Znači vjernici "bude i opominju druge" radi sebe, odnosno da ne bi bili u grijehu a ne radi drugih?
Ovo je toliko daleko od Kristovog nauka da mi je skroz neprihvatljivo.
Inače, i ja bih izabrala striptizetu, još bolje stripera :dance:
Printable View
Znači vjernici "bude i opominju druge" radi sebe, odnosno da ne bi bili u grijehu a ne radi drugih?
Ovo je toliko daleko od Kristovog nauka da mi je skroz neprihvatljivo.
Inače, i ja bih izabrala striptizetu, još bolje stripera :dance:
Vjernici "bude" druge vjernike,i tu je kraj. Znaci ako sam ja katolik a bavim se ciribu-ciriba u slobodno vrijeme sasvim je opravdano da me recimo winnerica opomene da to nije s skladu s Katolickim naukom.
Sto neka teta radi u slobodno vrijeme njena je privatna stvar,dok god recimo ne vrsi egzorcicam ili plese gola na stangi pred djecicom dok je djeca gađaju plišanim igračkama i drvenim bojicama :-)
Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk
Vjernici trebaju buditi jedni druge i radi njih,a i radi sebe samih. Sta tu nije jasno. 8-)
A radi nevjernika ne bi bilo lose da se konacno i razbude :) .
Ma sve im je jasno ali je riječ o klanu koji sustavno pljuje i jedva dočeka ovakve teme... Vidiš da se inkvizicija izvlači, pa spaljivanja na lomači, pa Galileo Galilei, sad su na redu valjda križarski ratovi... One stvari za koje je i Crkva i Papa rekao da nisu valjale, ispričali se i sl.
Samo najbitnije od svega je da ja slijedim Kristovu riječ,a ne riječ fra.ovoga ili onoga. Tu mi je Bog valjda dao pamet (valjda) da namirišem šta bi bilo dobro a što loše...samim time me ne zanima ni inkvizicija,ni spaljivanje na lomači ni išta slično. Isus je spasio Mariju Magdalenu od kamenovanja, čvrsto vjerujem da bi spasio i "vještice" od lomače. Lomaču su ipak zapalili ljudi....koji očito nisu dobro čitali Kristovu riječ. Katolička crkva kao i sve drugo na ovome svijetu ima svojih "grešaka",koje su učinjene ljudskom rukom i u suštoj suprotnosti od Kristove riječi...od mnogih se očistila,ostaje sigurno još posla.
Možda ih muče demoni, osobni. :coffee:
Meni je ova teta zanimljiva. Može i takva i striptizeta i bradata gutačica vatre. Samo da je dobra u poslu vrtićke tete.
ma daaaj winnerice, mrvo ladno ispališ da je teta u vrtiću demonolog i pomoćnica istjerivaču đavla, kažeš da u europi postoji studij demonologije o kojem se šuti (tko šuti? KC? i, što je najzanimljivije, ako svi šute, a kako ti onda znaš za to?), topik lagano pretvoriš u scenarij prosječnog holivudskog horora (tu je i rehab malo začinila s onim svojim prizivanjima :mrgreen: ) i sad se čudiš što se čudimo.
pa da je striptizeta, sigurno bi zanimljiv topik bio. a kamoli pomoćnica egzorciste. ne znam kako vi, al meni mašta sad radi sto na sat :mrgreen:
winnerice, nauci mudro koristiti rijeci na forumu. ako vec nesto tvrdis, ocekuj da ce tvoje rijeci biti propitivane. najlakse je zacmizdriti i napadati ad hominem.
ocekujem admina da reagira.
Ma i ja bih svasta napisala da diskreditujem natprirodne sile (svih spomenutih vrsta) ali su ovdje admini revnosni, bojim se ureci ce mi nalog ;) .
Da, Cubana, uspjeli su spojiti nespojivo, demon+logos. Za Nobela, nema sta.
:lol:virusi,atomi,bakterije
Eto i ja virujen da postoje,a nisam ih vidjela nikad.
Al kažu ljudi da su ih vidjeli pod mikroskopom, pa im slijepo vjerujem. 8-) A neki kažu da su vidjeli čudovište iz loch nessa,bigfoota,duhove,demone :neznam: ima li kraja ovome
Pa valjda onda u kategoriju "stvoritelja svega.....nevidljivoga" ne spadaju virusi itd jer su valjda vidljivi....mikroskopom
pa da, ali nije stvoritelj stvorio mikroskop nego čovek :lol:
šalim se Carmina, samo sam pokušala da dočaram kako je to kad nemaš deo mozga koji veruje u "onostrano"
Ljudi su tako savršena i kompleksna bića, od fizionomije i svega što nam je dano, uključujući reprodukciju, čudo trudnoće i rađanja, pa do svega što smo sposobni osjećati, ogromnu ljubav prema djetetu, pa i onu prema muškarcu..samo kad od tome razmišljam, meni je dovoljan dokaz da ono u što vjerujem postoji. I uopće ne moram vidjeti Boga, kad sve osjećam i dano mi je. Možda netko ima drugačiju teoriju, meni je ljudski život sam po sebi čudo
kako se kratkovidnost, neplodnost ili lezbejstvo uklapa u tu savrsenost da mi je samo znati.
Oook,ajmo na temu...
Ste kad kopale vrt npr,i otkopale jaje,kokošje?
Ono,motiku,dve pod zemljom.
:voodoo::kokice:
Kaj misliti dok naiđeš na tak nekaj...
Kratkovidnost-bolest
neplodnost-bolest
Lezbijstvo-????
Ili je tebi to u istoj kategoriji?
99% sam sigurna da ne razmišljaš tako,nespretna rečenica koja se lako izvuče iz konteksta.
Trina lijepo rečeno.
Ja još i u dubini duše osjećam da ima Boga i da kad umrem on čeka da podjeli pravdu. Svoju dušu nikad nisam vidjela,nije dokazano da postoji ali je osjećam. Možda bi se moje stanje dalo liječiti hipnozom,al eto meni je baš super ;-)
da je netko pretemeljito skrivao pisanice? :)
Edit: odgovaram Žužy
Davno davno...prije cca 14 godina,igrom slučaja zatekla sam se u prisustvu jedne muslimanke koja mi reče da sam urecena od strane jedne žene ljubomorne na mene poradi svog muža.I da se čudi što sam još živa i normalna (?!?!) :)
Imadoh oko 18 god.,baba me isprepadala,platih joj 50DEM da bi ona palila neki drek iznad moje glave i lavora te umotala to u maramicu koju sam morala baciti u vodu tekucicu.
Reče mi na kraju da bih morala češće dolaziti k njoj da me “očisti“ ( pitam se kako - od navodnih uroka ili financijski hahahaha ?)
Uglavnom,nikakve promjene u životu nisam osjećala ni na bolje ni na gore,a uvjerena sam da Bog,Trojedini Bog,štiti i čuva one koji vjeruju u Nj tako da ovp sve drugo smatram navlakusama
Daleko od toga da zlo ne postoji...ali Bog čuva i štiti svoju djecu...snaga molitve je neizmjerna
vissnja…pisale smo u isto vrijeme :-) Iako ja to pripisujem prirodi koju je Bog stvorio :mrgreen:
Optimist :) da, to je to
Jeste li ikada razmišljali što bude s mislima, sjećanjima, osjećajima kad umremo? Cijelim našim psihičkim (i duhovnim) životom? Tijelo se raspada, a što s ostatkom, onim nevidljivim dijelom nas?
Eto, ja to zamišljam kao našu bit i vjerujem da ta bit i dalje živi (negdje) kad tijelo umre. Ali nikako ne tvrdim da je to tako :-)
Izbrisala sam cijeli post jer sam sagrijesila mislju,skoro rijecju,a od djela me dijeli ekran i tipkovnica :angel:
Optimist "kokoš" je zakopala jaje :mrgreen:
Ne. Za neka cemo uvjerenja biti samo gnjojivo za travicu po kojoj ce pasti Milova i Sarova muuuuu