Stranica 123 od 288 PrviPrvi ... 2373113121122123124125133173223 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,101 do 6,150 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

bokić trudnjače moje!

samo da vam se javim da smo nas 3 živi i zdravi, deca rastu, rastu cice, trbuh, SVE!
    ne stignem baš piskarat po forumu, radim još evo 2 tjedna i onda ostajem doma, jedva čekam, jer "TO DO" lista je sve duža, a ja uz posao ne stignem baš ništa, nisam kupila još ni jednu jedinu stvar :polakopaničari: , ali stignem sve polako kad budem doma...

pratim ja vas, redovito "bacim oko" da vidim što se tu događa i ovim putem želim čestitati svima na novim trudnoćama, dobrim uzv, srčekima, rastućim i ritajućim bebolincima, otkrivenim spolovima, prinčevima i princezama koji su ugledali svijet i svima vam žaljem puno~~~~~~~~~~~~~i puno i još više

uživajte!
    Posljednje uređivanje od medonija : 27.02.2013. at 12:01

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Medonija, divno, jel znaš kojeg su spola bebići ili želite da vas iznenade?

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

ne znamo još, rekao je dr da bi mogli saznati na slijedećem uzv sa 16tt, naravno, ako dječica budu raspoložena za "otkrivanje"

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

medonija, divno! koliko si u plusu s kilama? ja sam radila do 18 tjedna, al vrlo laganini. sad bas gustam doma

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

hahaha, što i ti trebaš "tješenje"? tu sam negdje +4-5 kg kako koji dan, sad sam 15+2tt

i da i ja sam počela naticati, ali za razliku od tebe, ja ujutro imam tako lijepe tanke nogice, a navečer su "buce", urezane čarape i nateknute čak i bedra ... nadam se da će biti bolje kad prestanem raditi, mislim da jako ima veze što sjedim na poslu makar se trudim tu i tamo prošetati, ali ipak je većinom sjedenje...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

medonija, je, bit ce ti lakse kad ces se moci ispruzit kad pozelis, pij puno vode i wc ce ti postat najbolji prijatelj, ko meni, dobro se drzis s kilama, moje idu i idu

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

medonija, nek ti ta dva tjedna što prije prođu i onda slijedi uživanje sa tvojim srećicama.
    Ipak je puno lakše biti doma nego minimalno 8 sati na poslu.

Kaj se kila tiče ja sam još uvijek 1 kilicu u minusu. A fakat jedem ko vučica...ne kužim kam to sve odlazi...valjda u trbuh jer mi je oogrooomaaan.

Ljubim vas sve a duple puse idu duplim trudnicama i vašim malim srčekima.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Poslala sam im na mail da mi promijene termin, ali nisu mi još odgovorili, budu....valjda Ali što sam malo više čitala o tome testu vidim da je jako bitan taj UZV, a iskreno ne znam kakav im je taj uzv dolje na ginekologiji u Vg, jer ovaj gore što imaju na odjelu MPO...nije baš nešto. Tako da razmišljam da bih možda to ipak obavila negdje privatno, jer svejedno lab plaćam...znači razlika mi je samo u tom UZV. Ima li koja da je bila na tom kombiniranom u Vg? Ja razmišljam da odem u Betaplus...bila sam tamo na color dopleru kod dr.Baumana i znam da imaju odlične aparate. Još razmišljam o svemu....

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Bab prvotno napisa Vidi poruku
    medonija, nek ti ta dva tjedna što prije prođu i onda slijedi uživanje sa tvojim srećicama.

Kaj se kila tiče ja sam još uvijek 1 kilicu u minusu. A fakat jedem ko vučica...ne kužim kam to sve odlazi...valjda u trbuh jer mi je oogrooomaaan.

a joooj a ja dobila sve skupa sada 9 kg....ali dobro ja sam bila mršavica pa je to taman to...

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

ja sam nedavno u 20. tt počela oticati i to tako da se i probudim i legnem spavati otečenih nogu... Inače, sad sam u 21. tt i dobila sam do sada 5 kg i pojma nemam jel to ok... Imate li kakav savjet za borbu protiv oticanja nogu?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

beba, noge sto cesce na poviseno, masirat ruke i noge, puno piti i piskiti, tako meni dr rekla, naravno ne slano, ne kofein

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj sanda1977 prvotno napisa Vidi poruku
    a joooj a ja dobila sve skupa sada 9 kg....ali dobro ja sam bila mršavica pa je to taman to...
    sanda1977, koliko si trudna? oko 15-16 tjedana? jesi bila pothranjena prije početka trudnoće?
    Posljednje uređivanje od Inesz : 28.02.2013. at 08:16

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo kada smo kod kila, ja sam danas 19+5 tj. i +2 kg, ali sam bila prvo - 6kg zbog mučnina, tek prije 2 tj. sam došla na +0, i od tada kile samo idu, idu..ako uzmem i onih -6 u početku, ja sam ih "natukla" sve skupa 8 kg
    Posljednje uređivanje od Mury : 28.02.2013. at 09:39

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

malo off. ali kad smo već na kilama:
    iako ima tamo na temi baš o debljanju u trudnoći, evo vam i ovdje:
    http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm

zgodno je: uneseš kg i visinu kad si ostala trudna i pokaže ti izračun koliko je "pristojno" za koji tjedan. Ja se tako tješim, kad vidim da sam tu-negdje po tom izračunu, ok pol kg više-manje

(visinu u metrima unosite npr. 1.73, i dupličke nemojte zaboraviti označiti "twins" )

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

a sad da vas pitam nešto: od jučer me stalno nešto boli u donjem dijelu trbuha, nije to jako i oštra bol, ali je stalno prisutna... tako me znalo bolit kad bi trebala dobiti mengu, ali nisu grčevi, nego onako - jednostavno osjetim, više nelagodu nego bol, i na trenutke imam čudan osjećaj baš "dole"...ne znam kako bi to opisala... (nemojte se smijat) kao kad se napaljujem ne znam kako bi to drugačije opisala

znam da se kod blizanačke trudnoče to sve brže i više širi, ali mi je palo na pamet: kako od tih "normalnih" bolova u trbuhu razlikovati neke "nepoželjne" bolove ili kontrakcije?!
    Posljednje uređivanje od medonija : 28.02.2013. at 10:50

deniii avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

bok curke, evo da vam se i ja malo pridružim!!!

i ja sam nakon dugo godina MPO truddnica sad smo na 14+1 Bila je blizančka trudnoća al u 8tt se jedan plod prestao razvijati, al hvala Bogu dr je zasad ok.. nego imam jedno pitanje Koliko vaši doktori smatraju vaše trudnoće rizičnima??? Jer meni se moja čini nekako malo previše! Mislim jasno je meni da nakon 6g čekanja, pa IVF, pa missed ab jednog ploda da to nije kao u "običnih" trudnoća, ali ja se stvarno osječam super, nisam imala dana mučnina, ni kapi krvarenja, ni bolova ni niš. A ona mi stalno ne idi ovdje ne idi ondje neznam, znam ja da se žena samo brine za mene, nekako malo bi uživala a imam osječaj da me ono bzvze prikovala za kuću
    pa eto zanima me jel i vaši doktori trudnoće s obzirom na MPO vode ako rizične ili kako???

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    sanda1977, koliko si trudna? oko 15-16 tjedana? jesi bila pothranjena prije početka trudnoće?
    pa nisam bila baš pothranjena,visoka sam 175 i imala sam 63 kg,koliko sam gledala težinu za moju visinu trebala sam imati oko 65-66....al dobro ja brojim od tih 63,pa nadalje...jako puno sam dobila od transfera i bete samo sam jela ko šašava,inaće sam puno radila,pa sam uvijek u letu jela.. a tada mi je pasalo uživat u jelu. i povezujem sa injekcijama isto da sam se i od njih malo dobila više kg...i s prvom stimulacijom sam dobila 3 kg jako brzo,ali nije išlo dalje,jer nije bilo transfera i nastavila raditi...

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    zaboravila sam napisati da sam danas 15+3 tt

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Evo kada smo kod kila, ja sam danas 19+5 tj. i +2 kg, ali sam bila prvo - 6kg zbog mučnina, tek prije 2 tj. sam došla na +0, i od tada kile samo idu, idu..ako uzmem i onih -6 u početku, ja sam ih "natukla" sve skupa 8 kg
    ja i sad još nekad imam mučnine,nisu meni smetale mučnine da natučem 9 kg,
    sada ustvari dobivam normalno kila...važem se svaki 2-3 dana...

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj medonija prvotno napisa Vidi poruku
    a sad da vas pitam nešto: od jučer me stalno nešto boli u donjem dijelu trbuha, nije to jako i oštra bol, ali je stalno prisutna... tako me znalo bolit kad bi trebala dobiti mengu, ali nisu grčevi, nego onako - jednostavno osjetim, više nelagodu nego bol, i na trenutke imam čudan osjećaj baš "dole"...ne znam kako bi to opisala... (nemojte se smijat) kao kad se napaljujem ne znam kako bi to drugačije opisala

znam da se kod blizanačke trudnoče to sve brže i više širi, ali mi je palo na pamet: kako od tih "normalnih" bolova u trbuhu razlikovati neke "nepoželjne" bolove ili kontrakcije?!
    meni je sada dr rekla dok kod stomak nije tvrd na palpaciju nisu kontrakcije....ako ti bude jako tvrd pa popusti pa opet tvrd...onda su kontrakcije,to mi je objasnila ako to osjetim da odmah dođem na pregled....i ako budu bolovi kao menstrualni

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam bila trudna s blizancima, rodila super zdrave bebe u 37 tt. Malo sam morala mirovat zbog krvarenja u pocetku, ali onda do zadnjeg dana haj lajf. Landrala sam po svuda. Pitala sam dr za dozvolu i rekao je da mogu toliko koliko se dobro ja osjecam. Isla sam na more, setala sa pesekom, obavljala kucanske poslove itd. Vozila sam do zadjeg dana i dan prije poroda bila u shopingu...

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam ukupno dobila 13 kg od toga 8 zadnja 2 mjeseca tako da... U pocetku sam isto bila u minusu

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj deniii prvotno napisa Vidi poruku
    bok curke, evo da vam se i ja malo pridružim!!!

i ja sam nakon dugo godina MPO truddnica sad smo na 14+1 Bila je blizančka trudnoća al u 8tt se jedan plod prestao razvijati, al hvala Bogu dr je zasad ok.. nego imam jedno pitanje Koliko vaši doktori smatraju vaše trudnoće rizičnima??? Jer meni se moja čini nekako malo previše! Mislim jasno je meni da nakon 6g čekanja, pa IVF, pa missed ab jednog ploda da to nije kao u "običnih" trudnoća, ali ja se stvarno osječam super, nisam imala dana mučnina, ni kapi krvarenja, ni bolova ni niš. A ona mi stalno ne idi ovdje ne idi ondje neznam, znam ja da se žena samo brine za mene, nekako malo bi uživala a imam osječaj da me ono bzvze prikovala za kuću
    pa eto zanima me jel i vaši doktori trudnoće s obzirom na MPO vode ako rizične ili kako???
    deniii, trudnoća NIJE rizična samo zato što je postignuta uz pomoć MPO. kad do trudnoće dođe, ukoliko nema komplikacija, ona je kao svaka druga i slobodno se možeš ponašati kao normalna, uobičajena trudnica jer upravo to i jesi biti prikovan za kuću nije dobro niti psihički niti fizički. naravno, ne treba se izlagati ne znam kakvom naporu, ali možeš se sasvim normalno ponašati... i to što je jedan plod stao s razvojem u 8tt u ovoj fazi više ništa ne znači za drugu bebicu... slobodno uživaj u trudnoći i reci ginu da se malo opusti...

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

deniii mi smo trudnoću postigli iz 8. IVF-a i dr. me gleda kao i svaku drugu trudnicu. Ni jednom mi nije dao naslutiti niti je to igdje napisao da smo rizični, a i ne znam zašto bi bili kad je sve (kucnut ću o drvo) za sad po ps-u. Nije bilo krvarenja, morala sam malo laganije, bez fizičkih napora, tri tjedna radi niske posteljice, ali i ona se podignula tako da i danas od 3dnt do 23+2 tt još uvijek radim i planiram još barem mjesec i pol dana.

deniii avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

e curke hvala vam,,,,,,, pa u biti sam i ja tako mislila ono neću sad neznam blokove dizat......al ono dok još mogu išla bi na posao (koji nije naporan) skitala bi i tako,,, ono neznam npr, pitam je jel smijem otić na misu ona meni pa nemoj baš kao gužva i svašta ,,,,mislim da ću je mrvicu ignorirat
    Posljednje uređivanje od deniii : 28.02.2013. at 12:40

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    deniii, trudnoća NIJE rizična samo zato što je postignuta uz pomoć MPO. kad do trudnoće dođe, ukoliko nema komplikacija, ona je kao svaka druga i slobodno se možeš ponašati kao normalna, uobičajena trudnica jer upravo to i jesi biti prikovan za kuću nije dobro niti psihički niti fizički. naravno, ne treba se izlagati ne znam kakvom naporu, ali možeš se sasvim normalno ponašati... i to što je jedan plod stao s razvojem u 8tt u ovoj fazi više ništa ne znači za drugu bebicu... slobodno uživaj u trudnoći i reci ginu da se malo opusti...
    slažem se s tobom u potpuosti....i meni mija dr ne tretira kao nešto posebno...kao i ostele trudnice...dok je uredna trudnoća...sve ok

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

može pitanje kada se podiže posteljica? meni je sada na ušću sa 15+3. kaže dr da je to normalno za ovu fazu trudnoće,ali da ipak malo mirujem

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

deniii meni doktor vodi trudnoću pod rizičnu zbog prijetećeg ab. u 7tt, bilo neko krvarenje, al ja se osjećam super. vozim, landram, idem u shoping, čistim, nanašam drva jer sam sama a ložit se mora, trčim za nečakom itd, sve kao da nisam T. dok više ne mogu osjetim, i onda sjednem/legnem, odmorim. shvatim sama dok pretjeram i dok treba malo usporit, a da me doktor vidi strpao bi me u bolnicu na konstantno ležanje. ne kužim ni ja zašt ak se super osjećam. doduše zadnjih dana mi postalo teže pa sam usporila, i sama ćeš vidjet da će i to doći. dok možeš pokušaj bit u pokretu, dok nebudeš mogla, budeš ležala i uživala a drugi te budu dvorili

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

denii, ti i ja smo u dan..i meni danas 14plus1.termin 28.8. Sretno!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Iskreno i ja izbjegavam gužve jer je baš sezona gripa i svakakvih boleština ima pa mi se neda bespotrebno izlagati, ali izlazim van i odem na kavicu i do frendica, u trgovinu...
    Meni dr. ipak savjetovao malo veći oprez oko fizičkih aktivnosti radi niske posteljice, ali dobro to mi nije neka novost ipak izbjegavam nositi teško i bilokakve sportove od transfera, jedino sam radila vježbe za trudnice sad pretpostavljam da ni to ne smijem?

deniii avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

a moja meni svaki put naglasi kao rizična trudnoća,,,a kao i to šta se prvi plod nije još skroz apsorbirao stvara rizik, a vjerovatno nije jer sam cijelo vrijeme na utrićima koji su izgleda čuvali i jedan i dr plod,

deniii avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

beilana sad si me s tim drvima nasmijala tako je i u mene ,,,samo mi djever il svekar donesu jer živim na dr katu kuće ( a muž mi je samo vikend doma)
    anabana imamo termin isti dan,,,,aaaaaa baš mi drago sad se možemo pratit hihi
    a ja sam od missed ab bila na bolovanju najviše ako radi tih gripa i svega evo mj i po dana u ponedjeljak se napokon vračam na posao,

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

jao Amyx što su ti preslatka dječica...znam da je off ali morala sam.

A vidim, kile su opet tema...moja ne baš najdraža.
    Al ja sam rekla da se neću živcirat. Meni je dr rekla da je kao normalno dobiti oko 20 kila u blizanačkoj trudnoći. A ja si računam ak smo mi danas točno 18 tt i ja sam još uvijek u minusu valjda onda ne bum do kraja natukla 15 kila. Ali ak i budem bum ih i skinula kad dođe vrijeme za to.

Medonija, jesi se možda malo preforsirala sa hodanjem ili nečim drugim?
    Jer ja sam jučer malo više po gradu hodala i isto sam osjetila lagani pritisak u donjem dijelu trbuha al kad sam legla i opustila se brzo je prošlo. Dečkima očito nije smetalo jer su srčeka lijepo kucala. Ali možda da malo usporiš...znam da još radiš. Čuvaj se i ako potraje trk doktoru. Bolje doć i bez razloga nego da se nešto desi.

Pusa svima

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sanda1977 prvotno napisa Vidi poruku
    može pitanje kada se podiže posteljica? meni je sada na ušću sa 15+3. kaže dr da je to normalno za ovu fazu trudnoće,ali da ipak malo mirujem
    Ja imam isti slučaj meni je moj rekao da bi trebalo do 20 tt

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam isti slučaj meni je moj rekao da bi trebalo do 20 tt
    i meni je tako rekla...hvala na odgovoru.....

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

denii,
    cure su ti već sve napisale oko ponašanja u trudnoći.

ja sam bila ivf trudnica u 41. godini i nakon mirovanja od nekoliko tjeda u prvom tromjesječju radi velikog hematoma, kasnije sam bila vrlo aktivna sve do poroda jer je trudnoća imala sasvim normalan tijek. niti jedan dokor mi nije savjetovao nikakvo mirovanje ni ograničavanje normalnih dnevnih aktivnosti samo zato jer je trudnoća iz ivf-a.

vidim iz potpisa da imate lijep uspjeh iz 1. IVF-a, urednu trudnoću i ne vidim razloga zašto ti ginekologica savjetuje mirovanje.

samo razumno i aktivno-bit će ljepša i ugodnija trudnoća i lakši porod.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni je dr rekla da je kao normalno dobiti oko 20 kila u blizanačkoj trudnoći.
    Ne brini se... to je tako individualno... ja sam dobila oko 25 s jednom bebom i sve je otišlo, osim zadnjeg kilograma koji se ne da.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bab nema šanse da natuče toliko ona je još u minusu he,he za nju nema straha

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

denii
    cure su ti već sve rekle... najbolje je kako se osjećaš... meni ima dana kad sam puna energije i mislim si kak bi mi pasalo malo trčanja, a ima dana kad nemam snage za jedva spremit se na posao i jedva čekam da dođem doma... tako da "slušaj sebe"

bab pa ne mislim da sam se nešto posebno preforsirala... ne znam... ja stalno nekako mislim pa mora me bolit i zatezat i rastezat pa ipak se pravi mjesta za njih 2... a i dr mi je rekao da je u blizanačkoj trudnoći sve to "za ljude", da je panika jedino sukrvica, krvarnje -tako nešto i bolovi ali baš jaki bolovi...
    ili je opet rastezanje u pitanju već sam pisala da sam baš primjetila ritam: 2 dana boluckanje i zatezanje u trbuhu i leđima i onda PUF! znatno veći trbuh "preko noći" i minimalno 0,5kg na vagi... i onda mir 5-7 dana... ali mi je taj "PUF!" bio nekako nedavno! možda se sad ubrzao rast i ti ciklusi?! blago meni, kolika ću bit!

idem u ponedjeljak na pregled i uzv pa ću ga svakako pitati, jer baš mi je to prošlo kroz glavu: kako razlikovati "dobre" od "loših" bolova?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

gust je kad se drustvo poveca, argente, legal, spodoba, kako je?
    dakle, rizicne trudnoce, ja sam se bunila protiv mirovanja jer je bilo sve dobro, argumenti su bili-blizanci, godine, trombofilija, puno postupaka..zakljucila sam da su s nama jednostavno oprezniji i usporila sam kad mi je doslo
    medonija, vec smo zakljucili da imamo iste pufove, i meni jedan bio u kracem periodu, a sad ide duzi, al ne mogu reci da me nesto boli, mozda pritisak kad duze stojim, al onda legnem i prodje

deniii avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

a cure lijepo je vidit da mislite kao i ja , a i oko mene svi isprepadani majke mi udave nekad .......

a medonja i ja mislim da je to rastezanje, meni si to dešava zadnjih tjedan dana al samo navečer, a kad ste kod kilaža ja do 12 tj bila na 0 , s tim da sam u postupku bila dobila 2 kg......i onda kad sam ušla u II tromjesečje u dva tjedan hop 2 i nešto kg, veze nemam kako a i trbuh mi je buknuo. A šta je najgore u gina vaga bila na popravku i sad pokaziva manje pa ja po njoj smršavila a vidi se iz aviona da sam se zbucila

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Uhh ti pufovi su ubitacni. Navecer sve ok, ujutro oblacim majicu a ona mi kraca nego dan prije a mm otvori i usta i oci, e tad znam kaj se dogodilo. I naravno, pogled dolje a vise se skoro ni prsti na nogama ne vide. Ono, prek noci. Skroz cudno. Misla sam da sam jedina.
    A o kilama, bolna tema. Al hvala Bogu evo u 29tt jos nisam u plusu ni kilu a ne znam kak jer sam stalno gladna. Vjerojatno zbog vise manjih obroka i puuuno tekucine

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo da vas i ja sve pozdravim..bila sam na tetosenju kod svojih i bas se vratila obavezama..
    Lijepo vas je citati,drago mi je sto nas ima sve vise..
    Meni moj dr od samig pocetka trerira trudnocu kao visokorizicnu,cak i prije onih krvarenja..
    Sada vec vise od mj.dana nemam nikakvih problema i nije bas da stalno mirujem..pratim tijelo.i.osjecaj..tijelo mi uvijek.da znak kad trevam usppriti i.odmoriti se..radim sve osimdizanja teskih stvari..i bebica se lijepo razvija..posteljica je na svom.mjestu i nema drugih opasnosti..zatvorena,cerviks uredan..sva ona.krvarenja i strepnje su iza mene i.mogu rec da napokon uzivam..
    Jos ne osjerimfrajercica,ali me to i ne brine bas..posteljica sprijeda..
    Kile.lagano idu gore,sad sam na +3..evo jucer usla u 21tt..

Sutra idemo.na UZV,jedva cekam druzenje sa malim bicem..

Svima saljem pusu i uzivajte u bebicama

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pozdravljam sve, želim uspješne i vesele trudnoće, i sve što si same želite

Javila sam se poslije
    - 3. ultrazvuka s 12 tt
    - 4. ultrazvuka s 16 tt
    - 5. ultrazvuka s 20 tt
    pa evo me i sada da ne prekinem tradiciju
    A i meni ovo dođe kao svojevrsni dnevnik

Pregled je bio u utorak prije 2 dana, kada je bilo 24 tjedna + 1 dan trudnoće. U dobrom raspoloženju mm i ja smo se našli pred klinikom, ja od kuće, a on ravno s posla. Kišica je rominjala, al ne bi me ništa spriječilo da s oduševljenjem pohitam gledati tu ljepotu Ionako je bilo teško čekati 4 tjedna od pregleda do pregleda. No ipak moram priznati da je nekako brže prošlo nego prethodna čekanja između 2 pregleda. Uskoro ulazimo u zadnje tromjesečje trudnoće i moram priznati da me to baš nekako iznenađuje - neprestano si postavljam pitanje - "zar već?"
    Dolazim u ordinaciju, sa dragom sestrom Marijom prolazim uobičajenu proceduru: kilaža je pod kontrolom (dobila sam 1 kg od zadnjeg pregleda), tlak je ok, urin isto. S nalazom krvi i OGTT-a, a naoružana osmjehom i dobro raspoložena ulazim s dragim u ordinaciju i papire predajem liječniku na uvid. Zadovoljan je viđenim, upisuje podatke u moj karton, i slijedi pregled. Cerviks je ok, posteljica je otišla s ušća (što me iznimno veseli jer više ne prijeti carski - bar ne iz tog razloga), ne moram do idućeg pregleda raditi nikakve pretrage jer su svi nalazi super. Jeeeeej! Super!

Beba je odlično! Lijepo napreduje, sve mjere su super, ima duge noge (valjda na tatu ), ima još dovoljno mjesta za rotiranje i skakutanje, svi organi i protoci su super. Srce kuca s preko 150 otkucaja u minuti (da mi je nekako snimiti taj zvuk i slušati po cijeli dan). Još jednom smo provjerili spol, nije se predomislila od zadnjeg pregleda. Po UZV procjeni težina joj je 753 grama.
    Najljepše lice naših života je bilo pred nama na monitoru s blago otvorenim ustima, kao da želi nešto reći. Čini se da je meteoropat jer se uspavano meškoljila, nije se dala smesti u svojim snovima (pitam se što li sanja? Cvjetnu haljinicu iz izloga? Plišanu tješilicu? Toplu kupku? Ili možda tatin zagrljaj?).

Ja njene pokrete osjetim od punih 19 tt, a tata preko kože trbuha od 24 tt. To je bio dirljiv trenutak kada je prvi put osjetio. Veseli me da ćemo u narednom razdoblju oboje moći sudjelovati u njenoj igri i pokretima dodirom i maženjem preko trbuha, koji je pravi trudnički, više nema dileme.

Drage moje trudnice, kako ste vi? Čime se bavite?
    Ljubim vas!

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Moe stvarno prekrasna priča, tako lijepo pises, uzivam te citati

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Moe uvijek tako raznijezis da nemam komentara osim

Na tvoje pitanje odgovorit cu ti da smo stvarno odlicno!
    Nedvojbeno smo trudni i uzivamo punim plucima; doista je blazeno ovo drugo tromjesecje!
    Trbuh nije prevelik da bi bio opterecenje, energije i zdravlja (kuc-kuc) za petero, a tulum u trbuhu izmamljuje osmijeh na lice svakodnevno.
    Sad smo i tati poceli dozvoljavati da se polako pridruzi tulumu, mada on jos uvijek kaze da je samo slusaoc, ne i sudionik tuluma Jezi ga kad se prozor tulumare otvara samo jednom u cetiri tjedna i to na prekratko .
    Odbrojavamo jos 17 dana do sljedecek peek-a i nadamo se da ce nam Klempo ovaj put dozvoliti da malo bolje pogledamo to malo lice

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mozda bih trebala staviti na topic oglasna ploca,ali nekako mi ide vise ovdje jer je namjenjeno vama-poklanjam fetal doppler http://http://www.amazon.co.uk/Angel.../dp/B001NWDUE2,zeleni,u odlicnom stanju,zajedno sa uzv gelom dobroj buducoj majcici koja ga nece koristiti prije 19.tjedna.Nije digitalni i ne ocitava broj otkucaja vec same morate procijeniti sto su otkucaji bebe.Mali podsjetnik-bebino srce kuca skoro duplo brze od srca odraslog covjeka pa ga je lako detektirati.Ja bi otisla na Youtube,poslusala neki od clipova sa otkucajima beba i trazila takve osluskujuci preko monitora.Ziherasica je ziherasica.Molim pp.I jos nesto,mozda ce biti malo problema sa dostavom,nisam previse mobilna jer ne vozim,ali dogovori su zlata vrijedni.pozz

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cini mi se da limnk ne radi,evo ovaj ovdje je ok:http://www.amazon.co.uk/Angelsounds-.../dp/B001NWDUE2

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Cini mi se da limnk ne radi,evo ovaj ovdje je ok:http://www.amazon.co.uk/Angelsounds-.../dp/B001NWDUE2
    e takav je i moj...ni8je ista marka,ali jako sličan

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Moe prekrasno...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •