I ja se nadam draga da će prestati, evo kad izadjem van čisto mi bude dobro ne kašljem, a dr mi je rekla da je bronhitis da bi mi smetao svježi zrak, eto nemam pojma svi drugačije govore
Printable View
hope,
alergija na nešto u kući? prašina, dlake, grinje, boje...?
moe, predivno!! :zaljubljen:
valja slusati svoje tijelo..u prvoj trudnoci kao da nisam shvatila da sam u 'drugom' stanju...tj. bila sam aktivna kao i prije trudnoce...kad bi me capile BH kontrakcije bi se sjela na klupu ili stala i ajmo dalje. ne bi sad tako. pogotovo ne jer je ovo MPO trudnoca.
inace..hvata me nervoza jer sam za sat i pol na UZ..bojim se da cu primiti lose vijesti..strah je luda stvar. sva sreca da sam danas doruckovala i odmah mi je bilo nakon toga muka..haha..a i sisobarometar je ok..i jucer mi je bilo muka :lol: danas smo 8+3
šta nam je sa sejlom
cure, evo me s UZ.
mrva je 16.5cm..kuca srce bradikalno - nije htjela mjeriti broj otkucaja, jer po ginicki to nije dobro za bejbi zbog nekih termickih djelovanja doplera
malo se samo brinem jer je mrva na 6+4 bila 7mm (ili 6.5) a sad je 16,5.
po ovoj tabeli koju gledam bi duzina trebala biti 20mm..pa se malo brinem. jel to mozda pocetak zastoja u rastu? gyn kaze da je to sasvim normalna velicina za 8+3. cak je ekstra mjerila glavu i po njoj savrseno odgovara 8+3. beba je bila mirna, dakle lijepo ju je mogla izmejriti. sto vi kazete na to mjerenje?
http://www.bluni.de/index.php/a/schwanger_bio_ssl
spodoba, na 6+2 je CRL bio 5,2 mm. a na 8+2 CRL 14,3 mm; brinula sam se zbog tablica, a potpuno nepotrebno...isto sam "zabrijala" na zastoj u rastu, ali doktorica je samo rekla da je bitno da srce kuca...strepila sam do trećeg uvz-a sa 12+0 , onda nisu ni mjerili CRL već BPD koji je odgovarao za 12+3 i rekli su da je sve potpuno u redu (zasada, naravno da ludujem do sredine trećeg kad idem opet, ali to je druga priča :mrgreen:)
spodoba ne zamaraj se takvim stvarima. Ako dr. kaže da je sve u redu onda sigurno i je! Ove mjere što imaju na netu to su okvirne mjere,uvijek ima odstupanja.
hvala suborke :naklon:
paranoja je opasna bolest :lol: vjerujem da nije bas jednostavno ni izmjeriti mrvu..
spodoba,
moj uskoro jednogodišnjak je na 6+5 bio 4 mm, a na 7+5 11 mm
Spodoba a ko kaze da je ona tocno na milimetar napravila mjerenje? Ja se sjecam nada bebuska je na 5+2 bila samo gv i zv i to za 5+0, na 6+3 je bila tocno a na 7+0 je bila za 7+1. Zatim na 10+0 je bila za 10+6, na 19+5 duzina za 19+1 a sad na 28+3 velika za 29+6. Sve govorim samo za duzinu. Iliti crl. Tak da brizi zbilja nema mjesta. Nit oni mozda tocno ne izmjere bas a i nisu svi bebaci isti. Za 3 tjedna bude mozda veca nego kaj treba
hvala curke...bojim se svoje sjene nakon dva pobacaja :roll:
crl je udaljenost od tjemena do trtice. crl se mjeri do 14 tt, tako da sa 19 tt ili 28 tt ne možemo govoriti o crl jer se crl tada ne mjeri.
rani embrionalni razvoj je prilično unificiran za ljudske embrije. crl u prvim tjednima trudnoće malo odstupa od embrija do embrija, kasnije u fetalnom razvoju ta odstupanja su puno veća.
crl je udaljenost od tjemena do trtice i mjeri se u embrionalnom razvoju. tko ima mjeru crl u npr 29. tjednu trudnoće vjerojatno nije dobro pročitao nalaz.
Mozda ne poznam slova. Nalaz je pred menom. Al da, vjerujem da ga nisam dobro procitala. Draga, imam crl, bpd, fl,ac, hc i tt. I duzinu od tjemena do pete
Zainteresirale ste me da idem gledati svoje papire. Zadnji put kad se kod nas spominje CRL vrijednost je pregled sa 12+1 i to je 61,7 mm.
Poslije toga svaki put BPD, AC, FL, TT.
Ako se dobro sjećam na pregledu sa 16 tt sam pitala doktora koliko je sad duga beba, a on mi je odgovorio da se to više ne mjeri, jer nije moguće dati preciznu mjeru radi (skvrčenog) bebinog položaja. Na temelju BPD, AC i FL vrijednosti se procijeni TT djeteta, i to je jedina "konkretna" bebina mjera koju dobijem.
I gledam sličice uzv-a. Konkretno sa pregleda 24+1:
GA (LMP) 24w1d - EDD (LMP) 17.06.2013.
GA (AUA) 25w0d - EDD (AUA) 11.06.2013.
Po tom zaključujem da je po veličini tj procijenjenoj težini bebe ona neznatno naprednija od datuma poroda izračunatog prema zadnjoj menstruaciji.
Malo sam kopala sad i po google-u, uglavnom svuda se spominje mjerenje CRL-a do 14. tjedna trudnoće.
No vjerujem da beilanin liječnik/ca ima parametre na temelju kojih i to izračunava, moguće s nekim naprednim ultrazvukom? Koliko je onda sad ta vrijednost kod vas beilana? 35-40 cm?
Drage moje trudnice,samo uzivajte u bebicama,bez opterecivanja..
Mene je vec pocela jako bolit prepona,desna..jedva hodam..pa zar nije malo prerano za tu bol?
Danas sam odjednom osjetila i ne prestaje..samo se nadam da sam ju malo istegnula i da ce proci..
Jel ima koja od vas iskustva s tim?
pipi,znam da su bolovi normalni,ali mi nekako rano..pa ko ce izdrzat do kraja ako ti bolovi budu svakodnevni?¡
Evo danas sam 20+5
Sejlica,jos malo i najcarobniji susret je tu:-)
Ne vjerujem da ce da traju do kraja....bolit ce jedno vrijeme pa ce prestati...pa onda opet....tako je bar meni bilo prvi put...
I mene boli desna...mozda se previse oslanjamo na tu nogu...ne znam...Da ti sto prije prodje...i meni naravno :)
Evo par tablica i mogućnosti računanja, za one koje vole da sve brojke štimaju
http://www.baby2see.com/medical/charts.html
Ali, nisu ti mm tako bitni. Beba će rasti i ako ne znamo točne mjere. Uživajte što raste.
crl ne može biti 35-40 u 30.tjednu ako se i mjeri. Tada je cijela beba od vrha glave do pete oko 37 cm dugačka.
cure jel pije koja heferol,zeljezo mi 7 pa mi dala gin da pijem,pa me zanima jel ga pijete nataste ili poslije jela meni u ljekarnoj rekli poslije jela
Da, trebala bi uz Heferol trošiti i C-vitamin, ja koristim ovaj.
Prvo popijem Heferol, onda napravim doručak, i negdje pred kraj doručka s mlijekom/jogurtom/vodom progutam i c-vitamin, folnu i omegu369 (naravno sve po preporuci liječnika). Ko neki ovisnik :)
Meni je željezo ok, a hemoglobin je snižen. Otkad trošim Heferol - nije se ništa popravilo al ni ne pada dalje (kaže liječnik da je to ok).
Obzirom da sam čitala da žene znaju imati problema od Heferola - prvo sam uzela sirup, a onda sam prešla na Heferol. No nemam od njega nikakve simptome o kojima sam čitala (zatvor i mučnine). Naravno - osim ako odgodim doručak, onda mi krene mučnina, kao što sam napisala...
ok hvala draga,ja cu ga od ujutro pocet piti,imam neke sumece c vitamin pa cu njih pit uz heferol,a poslije rucka svakako pijem prenatal pa mi je dosta tableta:)
ja sam na zadnjem uzv od dr. dobila info da nam je curka oko 20 cm (jer joj ne mjeri dužinu više) i da je 360 g. Nekako nisam niti planirala provjeravati i uspoređivati mjere... Puno sam opuštenija i smirenija od kada svakoga dana svoju damu osjetim sve jače i jače :) Što god da radim i gdje god da se nalazim jednostavno mi se pojavi osmjeh na licu čim se moja curka počne bacati! :)
evo drage moje i mi smo danas obavile kontrolu. hvala bogu sve je u najboljem redu. sad smo 26+6 i bubica nam ima 1030 g. ženska je drijemala dok smo bile na pregledom. nije joj ni palo na pamet poremetit svoj ritam bez obzira što je toliko očiju bilo uprto u nju. :) dobili smo 3d slikicu i ne mogu vjerovati da izgleda kao prava mala djevojčica. baš mi se promijenila u mjesec dana. gledam tu sličicu i ne mogu se nagledati. čiji je nos? čija su usta? :zaljubljen: .
cure i ja pijem heferol. pijem ga poslije ručka i popijem zajedno odjednom njega i vitamin c 500. ne da mi se to razdvajati.
mah-mah svima od moje bube i mene.
123beba i MalaMa :zaljubljen:
:klap: za cure!
moe, mala ma, beba-bravo za curice!
i ja pijem heferol, nataste, tako su mi rekli, da popijem jos ko zna sta-nista mi ne smeta, samo bujam
Vjerojatno su ti u ljekarni rekli poslije jela jer Heferol zna pasti na želudac k'o kamen, ali ako možeš podnijeti bolje je natašte.
Moe, mliječni proizvodi i željezo se ne vole, probaj to mlijeko/jogurt popiti sat prije ili dva sata poslije željeza. Mislim, nije da će se išta dogoditi, samo se slabije apsorbira.
a zašto vi svi pijete Heferol meni to nitko nije rekao jel to uobičajeno da se uzima u trudnoći?
bok curke! i ja pijem heferol, meni je dr rekao prenatal poslje doručka, heferol poslje ručka, bilo bi dobro malo C vitamina uz to da se bolje apsorbira, kaže da je dovoljno čaša cedevite..
btw i mi jučer bili na pregledu, obzirom da sam se požalila ne neka stezanja i zatezanja u trbuhu(a prerano je za BH kontrakcije) prepisao mi je da uzmem Gynipral ili Partusisten(svejedno,ovisno što imaju u apoteci) za opuštanje muskulature maternice...
inače je sve drugo S.A.V.R.Š.E.N.O.! rekao je da je sve kako samo može poželjeti: bebači su super, veliki oko 150g, sve prvoklasno školski!
i vidjeli smo spol!
Zlo mamino koje je bilo živac na zadnjem pregledu i dr je rekao da su takve obično curke, je ipak frajerčina i hahar! i dalje jednako hiperaktivan :rock: ...a Naopako više nije naopako i zapravo je mirna i povučena mamina princeza :zaljubljen: Iako se ne bi baš reklo obzirom da se raskrečila i "zaljepila" nam čuču preko ekrana :lol:... to mora da je s tatine strane, mama je jedna jako fina dama....
ja sam sva zaljubljena u moju djecu! opet nisam spavala noćaš, previše uzbuđenja i adrenalina... tatica je isto sav u transu, samo ponavlja da sad ima sve što je ikad želio :heart:
uopće ne nalazim riječi da vam opišem osjećaje i sve to... ma šta da vam pričam - pa znate sve! vi me barem razumijete zašto se danas vozim u tramvaju, gledam kroz prozor i cerekam se sama sa sobom, a istovremeno gutam knedle i suzne su mi oči:zaljubljen:
ma volim vas sve! pusa svima i pomazite se po buši jednu od nas!
Mala Mimi Heferol je željezo, ako ti ne fali, nema potrebe da ga piješ... ja npr. cijeli život imam čak povišeno željezo i moram kontrolirati jetru zbog toga, ali eto u trudnoći, djeca mi sve "popapala" i krvna slika kaže blaga anemija... pa dr propisao heferol ;)
cure bravo svima za super uzv:-D
medonja prekrasnooooooooo cura i dečko ajme pa mogu samo zamisliti kako ste i ti i tata sretni ,čestitam :zaljubljen: mi imamo pregled slj.četvrtak to bi trbalo bit 16+1 nadam se da ćemo i mi vidjeti jel "zlo il naopako" hihihihi