Stranica 104 od 121 PrviPrvi ... 45494102103104105106114 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,151 do 5,200 od 6008

Tema: Što danas kuhate /38.dio/

  1. #5151
    mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,556

    Početno

    blitva i piletina
    moze recept za pijesak tortu?

  2. #5152

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    3,461

    Početno

    Varivo (slanutak-blitva), pržene srdelice, salata.

  3. #5153

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,687

    Početno

    Mahune cuspajz s mrkvicom i krumpirom.

  4. #5154
    mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,556

    Početno

    blitvu sam jela samo na leso, kako izgleda u varivu?

  5. #5155
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    grah danas i sutra

  6. #5156
    matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    859

    Početno

    Danas: cufte, pire, svjezi krastavac+vrhnje salata.
    Sutra: pizza
    Sri: juha od graska, paprike punjene krumpirom i zapecene s vrhnjem, rajcica salata

  7. #5157
    matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    859

    Početno

    Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    grah danas i sutra
    Ja ga jaaako volim i bas sam ga zeljna, ali ga ne smijem niti pogledati jer dojim.
    Jednom sam se okurazila i probala, pa smo imali paradu...

  8. #5158

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    3,461

    Početno

    Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    blitvu sam jela samo na leso, kako izgleda u varivu?
    To ti je jedno prefino varivo, samo, sad ti trebam napisati recept jer je blitva samo dodatak (ali bitna).
    Evo najkraća verzija:slanutak namočen preko noći skuhati, polovicu ga smiksati,pola ostaviti krupno.
    Dinstati na maslinovu ulju kapulu, pa malo sjeckane mrkve,doliti 2 dcl bijelog vina, kuhati lagano 5-6-minuta, dodati paradajz u komadima (ili tekući, kako god), slanutak u kuglicama i onaj smiksani i vode doliti koliko treba. Na kraju ubaciti blanširanu blitvu (stručak) koju skuhanu isjeckamo na sitnije komade. Uliti još par žlica maslinova ulja u varivo, malo lista peršina.

    Od začina ja dodam malo đumbira, a ponekad i ubacim radi mirisa malo suhog špeka pred kraj (u drugoj posudi ga kuham ranije, da mi ne bude premasno jelo) .
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 29.04.2013. at 14:21

  9. #5159
    BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    332

    Početno

    Danas povrtna juhica, pileći burgeri i krumpirići malo prokuhani pa pečeni na maslinovom ulju sa ružmarinom

    Sent from my WT19i using Tapatalk 2

  10. #5160
    s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    703

    Početno

    Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    blitva i piletina
    moze recept za pijesak tortu?
    Evo receptić: http://www.coolinarika.com/recept/733784/

    Iskreno, mene baš i nije oduševila!

  11. #5161
    S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010
    Postovi
    3,801

    Početno

    Imam 3 sinoc ubrane articoke. Nemam pojma kako da ih spremim. Nesto jednostavno bi bilo super. Zna li koja?

  12. #5162
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam 3 sinoc ubrane articoke. Nemam pojma kako da ih spremim. Nesto jednostavno bi bilo super. Zna li koja?
    Neznam koliko je jednostavno,al meni je prefino!
    Dakle articokama skarama odrezes vrhove na svim listovima, operes ih U vodi par puta, I ostavis U zdjeli s vodom,naopako okrenute,na zdjelu stavi neki piz da ti ne plutaju I pusti preko noci. To se radi da izbace gorcinu,uholoze I da omekane!
    Sutradan articokama razdvojis listove, sve do srcike U sredini. Jednu kapulu,2-3luka,komadic pancete I dvi slice maslinova ulja sameljes I pomisas sa dvi-tri zlice prezle. Mora ti biti dovoljno gusto da mozes zlicicom puniti articoke! I onda tu smjesu stavljas medu svaki list articoke I u sredinu,ako ti ostane viska punjenja stavi po articokama. Onda, uzmi tecu kojoj ce ti articoke uspravno stajati I da su stisnute, ne smiju plivati! Ulij vode do pola articoka,baci saku-dvi biza I kuvaj polupoklopljeno 20minuta! I onda gustaj

  13. #5163
    maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Postovi
    3,666

    Početno

    Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Neznam koliko je jednostavno,al meni je prefino!
    Dakle articokama skarama odrezes vrhove na svim listovima, operes ih U vodi par puta, I ostavis U zdjeli s vodom,naopako okrenute,na zdjelu stavi neki piz da ti ne plutaju I pusti preko noci. To se radi da izbace gorcinu,uholoze I da omekane!
    Sutradan articokama razdvojis listove, sve do srcike U sredini. Jednu kapulu,2-3luka,komadic pancete I dvi slice maslinova ulja sameljes I pomisas sa dvi-tri zlice prezle. Mora ti biti dovoljno gusto da mozes zlicicom puniti articoke! I onda tu smjesu stavljas medu svaki list articoke I u sredinu,ako ti ostane viska punjenja stavi po articokama. Onda, uzmi tecu kojoj ce ti articoke uspravno stajati I da su stisnute, ne smiju plivati! Ulij vode do pola articoka,baci saku-dvi biza I kuvaj polupoklopljeno 20minuta! I onda gustaj
    Slazem se samo bi ja skratila vrijeme mockanja articoka tocanjem u vodi sa lim sokom ili malo kvasine 1/2 sata-sat, izbacila kapulu i ubacila janjeca rebarca, koromac u pest i malo mrkvice i mladog boba

    Danas je bio fiiini rizot od domaceg pivca, juhica i puterica i pome na salatu. Jos pusem i ispricavam se djetetu sto mu ogranicavam stambeni prostor

  14. #5164
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    mene su vako ucili Stavim I ja dikod bob,dikod biz, a jucer san prvi put stavila mrkvu (imala onu ledovu misavinu bizi i mrkva) isto dobro!

  15. #5165
    S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010
    Postovi
    3,801

    Početno

    Fingertips thanks. . Pokusat cu tako. Je li ok da ih veceras stavim u vodu a spremam sutra kad dodem s posla oko 16:30? Ili da ih potopim ujutro?
    I jos jedno glupo pitanje- sto znaci odrezati vrhove? Jel na svakom listicu onaj vrh mali ili vrh ono sto je na dnu cijelog komada
    Posljednje uređivanje od S2000 : 29.04.2013. at 19:37

  16. #5166
    S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010
    Postovi
    3,801

    Početno

    Nasla sam
    whatscookingamerica.net/History/ArtichokeOpen.jpg

    Ujutro ih namocim a popodne kuham.

  17. #5167
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Na mobu sam trenutno pa ne vidin link. Vrhove na listovima, te male
    Mozes kuhat sutra, bez problema! Javi kako je bilo! Ja ih imam veceras ope,hihi,obozavam ih!!!

  18. #5168
    zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    700

    Početno

    Grašak s krumpirom,mrkvom i junetinom na čušpajz

  19. #5169
    s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    703

    Početno

    Danas nešto usput.

    Sutra prvomajski meni: grah varivo, roštilj (ćevapi, ražnjići i pljeskavice) sa lepinjama od ludog tijesta, puuuno salate i ajvar.
    Za desert opet cheesecake u čaši sa jagodama!

  20. #5170
    pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    Pula
    Postovi
    348

    Početno

    jučer sam napravila bolonjez za laznanje s mesom i povrćem jedan dio (ide u frizer)
    i za bolonjez dio za drugi dan.
    od još jednog dijela mljevenog sam složila pljeskavice za večeru i danas za ručak.

  21. #5171
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Jucer: lasagne bolognese, mijesana salata.
    Za mene salata od tune.

  22. #5172

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,687

    Početno

    Spageti bolonjez i zelena salata. Vidim puno se bolonjeza kuha ovih dana

  23. #5173
    klija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    Duga Resa
    Postovi
    170

    Početno

    Ričet s puno povrća i suhim mesom, lećom i grahom. Sutra smo na biciklijadi na mlazni pogon!

  24. #5174
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    gravče na tavče

  25. #5175
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    s_iva, kakve su to lepinje?

  26. #5176
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Danas imamo ostatke jučerašnjeg kokošjeg brodeta.
    A za sutra nemam ideju. Sendvič pa u park...

  27. #5177
    anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013
    Lokacija
    Budinšćina
    Postovi
    733

    Početno

    njoke s prezlima i saftek od povrća

  28. #5178
    s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    703

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    s_iva, kakve su to lepinje?
    Prefine! Od ovog tijesta možeš svašta raditi. Ja najčešće radim lepinje koje pećem na malo ulja u tavi, kao palačinke.

    http://www.coolinarika.com/recept/715133/

  29. #5179
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Ljetni rucak - pileca prsa na tavi, pecene paprike i paradajiz.
    Sutra ce pasti prvomajski rostilj uz salatu.

  30. #5180
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    pileca juha, pilav
    kocke s visnjama za desert (bez pecenja)

  31. #5181
    BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    332

    Početno

    Roštilj ala svekrva :D

    Sent from my WT19i using Tapatalk 2

  32. #5182
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Bit ce lagana juha od puno povrca i malo piletine.

  33. #5183
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Jučer - špageti sa šalšom
    Danas - sataraš i mozarrella

  34. #5184
    matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    859

    Početno

    Jucer: rolada od pileceg filea punjena slaninom, sampinjonima, vrhnjem i sirom, spinat.
    Danas: povrtno varivo na teletini.
    Sutra: juha od rajcice, bolonjez, zelena salata.

  35. #5185
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Jučer smo pekli brancina na roštilju, a usto pojeli dinstane zelene paprike i salatu od kupusa.
    Danas muž radi pizzu...

  36. #5186
    em_kay avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    zapadno od Zagreba, skoro pa u deželi...
    Postovi
    152

    Početno

    svašta nešto na roštilju (meso, riba, povrće), pire krumpir, pileća juhica, mješana salata

  37. #5187
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj s_iva prvotno napisa Vidi poruku
    Prefine! Od ovog tijesta možeš svašta raditi. Ja najčešće radim lepinje koje pećem na malo ulja u tavi, kao palačinke.

    http://www.coolinarika.com/recept/715133/
    hvala

  38. #5188
    zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    700

    Početno

    pileća juha, bijelo meso u umaku od vrhnja i sira, riža, paradajz i zelje salata

  39. #5189
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,249

    Početno

    Citiraj s_iva prvotno napisa Vidi poruku
    Prefine! Od ovog tijesta možeš svašta raditi. Ja najčešće radim lepinje koje pećem na malo ulja u tavi, kao palačinke.

    http://www.coolinarika.com/recept/715133/
    kak dugo se peče to ko palačinke?

  40. #5190
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    roštilj

  41. #5191
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    piletina punjena susenim rajcicama, feta sirom i zacinskim biljem i salata- rukola, potocarka, mladi luk.

  42. #5192
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,982

    Početno

    ova piletina, predpostavljam bijelo meso...
    Kako to praviš?

  43. #5193
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,249

    Početno

    sasa si ti još vanka, kaj tam imaju potočarke?

  44. #5194
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    pečeni picek i kroketi iz plodina..
    imam ispite i seminare niš ne stignem..preživjet će moji i na ovome!

  45. #5195
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Danas: omlet sa sunkom od puretine, Feta sirom i cherry paradajzom; salata od krastavaca i vrhnja.
    Utorak: domaci hamburger od puretine, Brussel sprouts na pari.
    Srijeda: risotto milanese, zelena salata.
    Cetvrtak: Jogurt-piletina, cous-cous i kiselis-salata.
    Petak: tuna na grillu i salata od cikle.
    Subota: ombolo na grill-tavi, spinat na mlijeku
    Nedjelja: slana torta od puretine i kozjeg sira; tikvice zapecene sa mozzarellom, za desert cokoladne kocke.

  46. #5196
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    piletina punjena susenim rajcicama, feta sirom i zacinskim biljem i salata-
    rukola, potocarka, mladi luk.
    Jednom sam jela ovako punjenu piletinu (bila je mozarrela umjesto fete) i jos je bila prelivena umakom od ljesnjaka. Dajem nagradu za recept!

  47. #5197
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    dakle piletina:

    nasjeckati svežanj bosiljka i svežanj peršina (ili timijana, kako tko vec voli). nasjeckati nekoliko suhih rajcica i 2 reznja cesnjaka.dodati cca 100 g feta sira i sve pomijesati. mislim, modifikacije su dozvoljenje, moze se dodati maslina, malo parmezana etc. onda pileca prsa, najbolje sa kozom, zarezati tako da napravimo dzep i natrpati dzepove sa smjesom. ova kolicina smjese ide na otprilike 600 g piletine. naravno, posoliti piletinu, premazati ju maslinjakom. staviti na tavu, poklopiti nekim teskim poklopcem da ju dobro stisne i peci. ja to prvo malo zapecem, a onda smanjim vatru dok se ne zgotovi, uz okretanje na pola puta. bude fino. jelena.O,vratila sam se, ali na kraju nisam nasla potocarku na dolcu pa sam ukombinirala moj domaci spinat iz tegle na prozoru- yay!

  48. #5198
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    ja ponavljam roštilj danas (jako dugo nismao u njemu guštali, pa..) a za sutra kuhana junetina, sos i povrće (malo detkosikacije )

  49. #5199
    BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    332

    Početno

    Pržene lignje i domaći tartar

    Sent from my WT19i using Tapatalk 2

  50. #5200
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Varivo od graha i ječma s domaćim kruhom i kiselom paprikom za salatu.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •