-
Eto kod mene je slucaj da smo mm i ja zaista ravnopravni kad je dete u pitanju. I po tome koliko je dete vezano za svako od nas i po tome kako vreme provodimo sa njim, naravno uz razliku da ja dojim, a mm ne :D
E, sad ono sto ja primecujem u svojoj okolini je i da su mame dosta zaduzene za iskljucenost oceva kad su deca u pitanju. Mnoge od njih cim dodju iz porodilista postave se tako da su one bogom dani roditelji, "prirodni talenat, niko kao majka..." i te fore i sve najbolje znaju i osecaju, oceve samo ispravljaju i sklanjaju, prave bauka od nege deteta i naravno da se otac skloni. Jos je cesca prica da pozovu neku stariju zenu iz familije - mamu ili sveki pa onda dve zene oko bebe, a tata po strani. MM zaista u svemu ravnopravno ucestvuje, ali dosta je i do toga sto sam ga ja u startu ohrabrivala, sto sam znala da zazmurim kad ga zamota ovako i onako i slicno, da ga podstaknem "kako se ti dobro snalazis... kako ti se smesi...". Mnogim majkama, cini mi se, prija ta uloga nezamenljive, to da niko ne zna oko deteta kao ona, ni za koga se dete ne moze vezati kao za nju, pa to jos vise demotivise i sklanja oceve od dece.
Inace smatram da su te prirodne predispozicije mama i materinski instinkti koji su mnogo iznad ocevih prenaduvana prica, koju malo vise mame serviraju ne dajuci partnerima ravnopravnost na tom polju. I drustvo takodje vuce na tu stranu previse stavljajuci oca nekoliko mesta iza majke.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma