Bilježim
Printable View
Bilježim
Šta mislite o ovim mojim razmišljanjima oko LCHF, paleo ili anticandida kuhanja?
Mislim sve najbolje i jako bih voljela konačno kupiti nešto LCHF (pogačice, kruh, majonezu.....) a da ne moram sve raditi sama. Problem ti može biti jedino u tome što si u manjem mjestu pa ne znam koliko bi imala kupaca. Naravno, tu je i problem sanitarne jer ako se nekom nešto (ne daj Bože) dogodi....
Ideja je super, samo je pitanje koliko bi bilo uspješno... Ali nije li tako kod svakog posla!?
Zakonski nije izvediva proizvodnja hrane u kućnim uvjetima , nikako. A i odgovornost je prevelika.
Mislim , ako se doma baviš šivanjem , može se dogoditi da nekom eventualno ne paše veličina.
A ako se netko otruje s bilo čim , pokupi nekakv stomačni virus , odmah će se tebe sjetiti , možda i prijaviti....
mislim da u vremenima krize sva ta kuhanja i mermelade ce tesko financijski prolaziti.
sigurnija varijanta su raznorazni apps-ovi i slicne stvari
Ovo je odlicno pod uvjetom da imas klijentelu. Ako znas za 10-15 kupaca koji si to mogu priustiti samo naprijed. Moja bivsa kolegica ima u Londonu dostavu obroka za one koji se hrane po paleo principima. Krenula je sa 3-4 prijateljice i posao se kasnije bas jako prosirio i sad se samo time bavi.
Dilek, a kako je kolegica u Londonu riješila sve zakonske zavrzlame? Dozvole, sanitarnu i sve to.... To ona kod sebe doma radi ili je otvorila neki lokal?
Cao drage mame. :) Ja imam bebu od 10 meseci i isto sam se mislila sta bih mogla raditi od kuce. Onda mi je drugarica uputila na jednu curu koja radi od kuce preko interneta za jednu americku firmu. Radim nekoliko sati dnevno i sama uskladjujem vreme prema svom rasporedu. Malo pre podne, malo popodne, kako imam vremena. I svidja mi se to sto sem kompijutera i interneta nista mi vise nije potrebno da bih radila. Vreme svakako provodim na internetu. Ne mogu brzo da dodjem do zarade jer obuka traje mesec dana i potrebno je vreme da udjem u posao ali bice kasnije tako da kad god doslo dobrodoslo. Eto, to je moj predlog za posao od kuce.
Pozdrav svima,
nova sam na forumu i vidim da jako puno žena ima isti problem vezan za zaposlenje. Ja trenutno radim ali sam dugo istraživala i tražila posao na netu kao dodatni način zarade. Bila sam jako skeptična na sve one priče o milionskoj zaradi i tako to...Naravno i sada sam:-).
No, želim podijeliti sa vama moje novo iskustvo. Nakon silnih pokušaja sa freelancer poslovima, advertise sajtovima i sl. trenutno sam na jednom PTC sajtu na kojem sam konačno počela zarađivati i konačno dobila prvu uplatu od oko 100$. Tako da sad
a mogu pričati sa argumentima.
Istina je da ne postoji posao na kojem možeš onako usput nešto klikati i zaraditi za život. Toga nažalost nema i ako želite zaraditi morate raditi kao i na svakom drugom poslu 8 sati minimum. Ja sam svojih prvih 100$ zaradila za nekih 2 sata dnevno jer trenutno imam i stalni posao, međutim kada imam više vremena više i radim.
Naravno nisam ovdje navela o kojem se PTC sajtu radi da ne bi ispalo da nekog reklamiram ili da imam nešto od toga. Čisto želim da podijelim svoje novo iskustvo, a ako nekog zanima nešto više tu sam.
pozzzz
Pozdrav svima,
I ja već dugo tražim nekakav posao od kuće,pa ako možeš malo to pojasniti.
O čemu se točno radi.
hvala :-)
Poslovi: grafički dizajn, novinarstvo, prevođenje, računovodstvo, programiranje, a mislim da se mogu dijeliti i pravni savjeti i sl., te mnogi drugi za koje treba računalo, engleski jezik i internet
Platforme: upwork.com, guru.com, peopleperhour.com, ...
Drage moje,ja vam znam plesti,heklati,pomalo i šiti.Lijepo crtam.Interesuje me i slikanje na staklu(flašama,vazama...),ali nisam probala.Znam fino kuhati,praviti kolače i torte,ukrašavati fondanom.Znam i napraviti domaći fondan,nisam kao Minja,ali sam solidna:-).Ali zbog razloga koji je naveo neko gore,to pada u vodu.Ali jako lijepo pletem,štrikam i heklam.I sad šta s tim?Ja sam baš pesimista ako razmišljam o tome.Ili sam veliki baksuz.Mislim da ne znam koliko spustim cijenu,ne bih ništa prodala.Ljudima je sve skupo.Pa ja ne mogu naći kupca za stvari sa etiketama 70% snižene:mrgreen:!
Koliko brzo pleteš? Recimo, zimske čarape? Mojoj mami treba dosta, a imala je želju to prodavati preko Njuškala. Dosta dugo je stajao oglas, a nitko se nije javio. Par 50 kn.
No, ona mi kaže da na placu ima neka gospođa koja jako dobro prodaje (i skupo) odjevne predmete od prave vune.
Sjetila sam se da bi i ona možda prodavala dobro kada bi umjesto Njuskala imala vlastiti webshop, s nekim dizajnom, i pričom u pozadini tipa ovo je sintetika, ali je također cruelty free. Samo, ona ne plete brzo pa nema potrebe jer to bi stajao jedan par, nakon prodajebi trebalo valjda dva mjeseca da se pojavi drugi par, haha. :)
Pa ne znam.Jednom sam šareni džemper(prugice,a na svakoj prugici su ili cvjetići,ili trokutići ili zvjezdice ili ...,sve različitih boja,ma prešareno nešto:lol:),možda xl veličine isplela za 3 mjeseca.Ali tada nisam imala ni djecu ni muža:mrgreen:.Sada se ne bih usudila uhvatiti nečega takvog.
ma daj - cijene vune po dućanima su astronomske - mislim da se kod nas štrikanje/heklanje ne isplati
Moja mama raspara staru odjeću što je dobila još u ratu iz Caritasa, pa to koristi za štrikanje toplih zimskih čarapa.
cure koje imate iskustvo s peopleperhour, upwork itd. ima li koja volje malo detaljnije na pp pomoć da se uključim imam nekoliko pitanja ?
Možeš i ovdje pitat (ako nije nešto specifično) pa da bude od koristi i drugima.
Ako ne, pošalji mi pp.
pitaj samo vezano za upwork, ako mogu pomoći
Konkretno me zanima kako funkcionira plaćanje, utječe li izbor valute na nešto, kako s porezom - taj financijski dio, ja sam tu extra neinformirana. Pa kako vam više paše na pp ili tu, hvala svakako!
I trebalo bi mi ohrabrenja :) trenutno mi je nužno da od doma složim extra prihod imam cv pun pisanja od članaka do izvođenih i objavljenih textova, ali niš nije na eng prevodila sam s eng na hrv, ali i to niš nisam čuvala, štedim prostor uopće nisam mislila da ćemi to ikad trebati i sad kad piše upload portfolio 0 :(. Mislim mogu neš iskopat, ali koliko je to uopće relevantno na hrv.
Ma dajte nabacajte mi malo još detalja molim vas
To kopanje po backup-u mi je mučno kad ne znam uopće na kojemkompu kad....
Upwork isplaćuje u dolarima. To ne možeš promijeniti. Novci stižu na PayPal, Skrill, ili neki treći servis za transfer novca. Tu već možeš birati valutu koju će ti isplatiti na bankovni račun. Razlike budu, ovisno koliko zaradiš. Možeš ovisno o banci u kojoj si izgubiti 100 - 200 kn, na sumu od 4-5 tisuća. Ali, mislim, to je tako nebitno jer su to neki sitni postotci od ukupne zarade.
Za porez pogledaj ovaj post:
http://www.imamnovac.com/Placanje-po...i-sl)/111.aspx
Ne znam za prevođenje. Tu sam se pokušala ugurati na samom početku, ali bilo je dosta diplomiranih anglista, pa mi se nije dalo gurati. Zato sam probala dizajn i tu sam se snašla. Ima dosta poslova pa ako se nešto i ne zna odmah može se naučiti uz malo truda. Najbitnije je u samom početku imati računalo, internet i znati engleski. Od tuda sve je dalje lako savladati.
