Predivno, uredno i pedantno :klap:
Printable View
Predivno, uredno i pedantno :klap:
Wow, Ora, predivne su!
Ukrast ću ti ideju, super je onaj stražnji dio.
Vila-obavezno slatko vrhnje za šlag, umjetno je pregusto i zaslađeno tako da bi cijela stvar ispala pre pre slatka.
Upravo je dobro da je taj šlag malo mekan jer će se polako upiti u beze i biti savršeno za rezati i jesti slijedeći dan...
a kupine idu zamrunute.....
Mozes na pola litre slatkog vrhnja dodati jesan kemfiks....ne više....
QUOTE=migulica;1547483]Vila-obavezno slatko vrhnje za šlag, umjetno je pregusto i zaslađeno tako da bi cijela stvar ispala pre pre slatka.
Upravo je dobro da je taj šlag malo mekan jer će se polako upiti u beze i biti savršeno za rezati i jesti slijedeći dan...
a kupine idu zamrunute.....
Mozes na pola litre slatkog vrhnja dodati jesan kemfiks....ne više....[/QUOTE]
:kiss:[
Ora torta je super a tek cipelice :klap::klap:
Ora super super cipelice,
bas slatka torta
Hvala vam.
Ovaj put mi se odlično osušila masa... mislim da je prije bio problem velika vlaga gdje smo prije živjeli.
Ora-odlična ti je torta!
Ora, jednostavno prekrasno...
Moram naučiti raditi cipelice :)
migulica, pogledala sam tvoj album... ostadoh bez teksta... Ti radiš čuda od ticina:klap:
Cure , samo da javim da mi je prava ticino torta prelijepa ispala, mislila sam da je to prevelik zalogaj za mene, ali sam odusevljena :-D
Od srca vam hvala na vasim savjetima, bez njih nista , mislila bih da je to samo za profesionalce . Slicice cim stignem, sad krecem na put i nosim jezerce sa patkicama jednoj prekrasnoj maloj princezi :zaljubljen:
migulicaprekrasne torte!!!
evo slikice još dvije nove torte
http://public.fotki.com/diiina/torte/torta.html#media
Indira:klap:
Kako radis leptirice?Imas neke kalupice ili...?
nemam kalupiće nego šablonu i izrezujem nožem tako da bar približno budu jednaki
Evo obecanih slicica :) http://public.fotki.com/pticica/kolaci/072.html
Kako slatko!
Prekrasna ti je torta:)
a72-super je! jako mi se svidja.....
što se tiče leptirića, ja koristim kalup koji je Kora dobila u Play dough setu. Snađi se druže je moj moto :-)
Svaki put kada zabasamo u neku deciju prodavnicu,ja kao manijak pretrazujem te Play dough setove...
Nalecem na svasta,od pizze do oktopoda,al cvetici,leptirici....0 bodova:(
Super su torte!
evo par mojih torti: http://picasaweb.google.com/trenutko/Torte#
trenta ,prediiiivno....
a ja tako ponosna na svoju prvu torticu, pa kad vidim vase....:oops:
cure, please, trebam vasu pomoc
1. kako dobiti sivu boju? ni nju ne pronalazim nigdje za kupiti.
treba mi za onog psa iz tom&jerry crtica.
2.sto staviti u bazen da izgleda kao voda a da se ticino ne otopi?
zelatinu? neku kremu?
Sivu ćeš dobiti kad budeš pokušavala dobiti crnu :-) Šalim se, pomiješaš crnu i ticino i eto ti sive, samo se moraš poigrati da bi dobila željenu nijansu ;-) Za bazen ja ne bih stavljala ništa osim plavog ticina, malo zgužvanog da izgleda poput nabora na vodi ;-)
mama natasa hvala ti na savjetu ali trebam svjetlo, svjetlo sivu ( za psa iz tom&jerry crtica ).
imam crnu boju u prahu i ako stavim i mrvicu crne u ticino ne uspijem dobiti svjetlo sivu, nego neku tamnu nijansu.
a ovo za bazen, vidjela sam negdje, ali sad kad mi treba ne uspijevam pronaci gdje,
u bazenu neku kremu ili nesto slicno, moguce zelatinu pomijesanu s necim i izgleda kao prava voda u bazenu.
pa sam mislila, mozda netko od cura zna sto je to..
u svakom slucaju, hvala..
indira, a72, trenta Torte su prekrasne .
Tiaa, probaj vodu napraviti od onog preljeva za torte, on se brzo stvrdnjava, pa kapni malo plave boje u gelu u njega da poplavi ;)
mfo, hvala ti beskrajno. super ideja, mislim da je to upravo ono sto trazim.
nadam se, samo, da mi se ticino nece otopiti od tog preljeva.
mfo, hvala ti beskrajno. super ideja, mislim da je to upravo ono sto trazim.
nadam se, samo, da mi se ticino nece otopiti od tog preljeva.
tiaa, probaj prvo napraviti to na ticinu pa ako preživi do drugog dana...
ili sve napravi, a taj preljev napravi direkt prije iznošenja pred goste da se ne stigne rastopiti ticino ;)
torta Fifi je prekrasno ispala, beze s kupinama također. Hvala svima, posebno migulici :heart:
Vila, de pokaži slike ako ima....
drago mi je za beze, meni je to torta za 10!
Mojoj mami sam ju jučer napravila za godišnju skupštinu planinara...kaze da su planinari satrli tortu, a zadnje komadice su kruhom sa tacne jeli...
Tiia ovo sa preljevom za torte mi se cini dobra ideja...izdrzati će
samo pripazi da ne zaliješ sa ful vrućom smjesom, neka ti bude na rubu stvrdnjavanja....
[QUOTE=migulica;1552284]
drago mi je za beze, meni je to torta za 10!
Mojoj mami sam ju jučer napravila za godišnju skupštinu planinara...kaze da su planinari satrli tortu, a zadnje komadice su kruhom sa tacne jeli...
QUOTE]
jedino sto mi je curila. mislim da su mi kupine bile previse smrznute i da je to od vode. Možda da ipak malo odstoje, ali ne odmrznu se do kraja. Sliku imam s rodjendana, nismo se sjetili slikati samu tortu. Stavit cu ju cim uspijem
a to da curi, to je normalno....malo ju nagneš kako kupine otpuštaju i paziš da ne odleti i torta i super. isto napraviš i prije posluzivanja.
Ja ne radim torte i ni u snu mi ne bi uspjelo da moja kreacija lici na nesto, ali obozavam doci na ovaj topic i vidjeti vasa umjetnicka djela. Toliko ste mastovite i spretne, svaka vam cast :-D
Ja isto namjeravam raditi tortu gdje bi u vodi u nekoj posudi plivali lopoči . Vodu namjeravam raditi sa preljevom za torte samo ću probati uzeti duplu količinu preljeva sa malo plave boje. Posudu sam već napravila od ticino mase, vidjet ćemo kakao će reagirati želatina i ticino.
Napravila sam vlak - Tomica
Kalimero,torta fantasticno izgleda!!!:)
A radila si od smese od keksa ili...?