E i uspila sam obaviti soping...sad sam mirnija..sad jos to sve malo oprati i spremiti u torbu...
Printable View
E i uspila sam obaviti soping...sad sam mirnija..sad jos to sve malo oprati i spremiti u torbu...
I ponosna sam kako sam sredila svoju gospodju jutros..ostalo je nesto cuperaka ali nista strasno...haha....mozda moj gin misli da ja to tako zelim...
tako je.... objasni čovjeku da se to sada tako nosi.
Da, da cuperci su vam sada IN doktore..
Loly? ???
Jooj kako ja nekad zavidim našim muškarcima..ok, volim ja što sam žena i sve je to super, divno, krasno..ali bome je i njima lipo..recimo, sve što tribaju da bi dobili dijete je.... znamo svi što..ne trebaju biti trudni, ne trebaju roditi..ne muče muke ni sa čupercima, ni sa gljivama, pa taman i kvasnicama:-) uff...neka mi oproste svi muškarce koji će ovo pročitati, eto trenutno sam u takvom raspoloženju da vam zavidim, na onaj zločesti način :LJUBOMORNA;
E da, zaboravila sam prijaviti najbolniji rucni pregled u ovoj trudnoci i od tada hodam ko pokakana..kosti me sve bole dolje..neznam jel to do pregleda ali nakon njega se tako osjecam...
Je muškima puno lakše, al ne bih se nikad mijenjala s njima. Tek sam na početku 2. 3mjesječja i daleko sam od svega što ste vi koje ste pred porod prošle u trudnoći, ali jedva čeka osjetiti bebicu majušnu kak se miče. A on to neće nikada osjetiti. Koliko god se oboje veselimo bebi, ja sam joj bliže. Osjećam se baš povlašteno zbog svega toga. I neće on biti doma s bebom dok sam ja na poslu. O, ne. Obrnuto.
Sam nek on mene opet napumpa (al idući put bih rađe iz 1. postupka) i ja ću sve to "trpiti".
Ma sve ja to razumijem sadie, samo sam trenutno u takvom nekom stanju da bih se mjenjala recimo sa mojim muzem na nekoliko dana...mom muzu pogotovo nije lako jer je odvojen fizicki i od djece i od mene..ali eto trenutno ne bih imala nista protiv da na koji dan zamjenimo uloge....
Evo i mene ;) Danas punih 37 tt! Od jučer me strašno boli u krizima i probada doli, ali sam jučer i danas dosta hodala, pa mislim da je od toga! Sutra imam ctg! Uh skroz razumim cure u superfinalu, ja imam jos fore, ali jedva čekam roditi i upoznati princezicu!
Kad te nece onda te nece,opala sam ko kruska u pekari,docekala se ko pesek a kako sad pocela plakati,to je epski.
Ajoj Kris, žao mi je, ali možda to nekaj pokrene :)
Uf...dobro pa si se na ruke dočekala, ali mogu misliti šoka!! ....Jesi se smirila? Boli li te išta?
Mene je maloprije isto ulovila neka mučnina i vrtoglavica, jednom sam povratila. Stanje se smirilo...a apetit je i dalje dobar, čak predobar..Sad mi je i službeno već dosta...
To je i meni proslo kroz glavu nakon ridanja u autu :)
Nista ne boli osim ponosa jer sam puzala po pekari da dodem do pulta da se dignem :)
Imaš sreće. Ja sam se od užasa dok sam padala popiškila ali baš skroz, nisam znala dal je plodna voda pa pravac na hitnu. :oops: Dobro pa mi se to nije desilo u pekari.:mrgreen:
Ajme kris dobro si prosla...vjerujem da bi ja imala istu reakciju...
Uffff kris, dobro si prošla. Nadam se da si dobro.
I ja sam danas jedva preživjela dan. Imala sam osjecaj da ću se onesvjestiti a za ručkom da ću povratiti. Onda sam otisla spavati. Jedva zaspala ali jesam. Sutra se gledamo na UZV-u. Zelim bar malo nocas odspavati
Jesam, sve je ok. Ja sam mislila da je mucnina pred kraj izuzetak a sada vidim da skoro svaka ovdje ima...da nije ipak neka viroza??
Tebe zaista to spavanje muci jako :(
Mene neki malecki bolovi, kao da cu dobiti ali fullll slabo tako da se necu nicemu nadati. Pocetak menge me je znao vise boljeti ali do sada nisam imala takvu vrstu, valjda se priprema.
Ljubilice, stork, i KrisZg, sretno na pregledu. Nadam se da će i meni sutra raditi uzv da vidim koliko je ovaj frajer narastao..
anabeg, to je sasvim razumljivo da ti dođe da makar na dan zamijeniš uloge s mužem..pa ipak si većinu vremena sama s djecom ...sve će to proći..:kiss: Sad se još malo počuvaj koliko možeš i sve će biti dobro..Vrijeme zaista brzo prolazi..koliko god nam se na trenutke ne čini tako..(momentalno meni, imam osjećaj kao da sam trudna čitav život)
kristina_zg ja sam prešišala termin skoro puna tri tjedna tako da samo strpljivo. Izgleda da je trećima predivno u trbuhu :-)
Drage moje, sretno na pregledima danas.
Kris jel bolucka što danas?
Ma ja sam jučer od pregleda ko slomljena..već sam napisala da me pregled baš onako bolio, jest da on taj ručni pregled obavi jako brzo, par sekundi ali od tada imam osjećaj da me svaka košćica dolje boli..jedva hodam..možda to ustvari uopće nema veze sa pregledom, nego se eto tako potrefilo..još sam se kasnije i našetala da obavim šoping, da napokon i ja imam tu torbu spremnu:-) Danas ću nastojati više odmarati, pa će valjda biti lakše...
ma da, nekako i ja mislim, da ne boli dolje sve baš samo zbog pregleda..i u prijašnjim trudnoćama su mi pregledi pred kraj bili bolni, ali ono bolilo je dok je pregled trajao tih par sekundi..malo sam više šetala jučer, a i sjedila..tako da vjerojatno to ima više utjecaja..a i malenom je glavica baš dolje na ušću, zato mi je rekao da ne pretjerujem sa stajanjem i hodanjem jer bi veći pritisak mogao dovesti do otvaranja i da čim osjetim pritisak odmah legnem makar pola sata...
Ja sam nemalo puta čula da se muška djeca prenesu, a ženska ranije rađaju..po meni su to gluposti..mislim da je to sve individualno i krene sve onda kad krene, mislim da nema tu utjecaja ni spol ni koja je trudnoća po redu..evo npr. moja zaova je prvo dijete curicu, prenijela 2 dana, drugu curicu je rodila dan prije termina, a dečka 3-4 dana prije termina i kaže da joj je taj treći porod bio najteži (što mi i nije neka utjeha:scared:)...
Zato i strepim kad će više jer se bojim boli, panično se bojim boli...u oba me poroda taj strah i zeznuo jer me ulovilo da sam mislila da ću umrijeti i po nagonu sam vikala i samo se više iscrpljivala..jedva čekam da dođe, a još prije da prođe! :( I znam da se ne smijem bojati jer je to blokator prirodnog tijeka porođaja, ali nije jednostavno ostati smiren ako iznutra goriš od straha i panike...
Da, očito nema nikakvog pravila, ja sam svoje cure rodila tri dana poslije termina, a navodno se one rađaju prije termina...:roll:
ajde nemoj mi oboli, sad je i mene frka.... sad sam se ja sjetila kako sam na porodu svog prvorođenog mužu skoro isčašila palac na ruci i znam da mi je proletilo kroz glavu "nikad više". Evo me opet. :roll:
ja još uvijek uspijevam koliko toliko kontrolirati svoj strah od boli i svega toga..ali ne sumnjam da ću ubrzo postati nemoguća i da ću izluditi sebe i sve oko sebe..nekako mi dozu sigurnosti daje to što sam to prošla pa iako znam da jaaaako boli i u nekom trenutku pomisliš kako je došao kraj i ne možeš dalje, ali znam da sam izdržala i unatoč svemu da ja to mogu...u prvoj trudnoći sam od prvog trena kad sam ugledala plus bila stalno u panici kako ću ja roditi..na kraju te trudnoće, usprkos dripu i svemu, truda nisam imala, završila na carskom..i tako sam u istom strahu provela i drugu trudnoću jer nisam znala što me čeka..sad znam što me čeka, jedino me muči što znam da ovaj porod koji slijedi sigurno ne može biti bolji, nego isti ili gori..jer sam drugi porod privela kraju jako brzo, od prvog truda do poroda svega 3 sata...mislim da bolje od toga ne može, možda i može, ali ne vjerujem da sam baš takva sretnica...nego, ja sam se mučila 3 sata, a kad čitam i čujem u svojoj okolini da se neke žene muče i po 24sata i više, ne mogu se ne zapitati: a mila majčice kako bih to preživila...
uff, ajmo lipo ne razmišljati o tome:-)
Moj prvi porod je bio skroz prirodan, relativno brz i ne previše bolan. S obzirom da kažu da je prvorotkinjama najteže roditi, sad sam si zabrijala da ovaj put može biti isto ili čak lakše, tješim se ha :yes:
Jutros obavila ctg, zabilježio jedan trud malo žešći, sve drugo mirno, opet za tjedan dana, ako se što se pokrene ranije, uputnicu za rađaonicu sam dobila, nek se nađe.
Sretno curama danas na pregledima!
Sutra hospitalizacija pa cemo vidjeti dalje.Otvorena 1.5 do 2cm i on bi da rodim sto prije.
Draga moja Kris :fige: da sve krene prirodno, a ako ne, a što možeš, samo nam se javi sa dobrim vjestima..
Jesi i zadnji put bila otvorena?
cure jedno pitanjce ..u 18 sam tt,ovo je druga trudnoća jer je prva završila spontanim u 8 tt ,od početka ove koristim andol 100 svaki dan i duphastone ,kakva su vaša iskustva sa andolom ?do kad ste ga pile ?s obzirom da već 2 tjedna mi pucketa i bruji u uhu (bila kod ORL specijaliste sve ok )nitko me ne zna reć da li to može biti povezano sa andolom ,pa eto ako ima koja od vas bilo kakva iskustva-pomoglo bi...
Za prst,mali je pomak.
ajde barem nešto!! Nadam se da će blagog pomaka sutra biti i kod mene...vidjet ćemo...
KrisZg, sad još nekoliko čučnjeva i da vidiš!! Stvarno ti želim da krene prirodno :heart:
baš je ovih 9 mjeseci trudnoće teško psihofizičko razdoblje..najprije prije svakog pregleda molimo da je dolje sve zabetonirano, a onda pred kraj, čim uđemo u ono razdoblje kad više nema opasnosti od poroda, molimo da smo otvorene...
Kris, jel ti muž doma? ajde jedan brzinski keksić bacite:mrgreen: čujem da to potiče otvaranje, a i iskoristi dok možeš..znaš da sljedećih 1,5-2 mjeseca ništa od toga...spoji ugodno s korisnim..
Lažu za sex, ne pokreće ništa :-)
Ja sam probala sve. Sex, ananas, hopsanje po lopti, šetnje po Medvednici...možda bi uspjela da sam sve navedeno radila istovremeno :lol:
Kris i Kristina sretno!!
da se i ja priključim ovoj temi..ovo za seks su i meni rekli u bolnici kad su mi trudovi stali i nisam se otvarala!uu to sam cijeli dan hopsala na lopti u predrađaoni!
Inače,vezano baš za temu..ovo mi je druga trudnoća.prvu sam odradila bez problema. Dobila 20 kg koje nisam ni osjetila,cijelo vriheme landrala okolo. A sad,eto me u 27 tt i jedva dišem. Stalno mi fali zraka,uspušem se u sekundi.leđa me bole,ne mogu se nigdje namjestiti,uh..jedva čekam da se porodim