Mirna, meni je pomogao kod mučnina badem, a također i sve kiselo (sjećam se kako sam smazala teglu kiselih paprika). Kao da je ta kiselina donekle ublažila mučnine. Ali pokušaj svakako s bademima.
Printable View
Mirna, meni je pomogao kod mučnina badem, a također i sve kiselo (sjećam se kako sam smazala teglu kiselih paprika). Kao da je ta kiselina donekle ublažila mučnine. Ali pokušaj svakako s bademima.
Meni je čokolino i mineralna....voće mi je isto bilo ok!!!
Mojca malo ti zavidim na seoskoj idili :oops: Uživaj u posljednjim danima trudnoće sa TD jer dogledno vrijeme nećete imati priliku biti na samo :-) Od srca ti želim lagani porod i slatku, zdravu, bucmastu curicu :heart:
Aurora što bi bila visoka beta? Meni je 13 dpt bila 243,5...da li je to niska ili visoka beta?
Hvala Nina, baš mi je gušt biti tu. :)
Evo mi jutros bili kod doktora, sve ok, napravili su mi KKS, jetrene probe, a i pretrage koje se kod nas uopće ne rade, minerale i i toxemiju (jer su mi dlanovi i stopala natečeni)... pa onda ctg, uzv, razgovor s doktorom. Složili smo na papir sve moje rizike: dob, streptokok, miomi, velika beba, ivf-icsi... ali on i dalje misli da imam šanse za vaginalni porod. Nevjerovatno kako su opušteniji nego naši lječnici.
Ponijela sam sa sobom pilates loptu, pa sad hopšem, družim se s životinjicama na imanju, hodam, šetam i čekam. :) I naravno, nagovaram malo biće da se pokrene... mislim, što još ima za čekati, sve je spremno... možda čeka pun mjesec za dva dana? :)
Svima puno lijepih misli od mene "pre"opuštene. :)
Mojca, baš sam mislila na tebe i čim se malo duže ne javljaš već mislim da je susret krenuo. Nadam se da iščekivanje neće biti dugačko, ostalo vam je još samo dva dana... Sretno, sretno!
Potpisujem ninu70 u prvom djelu posta!
A odgovor na drugi dio bio bi sljedeci: moja beta 14. dnt (3 dnevnog embrija) bila je 1770. I to bih rekla da je prilicno visoka beta za jednoplodnu trudnocu. Cini mi se da je to bila jedna od najvisih beta koje sam uspjela pronaci na forumu. Sve dok mirna26 nije javila svoju koja je na isti dan imala cak i vecu, 1900! Za tvoju betu nina70 koju navodis ne bih rekla da je visoka, nego mozda vise prosjecna... Ili drugim rijecima, ako govorimo o tome da li bi tvoja beta mogla upucivati na to da li je curica ili decko, onda se samo po beti sudeci ne bih mogla kladiti ni na jedno, ni na drugo. :-)
jedem čokolino,voće....bademe nažalost ne smijem jer sam alergična:(...slatke slatke muke...hvala vam curke drage
Mojca za susret života .....:heart:
Hvala vam curke, nema druge nego uzivati u njeznom lupkanju i cekati kada ce nasa suptilna curica krenuti lupkati dovoljno jako da je i tata osjeti. Makice, Mojca i Seka, uskoro najdivniji susret! Ne mogu vjerovati da je tako brzo doslo vrijeme slatkog blizog ocekivanja!
Aurora :-) to sam i mislila...malo me sram priznati, ali potajno priželjkujem curicu. Uopće nemam ime za dečka. I da, hvala na odgovoru :-)
mojca mislim na tebe i zelim ti najljepsi susret sa djevojcicom ljubavi!
drage moje, citam vas i to je sve toliko prekrasno da mi suze idu na oci!
seka, blizu siiiiiiiiii, jos malu mrvicu i to je to....
sumskica moja, moram se pohvaliti da smo napokon odabrali imena i sada ih zovem po imenima, kada se mrdaju! meni je dr jos davno rekla da se vise ne mogu zamijeniti za mjesta, tako da mi je ona s lijeva, a on s desna, i uglavnom mogu reci tko kada skace, osim kada su bas na sredini. maleni moji, jedva, jedva ih cekam!
mojca, jos jednom puuuuno srece, uzivaj, svi mislimo na tebe!!!!!
mirna26 da te malo razočaram :mrgreen: meni apsolutno ništa nije pomoglo :mrgreen:..
sve živo i neživo sam probala a mučnina tj. kiselina u želucu + povraćanje me ubijalo do 14 tt..
super...sad i ja to vidim..svaki dan sve gori od prethodnog..a niš..moram ovog puta uzet bolovanje jer cu morat svuda šetat sa kantom...šta ćeš
mojca...želim ti prekrasan susret sa tvojom curicom:zaljubljen:
vala ,ne brini ,kod mene je posteljica straga ,nosim nisko i mogu ti reci da kroz citavu trudnocu nisam osjetila neke bolne udarce ... bebu od 16 tjedna sam prvi put osjetila i onda sam povremeno svakoh 7 dana osjecala lupkanje ,a tek od 21 nedječke sam pocela svaki dan osjecati bebicu ,ali isto tako uvijek blage pokrete ,pa sam se zalila dr. da bebu blago osjetim ,a ona mi je rekla da svaka zena drugacije osjeti i da drugacije opisuje pokrete... ja sam pravo lupkanje osjetila tek u 8 mj. trudnoce ,ali nikad me nijedan udarac nije zabolio i meni je to lupkanje tako udobno. zato ne brini ,dusice...
Pozdrav curke,
evo ja sutra punim 33 tj i tek sam prije 3 tjedna počela osiječati pravo lupanje, a do tada sve nekako polagano migoljenje. Prve pokrete tek sa 22 tj, a posteljica mi je sprijeda pa mi je doktor rekao da je to zbog posteljice jer ona ublažava udarce, a isto nosim dosta nisko. Nemoj se ništa brinuti, svaka od nas nosi i osijeti na svoj način. Bitno je da osijetiš svaki dan!
Ja sam 19+1 i jos ne osjecam nista. Ma jos je malo rano, nadam se sljedeći tjedan. Sve je ok za sad jedino mi je tlak 140/90 pa moram svakih 7 dana na kontrolu. Ima li koja tlakašica i kako ste to rješavale?
Ja sam svojr cudo prvi put osjetila sa 19+5 Nakon toga se svaku dan javlja. Od pocetka lupa nije bilo nikakvih "leptirica" i od prve sam pod rukom mogla osjetiti micanje. Izlazila bi kao mala balotica ispod pupka desno. Od tada, hvaka Bogu, javlja se redovito i na očigled a ja ne mogu biti sretnija. Najlipsi osjecaj na svitu :)
Mi smo danas napokon kupili kolica i krevetac :) preeeevesela sam zbog toga sad jos samo treba cekati da dodje.
nea koja si kolica uzela? isto pitanje i za ostale cure koje su pri kraju i kupile su već kolica? ja se tek raspitujem koja, 2 u1 ili 3 u 1, pa treba li košara ili ne. koja marka, cijena..
joj puna mi je glava informacija i nisam više pametna pa mi recite vi koje ste već uzele koja ste uzeli i zašto ste se odlučili za njih?
Mi jos nismo uzeli kolica, planiramo se uskoro zaletit po njih u SLO, a uzet cemo Peg Perego GT3. Meni se sviđaju jer su trokolica, jako velika i cvrsta. Mana im je sto su teska i zbog velicine zauzimaju dosta mjesta, ali nasrecu imamo veliki auto. Naspram njih sva ostala kolica mi izgledaju krhko, ali svatko ima druge stvari koje su mu bitne kod izbora. Kupit cemo sportski dio i AS, a kosaru cemo posuditi od necakinje jer se ona vozila u istim kolicima. Ja se nadam da cemo ovo proljece moja curka i ja sibati po Jarunu dok sam ja na rolama;)
mi cemo imati dva komada Peg Perego pliko P3 koja cu kopcama spajati kad se uputim u setnju sama. Oba su 3u1 i oba rabljena,nova cemo kupit s godinu dana,neka najlaganija moguca.
Ma ljubim vas curke i hvala na iskustvima s vasim lupkavcima. :-)
Mi imamo skoro sve spremno za bebolinu, ostale su jos sitnice i jako me veseli kad gledam sve te stvarcice. Kolica smo uzeli Peg Perego Switch on Track 3 u 1, boje pijeska i jako smo zadovoljni s njima jer su jako jednostavna za sklapanje, kotaci su genijalni, sve u svemu cine mi se super. Imamo komodicu za previjanje preslatku s cvjeticima ruckicama i kadicom, lijepa svjetla bukva, te krevetic iste boje. Joj tko ce docekati veljacu!
Mi dobili rabljena Jane, nemam pojma koji model, mislim da Slalom pro, nisam sigurna, s Matrix autosjedalicom, koja može u totalno vodoravni položaj, što nam je jako značajno za povratak doma.
Bugaboo, prije toga smo gledali GT3, ali MD nije bio zadovoljan jer imaju plastične felge, za razliku od Jane koje imaju aluminijske. Vodite računa o tome ako ih imate namjeru koristiti po off roadu kao mi.
Nea, koje su boje kolica? :)
Ne sjećam se da sam se pohvalila s krevetićem :oops: deda i baka ga kupili
http://www.lip-poljcane.si/spletna-t...telje/zoja.php
Kako nemamo puno mjesta u sobi odlučili smo se za ovu varijantu sa spojenim krevetićem. Nakon što se skine jedna stranica super je čvrst i dalje. A čini mi se najzgodnija varijanta za dojenje na zahtjev, kojeg ćemo prakticirati.
evo i mene, danas neki dan od nabavke opreme:-)
i mi danas kupili kolica i provozala ih ja po dnevnom, kuhinji i hodniku:lol:
baš su mi super e sad kakva će bit kad moja bembolina sjedne u njih znat ću vam reć!!
http://adax.hr/kolica/cijena/unlimit_matrix_10
evo ih, uzeli smo zeleno - crna!!
mojca krevetić je super!!!
Ej cure... kad god otvorim Adaxovu stranicu odvalim na one plave okice... ma di su samo našli tu preslatku bebu? :)
Bebca, ma bit će ti super. :) Naš izbor je bio Jane... i onda se posrećilo da smo ga i dobili od frendova. :)
ma i meni se čine baš super i tako sam si sretna!!
jer to je jedino kaj smo kupili sve drugo ćemo više manje dobit od krevetića pa do robice pa sam si baš zaželjela kolica po guštu iako mi svi komentiraju kao skupa su!
ma mislim si šta oni znaju, za moju bembolinu dala bi sve!!
Hmmm poznata sam po tome da kupujem lijepo na ustrb funkcionalnog pa sam se odlucila za Stokke :)
Oprecna su misljenja o njihovoj ljepoti ali sam se jednostavno u njih zaljubila.
Mojca draga ipak ljubicasta koja sam i htjela :) kao mislila sam neku neutralnu boju ali necu zelim ljubicasta i tocka hahaha a tko se samnom ne slozi posaljem mu jacmen ;)
Krevetac sam isto htjela njihov ali mi je fakat preskup ... To mi je fakat bez veze dat tolike nOvce za krevetic. Mojca tvoj krevetac je super!!!
Mojca, svako malo povirim da vidim jeste li još 2 u 1, vidim da se još ništa ne dešava... a opet bit će iznenađenje kad objaviš lijepu vijest. Evo dok ovo pišem mali mišek/mišekica me udara, kad već pišete o udarcima. Trebat ću napomenuti na 3d UZV u subotu da mi ne otkriju spol, nadam se da mi laici na snimkama ne kužimo radi li se o curicama ili dečkima.
Baš kao i Nea ja sam se odlučila za Stokke....samo još nisam sigurna zelena ili bež....nećemo ih još uzimati...imam vremena do 12/1 mj.....a krevetić sam gledala...sviđaju mi se bež ili bijeli...ali mora biti totalno jednostavan...jedino bi dobro bilo da na njemu ima ona ladica ispod podnice....da iskoristimo sav mogući prostor...znam da u njoj nema baš previše mjesta...al ajd bar za dj.posteljinu i to mi je nešto...jer sam s prostorom totalno na knap....a što se tiče komode za presvlačenje...ja to neću kupovati nego ću si raditi po mjeri...radit ću 2X3 ladice jer i meni nedostaje mjesta za moje stvari pa ćemo ja i moja curka komodu podijeliti pola pola...odmah se učimo solidarnosti ... :-)...a gore ću samo kupiti onu podlogu za presvlačenje...a kadicu ću uzeti anatomsku ona je veća i mislim da ćemo se tako baram malo duže riješti problema za kupanje...
E sad ona najbitnija rečenica...mi još ništa nismo počeli kupovati....sve mi se čini nekako rano...dobili smo neke stvarčice za našu curku....tipa; dekice, pa modne detalje, pa malo igračaka...zvečke i to...a mama i tata još ne trzaju...
Velikuuuuu pusu vam šaljemo ja i moja curka koja upravo ima jutarnju tjelovježbu...:-)
ups curke, bojim se da previše opet ne odemo u offtopic s temom.... kolica, kreveti i sve to... bez ljutnje :-)
Baš se i ja nešto mislim...da pretjerujemo...oprostit će nam se...trudne smo...pa s pameti pomalo na Vi; barem ja...nego idemo u ponedjeljak na pregled..UZV...baš se veselim :-)
hvala na odgovorima, vidim da se dosta vas odlučilo za peg perego. mene kod kolica najviše buni da li trebam 3 u 1 ili 2 u 1 jer mi par mama iz iskustva kaže da košara ( ono u 0 položaj ) i neće trebati već da je dovoljno da kolica imaju 0 položaj i autosjedalicu tzv jaje. kako ću roditi pred kraj veljače i meni se čini da neću s bebom izlaziti u šetnje bar 1-2 mj a onda mi i ne bi trebala ta košara da onako ''upakiram'' djete..
prag više mi je mama reklo da im je novorođenčad rado spavala u tim košarama, radije nego u krevetićima, jer su naviknuti na skučen prostor koji se u košari može lakše simulirati nego u kinderbedu. I inače bebe vole zaspat svugdje, pa mi se ipak ta košara ne čini loša opcija za neki "terenski spavanjac"
Danas sam bila na tečaju za trudnice i osim što mi je malčice pozlilo i što su patronažne izvalile dvje tri gluposti zapitala sam se trebam li im reć da su mi dečki začeti IVFom? Ako budu revno čitale trudničku knjižicu vidjet će tu majušnu napomenu i same - u što sumnjam, ali ako ne budu mogu se izvuć s puno manje polemike (koja će mi vjerojatno dić živce) i razno-raznih old-fashioned savjeta. A još da mi kažu da je dečkima ovo-ili-ono jer su IVF bebe mislim da bi zakuhala.... Sve u svemu pitanje glasi - da li da im kažem ili ne? Jeste li vi rekle svojim patronažnima?