Kako je ovo lijepo pročitati.....čestitam od :heart:
Printable View
Da imala sam elonvu(jedva je nabavila) i očito mi ne paše nikako. Evo sad imam i cistični folikul koji je ostao od tog ciklusa tako da ni od ovog ništa, a i estrofen mi je visok. Sad idem s kontracepcijom pa drugi dan ciklusa uzv, progesteron i estradiol pa ćemo vidit što dalje. Vjer sa menopurom odmah od 3.dana ciklusa.
Evo friških IVF cijena iz Sistine - punkcija 626 eura, ET 2033 eura, znači sve kupa 2659 eura...
Skužila sam. Nažalost da, hoće se ciste pojaviti i naravno da prave problem i odulje cijelu situaciju.
Tu u Hr se već dugo koristi Elonva, Ovalep ili tako nekako. Oni nisu dugo dole htjeli da uvedu u protokole.
Znam kad sam drugi put išla na ivf da sam pitala dr. L za Elonvu pa mi je rekao nešto ćemo drugo, odnosno jedan ćemo polustimulirani postupak jer sam i naglasila da zbog financija ne bi mogla opet u onako skupi postupak kao prvi put. Vidim da im cijene stalno rastu, ne znam kako oni sebi to uopće zamišljaju....ode tu u nedogled :zbunj:
Sretno draga i naravno javljaj nam kad kreneš opet.
Ma sitnica.....šalim se naravno. Napisala sam u postu gore.
Ali da još napišem da su žene spremne dati love i love na postupke ma kakve oni cifre bubnu i da, svjesni su oni toga....da, mnogi i kredit dignu.
2014-te je postupak bio sa svim 1650 ili 1690 eura. Morala bi pogledati točno, znači punkcija, anestezija, ivf i et.
Kako mi je ostalo u sjećanju da je punkcija i anestezija oko 250, 260 eura bilo. Znači to im je i više od duplo poskupilo od tad.
Alisa jel ima kakvih novosti kod tebe?
Lucija žao mi je da je takav dojam ostavio na tebe a vrlo je bitno kakav dojam doktori, embriolozi i ostalo osoblje ostave dojam na pacijente.
On je vrlo dobro znao da se možeš logirati u vidjeti fotografije, zašto je tako reagirao to samo on znam.
Probaj to ostaviti iza sebe i komuniciraj s dr koji će ti voditi postupak na najbolji mogući način.
Aneta je izvrsna biologica tako da ćeš možda i nju imati kad ti bude najvažnije.
Ovo što pišeš za donorice ne znam ali npr.znam da je se donor spermatozoida moga izabrati kao eksluzivni donor i nema više pravo nigdje biti i to je koštalo kao suho zlato.
Javi nam kako ide ali očito je da su u jako velikoj gužvi i stresu, pritisku sa svih strana i nezadovoljni plaćama a cijene dižu svako malo.
Je, cijena je veća za 500 eura od mog zadnjeg postupka. I da, ja sam jedna od tih koja je digla kredit na 10 godina za postupke.
Što je, tu je...vlasnici bolnice debelo koriste situacije žena i parova, trpaju pacijente, a doktori i sestre samo lete i grcaju...proširili su i čekaonu da stane toliko pacijenata.
Ja sutra imam aspiraciju. Bumo vidli...ovaj sam puta bila na 300, a onda i 450 jedinica gonala, nadam se da će se isplatiti.
LaraLana htjela ti poslati poruku kaze da ti je inbox pun?
Zene koje su krvarile u trudnoći, šta radit? Kome se trebam javit?
Ja sam se javljala svom mpo dr i dr L naravno. iako to moje nije bilo baš krvarenje već smeđarenje.
I meni je stalo krvarenje ali mi sad curi smeđe. Jel to loše? Bila sam na ultrazvuku ništa se ne vidi osim 2 gv ali je jos rano za embrij. Ne vidi se, smede mi sad skroz curi.
Jel to nešto obilno ili malo? Jel te nešto boli? To si danas išla na uzv? Moguće je da imaš nekakav hematom pa je od tuda krvarenje. Meni se to dosta smirilo kada mi je dr L maknuo Aspirin iz terapije. Ako misliš da je to previše i ozbiljno bolje odi na hitnu. Tako ćeš jedino znati.
Bila sam na hitnoj i rekli su mi da maknem aspirin. Ne vidi se ništa, nemam hematon barem ga oni nisu vidjeli.
Krvarenja u trudnoći mogu bit od svačeg, a zapravo ničeg. Znam da je teško ne brinuti. Moguće je da je bio hematom pa si ga iskrvarila, moguće je da je implantacijsko, da je neka kapilara pukla... Glavno da se smirilo. Probaj ostati bistre glave i ne paničariti. Vjerujem da će stati skroz kad je već prešlo samo u smećkarenje.
Gestacijske su tu dakle da sad sve ok.
Zna se dogodit da se nikad ne sazna od čega je bilo krvarenje, a trudnoća prođe u naboljem redu. Miruj, probaj smiriti glavu i na idućem ultrazvuku će se u gestacijskim vidjeti obe mrvice :-)
Svakako ako vidiš da ne ide na bolje idi na hitnu. Bolje i bit dosadan nego ne poduzimat ništa i grist se.
Drž' se
Hvala ti.
Elonva je trenutno u nestašici, uopće je nema u RH i rekli su da je ne mogu ni naručiti, prognoza je da bi mogla doći tek u siječnju. Ja je u Italiji nabavila (to su bile kombinacije i po). A i skupa je ajme i inače. Još uz nju treba Menopur...uff.
A meni, čini se, nije ni odgovarala.
Ovaj ciklus sam trebala krenuti s Menopurom od 3.dana ciklusa, al eto cista... Al sredit će se i to.
Ako ništa sad na kontracepcijskim bar imam bokun sisa hahahaha
Evo rezultata moje konjske stimulacije - 14 jaja izvadili, 5 oplođeno, 2 vratili i 3 zamrznuli. Jako sam zadovoljna s obzirom da su na prvoj folikulometriji u Zg. bile puno lošije prognoze. I da, vraćeno je 2.dan, ne znam zašto, a nema ni veze...ja se pripremila da ću možda čekati do 5.dana, kako su neke cure pričale, ali eto...
Odlično Alisa,
Važno da si ti zadovoljna.
A sad svi skupa držimo fige da se mrvice prime.
Pozdrav, pripremam se za prvi pregled, te me zanima koja je trenutna situacija sa koronom u klinici i za prelazak granice? Da li je potrebno testiranje ili? Hvalaa
Hvala cure!
Žene evo opet počela krvarit, dok L mi je bio izbacio aspirin, šta sad ne valja? Sad bi trebala biti 6 tt. Ne znan kome da se sad javim ili sta da radim?
Ovo je igranje živaca, krv je bila više vodenasta roza, sad je smeđi vodenasti iscjedak. Javila sam se dr. Kaze sutra da obavim ultrazvuk a sutra nedjelja ne znam gdje da ga obavim sutra. Šta vi mislite?
Mozda je najbolje da odes na hitnu, ja kad sam prokrvarila bila je subota navecer i otisla sam na hitnu, tamo su mi napravili ultrazvuk i dali duphaston 4 tablete da odmah popijem i krvarenje se smirilo.
Dobila, sam informaciju da u Petrovoj više ne izdaju Clexane, zbog tog famoznog renoviranja. Na Svetom Duhu ga nikad niti nisam mogla dobiti a sad navodno niti na Vuk Vrhovcu ne daju. Ima li itko od Vas ikakvu informaciju da se negdje može dobiti da ne moram kupovati? Da li možda netko dobivao na recept kod soc. ginekologa? Hvala Vam unaprijed.
Ja dobijem crni recept i ja ih placam redovno, još ih nijednom nisam dobila.
Hvala mala85. Kako si ti? Jesi bila na hitnoj ili se sve smirilo?
Nisam bila na hitnoj, smirilo se.
Domaćica imas pravo da ti clexane propise tvoj soc.ginekolog,ja sam koristila cijelu trudnocu i niti jedan nisam kupila
Ja nisam imala dokumentaciju da prilozim vec sam pokazala mail od dr L i na osnovu toga su mi propisani,tako nemoj da te uvjeravaju da se nemoze,moze se
Hvala Iva83, idem danas kod nje pa ću vidjeti. Kad se svi oni ponašaju proizvoljno. Na sv. Duhu mi nikad nisu htjeli dati, a u Petrovoj bez problema. Čak ni bolnice nisu usklađene a kamoli ovi u domovima zdravlja. Nadam se da će mi dati.
Mala85, drago mi je zbog tebe. Neka sve ostane kako treba.
Cure, doktori iz MK vam onda propisuju terapiju cijelu trudnoću?
Ja sam se dr L javila nakon prvog uzv. Rekao mi je do kada bi trebala koristiti Utrogestan, sve ostalo mi je ukinuo. Kako sam prestala ići kod svog mpo dr tako više ni s njim ne komuniciram oko trudnoće i terapija.
U prijašnjim situacijama mi je znao reći kada da se javim ali sad zadnji put nije rekao da se moram javljati pa sam ja shvatila da je to to.
Ne, ne mogu te oni pratiti kroz cijelu trudnoću... Trebaš odabrati ginekologa/icu u Hr tko će te pratiti (to ne mora biti i često nije mpo-ovac)...i obavezno dati sve, baš sve informacije o postupku i terapiji... pogotovo NE skrivati info o donaciji jer za neke situacije i kasnije eventualne terapije u nepredviđenim situacijama ili komplikacijama to može biti ključno (ja sam konkretno imala takvu situaciju u kasnijoj trudnoći)...
Domacica,oni sami nece ti ni reci,bar je kod mene tako bilo,ja nebih ni znala da mi teta koja radi u ljekarnoj nije rekla recite dr da imate pravo na recept i tako sam onda i postupila,neckao se,al sam rekla da znam da imam pravo i na kraju je napisao recept..kao da sve daju iz svog djepa nedaj Boze
Iva83, ne daju. Otkantala me i soc ginekolog i opća praksa. Odustala sam, kupila i mir. Samo se uzrujam...
Da ima neki zakon di to piše pa da joj stavim na stol, ali ne da mi se više....