Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1012

Tema: Kako održavate svoj dom čistim?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kak očistit divne, bijele, startas, platnene patike od mrlja prouzrokovanih, recimo, padom torte od maline, i tako?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Kak očistit divne, bijele, startas, platnene patike od mrlja prouzrokovanih, recimo, padom torte od maline, i tako?
    Probaš redom. Prvo se moraš koliko toliko riješiti fleka.

Meni bi prvi izbor bio limunov sok ili alkoholni ocat - natopiti pa očetkati, pa ponoviti.

Ako ode do neke mjere - super. Opereš ih dalje na klasičan način. U mom slučaju (dvoje muške djece) to bi značilo da im se izvuku žniranci, pa ih se skupa sa žnirancima ugura u vrećicu za rublje i zafrlji u mašinu na 40oC zajedno sa kupaonskim tepisima koji su kod nas prljavobijeli, pa to drži vodu. Imam i jedan stari veliki ručnik koji mi služi za tu svrhu (pranje platnenih tenisica i gumenih tepiha s balkona) i podmetanje ispod vešmašine dok čistim filter.

Uglavnom, nemoj ih prati na 60oC. Moja kolegica je uništila conversice (ili neke slične, ne baš jeftine) na taj način.

Kad se operu - osušiš i pogledaš kaj je s flekom. Ako se sve opralo - super. Ako nije - poslužiš se prvo zubarskim trikom (3% hidrogen), a ako ni to ne pomogne, onda frizerskim (6% hidrogen). S tim natopiš flek i ostaviš neko vrijeme, štajaznam sat-dva. Poslije obavezno ispereš vodom jer hidrogen nagriza tkaninu.

Ako ni to ne pomogne, krajnje sredstvo je varikina ili bijeli domestos, tretirati vrlo kratko i odmah odmah isprati s puno vode.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •