Linda prvotno napisa
Pratim već danima ovu raspravu i nikako da nađem prave riječi da se uključim.. Toliko je gorčine i s jedne i s druge strane, a čemu..? Pa, nismo li svi okupljeni na ovom forumu jer nas zbližava ono najdragocjenije što imamo, naša djeca.. nismo li sve mi u prvom redu majke, majke koje čine najbolje što znaju i mogu za njihovu dobrobit?
Razumijem katu i njezinu povrijeđenost, mogu razumjeti svaku majku koja iz bilo kojeg razloga nije uspjela s dojenjem, ali cure, razumite i vi da je Roda, kao udruga čiji je jedan od ciljeva zaštita, promocija i podrška dojenju, kao članica Ibfan-a, obvezna provoditi svoje ciljeve i pružati informacije o onome za što je kompetentna, odsnosno ne širiti propagandu ili neprovjerene informacije o onome za što nije, konkretno, o ad. mlijeku.
Kato, želiš vjerovati da industrija radi na poboljšanju kvalitete formula, iskreno, i ja želim u to vjerovati, ali kad barataš informacijama o svim svojstvima i sastojcima majčinog mlijeka, činjenicom da je majčino mlijeko živa tvar, koja se mijenja tijekom podoja, tijekom dana, tijekom godišnjeg doba, s rastom djeteta, koje sadrži žive stanice koje štite dijete od čitavog niza svakojakih infekcija, alergija... onda je logično da takvo nešto jednostavno ne možeš strpati u kutiju ili limenku. To je žalosna činjenica, ali činjenica je.
Opet, hvala bogu da su izmislili formulu, zbog svih beba čije majke, poput tebe, zaista nisu u mogućnosti dojiti.
Ali industriji to nije dovoljno, takvih je slučajeva premalo da bi se stvorio kapital. I onda se ulaže u reklame. I još reklama.. I sama sam nekad bila žrtva reklama i znam kakvu moć imaju. I protiv toga se borimo, ne protiv majki, dojilja ili nedojilja.