Evo ja sam ga napravila prije 7 i još uvijek ga pijem.
Sad je 9.
Banana nije zaleđena, al često bobičasto voće je. Sad ga nisam stavila.
A kad zatopli točim ga u termosicu.
Printable View
summer, meni se to isto čini malo hrane.
Kod mene je ovako, kada nastojim paziti:
Oko 9h kava + doručak (šalica zobenih+šaka suhog voća+šaka orašastih plodova+žlica chia+žlica sirovog kakaa)
Oko 12h gablec/ručak: tu nastojim u Konzumovoj "kuhinji" uzeti nešto donekle zdravo: komad piletine (užasno im je žilava)+ neka salata, npr. šopska, grah salata
Oko 13h: bijela kava
Oko 15h: voće + jogurt
Oko 18h: ostaci od ručka koji je bio doma, ali ne pojedem puno
Oko 21h: neko integralno pecivo ili npr. kruh (obožavam onaj heljdin sa orasima iz Konzuma)+ zrnati sir+paradajz (ili krastavac, paprika...)
Sada sam na 52kg na 163cm i to je znam skroz ok, iako se najbolje osjećam ispod 50kg.
Makar, po slikama mi se čini, da iako sam na kilaži tu negdje, da sam čvršća - doduše treba se dobro zagledati us like da se vidi razlika, kao u nekoj CSI seriji :lol:
cubana, svejedno, dobar je to rezultat..ja sam prilično crkla za tih 12 minuta.:-)
deaedi, welcome! Super ti je kilaža!
U konzumu se isplati uzet pile kad je na akciji, pa skinut kožicu i kombinirat na salatu s grahom, kukuruzom, lukom paprikom, kvinojom, rajčicom, možda feta sirom, ma šta god ima u hladnjaku. Malo maslinovog i aceta kreme, obožavam takve ručkove..
Skidati kozicu :oklagija:
pa kud cure u konzum... nije mi to baš neka klopa po tim centrima koznum, špar itd.
ja bi umrla da ne ručam na poslu, uostalom na više mjesta sam pročitala da je najbitnije pojesti ručak od 12 do 14 h i da to što pojedeš u to doba se sve fino razgradi i
da ti energiju + sve potrošiš (summer, čitaš li? :mrgreen: )
za ručak si nosim ponekad od doma ili napravim salatu (jedino je volim pojačati tvrdim sirom :mrgreen:) a često si i naručim klopu ali uglavnom neki čušpajz i bude em fino em prilično zdravo (leća, ječam, grašak,
poriluk, slanutak...) em lagano, ne mora sva naručena hrana biti bečki i pomfrit
tang, ja smoothie nosim na posao
ne bih ga nikad popila doma ako bih ga onako hladnog morala eksati u deset minuta
nista mu ne bude za sat vremena, ni ljeti
moje banane su iz frizidera, nisu smrznute
al cesto stavim smrznuto voce
danas je bio banana-mango :mljac:
i meni se cini da jedete vise od mene :aparatic:
i bolje, rasporedjenije
probat cu malo reorganizirati i ponijeti na posao planiranije, ovako ocito ne stima kako bih zeljela
iako sam zadnje dvoje hlace kupila broj manje no inace
imaju elastina :aparatic:
jucer nisam trcala jer sam kasno dosla doma i rucala tek u 19 :roll:
probat cu veceras ako ne bude kise
ako ne, shaun me uvijek ceka :heart:
kad sam poslovno u zagrebu, uvijek se divim izboru koji imate za rucak, tamo oko green golda npr.
kod nas ima supermarket tommy sa nekim kuhanim jelima (nije me povuklo probati) te jedno cetiri fast fooda i palacinke
u kvartu imaju dva restorana, ali to je ono klasika, nisu bas prilagodjeni za brzinske ruckove
vecina ljudi s kojima radim jos uvijek ruca doma, ne preko posla
na poslu nesto marendaju, ali kuhano se vecinom jede doma
nadala sam se menzi/restoranu u novoj zgradi u koju uskoro selimo, ali nista
bit ce kafic sa nekim sendvicima :(
na poslu rucam u uredu, nemamo prilagodjenu kuhinju (osim jedne koja funkcionira kao pusiona) pa je vrlo zgodno kad udje netko poslovno a ja usred salate ili (joooj kad sam zadnji put) bureka :aparatic:
ja uopce neman izbora sta jesti ako ne ponesem od kuce. nema velikih supermaketa koji imaju kuhanu hranu a naruciti mogu valjda pizzu ili sendvic :roll: al ajde od 8 do 15h izdrzim nekako. ljeti je teze jer nemam frizider ni kuhinju za skuhati zobene (ured je pored apartmana koji ljeti iznajmimo).
uf, ne znam jel od silnog spominjanja hrane ili cega ali jutros me bas boli zeludac.
Mislim da treba pregrmit da je vlastito zdravlje važnije od dojma na ljude.:-) A ljudi se kod nas još uvijek jako ustručavaju.
Kad nisam bila sama u sobi (trenutno jesam, pa priznajem da je to puno lakše), trebalo je u početku hrabrosti izvaditi posudice i jesti npr. blitvu, ali navikneš se..i kolege isto:mrgreen: . Naravno da i tu ima granice, neću baš jesti mladi luk na poslu ali normalan obrok nikome ne bi trebo smetati..
a to je nezgodno, ja imam i super restače za narudžbu + imamo kuhinju s rešoom, hladnjakom i mikrovalnom
ajde pitanje :D obraćate li pažnju na kombiniranje namirnica prilikom mućkanja smutija ili vam je svejedno?
mislim na različito vrijeme probavljanja pojedinih namirnica, recimo voća koje prođe kroz probavni trakt u roku 15-20 minuta i UH ili proteina kojima treba, ne znam, 2-4 sata?
ne mislim pri tom kombiniranju samo na eventualne probavne tegobe nego i na čistu iskoristivost namirnica koje su nedovoljno ili nikako iskorištene ako se ne kombiniraju dobro, pa onda obrok posluži isključivo za glad ili jer je okusom fin...
moram reći da se ja malo zamaram s time, a ne znam je li bih trebala baš u tolikoj mjeri. kako vi?
summer, a imaju li ti u fast foodovima u blizinu one wrapove hladne?
meni to nije loše, tortilla, puuuno salate i svježeg povrća i komadići piletine
ne možeš naravno svaki dan to jest, ali ponekad..
u pricipu se slazem
ali sad nas dvije direktorice sektora i odjela sjedimo zajedno
ljudi koji ulaze nisu samo kolege, vec i poslovni partneri banke koje ne mozes bas izbaciti dok ne zavrsis
i dok ne ocistis aparatic od hrane :aparatic:
zato preferiram pojesti vani
tang, je, i tortilla bude ponekad na meniju
tortilla (min ugljihohidrata u usporedbi sa sendvicima i burgerima), salata ili piletina s povrcem
I ja se trudim u zadnje vrijeme ponijeti što više na posao jer ako ne ponesem uopće ne jedem ništa a to je tek koma, osim kave, grozno. Zadnje vrijeme sam nosila zobene ujutro s nekim voćem/bademima/chiom. Oko 13 jedem poneked ako ponesem, npr. jučer kuhano jaje i nekoliko cherry rajčica. Doma kad dođem oko 5 pravi ručak i još jednu kavu i to je to, ne večeram, ev. palačinke ako djeca navaljuju.
Moj glavni problem je što ne volim meso niti masno pa su mi uh osnova, ne jedem baš kruh ali obožavam zob, ječam, tjesteninu i ostale žitarice, voće i povrće, nigdje proteina :roll:
am, ja o tome ne razmisljam
trudim se da budu zastupljeni proteini (mlijeko, jogurt, sir)
banana svemu da bolji, kremastiji okus
stavim jos neko voce ili lisnato povrce
i zdrave masti i dodatke (orasasto, avokado, chia, whey, cimet, djumbir, ...)
zobene ne ubacujem u smoothie, njih vise volim tople pa ih pojedem prije dolaska na posao
ivana s, s tobom imam najslicniji ritam, s tim da ja volim proteine :)
Adiomare, mislim da se previše zamaraš time, mislim, isto bi se mogla pitati za slučaj kad jedeš povrće i meso; jedno će protrčati kroz probavni trakt a drugo će tamo biti malo dulje; za sebe mogu reći da ne da nemam probavnih tegoba, već je probava odlična upravo, vjerujem, zahvaljući smutijima. (odnosno lanenim sjemenkama i chii i blitvi koje utrpam, da budem precizna).
ni ja nemam probavnih tegoba
osim kad si priustim obrok s vise uh
sad tocno skuzim kako mi tesko padaju na zeludac
puf pant dok se ne probavi
bas tezina u stomaku
istina da uvijek postoji razlika u vremenu probavljanja, što god da kombiniraš, ali eto baš taj smoothie izdvajamo kao nešto zdravo i korisno jer sadrži puno hranjivih i lako-iskoristivih tvari, a kad vidim što krknem u njega, prestane mi se činiti takav lako i brzoprobavljiv, ali svakako hranjiv :mrgreen:
A što to krkneš u njega da nije lako i brzo probavljiv?:mrgreen:
Teškoprobavljive stvari su mesina, i masno, tipa krafne, pečeni krumpiri (s puno ulja)..Meni se ništa u smutijima baš ne čini previše teško..Ponekad znam dodati i žlicu kikiriki ili bademovog maslaca, jedino to je malo teže..
ja imam problema kad se nakrkam patke i mlinaca ili ćufti s pireom, otprilike takva kombinacija pa to jedem jednom godišnje iz sentimentalnih razloga.
na koje ti UH misliš? na čiste UH ili baš na kombinacije dvije grupe namirnica?
možda ima i neki pametniji izvor, ja sam sad našla ovaj
nije toliko zbog nadutosti koliko do toga da se stvarno to lisnato zeleno u smoothiju (tko ga stavlja) iskoristi na najbolji mogući način, ili to voće, kome je važno.
ali slažem se, ima puno stvari koje jedemo zbog okusa, jer nam je fino.
dijana, dovoljno ti je, koliko ja stvar kužim, da staviš mlijeko u voćni smoothie ili da uz žitarice ili orašasto staviš koji list svježeg špinata ili matovilca pa da ti taj prstohvat zelenja ne posluži svrsi.
ali ne tvrdim da sam u pravu, moguće da su to nijanse. pa pitam ovdje jer sam vidjela jutros da pričate o prehrani.
A šta ja znam, am, stvarno se ne udubljujem toliko u to, ti si na nekom višem levelu:mrgreen:. Ja se mislim: ako sam sita, fino mi je, imam energije i probava je ok, ne debljam se, nemam težinu u želucu-onda je to za mene ok. Moram priznati da ne razmišljam dalje od toga.
am, vjj si u pravu, ali vidis da si ja ni dnevne obroke ne mogu posloziti kako spada
kombinacije namirnica su mi zasad level advanced :aparatic:
mislim na tjesteninu, krumpire, sva ta 'zasitnija' jela
nisam analizirala je li do kombinacija, ali vecinom je bila u pitanju kombinacija proteini + slozeni uh
i kad se sjetim navecer namociti bajame, onda ih ujutro ubacim u smoothie s vodom ala bademovo mlijeko pa onda ne koristim mlijeko/jogurt/sir
to je ono što te umrtvljuje. takvi obroci mene znaju zavezati uz stolac, skoro da ne mogu ustati. nekom ne smeta, meni da.
ali to stvarno nije zahtjevno za korigirati, samo ih jedi odvojeno. uz meso/ribu povrće, uz tijesto/krumpir/rižu isto povrće.
i bit ćeš sita, ali poletna :lool:
Ovaj endomondo mi je nabio sad jedno 5-6 vikenda za redom 16 km. A i preko tjedna svako malo hop 11 km. Ne znam što sam mu skrivila da me tako ganja :lool:
Nego, htjela sam upitat naše iskusne tkačice, Lili, MB, magriz...., koji mu je cilj? Nekako mi se čini da bi trebalo između ubacit postepeno, bar 12-14 pa 16. A imam još više od 20 tjedana do kraja.
Kad sam radila, hranu sam uvijek nosila od doma.
Mi na poslu imamo kuhinju, mikrovalnu, kuhalo za vodu, mali rešo, otprilike sve za ok obrok.
Ja sam zadovoljna svojom prehranom, mada kad pročitam pojedine menije imam osjećaj da jedem premalo.
Nakon treninga popijem whey i pojedem bananu.
Ali vratimo se vježbanju :-)
Danas rip't circuit, abs izazov i 5 min butt workout by Zuzka.
Koliko jučer nisam imala snage, toliko sam je danas puna!
Bravo curke za sve odvježbano!
:-o jeste se raspisale
o hrani, naravno :lool:
zhang, svidja mi se tvoj jelovnik
samo treba malo organizacije
summer, to stvarno jedes premalo, vrijedi ti ona teorija o dojencadi :lool:
ja danas vjv necu nista stici, vrijeme mi potrosila pi*darija s autom...izlazak s parkiralista...
nis strasno, ni ne vidi se, al naletila sam na kretena
on kriv 70, a ja 30% :angel:
Ginger najvažnije da tebi nije ništa, a ni bilo kome drugome :love2:
što se tiče hrane, slžem se s Dijanom
operirana sam od stida i srama kad je jelo u pitanju :lool:
moji uvjeti na poslu što se toga tiče su prestrašni, nema ih
zato ja nosim svoju marendu sa sobom i držim je u ormariću, pravo po balkanski
plus staklenu bočicu sa čajem, izgleda kao da ispšijam medovaču...
jednostavno ne mogu jesti sendviće iz kantine
ne mogu
a ne mogu ni biti gladna
odrađen TBC
odoh se onesvijestiti
evo jedan link za anci, mislim da je krajnje vrijeme da naučiš clapping push ups :D
https://zuzkalight.com/workouts/warr...ping-push-ups/
Samo da tebi nije ništa, a to što kažeš da se ne vidi, ne brini tm će primjetiti :lool:.
Jednom sam izlazila s parkinga i "očešem" jedno auto. Čula se s mm i kažem nije ništa mom autu, ono samo malo boje ostalo od drugog. Kad je vidio auto, kaže, baš nisi vidjela da si uvrnula blatobran :lool:.
I Ivana s malo jede. Ispade da ovdje ja najviše pojedem :lool:.
ne brini ja ne pisem da ne ne bude poslije toga :drama:
:lool:
vidis da ja samo pitam, nista ne pisem :mrgreen:
thnx, cure, bile klinke samnom, nismo ni skuzile da se nesto dogodilo...skoro sam samo otisla dalje...
ma j-la, bio mm, odmah sam ga zvala, ne rjesavam ja takve stvari (pa nemam muza samo za sex, lol)
stvarno nije nis, onom tipu nesto osla plastika, ja vozim autobus, sto ce reci-veca sam i jaca :lool:
J-la :lool:
Ja sam isto u timu "bolje da ne znam sta sve pojedem"
Ginger glavno da vama nije nista. Ja sam svog nedavno ocesala :roll:
Ivana s ne znam, meni nije nabiva toliku kilometrazu od pocetka ali meni je plan bio 6 mj skoro, ne znam koliki je tvoj vremenski? Mozda je i do toga? :/
Ivana s vidi on da ti to možeš, pa da ne popustiš :lool:.