Zove se Ivan Pokupec i dobar je čovjek.
Molim te, pokušaj mi objasniti što mu zapravo zamjeraš? Ljudi su ga proglasili licemjerom jer nudi lažno suosjećanje. I to oni koji skupljaju novac da se dijete ubije. Kad joj je poručio da će rado posvojiti to dijete, živjelo ono 2 sata ili xy godina, onda više nisu imali argument da je licemjer, ali sljedeći im je argument bio da što se on ima miješati u njezin život?
PREDLOŽIO joj je to. Nije ju nazvao, mučio, prisiljavao. Je li učinio nešto protuzakonito? Odgovori mi, ako ti nije problem, što te točno muči kod njega?
Ja mislim da joj ljudi koji doniraju novac za pobačaj - ne pomažu.
Da sad ne iščitavam po portalima, kako se uopće počeo skupljati novac za pobačaj?
To je majka tražila ili je udruga PaRiter to sama pokrenula?
Iz Indexa.
"Udruga PaRiter je pozvala građane da pomognu prikupimo nužan iznos za medicinski zahvat Mirele Čavajde u Sloveniji koji joj je "zdravstveni sustav Hrvatske uskratio iako joj je zakonom zajamčen".
Udruga navodi da je Čavajda sada primorana otići u bolnicu u drugu državu o vlastitom trošku radi prekida trudnoće -uslijed teške malformacije ploda, a da trošak nužne medicinske usluge u Sloveniji iznosi 5000 eura.
...
Dodaje da će zaklada SOLIDARNA odmah staviti na raspolaganje 15.000 kn (2000 eura) te poziva građane da pomognu pri skupljanju dodatnih 22.500 kn (3000 eura) najkasnije do kraja sljedećeg tjedna, odnosno do nedjelje 15. svibnja 2022. kako bi se trošak mogao podmiriti na vrijeme."