ina33 prvotno napisa
Ja sigurno svoju malu neću ohrabrivat na odgađanje rađanja, nema šanse, a taj trend stvarno ide iz novina - kao da je zatrudnit u 40-toj piece of cake. Ja sam počela radit dijete u mojoj 28.-moj i to se pokazalo prekasno i puno bi mi lakše bilo, znajući sve kako to ide i koliko se dijagnostika i čekanje na postupke oteže, i da sam u MPO mašinu uletila puno mlađa, jer ženina dob je tu skoro pa sve. Ali, chances are da će mi reć stara ko te šiša, kao što djeca rade na sto tema. Emancipacija žena, ulijetanje žena u r.mjesta, sve dulje obrazovanje za sve, sve teže kućenje, trend su koji drajva odgađanje rađanja i bojim se da mu nema jednostavnog reversa na način proglasa "rađajte ranije", iako odgađanje uistinu čini to da je puno neplodnih, to i nezdravi život, koji kosi mušku plodnost sve više i više.
Ovo drugo od ifi malo nix verstehen, tj. razumijem utoliko što su obitelji postale sve nuklearnije pa nije lako delegirat na širu obitelj svu brigu od djeci. O bakama koje se traže... bolje da se one traže, nego da te moja mater traži, po meni - to jest, to mi je draže, da slijede svoje interese, nego da smo svi attachirani na model meditaranske mamme ili nonne, ali ono... de asociajacije non est disputandum, bake na zidićima meni ne izazivaju srsi od miline, nego ove druge.
Vezano za dovođenje djece na posao i stav o tome - mislim da je to tek the iluzija modernog doba, a dolazim iz svijeta di je to kao welcome. Niti možeš radit posao na taj način, niti dijete ima išta od toga. Pomisao na Microsoftove campuse di se čitav život odvija u Microsoftvilleu... i nema jasnog razgraničenja posao-privatno prije mi je orvelovska, nego ono... blage im se.