majalina, predivna beta, ne brini, čestitam!
Svim putnicama, čekalicama, starim i novim "Čehinjama" sve najbolje želim, puse!
Printable View
majalina, predivna beta, ne brini, čestitam!
Svim putnicama, čekalicama, starim i novim "Čehinjama" sve najbolje želim, puse!
curke hvala vam svima, a ja želim svim budućim putnicima u Češku velike bete
Majalina cestitam, evo i mi smo stigli, smjestili smo se se u CLarion hotelu Ceske Budejovice, lijepo nam je. Isli smo prosetati do klinike da vidimo gdje se nalazi. SUtra vam se javim nakon konsultacije :)
majalina cestitam!!!:-D:-D
Od jučer uživamo kod kuće u maženju i paženju, još uvijek ne mogu vjerovati da je to majušno savršenstvo moja kćer :zaljubljen:
svima velika pusa i puno sreće u pripremama, postupcima, trudnoćama....naravno javljat ću se![/QUOTE]
Draga Sejla, želim ti puno sreće i uživanja u majčinstvu, te svako dobro tebi i tvojoj krasnoj kćerkici. :heart:
hvala :-) :kiss:
Broz, sretno na konzultacijama!
majalina, čestitke na beti :-D
valiana, da se brzo jajnici oporave ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
prag, bravo za planiranje feta :-D
i svim ostalim novim curama u planiranju koje sam izostavila ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Majalina, divna beta, ne brini, čestitam...sve skolski ti od sada zelim od srca...
Svima ostalima takodje puno uspjeha sta god su zapoceli...poljubac
Poseban ljubac ide za Emicu....
Drage moje,
eto, prošla i moja konsultacija. Utisci su extra, gospodja Škorić mi je dala nade da će sve uspjeti. Tako su mili i ona i doktor da mogu samo preporučiti. Kod njih tamo nema ništa zakukuljeno zamumuljeno, sve vam kažu onako kako jeste. Eto, danas sam saznala da nemam jedan jajnik:-o:-o. Kada su mi prije par godina radili operaciju zbog endometrioze izvadili su mi jajnik a nisu mi rekli. Saznala sam to danas!!! E svašta i naših doktora, odstrane organ a ne kažu vam. Ovaj drugi što ga kobajagi imam -slab, pa smo se odlučila za darovane js. Uplatili smo sve što treba pa sad čekamo šta će biti. Gospodja Škorić mi je dala i privatan e-mail da se javim kad kod zatreba. Eto toliko od mene za danas.
Broz, molim te mozes mi napisati kontakt mail gđe. Škorić? Koliko se dugo čeka na postupak?
Anaši,
poslovni e-mail je repro@pronatalrepro.cz, prrivatni je l.skoric@seznam.cz (pisi na taj vikendom, odgovara jako brzo!) Br. telefona je 00420 606 512 058. Koliko dugo traje postupak? Pa evo ja sam danas bila na konsultaciji, imaju vec neku donatorku na cekanju sa istom krvnom grupom. Rekli su mi da u slucaju da nije ova pogodna u vezi fenotipa, max. cu cekati mjesec dana! Za gdju Skoric sam cula i javila sam joj se tek prosle sedmice. Strasno brzo se dolazi na red. Zbog toga sam se i odlucila za nju i Pronatal u Budejovicama. Ne mogu vise cekati a ista je klinika :):-) Pisi ako ti sta treba ili zanima o gradu, mogu ti preporuciti i hotel gdje smo spavali, koji nam je ona defakto nasla. Oko svega se brine, bas je super! Prezadovoljna sam.
Curke, imam jedno glupo pitanje ...nevezano konkretno uz prag i trudnocu...ali kako sam sa turnerom ...stitnjaca mi ne radi kako treba i pijem hormonske tablete...pa me zanima dali slucajno imao kakvih problema sa kozom usljed ovih nasih hormonskih lijekova koji nas pripremaju za trudnocu ?naime znam da kad nam je tijelo nabijeno hormonima to moze malo utjecati i na kvalitetu koze...da malo svrbi, da se zacrveni,, bude jako suha...da li netki ima takvih iskustava ?
hvala :)
Broz hvala puno na odgovoru, planiramo tek poslije ljeta u Prag,naime mm ima loš spermiogram OAT, inače idemo na IVF +ICSI kod dr Poljka u Cito kliniku, imala sam do sad 3 stimulirana i 3 FET -a bezuspješno,tako da sad gledam i neke druge opcije. Da li znas dal oni imaju Kontinuirani monitoring embrija? I da li rade Hattching metodu?
Za Hattching sam sigurna da rade, ali radije provjeri. Ovo je njihova druga klinika u C. Budejovicama, defakto o nesto blize nasim zemljama nego Prag. ISto ti je gdje god isla. Pitaj gospodju, sve ce ti reci! Sretno i da konacno uspije. Meni je prvi put da nesto tako radim pa sam nervozna.. Inace nema na cemu, pitaj sta god ti treba, mozda uspjednem i odgovoriti :)
Hvala ! :)
Majalina cestitke !
cure, sretno!
makajice ja nisam imala nuspojava što se tiče kože, osim što je bila dosta suha u trudnoći. Što se tiče štitnjače, tijekom t mi se pojačavala doza euthyroxa, i izgleda da mi je sada nakon poroda prevelika doza jer sam počela naglo mršaviti (na to me upozorila dr da se može dogoditi, pa ću ju sutra zvati da dogovorimo smanjenje terapije).
Sejla, istina, meni je u trudnoći bila povećana doza euthyroxa i nakon poroda mi je TSH bio jako nizak(0,01) ali T3 i T4 su bili ok pa nije nastao veći nered.Mršavila sam brzo, znojila se...Sada pijem manju dozu i kontroliram TSH svakih 2,3 mjeseca.P.S. uživajte s princezom
Pricala sam makajice sa poznanicom i ta mi je rekla da je imala samo probleme sa kozom, navodno suvlja bila. Izgleda da je to individualno.
majalina čestitke!!!
cure za Split i okolicu da znate da je dr Marušić na Firulama za 10! bila sam danas u nje, potpisala mi je zahtjev i jako me ugodno iznenadila!
Cao!Dugo nisam pisala.Ja i suprug idemo pocetkom maja u PFC.Dobila sam terapiju koji trebam da primam.Jedva cekam da idem,jer se nadam da se iz Praga necu vratiti sama.Srecno svima!
danas sam zvala HZZO i rečeno mi je da se zahtjev vratio sa povjerenstva i da se po ocjeni piše rješenje i da ću ga svaki dan dobiti na kućnu adresu,,a 09.04,,idem na konzultacije u pronatal,,ajme nadam se da će biti pozitvno:-D
lana, daani, broz, anaši, makajica - sretno od srca, uživajte u Pragu i nadam se da će biti puno zimskih i ranoproljetnih bebica u 2014.:-)
__________________________________________________ __________________________________________________ ________________
Sejlić, prekrasne ste , koja divna, topla sličica, sva sam se raznježila...Ema je prava princezica :heart:
lana, daani, broz, anaši, makajica - sretno od srca, uživajte u Pragu i nadam se da će biti puno zimskih i ranoproljetnih bebica u 2014.:-)
__________________________________________________ __________________________________________________ ________________
potpisujem :-)
kismet draga, hvala :kiss:
daani13, mogla si pitati kakvo je rješenje... meni su prvi put rekli da mogu očekivati rješenje i garantno pismo, pa sam odmah znala da je pozitivno.
držim fige da bude poz.
sejla, malena je prekrasna :-)
pitala sam je ali mi nije htjela reći,samo mi je rekla da je zahtjev došao s povjerenstva 18.03 i da pravnik po ocjeni piše rješenje te ga mogu očekivati svaki dan,nije mi spominjala garantno pismo,,,,ajme sigurno je negativno,,,zvala sam na broj 01 4848866 to je sigurno broj referentice,,na koji si broj zvala? I zašto treba garantno pismo?
polako...
garantno pismo dobijas ti i klinika, ono znaci da ce HZZO platitit tvoj postupak, ako ti ga odobre
iz iskustva znam da klinika ponekad dobije prije garantno pismo, sto znaci da je postupak odobren, nego ti rjesenje s garantnim pismom
neznam u koju kliniku ides, ali mozes ih zamoliti da ti jave kad dode garantno njima
razlika je u nekoliko dana, ali ako je negativno nece u pragu dobiti gp, pa ces samo saznati ak je pozitivno
svasta sam ja nadrobila
Cure, danas mi javili iz klinike da su nasli odgovarajucu donatorku. Vec od pocetka aprila pocinjem sa prvim lijekom koji sluzi za uskladjivanje menstruacije. Bas sam sretna!!!:-D
Daani,ako mogu pitati ...
kada ste predali zahtijev ? tako da znam otprilike,i ja cekam, zvali smo ali sluzbenice nam nisu imale jos nista za reci...
mi smo poslali zatijev oko 05.02....
Hvala !:)
[QUOTE=makajica;2373640]Daani,ako mogu pitati ...
kada ste predali zahtijev ? tako da znam otprilike,i ja cekam, zvali smo ali sluzbenice nam nisu imale jos nista za reci...
mi smo poslali zatijev oko 05.02....
Hvala !:)[/QUO
zahtjev sam poslala 19.02...i kod mene se traži donacija sa smrznutim embrijima,,( i jajne st,i spermija)...i ja sam se iznenadila da je tako brzo rješeno,,a kakvo vidjet ćemo,,,a pošto je kod mene baš loša dijagnoza s obe strane ne vjerujem da će nas odbiti,,ali baš bezeveze što mi referentica nije htjela reći kakvo je rješenje. Je li tebi isto prvi put da šalješ zahtjev? Pozdrav!:-)
Broz super!!!!!
daani13, ne mora biti da je negativno, možda ta iz hzzo-a samo nije ništa htjela reći.
ako se dobro sjećam, kad sam ja zvala tamo, rekli su mi da im pošta ide petkom (nek ne netko ispravi ako sam pogriješila), tako da bi, ako su poslali, trebala dobiti sljedeći tjedan.
to je taj broj na koji i ja zovem.
za koji postupak si slala? sorry, ali ne stižem sve pohvatati...
daani13, pisale smo u isto vrijeme :-). već si odgovorila na pitanje...
da, jako brzo su riješili. nadajmo se najboljem!!!