jucer sam morala mjenjati plan jer nisam nasla puretnu pa sam radial fasirance sa pireo pecene buce:) bilo uje uspe u mljeveno meso sam dodala pire buce sol biber ( bez luka) i pekla na girl tavi bilu su preuksni :)
Printable View
jucer sam morala mjenjati plan jer nisam nasla puretnu pa sam radial fasirance sa pireo pecene buce:) bilo uje uspe u mljeveno meso sam dodala pire buce sol biber ( bez luka) i pekla na girl tavi bilu su preuksni :)
Izvukla zadnje articoke iz skrinje, njoki od tikve I krumpira sa pestom... :)
Danas ručak kod mame: juha s rezancima, pečena koka i mlinci, cikla salata, dizano sa sirom i pita s jabukama...ah!
gusta juha/varivo od korabica, krompira i mrkve, spageti bologneze. za desert kesten pire iz slasticarnice.
jučer kokošja juha, pečena teletina sa mlincima i zelena salata, orehnjača..
za danas ostalo juhe i teletine, prilog će biti riža i cikla salata, navečer su poželili pizzu
sutra mahune
Brancin iz pecnice, krumpir na leso sa domacim istarskim maslinovim uljem, persinom iz vrta i (kupovnim) cesnjakom.
Zapečeni grah, kobasice i salata. Sutra varivo od poriluka.
Jučer: brancin, krumpir/blitva prilog.
Danas: krem juha od brokule i pileća toplo/hladna salata.
Sutra: francuski krumpir i batak/zabatak na naglo.
Piletina, bob s krumpirom i salata.
Teleći rižot! :)
pileća juha za male bolesnike (boli ih trbuh, tko zna da li će išta jesti) kuhani krumpir i meso iz juhe.
povrtna krem juha sa rižom, krpice sa zeljem i zljevanka
Varivo od kelja i kobasice.
Jučer paradajz juha, krpice sa zeljem i kobasice. Danas će biti pileća juha, tortilje i salata.
Jucer pljeskavice (za neke u lepinji), ajvar, kajmak, luk.
Danas rucak vani.
Jucer njoke u umaku od sira iz mišine i pileci file,salata od cikle
Danas pileca juha,spagete bolonjez i opet cikla
Jelovnik za slijedeci tjedan:
ponedjeljak: juha, piletina u woku s lukom, salata. Za desert muesli sladoled preostao od danas.
utorak: homemade LC pizza, nadjevi po zelji. Za desert lemon cheesecake cupcakes.
srijeda: juha, omlet sa purecom sunkom, lukom, sirom, gljivama; zelena salata.
cetvrtak: piletina u umaku od sira, integralna riza na pari, salata od krastavaca. Za desert domaci zobeni keksi.
petak: spaghetti marinara, neka salata.
subota: gamberi u umaku od jogurta i cesnjaka; krastavac-salata. Za desert cheesecake cokolada & vanilija.
nedjelja: rostilj (jos ne znam da li mesni ili riblji).
hobotnica u rerni (u posudi koja glumi peku) s krumpirima
zelena salata s paradajzom i mladim lukom
za desert/večeru mama je obećala napraviti jabuke u šlafroku:njam:
aleks, koji ručak :drama: :njam:
danas kokošja juha s griz noklicama, piletina na roštilju, smeđa riža, zelena salata, mladi luk, za desert kolač od jogurta s višnjama
jučer smo cijeli dan jeli palačinke: za ručak punjene sa sirom, vrhnjem i šunkom i zapečene u roru, za večeru slatke (čokolada/pekmez/sladoled+topli preljev od višanja)
danas je bila govedska juha i tortilje
meni za tjedan:
ponedjeljak: blitva+krumpir i pohana piletina
utorak: ričet varivo
srijeda:pire i zapečene lađice od patliđana s mljevenim mesom
četvrtak: zapečena tjestenina sa šunkom i sirom
petak: krumpir gulaš i štrudla od višanja/sira
U tavici peceni batci i zabatci, blitva s krumpirom na leso, kelj i zelenje od mrkve skuhani na pari i proprzeni na dinstanom luku, kockice nekakve bucke i kolutici korjena mrkve skuhani na pari i prodinstani na masnoci od piletine. Sve povrce iz vrta a piletina free range od susjede :-)
Malo sam bila skepticna u vezi zelenja od mrkve. Netko ovdje je to spomenuo da se kuha kao blitva, pa sam isla probati, ali sam umjesto cesnjaka zacinila s przenim luk. Vrlo ugodno sam se iznenadila. MM uopce nije primjetio da skupa sa keljem jede i lisce mrkve. hehe
Danas pileći rižoto sa paprikom i tikvicama, matovilac salata.
Juneća rebra glazirana tamnim pivom, peče se 3 sata u pećnici, mljac!!!
Uz to pire od šenona.
E znam da je puno, Ali kad je tako finooooo! Bit je da se meso raspada s kosti, a pece se poklopljeno! Al doduse nisam vec par Dana palila pecnicu, ehehe!
što je šenon?
špinat, pire i meseko
Vrsta karfiola, špičasti svijetlozeleni: http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...ed=0CDUQ9QEwAg
Iskreno, obični karfiol i brokula su mi puno bolji, ovo nema nikakav okus. Vjerujem da se sviđa ljudima koji ne vole prejak miris zelja i srodnih biljaka. Dobar je i za klince.
Meni je lip za vidit pa nikad ne mogu odoliti da ga kupim kad ga vidim, al nije neki spektakularan okus!
pirjane gljive, faširanci, zelena salata
Sutra svinjetina na saft i knedle od kruh. Prekosutra mahune i fasiranci.
Recept je od Ane U., ja sam ga malo prilagodila.
Sastojci:
- Juneća rebra iskidana na manje komade
- 3 žlice maslinovog ulja
- 375ml tamne pive
- 150ml cnog vina
- 400ml pilećeg ili goveđeg temeljca (ja sam otopila jednu kocku)
- 10 režnjeva češnjaka nasjeckanog
- Komadić svježeg đumbira,nasjeckanog
- 3žlice kvasine
- Malo svježe ljute papričice
Posoljena i popaprena rebra prepeci sa svih strana na ugrijanom maslinovom ulju, neka skroz potamne. Izvadi rebra iz tave i zalij tavu pivom i vinom da otopiš sve što se zalijepilo za tavu. Vrati meso nazad u tavu, dodaj češnjak i đumbir i kuhaj nekoliko minuta. Dodaj ocat,temeljac i papričicu.
Sve to pribaci u neku teču koja ima poklopac i može u pećnicu i stavi peći na 150-160°C 3 sata, okreni meso par puta. Meso se treba raspadati tj.odvajati od kosti. Umak malo prohladi, razrijedi jednu žlicu gustina sa malo umaka, ukuhaj nazad u umak dok se ne zgusne. I to ti je to.
Meso je jako finoooooooooooooo i mekano :njam::kuhar:, umak je poprilično jak, nije za djecu :)
Juha/varivo od tikve,tikvice,korabice,mrkve,biza,zutih mahuna,ostalo senona od jucer...dodat cu I malo prosa i heljde unutra. Ja zadovoljna :)
Govedja juha, purica s mlincima, salata od krastavaca
piletina, luk,češnjak, mrkva,grah, kukuruz u tavi + mješana zelena salata
puding od čokolade
kad u receptu stoji 500 gr bundeve, je li to 500 gr ociscene budneve? (recept je za muffine)
Kelj varivo sa kobasicama
Varivo od karfiola i teletine