Kod nas grah sa pužekima i kisele paprike
Printable View
Kod nas grah sa pužekima i kisele paprike
Piletina na maslacu i prilog kelj s malo krumpira isto na maslacu.
špageti i bolonjez, zelena salata, sladoled tricolori iz Lidla, mljac!
juha sa puuuunooo povrća i noklicae,rižoto pileći i salata
zapečene palačinke sa sirom
Teleći šniceli na naglo, kukuruz na grill tavi, puterica i pome
Gris štrudla sa suhim šljivama :njam:
Trazim ideju sto napraviti sa spinatom a da nije onaj klasicni (kasica od spinata), nije baby pa da ide na salatu...?
Artičoke sa mladim bobom, blitva sa mladim bobom (ostaci od jučerašnjeg ručka i posjeta splitskom pazaru), nešto pride, vjerojatno svježi oslić ili marinirane srdele...
Prodinstas luk i cesnjak, bacis opran i jos malo vlazan spinat i onda mozes:
A) raviole/canelone/slane palacinke sa ricottom i spinatom
B) napravis palentu (ja samo prelijem vrelom vodom i pomijesam da ne bude grudica), u nju umutis kiselo vrhnje, jaja i spinat i sve u vatrostalnu, posipas s malo sira i zapeces. Mljac.
najbolji i najjednostavniji recept je da blanširaš špinat/blitbu/žimule/mišanciju... što već od zelenog imaš doma
procijediš
u posudi popržiš češnjaka na maslinovu ulju, ubaciš konzervu slanutka, miješaš minuticu i onda prebaciš zelenje
zajedno malo promiješaš na vatri i gotovo
otkako mi je to mara na forumu rekla, nema mi dražega
Ima jednostavnije: kapuz na padelu. Pod "kapuz" prolazi bilo kakvo zelenje. Dakle, nabacaš krumpir na kockice, kad zakuha nabacaš i zelenje, čim se skuha procijediš, ali ne do suhoga, i začiniš sa soli, paprom i maslinovim uljem. Ja još strpam crvene paprike i kumina za spriječiti dobre vjetrove.
Joj hvala svima na receptima, trebala sam prije pitati :) Isprobat cemo ih od najjednostavnijih nadalje!
Povrce (krumpir, paprika, patlidzan, mrkva, luk, cesnjak) i pileca prsa peceni zajedno pod folijom.
Za desert jagode sa sladoledom :mljac:
E pa danas ću neku krem juhu od blitve i neki lagani povrtni rižoto i mladu zelenu salatu...
Ja već danima ništa ne stižem skuhati. Izmori me dijete. :(
Ja sam danas nakon dugo kuhala bolonjez (nes ti jela), al dobro.
nego napravila bi sada pitu s jagodama. Ustvari prhko tjesto, pa jagode pa neka krema od vaniije. Imade li tko kakav dobar recept za kremu od vaniije?
Bili su na kraju canelloni punjeni spinatom i ricottom.
Sutra nesto s blitvom jer imam frisku bio uzgojenu blitvu :)
:bye:Charlie.
Jučer malado zelje sa paradajzom i junetinom.
Danas teleća juha od kosti, teleći saft i široki rezanci i zelje salata i jagode za desert, mljac.
ovo si biljezimCitiraj:
B) napravis palentu (ja samo prelijem vrelom vodom i pomijesam da ne bude grudica), u nju umutis kiselo vrhnje, jaja i spinat i sve u vatrostalnu, posipas s malo sira i zapeces. Mljac.
spinat ce blansira prije? (pretpostavljam da moze i blitva umjesto spinata)
vrucu palentu sa sastojcima se stavlja odmah u pecnicu, ili se priceka da se stvrdne?
koliko dugo se pece?
Ja ga ne blansiram, nego samo onako opran i jos malo mokar bacim na tavu, brzo povene, kad ipari tekucina, gotovo je.
Moze sa svim zelenjem: spinat, blitva, kopriva....
E da, palenta je vruca, mrvu neka se ohladi, jos prije jaja umjesaj vrhnje da se ne skuhaju sa vrucom palentom. Peces dok gore ne dobije boju...
Ovo jelo je super i sa gljivama dinstanim na luku ili cesnjaku..sa malo timijana.
Gratinirana cvjetaca i brokula + pileca prsa na tavi.
Znam da cu vise poceti kokodakati od tolike piletine, ali po ovim vrucinama ne mogu jesti nista drugo. Eventualno puretinu kad naletim na nju ili rostilj.
filana paprika i pire krumpir...to bude i sutra!
Zmajica mah-mah :)
Ja sam htjela ribu i blitvu s krumpirom ali nadglasase me ukucani pa ce bit pizza night (domaca pizza).
Paradajz juha, blitva s krumpirom na lešo i oslić na pari
Danas sam pekla/kuhala u pecnici articoke po receptu Ane U. Bile su mi mljac i skroz dobra alternativa klasicnim articokama sa bizima i janjom.
Ipak ne mogu grahorice svaki drugi dan, a trenutno me obasipaju articokama (nije da se zalim :mrgreen:)
hvala maco... javim kako je ispalo;)
kod mene jučer blitva na lešo i pastrmka iz Neretve ,a desert čokoladna torta ( naravno iz donacije jer mi kolači baš ne idu od ruke:lol:)
A danas nemam ideje,još se mislim i tražim inspiraciju na forumu
Meni je moja od kremšnita mrak. Prošli tjedan napravila s njom tortu od banana i kivija i ljudi bili oduševljeni.
4 jaja
20 dkg šećera
17 dkg brašna oštrog
2 vanili š
1l mlijeka
žumanjce izmiksaš sa šećerom, dodaš vanili, brašno od ove litre cca 3dcl mlijeka u njih, kad ostatak mlijeka zavrije to izliješ u mlijeko i kuhaš dok se ne zgusne. izmiksaš bjelanjce na tvrdo i lagano dodaš u vruću kremu. dobiješ finu, laganu, ne preslatku kremu. ja sam samo na nju složila voće i poklopila s biskvitom, a ti možeš preko voća preliti želatinu da ljepše izgleda.
od litre mlijeka ja nafilam dva reda i "obučem" tortu.
1 salica palente, 3 salice vode, 1 vrhnje, 2-3 jaja.
Danas: cufte iz skrine i pire, za veceru ova palenta samo s gljivama
Ned: juha, piletina, mlinci, strudla od jabuka, sve kak se sika nedjeljom :mrgreen:
Pon: piletina na kineski
Uto: zapecena tjestenina s povrcem i sirom
Sri: kozice, jos moram smisliti kako. Negdje sam na yt vidjela recept od Gordona, morat cu ponovo potraziti..
hvala ti zhang:-)
idem raditi...
juha, mljeveno meso na saftu sa povrćem i palenta
Mi danas opet špagete bolonjez i zelenu salatu...vikendom kuham a la carte po željama cura, a one bi ga jele svaki dan8-)
mi danas slatki kupus na žlicu...mama ide na Severinu pa nema vremena za nakuhavanja...
Za dragog i njegovu sekicu, njima po guštu, zapečene njoke. A ja sam jučer na pijaci kupila prekrasan osmogalj i njega mlatim već dva dana. Mislim da mi je to omiljena zeljenjava :)
A večeras idemo na janjetinu pod pekom, svekar slavi 50. rođus!