mirnoca. ja sam bila najnemirniji spavac na svetu, praktikovala sleepwalking na sulude nacine, mogla da spavam i nikako i predugo, a evo vec 15 godina deca spavaju u mom krevetu i nikad 'problema' s moje strane :D
Meni jos nije proslo, 5. dan temperature, bar je malo niza, nije jos isla do 38 danas. Grlo i dalje boli, novost je zastopan nos. Dosta mi je vec svega. Smrsavila 2 kg, ne mogu jesti zbog grla.
Riri, drago mi je zbog koljena. Jos malo i dogurala si do cilja, bravo!!!
Iz mog skromnog iskustva, spavanje s bebom ili u kreveticu, opet ovisi o bebi i o fazi. Moji su svi imali faze kad su se cesce budili nego sto bih ja stigla ponovo zaspati, i tad su bili sa mnom u krevetu, inace sam mogla biti na nogama cijelu noc. Kad su imali mirnije faze, onda bi ih znala vratiti u krevetic da se mogu opustiti u krevetu. Prva nije mozda ukupno 3 noci prepspavala u kreveticu a drugi dvoje su imali faze s boljim spavanjem.
Sad kupujem novi krevetic, stari sam poklonila. Bitno mi je da se bocna stranica spusta, da ga mogu prisloniti uz svoj krevet. Stari to nije imao pa sam opet prezivjela
Kupila sam prvu stvarcicu, krovic i pregacicu za kolica koja cu dobit od sogorice. Bugaboo buffalo, njena su crvena a ja sam uzela royal blue boju.
Character, super da ti je bolje!