Stranica 12 od 288 PrviPrvi ... 210111213142262112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hmmm poznata sam po tome da kupujem lijepo na ustrb funkcionalnog pa sam se odlucila za Stokke
    Oprecna su misljenja o njihovoj ljepoti ali sam se jednostavno u njih zaljubila.
    Mojca draga ipak ljubicasta koja sam i htjela kao mislila sam neku neutralnu boju ali necu zelim ljubicasta i tocka hahaha a tko se samnom ne slozi posaljem mu jacmen
    Krevetac sam isto htjela njihov ali mi je fakat preskup ... To mi je fakat bez veze dat tolike nOvce za krevetic. Mojca tvoj krevetac je super!!!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Hej, ja sam tlakašica od početka trudnoće, ne spušta se ispod 140/90, čak sam u petrovoj završila zbod 170/90 da bi mi tamo izmjerili 120/80. Pisala sam o tome na temu: visoki tlak. iskustva pa si tamo pogledaj. Trenutno sam na normabelima i tlak je super.
    Citiraj kaja76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam 19+1 i jos ne osjecam nista. Ma jos je malo rano, nadam se sljedeći tjedan. Sve je ok za sad jedino mi je tlak 140/90 pa moram svakih 7 dana na kontrolu. Ima li koja tlakašica i kako ste to rješavale?

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Krivo sam ti napisala, odi na forum Trudnoća i sve što ona donosi, teme: simptomi visokog tlaka!
    Citiraj tasha prvotno napisa Vidi poruku
    Hej, ja sam tlakašica od početka trudnoće, ne spušta se ispod 140/90, čak sam u petrovoj završila zbod 170/90 da bi mi tamo izmjerili 120/80. Pisala sam o tome na temu: visoki tlak. iskustva pa si tamo pogledaj. Trenutno sam na normabelima i tlak je super.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mojca, svako malo povirim da vidim jeste li još 2 u 1, vidim da se još ništa ne dešava... a opet bit će iznenađenje kad objaviš lijepu vijest. Evo dok ovo pišem mali mišek/mišekica me udara, kad već pišete o udarcima. Trebat ću napomenuti na 3d UZV u subotu da mi ne otkriju spol, nadam se da mi laici na snimkama ne kužimo radi li se o curicama ili dečkima.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj nea0902 prvotno napisa Vidi poruku
    Hmmm poznata sam po tome da kupujem lijepo na ustrb funkcionalnog pa sam se odlucila za Stokke
    Oprecna su misljenja o njihovoj ljepoti ali sam se jednostavno u njih zaljubila.
    Mojca draga ipak ljubicasta koja sam i htjela kao mislila sam neku neutralnu boju ali necu zelim ljubicasta i tocka hahaha a tko se samnom ne slozi posaljem mu jacmen
    Krevetac sam isto htjela njihov ali mi je fakat preskup ... To mi je fakat bez veze dat tolike nOvce za krevetic. Mojca tvoj krevetac je super!!!
    I ja sam zaljubljena u Stokke ljubičasta kolica! Prekrasna su!
    Ali... imam nećakinju od dvije godine i gotovo sve sam uzela od nje. Sve osim krevetića.

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Baš kao i Nea ja sam se odlučila za Stokke....samo još nisam sigurna zelena ili bež....nećemo ih još uzimati...imam vremena do 12/1 mj.....a krevetić sam gledala...sviđaju mi se bež ili bijeli...ali mora biti totalno jednostavan...jedino bi dobro bilo da na njemu ima ona ladica ispod podnice....da iskoristimo sav mogući prostor...znam da u njoj nema baš previše mjesta...al ajd bar za dj.posteljinu i to mi je nešto...jer sam s prostorom totalno na knap....a što se tiče komode za presvlačenje...ja to neću kupovati nego ću si raditi po mjeri...radit ću 2X3 ladice jer i meni nedostaje mjesta za moje stvari pa ćemo ja i moja curka komodu podijeliti pola pola...odmah se učimo solidarnosti ... ...a gore ću samo kupiti onu podlogu za presvlačenje...a kadicu ću uzeti anatomsku ona je veća i mislim da ćemo se tako baram malo duže riješti problema za kupanje...

E sad ona najbitnija rečenica...mi još ništa nismo počeli kupovati....sve mi se čini nekako rano...dobili smo neke stvarčice za našu curku....tipa; dekice, pa modne detalje, pa malo igračaka...zvečke i to...a mama i tata još ne trzaju...

Velikuuuuu pusu vam šaljemo ja i moja curka koja upravo ima jutarnju tjelovježbu...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ups curke, bojim se da previše opet ne odemo u offtopic s temom.... kolica, kreveti i sve to... bez ljutnje

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Baš se i ja nešto mislim...da pretjerujemo...oprostit će nam se...trudne smo...pa s pameti pomalo na Vi; barem ja...nego idemo u ponedjeljak na pregled..UZV...baš se veselim

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

hvala na odgovorima, vidim da se dosta vas odlučilo za peg perego. mene kod kolica najviše buni da li trebam 3 u 1 ili 2 u 1 jer mi par mama iz iskustva kaže da košara ( ono u 0 položaj ) i neće trebati već da je dovoljno da kolica imaju 0 položaj i autosjedalicu tzv jaje. kako ću roditi pred kraj veljače i meni se čini da neću s bebom izlaziti u šetnje bar 1-2 mj a onda mi i ne bi trebala ta košara da onako ''upakiram'' djete..

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

prag više mi je mama reklo da im je novorođenčad rado spavala u tim košarama, radije nego u krevetićima, jer su naviknuti na skučen prostor koji se u košari može lakše simulirati nego u kinderbedu. I inače bebe vole zaspat svugdje, pa mi se ipak ta košara ne čini loša opcija za neki "terenski spavanjac"

Danas sam bila na tečaju za trudnice i osim što mi je malčice pozlilo i što su patronažne izvalile dvje tri gluposti zapitala sam se trebam li im reć da su mi dečki začeti IVFom? Ako budu revno čitale trudničku knjižicu vidjet će tu majušnu napomenu i same - u što sumnjam, ali ako ne budu mogu se izvuć s puno manje polemike (koja će mi vjerojatno dić živce) i razno-raznih old-fashioned savjeta. A još da mi kažu da je dečkima ovo-ili-ono jer su IVF bebe mislim da bi zakuhala.... Sve u svemu pitanje glasi - da li da im kažem ili ne? Jeste li vi rekle svojim patronažnima?

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bome curke, baš ste se raspisale o krevetićima i kolicima... Al što ćemo, toliko smo dugo čekale ove trudnoće da smo 100x luđe od "redovnih" trudnica . Ja se stalno borim sa mojom štreberskom stranom koja hoće sve na vrijeme pripremiti, i praznovjernom koja mi šapće "ako sve pripremiš šalješ bebici signal da može doći" (a to ne bi bilo dobro jer imamo još dobrih 12 tjedana). Ipak, igrom slučaja kupili smo krevetić (Ikea) i kolica (Jane Trider - naaajbolja na svijetu). Trenutno mi je kuća puna majstora jer preuređujemo radnu sobu u dječju (ne bi čovjek vjerovao koliko posla - predviđenog i nepredviđenog! A ja se kao ne smijem uzrujavati)
    Uglavnom, ponosno prijavljujem da sam već 15 dana na dijeti za gestacijski dijabetis, i da sam jako disciplinirana. GUK profil sam radila na VV ali je na žalost samo djelomično uspio jer u dva uzroka nisam imala dosta krvi (sama si doma moram vaditi - pa ti iscjedi onu ampulicu! ja bedasta stišćem prst, da kao "iscjedim" što više, a ono kak stišćem, tako u biti zaustavljam krvarenje), pa moram ponoviti za dva tjedna, ali ove uzorke koje su analizirali su super (3,7 nakon doručka i 4,5 nakon večere).
    Bila sam i na Srebrnjaku na uzv fetalnog srca i sad je i moje srce na mjestu - naša curica sve lijepo i po pravilima napreduje i "otkucava" (gore su me slali zbog dijabetisa i moje urođene srčane mane...) i njezino je srčeko školski primjer razvoja fetalnog srca - mama je ponosna na svoju malu štrebericu!
    Inače, što se tiče pokreta bebe - ja sam moju prvi put osjetila sa 18 t ali vrlo malo, i nisam bila sigurna jel to - to. Negdje od 20-og tjedna je konkretno osjetim. Ali i danas ima dana kada je više ili manje aktivna. Ima dana kad je jedva osjetim, a ima i dana kao danas kad se šuta ko luda. Od prije nekih 2 tjedna i tata može osjetiti njena lupkanja, ali ne uvijek, a povremeno se stvarno tako ritne, da je na trbuhu vidljiva izbočina, pa joj tata tepa da je mali "alien" .

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Patronažnoj nisam ništa rekla da je dijete IVF jer smatram da je to uistinu nebitno. Iako, kad god smo imali kasnije neku medicinsku obradu (u bolnici), kad bih samo spomenula da je IVF dijete, uvijek se to pisalo u povijest bolesti jer je po većini doktora bitno, kako sam imala prilike vidjeti.

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj prag prvotno napisa Vidi poruku
    hvala na odgovorima, vidim da se dosta vas odlučilo za peg perego. mene kod kolica najviše buni da li trebam 3 u 1 ili 2 u 1 jer mi par mama iz iskustva kaže da košara ( ono u 0 položaj ) i neće trebati već da je dovoljno da kolica imaju 0 položaj i autosjedalicu tzv jaje. kako ću roditi pred kraj veljače i meni se čini da neću s bebom izlaziti u šetnje bar 1-2 mj a onda mi i ne bi trebala ta košara da onako ''upakiram'' djete..
    iz iskustva mama zimskih beba - vele da je košara must have... mi kupili. Naime, vani bu hladno, a nema šanse da 2 mjeseca provedete u kući! Ako ništa drugo, ići ćeš kod pedijatra na pregled . U AS nije baš preporučljivo predugo bebicu držati, pogotov kad su tako male, a kao što je neko već rekao - vole navodno spavati u toj košari dok su još sasvim male. Meni su rekli da to kaj je vani hladno ne znači da se treba to proljeća zatvoriti u kuću jer da i beba treba malo promjene klime, a mama pogotovo .
    Dakle, my vote ide ZA košaru.
    Posljednje uređivanje od patuljchica : 12.10.2011. at 12:03

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Danas sam bila na tečaju za trudnice i osim što mi je malčice pozlilo i što su patronažne izvalile dvje tri gluposti zapitala sam se trebam li im reć da su mi dečki začeti IVFom? Ako budu revno čitale trudničku knjižicu vidjet će tu majušnu napomenu i same - u što sumnjam, ali ako ne budu mogu se izvuć s puno manje polemike (koja će mi vjerojatno dić živce) i razno-raznih old-fashioned savjeta. A još da mi kažu da je dečkima ovo-ili-ono jer su IVF bebe mislim da bi zakuhala.... Sve u svemu pitanje glasi - da li da im kažem ili ne? Jeste li vi rekle svojim patronažnima?
    Šumskice ja svojoj nisam rekla, niti smo o tome nešto posebno razgovarale, no znam da je vidjela u njihovoj knjižici - tamo je označeno da je IVF trudnoća. Mislim da to nije niakakav posebna info koju bi ona trebala znati...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo me nazad iz bolnice, sve ok. Opet u subotu... doktor je dežuran za vikend, pa se nadamo susretu baš tad.
    Pitala sam što mogu učiniti da smekšam cerviks i možda prirodno potaknem trudove, osim što hopšem po lopti, šetam i ne štedim se dignuti predmete koji mi padnu na pod (a ima ih! ), pa su me pitali želim li homeoptske globulice. Naravno da želim.

Ja mislim da patronažnu neću niti zvati... nisam sigurna još. Kad bi bila ziher da će biti neka normalna, zvala bi... a ovako, bojim se da mi ne uleti neka brijačica, pa da ju moram tjerat iz kuće. Ne znam još vidjeti ću... a budem li ju zvala... teško da ću reći da je IVF beba.

Što se tiče spavanja u malom prostoru, slažem se sa Šumskicom, ja planiram 2 jastuka za dojenje (ili jedan jastuk, pa još nešto da glumi drugi) spojiti u "gnijezdo" za prvo vrijeme... frendica koja je rodila nedavno ima košaru i fakat vidiš da mala uživa unutra. Dobila ju je... a dosta su skupe.

Iva Mia, Lip Poljčane (njihov kinderbet mi imamo) ti ima neke modele s ladicom.

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Šumsko, ja nisam ništa govorila. Kada sam na trud. tečaju rekla da nosim blizance njihovo prvo pitanje je bilo - jesu li umjetno ili?? I to pred nekoliko baba, ne babica. Nisam osjećala nikakvu potrebu da išta objašnjavam tako da nikome niti ne govorim. Najbolje mi je bilo neki dan u firmi. Uletim da pozdravim kolegice, a u liftu sretnem tetu čistaćicu s kojom do tada nisam progovorila više od Dobar dan. Naravno da i ona odmah, - aha a jesu li umjetno? Fakat mi je dosta tih pitanja od svakog poznatog i nepoznatog. Mi smo se na početku dogovorili da nikome ništa ne objašnjavamo. Znaju samo naši starci i to je dovoljno.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mene neki dan zaskoči susjeda: A dugo ste čekali, ha?
    Kako to mislite?
    Pa tako, dugo ste skupa, a tek sad dijete.
    Je, ali nam je trebalo 10 godina da se odlučimo.
    Ništa joj nije bilo jasno. Da je ona rodila sa 17. Pa ko ti kriv. Uf!!!!
    Kako mi samo idu na živce... i prodavačica u dućanu me je isto pitala. A sad nitko ne vjeruje da nam 10 godina djeca nisu padala na pamet.

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure kao prvo da vas sve lijepo pozdravim, ima puno "novih" trudnica i to me jako veseli. Nisam se dugo javljala, ali često sam vas pratila i vidjela šta se dešava, vidim sad da nam je i Dani rodila...
    Ja sam danas 38 + 1 i nemogu vjerovati da ću uskoro postati majka iako sam to u srcu već jako dugo. Naprosto mi je to neka znanstvena fantastika, ali svakodnevno ritanje našeg zlata me uvjeri da ipak ne sanjam. Znam da će se rođenjem tog čuda moj život i život mm potpuno promijeniti i da čemo vjerovatno drugačije gledati na stvari koje nas okružuju, a i na probleme koje će doći. Pa ako smo mogli sve ovo otrpjeti, ništa nas veće nemože pokolebati. Je tako?
    Još se dobro sjećam kako sam prije dvije godine napisala prvi post na ovom forumu i tad mi je izgledalo kao da nikada nećemo uspijeti, a danas smo evo na korak do ostvarenja sna.
    I u te dvije godine upoznala sam krasne ljude na ovom forumu, sa nekima od njih se i srela, upoznala, sa nekima postala i prava prijateljica. Od nekih dobila lijekove, šprice i igle na poklon iako ih nikad nisam vidjela.
    Divno je znati da takvi ljudi postoje kao što ste vi, drage moje curke!
    Ovo je mali izljev nježnosti jer već duže vrijeme želim nešto napisati i javiti se i zahvaliti svima na savjetima, pomoći i razumijevanju kroz ove dvije godine. Hvala vam svima, divne ste!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Evo me nazad iz bolnice, sve ok. Opet u subotu... doktor je dežuran za vikend, pa se nadamo susretu baš tad.
    Pitala sam što mogu učiniti da smekšam cerviks i možda prirodno potaknem trudove, osim što hopšem po lopti, šetam i ne štedim se dignuti predmete koji mi padnu na pod (a ima ih! ), pa su me pitali želim li homeoptske globulice. Naravno da želim.

Ja mislim da patronažnu neću niti zvati... nisam sigurna još. Kad bi bila ziher da će biti neka normalna, zvala bi... a ovako, bojim se da mi ne uleti neka brijačica, pa da ju moram tjerat iz kuće. Ne znam još vidjeti ću... a budem li ju zvala... teško da ću reći da je IVF beba.

Što se tiče spavanja u malom prostoru, slažem se sa Šumskicom, ja planiram 2 jastuka za dojenje (ili jedan jastuk, pa još nešto da glumi drugi) spojiti u "gnijezdo" za prvo vrijeme... frendica koja je rodila nedavno ima košaru i fakat vidiš da mala uživa unutra. Dobila ju je... a dosta su skupe.

Iva Mia, Lip Poljčane (njihov kinderbet mi imamo) ti ima neke modele s ladicom.
    Mojca, ne znam da li to vrijedi za citav Zg (mada ne znam zasto ne bi), ali ako ne zoves patronaznu, one zovu tebe i same dodju... i nije im nimalo milo sto ih se nije zvalo... ali tebe mozda nece "skuziti" posto si zgibala preko granice
    a sto se tice da li im treba reci da se radi o IVF bebi - ma sto ih se to uopce tice?! taj podatak im je apsolutno suvisan.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa kontam da me neće skužiti jer ću roditi vani, pa im neće imati tko javiti.

Ma nisam ja apriori protiv patronaže, samo se bojim da će mi doći neka koja ima suprotne stavove od onog u što će na u bolnicu uputiti, npr. u bolnici pupak tretiraju homeopatskim praškom, a nek mi dođe neka s Bivacinom (a kako čujem Bivacin je out ali ga neke patronažne i dalje koriste) poludit ću.
    Zato dvojim. Naravno da je pomoć dobrodošla, ja o bebama znam jako malo... ali bi rado da se nastavila u istom tonu.
    Moram još malo pustiti tu misao da zrije, pa ću odlučiti.

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ok, uvažavam prijedloge dakle ipak uzimam 3 u 1. imate pravo, neću biti s bebom do 5 mj u kući
    kako pišete o patronažnim sestrama..ja sam mislila da se ona dobije po defaultu kad izađeš iz rodilišta, nisam znala da je se treba zvati, tj je li zovete neku koju znate da je ok ne vezano koje područje pokriva? gdje se to prijavi?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

http://forum.roda.hr/threads/5086-Pa...atrona%C5%BEna (posebno prvi post!)
    Evo... ovakvih situacija se bojim.
    A da bi rado imala neku normalnu koja će podržati dojenje na zahtjev, kinderbet spojen uz naš krevet i koja neće dobiti urtikariju kad čuje da beba nije cijepljena (btw, u Austriji se bebe nakon poroda ne cijepe!) kad vidi dva psa u kući, bi... ali bojim se da je to SF. :/

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam negdje citala da bolnica u kojoj rodis obavijesti patronaznu najblizu tvom mjestu stanovanja i da se ona tebi javi

Krenuli smo i mi na trudnicki tecaj ovaj tjedan i danas je jedan specijalizant na powerpoint slajdu imao napisano "umjetna oplodnja" na sta mi se odmah digla sva kosa na glavi Nije mi jasno da kako doktori ne koriste ispravne nazive za MPO, a koriste brdo drugih strucnih naziva za vrijeme tecaja

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I, molim te, što je na trudničkom tečaju imao za reći na temu "umjetne oplodnje"?

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni je patronažna puno puno pomogla, ona je jedna od faktora zbog koje sam nastavila dojiti unatoč groznom početku.. smirena, topla, realna i iskusna.. s druge strane, čula sam da ih ima svakakvih. Moje je mišljenje da nije loše pozvati patronažnu, uzmeš one savjete od nje koje ti odgovaraju, prema nekim svojim uvjerenjima (meni je npr spomenula homeopatiju, ali sam joj glatko rekla da me ista uopće ne interesira9.

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    I, molim te, što je na trudničkom tečaju imao za reći na temu "umjetne oplodnje"?
    Ma to je samo usput spomenuto na temu carskog reza tj. ima vise viseplodnih trudnoca zbog "umjetne oplodnje" pa te trudnoce cesto zavrsavaju carskim rezom ako bebe nisu dobro okrenute (duplici) ili su trojci, cetvorci itd.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj thaia28 prvotno napisa Vidi poruku
    meni je npr spomenula homeopatiju.
    E, ta je za mene!
    Koji je to kvart? Može i na pp.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj bugaboo prvotno napisa Vidi poruku
    Ma to je samo usput spomenuto na temu carskog reza tj. ima vise viseplodnih trudnoca zbog "umjetne oplodnje" pa te trudnoce cesto zavrsavaju carskim rezom ako bebe nisu dobro okrenute (duplici) ili su trojci, cetvorci itd.
    Kužim. A nije spomenuo da je to zbog zakona, ha? Uf... sori, mam se nabrijem.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mojca, no sikiriki...
    a mene danas moja bebica udara na sve strane, pitam se samo kako je već dugačka kad može u kratkom intervalu udarati i lijevo i desno i po sredini... očito niti ta posteljica sprijeda nije više bitna.
    Moram priznati da jedva čekam UZV u subotu.
    Vala, ti ideš u petak ako se ne varam, javi kako je prošlo.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mare mila moja ljubim te ovako raznjezenu i osjecajnu! Zelim ti najljepsi susret sa malenim sinekom!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Da, u petak smo na 4d u Podobniku (javim sve, naravno), a sutra na prvom pregledu na Sv. Duhu gdje namjeravam dalje pratiti trudnocu i roditi. Sutra cu i pitati zasto je moja bebica tako sramezljiva s lupkanjem, samo da je sve ok!

Nama su na trudnickom tecaju rekli da bolnice salju patronaznima popis rodilja, no da je zgodno da se svojim p. sestrama javimo vec sada i upoznamo se. To mi se cini zgodnije nego da mi nepoznata osoba samo bane nakon poroda. A vidim da ovdje pisete o tome jeste li rekle svojim patronaznima za ivf ili ne, pa ste se vjerojatno vec ranije i javile patronaznima? Ja ne vidim zasto bih govorila ista o zacecu patronaznoj. Zar je zbog toga moje dijete drugacije, treba li mu na neki poseban nacin previjati pupkic ili je kupati drugacije?

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mojca, stvarno no sikiriki - nitko ti ne brani da otkantas savjete patronazne. da je bilo po mojoj patronaznoj, ja uopce ne bih dojila... lijepo sam izignorirala njene savjete i nastavila Nolu stavljati na cicu kad god je to htjela (sto je bilo 0-24 ). krvavo sam se namucila, ali isplatilo se tako da smo i dalje cicoljupci

a s druge strane, frendica mi je nedavno rodila i dosla joj je fenomenalna prodojeca patronazna, a na istom smo kvartu...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

E Frka, o tom ti ja pričam.
    To ti je ko s rodilištima, nikad ne znaš na koga ćeš naletit... a imaš otprilike formirano mišljenje o tome kako i što želiš.
    Kad bi znala da će teta bit normalana, super, nek odlazi svaki dan... ali bude li neka koja će me frustrirati... ajme.

Cure, dobro jutro...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma ne treba se patronažnoj javljati prije poroda, ja sam mislila na prvu trudnoću (eh ipak sam ja trudnjača s iskustvom
    Mi smo nazvali prvi dan kad sam došla iz bolnice i sljedeći dan patronažna je već bila kod nas (dobro, mi smo zvučali na telefon kao totalni strašljivci jer stvarno o bebama nismo pojma imali).
    Inače možda joj samo malo zamjeram što je rekla da neću moći dojiti, ja sam je bespogovorno poslušala i dijete je od početka bilo na adaptiranom. Drugi put ću biti pametnija. U svakom slučaju, ta dva-tri dolaska sve u svemu bila su mi korisna (teta je prala bebu, prematala pupak, bila je dosta smirena i dijete uz nju stvarno nije plakalo).
    Vala, sretno danas na UZV, kod koga ideš na SD?

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Kod nas patronažna dođe jednom još u trudnoći, bila je kod mene oko 24.tj.t. mislim i kad dođeš iz bolnice odmah drugi dan i još jedno dva.tri puta, dođe okupat bebu prvi put i tako, al kod nas iz bolnice jave njoj kad sam rodila i kad me puštaju doma tako da ju ne treba zvat, dođe ona sama!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nama je rekla da im u rodilištu Pula jave kad je bio porod na njihovom području, a rodilište Rijeka ne javlja, pa se kao mi moramo same javiti. Patronažna koja će meni doći mi se čini pro-dojeća, ali je iznijela neka stajališta od kojih mi se oči okreću...ma ne znam, vidjet ćemo. Imam ja šogoricu koja je mama s iskustvom i pored toga teta u jaslicama - a stajališta oko beba nam se savršeno poklapaju, pa ću radije zvat nju i SOS rodin telefon za dojenje nego patronažnu.
    Nego htjela sam pitati iskusnije trudnice - id jučer me leđa bole, onako niže područje leđa prema križima i čini mi se kao da sam u dva - tri navrata osjetila neki čudan feeling visoko u rodnici, kao da se tamo nešto dešava. Priznajem da sam se ove dane malo preforsirala i da nisam nosila pojas za trudnice uopće (a kod peglanja inače jako pomogne). Naravno da sam se odmah prepala da mi se cerviks skraćuje ili da se otvaram. Šta vi mislite o tome? Da li da zovem ginicu ili da pričekam slijedeći utorak kada imam zakazan pregled?

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Jeste vi počele osjećat mučnine i u 14tt? Do sada nisam povratila a evo jutros zamalo, ništa nije drugačije nego inače jedino na tašte LGG jogurt,da nije do toga?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

o da, moje mučnine trajale su tamo negdje do 15,16. tjedna. sve ti je to normalno. mislim da je drugo tromjesečje u cijeloj trudnoći ipak najljepše za uživanje.

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Nego htjela sam pitati iskusnije trudnice - id jučer me leđa bole, onako niže područje leđa prema križima i čini mi se kao da sam u dva - tri navrata osjetila neki čudan feeling visoko u rodnici, kao da se tamo nešto dešava. Priznajem da sam se ove dane malo preforsirala i da nisam nosila pojas za trudnice uopće (a kod peglanja inače jako pomogne). Naravno da sam se odmah prepala da mi se cerviks skraćuje ili da se otvaram. Šta vi mislite o tome? Da li da zovem ginicu ili da pričekam slijedeći utorak kada imam zakazan pregled?
    dal sam iskusnija trudnica - hmmm.... da li 10 + dana od tebe me čini iskusnijom? - ali sa forsanjem imam iskustva...
    Mislim da si se samo malo preforsirala. Trbuh ti je sve teži, pa će te leđa boljeti sve češće. A čudni feeling u rodnici - kod mene su pikanja štrecanja, probadanja i sl. redovna pojava cijelu trudnoću, a kad se preforsam, treba mi 2-3 dana da se vratim u normalu.
    Koliko sam se ja raspitivala i čitala promjene na cerviksu se ne osjete, to i je problem. Zato i idemo na kontrole, da vidimo jel se što događa .
    Ali.... ako će te to smiriti, nazovi si doktoricu, čisto da ne štrikaš do sljedećeg tjedna, ali predlažem ti malo usporiti i više se odmarati, i proći će! Btw. pomaže i jesti lakšu hranu - mene koji put crijeva toliko muče da nisam baš sigurna što i gdje boli.
    Poz!
    Posljednje uređivanje od patuljchica : 13.10.2011. at 11:10

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja skraćivanje cerviksa baš i nisam osijetila e sad dal se može osijetit ili ne, nemam pojma ja zbog toga idem svaka dva tjedna na pregled!
    moj savijet ti je da legneš i odmaraš do slijedećeg pregleda, bez peglanja i kuhanja i izbjegavaj sjedenje jer to radi pritisak na cerviks!
    il za svaki slučaj zvrcni dr. da vidiš kaj će ti reć!

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Što se tiće bolova moram priznati da me sve više bole leđa. Večinom oko desne lopatice, nekad toliko jako da se ukočim na nekoliko sekundi.

Da li se koja od vas susrela s bolovima oko rodnice. Zadnje vrijeme me dolje nešto štreca, nekad lakše, a par puta toliko da sam vidjela zvijezde. Može li to biti od rastezanja/stezanja odnosno pripreme za porod. Joj jedva čekam sljedeći petak kontrolu kod dr. da vidimo kako je. Što se bliži odlazak dr. sve sam napetija, frka me.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Arizona i patuljchica hvala na brzim odgovorima, obje ste bile u pravu. Razgovarala sam s ginicom- em sam se preforsirala (što mi je ona rekla da više ne radim) pa me zato leđa bole baš kao što je arizona opisivala (i kuk koči) i sva sam bezvoljna. Ovo štrecanje oko i u rodnici kaže da je normalno istezanje mišića i priprema za porod koje se javlja posebno kad smo u pokretu i da je i to bezopasno. Rekla mi je neka odmaram što više moguće (bez peglanja, jurcanja uokolo i kućanskih poslova) i pijem Magnezij 300 (a može i malo donata za podebljati ) i ako me ne bude bolilo da ne moram dolaziti. Jedino me upozorila na kontrakcije (kad se trbuh stvrdne kao kamen i ako boli trbuh) da ukoliko se pojave više od 4 puta u jednom danu da odmah i bez odlaganja odem ili kod nje ili u bolnicu. Jedino zabrinjavajuće po njoj je bol i grčenje trbuha, ostalo je normalno jer ipak moja ista leđa nose znatno veću težinu nego prije...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja sam imala tu bol u rodnici, visoko gore, pa sam zakljucila da je to cerviks. Prvi put je to bilo kad smo krenuli u Ljubljanu na jednu izlozbu, jedva sam došla do auta... da nisu išli frendovi s nama, vratila bi se doma, baš je bilo jako, ali kratko, nekih 15 koraka... a kad je to bilo... nemam pojma...
    Drugi put na prvom ctg-u, brzo iza toga, morala sam poluležati na onom neudobnom krevetu, počela je odvratna bol, pa sam molila da sjednem. Evo sad gledam taj ctg je od 24.08, bila sam u 32+4 tt.
    Od tad redovito boli, najčešće i najintenzivnije dok bi hodala, ja sam to pripisala cerviksu. Pa je prestalo. Nema pravila kad se pojavljuje, ne ovisi o dužini hodanja, o intenzitetu... Cijelu trudnoću sam dosta sjedila na stolcu i nije došlo do skraćenja cerviksa, u 35 tt je bio 3,9 cm.
    Zadnjih dana sjedim na lopti sa željom da se cerviks skrati... prvi dan se opet se javila ta ista bol, pa bi se usudila tvrditi da je to to. Sad više ne boli.

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sad si me malo umirila.

Ah te kontrakcije. Danas sam ih osjetila barem tri puta još u krevetu dok sam odmarala, uf. Što se tiče magnezija meni je dr. propisao ogromnu dozu, 2x300mg. Glavno da sam na pregledu potpuno zatvorena, pa neka ostane i dalje tako. Idem sada malo prileći jer mi je i sjedenje pred kompom teško.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj arizona311 prvotno napisa Vidi poruku
    Šumsko, ja nisam ništa govorila. Kada sam na trud. tečaju rekla da nosim blizance njihovo prvo pitanje je bilo - jesu li umjetno ili?? I to pred nekoliko baba, ne babica. Nisam osjećala nikakvu potrebu da išta objašnjavam tako da nikome niti ne govorim. Najbolje mi je bilo neki dan u firmi. Uletim da pozdravim kolegice, a u liftu sretnem tetu čistaćicu s kojom do tada nisam progovorila više od Dobar dan. Naravno da i ona odmah, - aha a jesu li umjetno? Fakat mi je dosta tih pitanja od svakog poznatog i nepoznatog. Mi smo se na početku dogovorili da nikome ništa ne objašnjavamo. Znaju samo naši starci i to je dovoljno.
    vidit ćeš kad ih rodiš pa kad te svaka šuša na ulici bude pitala dojiš li ih ili im daješ ad, pa zašto isključivo ne dojiš, pa koliko mlika imaš...

cure, lipo vas je čitati!!!

za mame blizanaca toplo preporučujem mclaren twin techno. savršena kolica. nije ni čudo da ih brad & angelina koriste

i da, naspavajte se vi duple mame... ne mogu vjerovati kako malo spavam. sinoć smo spavali od 22.30 do 1 sat. onda se emica probudila sa kezom oko face, njoj je dan jer je cili dan spavala... ajme. i tako tjedan dana, mala zaminila dan i noć. veselje.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

wow mojca još 2 dana!!! sretno draga!!!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala draga! Da, još 2 dana... ako ne produži.
    Često mislim na tebe i tvoje smotuljke. Ljubni ih u moje ime.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pinky drago mi je da ste se lijepo uhodale i da bebice sefuju. Ja koristim svaku priliku za spavat i nadam se da me nece ona famozna trudnicka insomnia...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

uh, da vas utješim, ja ni sad ne spavam uz dvogodišnje dijete, budi se po noći svako malo... bit će veselo kad stigne beba no2, imat ću doma blizance

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Danas mi je cijeli trbuh tvrd. Ko da imam kamen. Dal se to vama događa?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •