MM je isao po nalaz slikanja pluca i pitali su ga jel ima kasalj il neki drugi simptom korone. Samo ih je pogledao i rekao da ima upalu pluca
Mislim ono, genijalni su
Printable View
MM je isao po nalaz slikanja pluca i pitali su ga jel ima kasalj il neki drugi simptom korone. Samo ih je pogledao i rekao da ima upalu pluca
Mislim ono, genijalni su
ja sam dobro pročitala uputu iz obavijesti za samoizolaciju, obzirom da sam onkološki.
naš je u svojoj sobi i koristi mali wc. tamo pere zube i umiva se.
tušira se normalno u kadi i onda ja to malo dezinficiram.
kad ide u kupaonu i wc stavi masku.
smatram da mogućnost zaraze nije velika, ali držat ćemo se nekoliko dana takvog režima,
jer imamo mogućnost.
na neke stvari ne možeš utjecat.
mi smo obavijest o samoizolaciji dobili u 11 navečer, dan smo proveli baš intenzivno zajedno.
navečer nisam mogla zaspat od razmišljanja sve i kako, ali sam se odlučila smirit, jer jedino tako ću ja biti funkcionalna.
ujutro sam sve reorganizirala, stavila mu u malu kupaonu sve što treba. hranu mu nosim pred sobu.
kako sam napisala, nakon tuširanja dezinficiram kadu.
u malom wc-u mi je veš mašina pa dezinficiram kvaku i prekidač za svijetlo prije ulaska.
i to je to. kad ga se poželim nazovem ga preko wap-a :lool:
Klub je samo trazio popis svih s treninga i broj mob njihovog.
Mi smo s J. završili jučer na hitnoj. Astma.. Bronhoopstrukcija. Dođeš ispred i prvo zoveš neki broj. Pitaju te simptome a onda te pitaju: Gospođo.. jel vaše dijete ima astmu ili koronu??? Ja kažem da astmu ima a koronu ne znam. Pa jel ima simptome korone? Ja kažem ne znam, rekla saž vam simptome. Suhi kašalj svaku minutu već 4 sata, a iz nosa joj kapa voda kao kod alergije. Gospođo.. to nisu simptomi korone!
Nisam ni došla zbog korone. Nisam znala jel da plačem ili se smijem.
I jel si riješila?
U našoj županiji je online nastava sasvim izgledna :(
Imaš? Svi su dobili?
iz perspektive danas, 21.10., vjerujem da se svi mogu složiti da škole nisu izvor zaraze
zar nije super da velika većina škola cijelo vrijeme radi, gotovo 2 mjeseca!
zamislite da nisu krenuli ...
ja presretna, s tim da je naša škola u 9.mj. čak bila B model, i to je, sad kad imam iskustvo, čista katastrofa jer su tjedne kad su djeca bila u školi učitelji koristili za ispitivanje i pisanje testova, a novo gradivo su radili online
uglavnom, naše dete se konačno aklimatiziralo, idu zadnja 3 tjedna normalno u školu i vidim ogromnu razliku i vidim kolko je to dobro za njih..
ponavljam opet kaj sam rekla u proljeće, meni je svaki dan koji djeca provedu u normalnoj školi važan!
držim nam palce svima!
Jako važan. Nadam se da će škole zatvarati zadnje ako nisu veliki izvor zaraze. Moja je sad 2 dana doma zbog astme i šalju joj zadatke i gradivo. Danas je kukala da bi rađe u školu da ne mora sve sama doma nadoknađivati. Kad ona to kaže onda stvarno znam koliko je važno i potrebno da idu u škole.
Ja bih rekla da su problem javni prijevoz i druga okupljanja, druženja obitelji i sl.
Recimo znam dosta ljudi koji su se zarazili vozeći se u autu sa pozitivim osobama. E sad, ne znam jesu li imali masku tad
Tablete su i naši petaši dobili (prije cca 2 tjedna), ali još ne koriste jer nemaju svi kartice
jedno moje dijete je online i vidim da je muka, dosadno...testovi odgođeni, ispitivanje usmeno tu i tamo nešto
drugih dvoje veselo odlaze u školu, bez obzira na testove, ispitivanja itd.
Možda zato što je 1. razred i nisu se još stigli dovoljno dobro međusobno povezati?
Mojem je u online režimu sve samo ne dosadno - šibaju s gradivom 100 na sat, ima i ispitivanja ali profesori se drže satnice i puno je bolje nego prošle godine. Na zoomovima i klafraju pod satom, na WhatsAppu :mrgreen:
Mene samo strah da ga ne bi kakva samoizolacija zakačila zbog potencijalnog kontakta u glazbenoj školi, taman kad se gimnazija vrati na normalan način rada :| a kad se vrate u školu, čeka ih hrpa testova, jedan za drugim.
ja o ispitivanju - a upravo dijete prozvano online...
i sad bih najradije slušala iza vrata... ali sad mi je to baš užasno, i tužno, i mičem se od vrata ...
djeci je mjesto u školi
Moja isto prozvana par puta u ta dva dana
Ali danas recimo morali u školu na planirani ispit,ok u doba kad nikoga ni ne bi trebalo biti u školi,i tak ima još par planiranih ispita u školi,jer ispite ne smiju pisati izvan škole ( ustanove)
Meni je bezvezno što moram svakodnevno u javni prijevoz, na poslu svaki dan sve više zaraženih i onih koji su u samoizolaciji, prevelik je broj ljudi koji cirkuliraju zgradom, no i dalje nitko ne spominje da nas barem podijele u timove. :roll:
Zašto se spominje stalno taj 2./3.11.. kao datum nakon kojeg počinje online nastava za djecu 5.-8. razred?
Valjda jer će svi klinci tak i tak prije odahnuti tih 4 dana bez ikakve školske nastave?
Slažem se.
Naši su podijeljeni u dvije grupe pa se izmjenjuju, pola razreda u školu, ostali prate od doma, sljedeći tjedan obrnuto.
Vi koji idete po B modelu, koje je obrazloženje zašto idete po B modelu?
Kod nas navodno 'veličina učionica', mada nisam baš sigurna. Vjerujem da su sve učionice manje više iste veličine, valjda se to gradi po nekim standardima...
I da 'djeca ne bi nosila maske'. Vjerujem da im više štete nanosi to da samo svaki drugi tjedan idu u pravu školu, nego nošenje maski :roll:...
je l vam ZET vratio novac za pokaz ako je škola zatvorena?
Ja sam taman 5.10. platila mjesečni pokaz i nakon 5 dana oni doma...
Kod nas je razlog nedostatak učionica, s obzirom da sad svaki razred mora biti u svojoj matičnoj učionici. Dio učionica su specijalizirani kabineti i ondje se održava praktična nastava pa ne mogu poslužiti kao matične.
Svi nose maske u razredu, to uopće nije bilo u pitanju.
Mene zapravo iskreno iznenađuje da imamo tolike brojke, a da se ništa ne događa. Nema novih mjera, zatvaranja, ograničavanja. Eto ne znam.
Čitam internet komentatore, najglasniji su oni protiv stožera i mjera, koje nije nimalo strah ove korone
Andream i aj ti reci jesu oni normalni? Direktno nas izlažu zarazi, svaki dan nekoliko ljudi s nekog kata zgrade "padne", dijele se zajedničke prostorije, a oni se ponašaju ko da je sve normalno. Zatvoreni smo u svojim uredima po cijele dane, ni mrdac, isto tako bi mogli radit i od doma i to smo već dokazali, da možemo kvalitetno odradit posao.
Možda si nastavnica to želi
Da, priča se o online školi od 1.11., ali pričalo se i od 1.10. Broj zaraženih jako raste, pa normalno da se priča.
Gle sory, ne možeš uspoređivati vašu školu sa večinom u Zagrebu. Vi, koliko sam shvatila imate modernu novu školu sa velikim razredima.
Naša je stara, mala, podstanar u srednjoj. Nikakvi uvjeti za bilo kakav razmak ne postoje. Ja bi bila sretnija sa online jer bi manje brinula svaki dan kada dijete šaljem u školu.
A poseban biser, nastava tjelesnog je gledanje filmova u malom skučenom razredu. Pored velikog igrališta i velike sportske dvorane.