Probaš redom. Prvo se moraš koliko toliko riješiti fleka.
Meni bi prvi izbor bio limunov sok ili alkoholni ocat - natopiti pa očetkati, pa ponoviti.
Ako ode do neke mjere - super. Opereš ih dalje na klasičan način. U mom slučaju (dvoje muške djece) to bi značilo da im se izvuku žniranci, pa ih se skupa sa žnirancima ugura u vrećicu za rublje i zafrlji u mašinu na 40oC zajedno sa kupaonskim tepisima koji su kod nas prljavobijeli, pa to drži vodu. Imam i jedan stari veliki ručnik koji mi služi za tu svrhu (pranje platnenih tenisica i gumenih tepiha s balkona) i podmetanje ispod vešmašine dok čistim filter.
Uglavnom, nemoj ih prati na 60oC. Moja kolegica je uništila conversice (ili neke slične, ne baš jeftine) na taj način.
Kad se operu - osušiš i pogledaš kaj je s flekom. Ako se sve opralo - super. Ako nije - poslužiš se prvo zubarskim trikom (3% hidrogen), a ako ni to ne pomogne, onda frizerskim (6% hidrogen). S tim natopiš flek i ostaviš neko vrijeme, štajaznam sat-dva. Poslije obavezno ispereš vodom jer hidrogen nagriza tkaninu.
Ako ni to ne pomogne, krajnje sredstvo je varikina ili bijeli domestos, tretirati vrlo kratko i odmah odmah isprati s puno vode.