S2000 prvotno napisa
sokolicu, moras to rijesiti sa svojim dragim. Ako ste dovoljno odrasli da imate dijete, onda ste dovoljno odrasli i da otvoreno razgovarate. No prvo ti moras sama sa sobom popricati i srediti u glavi sto ti je vazno (sumnjam da ti je zdravlje djeteta jedino bitno). Tek onda kad se poslozis u glavi, razgovaraj s njim. Sigurno ste imali odnos i prije djeteta, i vjerojatno njegovo ponasanje nije doslo tako iznenada (da bjezi mami i tati). Ako je to novijeg datuma, onda on ima problem prilagodbe na dijete i treba mu pomoć (mozda cak cak i strucna). Nemojte tako lako odustajati jedno od drugog. Dijete mijenja zivot naglavacke, tesko se snaci a lako se pogubiti. Ali ako imate dobre temelje vjerujem da ce ove krize biti kratkorocne. Ne smije ti biti svejedno (barem ne na duze vrijeme).
Ja imam divnog muza, koji sudjeluje u svemu, iako puno radi. Njemu je logicno da ce dok su djeca mala imati manje vremena za prijatelje i hobije. Nama je situacija (kao nekima tu) specificna, jer u krugu od 250 km nemamo rodbine, u ovom gradu ja imam njega i on ima mene. Uspije se sve, nije lako al dok smo zdravi sve se stigne. Mi uvijek govorimo da nas nase nedace jacaju (2012 nam je bila najgora godina sto se tice zdravlja, al od tad se jos vise volimo). Razumijevanja i podrske mora biti (iako bi nekad jedno drugo lansiralo u svemir).
Ja bi bila zahvalna kad bi imali baku koja hoce pricuvati dijete, makar da ja i muz zajedno odemo prijateljima na svadbu (a ne ja da idem prvo ja 3 sata, pa on)... no i djeca ce narasti pa cu moci nekom platiti da ih pricuva.
Ono sto je zelim reci je da je normalno da dok su djeca mala da budemo u krizama, nepocesljani i u pidjami cijeli dan, ali nemojte u tom ludilu gubiti sebe i pratnera.
Meni trenutno najteze pada to sto mi fali vrijeme na samo s muzem, jer malena ide spavati tek oko ponoc, a stariji se rano budi (pokusala sam sve da joj promjenim ritam da ide spavati ranije ali neuspijesno). Al proci ce i to...