Tako i ja. Zapravo se ne sjećam da sam se ikad predstavila titulom, nego ako je potrebno dam ljudima vizitku, na njoj piše. No, ja sam u vrsti zanimanja u kojem titula jest bitna.
Printable View
a da onda sve jasno, sveučilištarci su priča za sebe. kontaktiram neformalno (nvezenao za struku) sa jednim profesorom iz bonna, nema tu se uredno mora u mailu u adresi napisati titula.
Čoksa, mislim da su time počašćeni svi koji imaju diplomu, bilo kakvu.
Službeno se ta titula, naravno, odnosi na doktore medicine, veterine, stomatologije ili znanosti, ali neslužbeno... :roll: :mrgreen:
meni je to baš malograđanski. Ali da sam ja dottoressa, možda bi drugačije razmišljala
hahahahahah, trina
Pa vjerujem. Jer ovako, kad ti se netko predstavi kao dr Nešto, ja se nemam kako predstaviti nego kao kreten bez titule. Ili još jedino mater četvero djece pa se onda osjećam još jadnije. A di je dr, mr, pml
I ja tako mislim. Za Božić sam doživjela da mi je jedan prijatelj poslao mailom čestitku koja je glasila nekako ovako: Svim suradnicima, poslovnim partnerima i prijateljima Sretan i blagoslovljen Božić. Potpis mr taj i taj. Tip s kojim sam se opila tristo puta i pjevala na karaokama razvaljena. Aj dobro, mislim se, surađivat ćemo mi i dalje, idući put ćemo popiti tri litre pive umjesto dvije:))
:lol::lol::lol:
A ja vidjela na nadgrobnom spomeniku nedavno jako istaknutu titulu, pa kome je tad bitna titula:-o
bitna je udovici, kad stavlja cvijeće, a ljudi gkedaju kako je to gospođa doktorka
Vjerojatno je naštancao stotinu istih pa ih slao i prijateljima i poslovnim partnerima. U tom svjetlu ja bih mu oprostila - bio je samo malo komotan.
Još nekako kad se ljudi hvale svojom titulom, ali grozno je kad se žele kititi tuđom :roll:. Ima i toga, vjerujete. Jednom sam radila nešto na jednoj knjizi, vrlo sporedno, i urednik je silom htio da mi na onoj unutrašnjoj strani bude titula. A ja sam inzistirala da ne bude, jer to što sam radila za tu knjigu nije imalo veze s onim iz čega mi je titula. Da ste vidjeli to razočaranje (i šok što ne želim titulu!). Htio mojom titulom bolje prodavati svoju knjigu, a ja mu nisam dopustila :mrgreen:
joj, sad si me podsjetila i na razočarEnje
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
A moja kolegica labALatorij
ali najgore je : sumLJam
i dimLJak
A feM za kosu? GNJoj?
Ovo je mila majka kako moj muž priča
Ja sam se navuklana onu sapunjaru na RTL-u, familija Odak mi je super.
Tamo bimismeni dobivaju infrakt itd.
Baš se nasmijem.
I malo drugačiji primjer, ali moram spomenut pogrešnu upotrebu riječi doslovno
kako su to dobro ilustrirali na Oatmealu
http://theoatmeal.com/comics/literally
Ovdje je normalna kombinacija neće + prezent glagola u 3.l.j.
Ljudi najnormalnije govore "neće kaže", i sl. a meni to para uši, ma uhvatila bi ih za ramena i tresla da prestanu. A favorit mi je "neće ide". Što zapravo znači "neće jesti"... I vrlo često neko dijete "neće ide".
Da, da... Ugrizao ga je zubima!
Evo ga ovdje: http://hr.wikipedia.org/wiki/Pleonazam
SedaVnaest, osaVnaest
veli: ja sam joj u efektu svašta izgovorio
A taj Efekt se tu na forumu često provlači:)
Ja znam za marmUladu i majUnezu.