evo došla s pregleda...sve ok...zatvorena..posteljica na ušću,ali kaže da je to normalno da će se podići...srčeko kuca,mrvica velika 10cm....mirovanje i magnezij 600 mg.....eto mirnija...ali sam zaboravila pitati za bw....
Printable View
Sanda1977 ajd se nemoj opterećivati bez veze, samo se živciraš.... mazi mrvicu, lezi i odmaraj - uživaj u trudnoći!!! vidiš da je sve u redu :-D
[QUOTE=Sandra1971;2353712]Sanda1977 ajd se nemoj opterećivati bez veze, samo se živciraš.... mazi mrvicu, lezi i odmaraj - uživaj u trudnoći!!! vidiš da je sve u redu :-D[/
tko se živcira?!
draga bolove sam imala....ne bi sigurno zbog bw išla na pregled...ako se osječam ok....
a dobro možda moji postovi izgledaju kao da se živciram,ali ne stvarno se ne živciram i ne paničarim,ali bi bila budala da nisam otišla na pregled sada....kao što mi je moja gin rekla bolje da dođem pet puta bezveze nego jednom kasno :yes:
Sanda, Sandra ti ništa loše nije htjela reći....
Ja sam na ovom forumu od 2008g. upoznala sam toliko divnih cura/žena svi spremni pomoći i dati savjet....nikad nikakvih napada i loših misli nije bilo.
Sanda, drago mi je da je sve s bebicom ok a ovi bolovi su očito jedna od čari trudnoće.
Al sve boli ćemo mi izdržati zbog svojih malih ljubavica.
A meni je danas stigao bw od naše drage coolerice ( hvala puno i ovim putem) i cure moje...ja vam ne mogu opisati taj osjećaj...taj zvuk srčeka je ko najljepša pjesma na svijetu. Jedva sam ga ugasila i pustila svoje srećice na miru.
Tap-tap-tap...i tako sa svake strane trbuha...ma sva sam danas u sedmom nebu. Uspio ih je i tata čuti preko mobitela i on se sav rastopio.
Idem još malo lebdit od sreće...
Sve vas ljubim drage moje i čuvajte se.
Bab, prekrasno, sva sam se raznježila kad sam pročitala, a mogu misliti kako ti uživaš :-)
Bab, uzivaj u najljepšoj pjesmi što postoji !! :heart: :heart:
Bab naša draga:kiss:
Mare tebi i curkama velika :kiss:
Sanda miruj,sve laganini i uživaj u trudnoći.
Trudnice drage čuvajte nam se a mi vas volimo čitati :-)
Ah, beilana, ma vidi je samo! Rastopila sam se. Oprostite na oft, ali ...moram.:-)
tko se živcira?!
draga bolove sam imala....ne bi sigurno zbog bw išla na pregled...ako se osječam ok....
a dobro možda moji postovi izgledaju kao da se živciram,ali ne stvarno se ne živciram i ne paničarim,ali bi bila budala da nisam otišla na pregled sada....kao što mi je moja gin rekla bolje da dođem pet puta bezveze nego jednom kasno :yes:[/QUOTE]
Uopće te nisam htjela povrijediti s tim što sam napisala...samo sam ti htjela reći da uživaš u trudnoći i da se ne brineš tako da svaki znak i to što još ne čuješ otkucaje gledaš negativno... oprosti, stvarno nisam mislila ništa loše
Bab :-D uživaj u najljepšoj pjesmi..... :kiss:
drago mi je da ti je drago....
super za srčeka...
ma žene drage nisam ni pod stresom niti se živciram,zadnji put vam objašnjavam da postovi i govor uživo su sasvim drugačiji doživljaj!
nisam ja išla zbog bw iskreno nisam se ni sjetila pitati za njega i zašto ne čujem otkucaje...jer znam zašto jer je sranj.... od aparata...
imam lažne kontrakcije i moram mirovati,i kaže dobro da sam došla......
bab ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za otkucaje.....:heart::heart:
jako mi je drago Bab da si čula slatku pjesmicu..to su 4. i 5. beba koje se vrte na tom aparatu i moram ti reći da on pušta samo hitove prekrasnih pjevača :)
Bab uživaj... To je tako predivno!!!! :)
Bab slažem se s tobom- nema ljepseg zvuka od, kako ga MM i ja zovemo, malog vlakica:)
Ja sam redovno osjetim našu curicu ali opet povremeno poslusam jer je taj zvuk srceka nešto posebno:)
Joj i ja bih to probala kako ste vi cure nabavljale jeste posuđivale ili si kupile bw?
Kruca i šta su ti rekli u Vinogradskoj?
mimi, meni je naša draga coolerica posudila svoj bw i neizmjerno sam joj zahvalna.
Jučer navečer smo se mm i ja doslovno topili dok smo ih slušali.
bokić trudnjače moje!
samo da vam se javim da smo nas 3 živi i zdravi, deca rastu, rastu cice, trbuh, SVE! :lol:
ne stignem baš piskarat po forumu, radim još evo 2 tjedna i onda ostajem doma, jedva čekam, jer "TO DO" lista je sve duža, a ja uz posao ne stignem baš ništa, nisam kupila još ni jednu jedinu stvar :polakopaničari: , ali stignem sve polako kad budem doma...
pratim ja vas, redovito "bacim oko" da vidim što se tu događa i ovim putem želim čestitati svima na novim trudnoćama, dobrim uzv, srčekima, rastućim i ritajućim bebolincima, otkrivenim spolovima, prinčevima i princezama koji su ugledali svijet i svima vam žaljem puno~~~~~~~~~~~~~i puno :love2: i još više :kiss:
uživajte! :bye:
Medonija, divno, jel znaš kojeg su spola bebići ili želite da vas iznenade?
ne znamo još, rekao je dr da bi mogli saznati na slijedećem uzv sa 16tt, naravno, ako dječica budu raspoložena za "otkrivanje" ;-)
medonija, divno! koliko si u plusu s kilama? ja sam radila do 18 tjedna, al vrlo laganini. sad bas gustam doma
hahaha, što i ti trebaš "tješenje"?:mrgreen: tu sam negdje +4-5 kg kako koji dan, sad sam 15+2tt
i da i ja sam počela naticati:-(, ali za razliku od tebe, ja ujutro imam tako lijepe tanke nogice, a navečer su "buce", urezane čarape i nateknute čak i bedra ... nadam se da će biti bolje kad prestanem raditi, mislim da jako ima veze što sjedim na poslu makar se trudim tu i tamo prošetati, ali ipak je većinom sjedenje...
medonija, je, bit ce ti lakse kad ces se moci ispruzit kad pozelis, pij puno vode i wc ce ti postat najbolji prijatelj, ko meni:-), dobro se drzis s kilama:-), moje idu i idu:-)
medonija, nek ti ta dva tjedna što prije prođu i onda slijedi uživanje sa tvojim srećicama.
Ipak je puno lakše biti doma nego minimalno 8 sati na poslu.
Kaj se kila tiče ja sam još uvijek 1 kilicu u minusu. A fakat jedem ko vučica...ne kužim kam to sve odlazi...valjda u trbuh jer mi je oogrooomaaan.
Ljubim vas sve a duple puse idu duplim trudnicama i vašim malim srčekima.
Poslala sam im na mail da mi promijene termin, ali nisu mi još odgovorili, budu....valjda :-) Ali što sam malo više čitala o tome testu vidim da je jako bitan taj UZV, a iskreno ne znam kakav im je taj uzv dolje na ginekologiji u Vg, jer ovaj gore što imaju na odjelu MPO...nije baš nešto. Tako da razmišljam da bih možda to ipak obavila negdje privatno, jer svejedno lab plaćam...znači razlika mi je samo u tom UZV. Ima li koja da je bila na tom kombiniranom u Vg? Ja razmišljam da odem u Betaplus...bila sam tamo na color dopleru kod dr.Baumana i znam da imaju odlične aparate. Još razmišljam o svemu....:-)
ja sam nedavno u 20. tt počela oticati i to tako da se i probudim i legnem spavati otečenih nogu... Inače, sad sam u 21. tt i dobila sam do sada 5 kg i pojma nemam jel to ok... :) Imate li kakav savjet za borbu protiv oticanja nogu?
beba, noge sto cesce na poviseno, masirat ruke i noge, puno piti i piskiti, tako meni dr rekla, naravno ne slano, ne kofein
Evo kada smo kod kila, ja sam danas 19+5 tj. i +2 kg, ali sam bila prvo - 6kg zbog mučnina, tek prije 2 tj. sam došla na +0, i od tada kile samo idu, idu..ako uzmem i onih -6 u početku, ja sam ih "natukla" sve skupa 8 kg :-o
malo off. ali kad smo već na kilama:
iako ima tamo na temi baš o debljanju u trudnoći, evo vam i ovdje:
http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm
zgodno je: uneseš kg i visinu kad si ostala trudna i pokaže ti izračun koliko je "pristojno" za koji tjedan. Ja se tako tješim, kad vidim da sam tu-negdje po tom izračunu, ok pol kg više-manje :mrgreen:
(visinu u metrima unosite npr. 1.73, i dupličke nemojte zaboraviti označiti "twins" ;-) )
a sad da vas pitam nešto: od jučer me stalno nešto boli u donjem dijelu trbuha, nije to jako i oštra bol, ali je stalno prisutna... tako me znalo bolit kad bi trebala dobiti mengu, ali nisu grčevi, nego onako - jednostavno osjetim, više nelagodu nego bol, i na trenutke imam čudan osjećaj baš "dole"...ne znam kako bi to opisala... (nemojte se smijat) kao kad se napaljujem :lol: ne znam kako bi to drugačije opisala :lol:
znam da se kod blizanačke trudnoče to sve brže i više širi, ali mi je palo na pamet: kako od tih "normalnih" bolova u trbuhu razlikovati neke "nepoželjne" bolove ili kontrakcije?!
bok curke, evo da vam se i ja malo pridružim!!!
i ja sam nakon dugo godina MPO truddnica sad smo na 14+1 :-) Bila je blizančka trudnoća al u 8tt se jedan plod prestao razvijati, al hvala Bogu dr je zasad ok.. nego imam jedno pitanje Koliko vaši doktori smatraju vaše trudnoće rizičnima??? Jer meni se moja čini nekako malo previše! Mislim jasno je meni da nakon 6g čekanja, pa IVF, pa missed ab jednog ploda da to nije kao u "običnih" trudnoća, ali ja se stvarno osječam super, nisam imala dana mučnina, ni kapi krvarenja, ni bolova ni niš. A ona mi stalno ne idi ovdje ne idi ondje neznam, znam ja da se žena samo brine za mene, nekako malo bi uživala a imam osječaj da me ono bzvze prikovala za kuću :-)
pa eto zanima me jel i vaši doktori trudnoće s obzirom na MPO vode ako rizične ili kako???
pa nisam bila baš pothranjena,visoka sam 175 i imala sam 63 kg,koliko sam gledala težinu za moju visinu trebala sam imati oko 65-66....al dobro ja brojim od tih 63,pa nadalje...jako puno sam dobila od transfera i bete samo sam jela ko šašava,inaće sam puno radila,pa sam uvijek u letu jela.. a tada mi je pasalo uživat u jelu. i povezujem sa injekcijama isto da sam se i od njih malo dobila više kg...i s prvom stimulacijom sam dobila 3 kg jako brzo,ali nije išlo dalje,jer nije bilo transfera i nastavila raditi...