Upwork je spojio Elance i oDesk tako da je to trenutno najveće online tržište rada.
nije ti toliko bitan portfolio, koliko sati rada i feedback koji dobiješ od klijenata, što znači da je najteže dobiti prve poslove
mislim bitan je i portfolio za poslove koji ga baš traže, ali moguće je krenuti i bez njega
Ok, to mi odgovara. Hvala. I kako ste vi dobile prve poslove? Dizajn čega konkretno? Nisi se prije bavila ničim sličnim?
Crtala sam ranije. Prvi posao je bio crtež, za sitnu lovu. Nakon toga bilo je lakše naći još posla jer ljudi imaju više povjerenja kada vide bar jednu referencu.
Nakon toga je išlo nešto sitno ovakvih poslova:
- pretraživanje interneta i zapisivanja u Excel statistike (linkovi, slike i opis namještaja),
- prebacivanja Wordpress sadržaja bloga (copy paste tekstova)
- testiranje stranice za video editing (opet Excel)
- rad u Storyline Articulate (za interaktivne prezentacije)
- rad u paketu MS Officea,
- ikone u Illustratoru,
- video editing u Camtasiji, ili nekom sl. programu
Sada najčešće popravljam ljudima fajlove koji izgledaju kao da su rađeni lijevom nogom. To zapravo i nije dizajn u pravom smislu riječi.
To su sve pi**arije koje čovjek nauči kada mu je ekstremno dosadno u životu.
E to je konkretno :) puno mi znaci! Probam pa se javim kad skupim nova pitanja
Imaš neke tečajeve na http://www.srce.unizg.hr/ za sistem administratora. Ne znam je li isključivo za studente, ali mislim da nije. Raspitaj se. Sretno. :)
I ovo pogledaj. Žene kodiraju: https://www.madewithcode.com/
ja sam isto radila razne poslove: prijevodi, pretraživanje i upisivanje podataka u tablicu, a sad većinom marketing
Znači može se :) Bravo!
Nemoj odustajati brzo. Meni je trebalo 60 javljanja na oglase da bi me netko primijetio.
Danas mi isto nekad treba duže da dobijem poslić, ali isplati se to uloženo vrijeme.
Kampanja za žene, programiranje, jer smo slabo zastupljene u IT sektoru.
Pozdrav mame! Prije sam zarađivala honorarno izrađujući web stranice, instrukcije iz informatike, kreirala kataloge za firme, dekodirala sam mobitele i slične tehničke stvari. Mogla sam zaraditi dosta lijepu svotu novaca mjesečno ali mi je oduzimalo i brdo vremena. često sam znala i kompenzirati- primjerice radim stranice keramičaru, a on meni napravi kupatilo... Sada nemam vremena više za takve stvari... ali eto ako nekome trebaju ideje....
Imaš stranice: www.upwork.com , www.ziptask.com , www.peopleperhour.com , www.fiverr.com , www.toptal.com ,
i mnoge druge. To su stranice koje posreduju između tebe i klijenata.
Samo na jednoj od ovih radim. Pokušavam sada uskočiti i na druge.
A ima stranica koje su kao portfelj i onda na njih podižeš svoje radove, koje drugi vide i ocjenjuju, pa ti se jave ljudi koji su zainteresirani da radiš za njih. Ako ti je to struka, recimo grafički dizajn, ma mislim dizajn bilo kojeg tipa, a da se rad može objaviti na internetu, onda ti je cilj postati dostupan cijelom svijetu, a ne samo Hrvatskoj.
Nažalost, nisam grafičar po struci, i patim zbog toga. Uhvatiti sada vrijeme za učenje, bilo čega, uz klinku i klinca koji dolazi. Ma mislim, strašno. Mogu samo sjesti i plakati. Gledati kako drugi ostvaruju karijere, a ja fikus sjedim i buljim. Dođe mi da lupim glavom o zid.
Naravno, dizajn nije sve što se na internetu radi. To je cijela, ogromna mreža poslova. Sve što možeš zamisliti da se radi na računalu.
Ako radiš ručne radove možeš ih prodavati cijelom svijetu preko www.etsy.com
Drugu rečenicu ti nisam baš razumjela.