Stranica 13 od 14 PrviPrvi ... 311121314 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 652

Tema: Ja sam uvijek za dojenje ali...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tomita prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je stvarno ružno
    a joj draga... ružan je i tužan i onaj tekst.
    vjerujem da se nitko nije niti na sekundu propitao kako bi se osjećao s druge strane pročitavši taj tekst.
    jasno mi je da treba postojati marketing dojenja i ja mislim isto, čak mislim da treba biti stvarno jak, ali ne na ovaj način, ne vrijeđajući cijelu jednu grupu ljudi.
    ovo nije marketing dojenja, ovo je antimarketing AD-a.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zašto je loše to što pišem? jer nisam luda i glupa, i eto znam razmišljati svojom glavom. Objektivna sam prema svijetu oko sebe, i eto znam da nije sve crno i bijelo, da eto svijet funkcionira u sivoj zoni.
    i na što se svela rasprava, na to da ispada kako mi eto zagovaramo AD i reklamiramo ga i ne znam ja šta a to nije istina.
    i smedja ja nikad nisam riječi jedne rekla o AD mlijeku do ovog topica, nikad nikom nisam savjetovala da ga uzme, nikad nikog omalovažavala jer doji, ali mi se eto to pokušava staviti u usta.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kato, jesi i nazvala SOS kada se problem pojavio?

(nisam sada sigurna jesi li otvorila topic, nekako mi zvuči poznato)

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    ovo nije marketing dojenja, ovo je antimarketing AD-a.
    Mislim da je upravo to cilj. Ljudima se pokusava pomoci da naprave "undo" toj masovnoj propagandi AD koja je ispirala mozgove 70ih i uvjeravala majke (u nasoj zemlji a i sire 70ih su se jako "obrazovali" u smjeru da je adaptirano isto cak i bolje od majcinog mlijeka) da ce hranjenjem AD djeca postati superiorna...
    Nasljeđe je nazalost opce prisutno u smislu opce prihvatljivosti bocice...

Roda poziva na povratak prirodi, a priroda zna najbolje i superiorna je
    Posljednje uređivanje od smedja : 24.02.2011. at 09:30

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dobro, meni je drago da je konačno netko priznao da tekst nema puno veze s marketingom dojenja.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pratim već danima ovu raspravu i nikako da nađem prave riječi da se uključim.. Toliko je gorčine i s jedne i s druge strane, a čemu..? Pa, nismo li svi okupljeni na ovom forumu jer nas zbližava ono najdragocjenije što imamo, naša djeca.. nismo li sve mi u prvom redu majke, majke koje čine najbolje što znaju i mogu za njihovu dobrobit?
    Razumijem katu i njezinu povrijeđenost, mogu razumjeti svaku majku koja iz bilo kojeg razloga nije uspjela s dojenjem, ali cure, razumite i vi da je Roda, kao udruga čiji je jedan od ciljeva zaštita, promocija i podrška dojenju, kao članica Ibfan-a, obvezna provoditi svoje ciljeve i pružati informacije o onome za što je kompetentna, odsnosno ne širiti propagandu ili neprovjerene informacije o onome za što nije, konkretno, o ad. mlijeku.
    Kato, želiš vjerovati da industrija radi na poboljšanju kvalitete formula, iskreno, i ja želim u to vjerovati, ali kad barataš informacijama o svim svojstvima i sastojcima majčinog mlijeka, činjenicom da je majčino mlijeko živa tvar, koja se mijenja tijekom podoja, tijekom dana, tijekom godišnjeg doba, s rastom djeteta, koje sadrži žive stanice koje štite dijete od čitavog niza svakojakih infekcija, alergija... onda je logično da takvo nešto jednostavno ne možeš strpati u kutiju ili limenku. To je žalosna činjenica, ali činjenica je.
    Opet, hvala bogu da su izmislili formulu, zbog svih beba čije majke, poput tebe, zaista nisu u mogućnosti dojiti.
    Ali industriji to nije dovoljno, takvih je slučajeva premalo da bi se stvorio kapital. I onda se ulaže u reklame. I još reklama.. I sama sam nekad bila žrtva reklama i znam kakvu moć imaju. I protiv toga se borimo, ne protiv majki, dojilja ili nedojilja.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa Vidi poruku
    Pratim već danima ovu raspravu i nikako da nađem prave riječi da se uključim.. Toliko je gorčine i s jedne i s druge strane, a čemu..? Pa, nismo li svi okupljeni na ovom forumu jer nas zbližava ono najdragocjenije što imamo, naša djeca.. nismo li sve mi u prvom redu majke, majke koje čine najbolje što znaju i mogu za njihovu dobrobit?
    Razumijem katu i njezinu povrijeđenost, mogu razumjeti svaku majku koja iz bilo kojeg razloga nije uspjela s dojenjem, ali cure, razumite i vi da je Roda, kao udruga čiji je jedan od ciljeva zaštita, promocija i podrška dojenju, kao članica Ibfan-a, obvezna provoditi svoje ciljeve i pružati informacije o onome za što je kompetentna, odsnosno ne širiti propagandu ili neprovjerene informacije o onome za što nije, konkretno, o ad. mlijeku.
    Kato, želiš vjerovati da industrija radi na poboljšanju kvalitete formula, iskreno, i ja želim u to vjerovati, ali kad barataš informacijama o svim svojstvima i sastojcima majčinog mlijeka, činjenicom da je majčino mlijeko živa tvar, koja se mijenja tijekom podoja, tijekom dana, tijekom godišnjeg doba, s rastom djeteta, koje sadrži žive stanice koje štite dijete od čitavog niza svakojakih infekcija, alergija... onda je logično da takvo nešto jednostavno ne možeš strpati u kutiju ili limenku. To je žalosna činjenica, ali činjenica je.
    Opet, hvala bogu da su izmislili formulu, zbog svih beba čije majke, poput tebe, zaista nisu u mogućnosti dojiti.
    Ali industriji to nije dovoljno, takvih je slučajeva premalo da bi se stvorio kapital. I onda se ulaže u reklame. I još reklama.. I sama sam nekad bila žrtva reklama i znam kakvu moć imaju. I protiv toga se borimo, ne protiv majki, dojilja ili nedojilja.
    X

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bravo Linda, prekrasno si srocila to sto imam osjecaj vecina sudionika teme misli...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

odlično napisano linda.
    bilo bi lijepo da su i tekstovi na portalu u istom tonu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bravo linda!
    i sad još maknite taj tekst s portala (jedan tekst od njih - koliko?) i svi zadovoljni.
    al ne, imam osjećaj da će taj tekst stajati tamo i kad moja M bude mama, pa ćemo se zajedno javljati na topike peticija protiv "posišite ovo" teksta

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bake tash, cvijeta, deaedi, ina33 itd protiv baka anchie, mamite i mame ju
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 24.02.2011. at 10:46

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    bake tash, cvijeta, deaedi, ina33 itd protiv baka anchie, mamite i mame ju

tko zna što će smisliti dok naš podmladak stasa za dojenje pa ćemo imati još jednu stranu za borbu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bravo linda!
    i sad još maknite taj tekst s portala (jedan tekst od njih - koliko?) i svi zadovoljni
    Nadam se da se aktivistice nece oglusiti na sve izreceno ovdje u vezi s tekstom na portalu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to "aktivistice", "volonterke"... to je posprdno?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ajme, apri, pa gdje sad to vidiš?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma kako bi moglo biti posprdno, apricot?
    Pa Rode aktivistice su masu toga napravile (i na MPO podrucju), ali neka ponekad uvaze i konstruktivne kritike.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku

zašto ja i dalje nisam dobila odgovor na svoje pitanje i zašto barem jednom rode ne popuste i svate da možda nisu u pravu i da im ovakav marketing ne služi za dobru reklamu nego lošu?

i ponovo pitam "Tko je na ovom topicu ijednom riječju rekao nešto protiv dojenja, potpore i ostalom što udruga radi za promicanje dojenja?" jedino pitanje je zadnjih pet stranica opravdanost onakvog članka...htjele vi to ili ne eto ja sam na takvo nešto naletila na vašem portalu nigdje drugdje i nije da me nije pogodio i zgrozio i da se nisam zamislila....a zar mi takvo nešto treba? da sam to pročitala na monitoru, indexu, 24 sata...samo bi se nasmijala i okrenula, ali je u moj glavi težinu dobio jer sam ga pročitala na rodinom forumu...i sad ja nisam jedna od onih koje se eto dvoumila oko dojenja ili ne, zbog kojih je tekst "navodno" na portalu. meni je dojenje bilo normalno ne nametnuto od ikog, i nijedna formula, patronažna ili pedijatrica ne bi ga mogla dovesti u pitanje.

i opet mi nije jasno, reći da je rizik 5 puta veći, pet puta veći od čega? pa ja trenutno imam 5o puta veće šanse da će mi se avion zaletiti u zgradu i ubiti i mene i muža i dijete, nego da će moje djete hranjeno AD dobiti išta od navedenog u tom tekstu....RAZMISLITE O TOM....
    Da znam napraviti veliki x za potpisati, napravila bih, ovako samo da ti napišem da se potpuno slažem sa tvojim mišljenjem. I sa idućim tvojim postom.
    Treba naglašavati da je dojenje najbolje, ali ne pisati ružno o AD. Po mome mišljenju, uvijek više vrijedi naglašavati pozitivne osobine onoga što propagiramo, nego kuditi ono protiv čega smo. Kao i u predizbornoj kampanji.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa Vidi poruku
    Roda, kao udruga čiji je jedan od ciljeva zaštita, promocija i podrška dojenju, kao članica Ibfan-a, obvezna provoditi svoje ciljeve i pružati informacije o onome za što je kompetentna, odsnosno ne širiti propagandu ili neprovjerene informacije o onome za što nije, konkretno, o ad. mlijeku.
    tako je

da parafraziram "i jedna povrijeđena žena je previše"

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    to "aktivistice", "volonterke"... to je posprdno?
    Ja sam spominjala ne-volonterke, u kontekstu dutkinih prigovora nama koje ništa ne radimo, osim pisanja i prigovaranja na forumu.

Žao mi je ako je zvučalo posprdno, nije mi bila namjera.
    Uz to, svi smo već nebrojeno puta istaknuli da zaista cijenimo vaš trud i rad na području promicanja dojenja u Hr.

I da usput potpišem sladjanu, baš sam i ja htjela izdvojiti ovu rečenicu iz Lindinog posta.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    zašto je to tako ružno?
    ružan mi je taj način na koji se osobno proziva Mamita.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vidiš kako je sve u oku promatrača. meni je bio jako ružan način na koji je mamita odgovorila, kojeg sam citirala.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je drago da je lindin post došao do mnogih, jer je u njemu sažeto ono što je puno nas već napisalo ovdje - al valjda se pogubi u raspravi. Lijepo sažeto linda

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ružno je i ona odgovarala na moje postove.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jasno mi je što muči kata.klik jer sam imala isti problem, ali tome nije kriva Roda. Moje prvo dijete je bilo dojeno 2 god., drugo 2 mj. zbog moje bolesti. Nikad nisam razmišljala o ad. mlijeku niti sam uopće znala koja sve. postoje ni kakva su iskustva. Prva cura je loše reagirala na mlijeko koji su joj dali u rodilištu, i imala al. reakciju na mlijeko po preporuci pedijatrice s kojim smo od godinu dana miješali pahuljice. Nisam nikad od nikog dobila informaciju o ad. mlijeku i tu večer kad sam završila na hitnoj a druga cura imala 2 mj., muž je jurio u ljekarnu da kupi mlijeko koje su njoj davali u rodilištu i dobro ga je prihvaćala. Svi smo bili presretni kad su je MM i baka uspjeli nahraniti i kaj je dobro prihvatila mlijeko i nije imala nikakve smetnje.
    Problem je u tome da je teško pronaći na jednom mjestu kvalitetne informacije o ad. mlijeku na temelju kojih bi se moglo bolje odlučiti. Činjenica je da stvarno postoje majke koje ne mogu i ne smiju dojiti iz zdr. razloga i to im predstavlja veliki problem. I sad mi je smiješno kad se sjetim da je navodno ad. mlijeko tek 4. ili koji već izbor nakon dojenja (poslije izdojenog mlijeka i mlijeka druge dojilje), pa gdje ću pobogu naći dojilju za dijete?!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Problem je u tome da je teško pronaći na jednom mjestu kvalitetne informacije o ad. mlijeku na temelju kojih bi se moglo bolje odlučiti.
    Zapravo je problem u tome da je vrlo teško pronaći na ijednom mjestu kvalitetne informacije o ad. mlijeku na temelju kojih bi se moglo išta bolje odlučiti. Jedina kvalitetna informacija koju sam do sada našao na tu temu je bila napisana u UNICEF-ovoj dokumentaciji i rekla je parafrazirano: sve je to isto.

Ne treba tražiti nešto čega nema.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo je problem u tome da je vrlo teško pronaći na ijednom mjestu kvalitetne informacije o ad. mlijeku na temelju kojih bi se moglo išta bolje odlučiti. Jedina kvalitetna informacija koju sam do sada našao na tu temu je bila napisana u UNICEF-ovoj dokumentaciji i rekla je parafrazirano: sve je to isto.

Ne treba tražiti nešto čega nema.
    Davore, ovo mi je baš ružno rečeno. I stvarno mislim da je skroz neprimjereno za ovaj topic.

Svi znamo da je majčino mlijeko najbolje (to za mene nije tek fraza, itekako sam se pomučila da mi dojenje uspije i zagovaram dojenje kad god mi se pruži prilika), međutim, ovdje pišu majke koje nisu smjele ili mogle dojiti zbog bolesti i ovakvi komentari im sigurno ne pomažu.
    Naravno da nijedno adaptirano mlijeko ne može biti jednako dobro kao majčino, ali je svakako bolje od kravljeg/kozjeg mlijeka koje nije prilagođeno dojenčadi (mlijeko druge dojilje tu neću spominjati jer ne znam da netko ima tu mogućnost) i vjerujem da majke čija djeca trebaju biti hranjena adaptiranim mlijekom žele svojoj djeci osigurati najbolje adaptirano koje se može naći, a to znači da im trebaju informacije o istome.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ovdje ću se ipak složit s Davorom - više-manje, osim ako nema posebne podloge (alergije itd.), priča oko AD-a svodi se na traženje onog koje će ti dijete prihvatit (većina ipak OK prihvati svako, ako postoje baš neki izraziti problemi onda se ide na ona neka posebna mlijeka za alergičare). Tj. nema nekog na temelju ne znam čega the najboljeg adaptiranog - tako da u tom smislu ne treba tražit takvu informaciju (jer je nema). To je moje mišljenje.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Već sam negdje pisala - niti mi kao zdr. radnici nemamo neke objektivne pokazatelje ili studije koje ad je bolje/lošije. Sve što imamo su materijali samih proizvođača, a naravno da svatko svoje hvali kao najbolje, i kao takvi mi nisu nešto vjerodostojni. Pa se moram složiti s inom33 - dobro je ono koje dijete prihvaća i podnosi bez tegoba (grčevi, proljev, zatvor ...).

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Već sam negdje pisala - niti mi kao zdr. radnici nemamo neke objektivne pokazatelje ili studije koje ad je bolje/lošije. Sve što imamo su materijali samih proizvođača, a naravno da svatko svoje hvali kao najbolje, i kao takvi mi nisu nešto vjerodostojni. Pa se moram složiti s inom33 - dobro je ono koje dijete prihvaća i podnosi bez tegoba (grčevi, proljev, zatvor ...).
    slažem se, ali mislim da je roditeljima bitno i to da li je mlijeko nekog proizvođača bilo povučeno iz bilo kojeg razloga

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ako gledaš samo zadnjih 6-7 godina, mislim da su svi na nekom tržištu neke serije povlačili (ja se sjećam xxx, xxxx, xxxx, sad xxxx).
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 07.04.2011. at 11:18 Razlog: anchie maknula nazive adaptiranog

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa da, to o povlačenju je bitno i valjda svi pokupe negdje tu informaciju.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A koju to? Proizvodi koji se mogu kupiti (dakle nisu u tom trenutku povučeni) udovoljavaju strogim propisima i prema tome su ispravni za korištenje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, sve je to jedna dinamika - ponašaš u skladu sa saznanjima koje imaš u tom trenutku, u nadi da zdrav. previše ne ugrožavaš dijete. Sve je to uvijek neki risk-benefit u konkretnom trenutku, kao većina stvari.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.04.2011. at 11:55

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    ponašaš u skladu sa saznanjima koje imaš u tom trenutku, u nadi da zdrav. previše ne ugrožavaš dijete
    Problem je u tome što je teško doći do nekakvih saznanja u vezi ad. mlijeka, a ona imaju različit sastav. Nigdje ne postoje neke stručne usporedne analize. Ne slažem se s Davorom da je "sve to isto" (ni da je formula zlo )

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam, ja to nisam percipirala kao problem. Prihvatila sam to da je to suobptimalna hrana i da postoje neke instance (u Evropi) koje kontroliraju da baš ne dajemo otrov/zlo, za razliku od Kineza. Iskreno, moj veći problem je (bio) upravo ta šireća percepcija forumule da je to... ono.. užas.. koji xy puta diže rizik od nekih grozomornih bolesti. Di je tu iznivelirana informacija... U ovo vrijeme rata formula versus dojenje... ma, ne očekujem je.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Problem je u tome što je teško doći do nekakvih saznanja u vezi ad. mlijeka, a ona imaju različit sastav. Nigdje ne postoje neke stručne usporedne analize. Ne slažem se s Davorom da je "sve to isto" (ni da je formula zlo )
    Moje dijte je silom prilika prve mjesece provelo hospitlizirano (U Hrvatskoj i Njemačkoj), tada je uz moje mlijeko primalo formulu (obzirom da nisam mogla izdojiti dovoljno). Jedini kriterij odabira formule je bila njezina dob (donešeno , nedonešeno), eventualne alergije ili specifične potrebe (spec. med. mlijeka zbog ne dobivanja na težini). Sve ostalo je bilo potpuno svejedno i svaka formula je bila jednako dobra (mogla sam koristiti njihovu ili donosti svoju ako mi se više svidio neki proizvođač).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Potvrđujem da je tome tako i kod nas, razdoblje - 2008. godina.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja prva beba je u rodilištu 2007 u dva navrata dobila po 10 ml mlijeka X1, oba puta je panično mahala rukama po zraku ko da se guši, i jedva je iskašljala da to povrati. Sva sreća da je bila sa mnom u sobi i da je sestra odmah dotrčala na poziv.
    Kad je drugo dijete s 2 kg bilo u inkubatoru i prvi dan nakon poroda dali su joj ad. mlijeko (ostale dane sam ju dojila ili izdajala mlijeko), jurila sam na odjel intenzivne skrbi da im kažem da joj ne daju x1, da će muž kupiti i donijeti x2 koji preporučuje naša pedijatrica, međutim rekli su mi da se x1 više ne daje nego pre-x3, tak da smo na kraju završili na tom trećem mlijeku koji je super podnosila. Baš zbog iskustva s prvim djetetom, bojala sam se ad. mlijeka ko vraga, ali je na kraju dobro ispalo i to x3 mlijeko i sad pije.

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

A koju to? Proizvodi koji se mogu kupiti (dakle nisu u tom trenutku povučeni) udovoljavaju strogim propisima i prema tome su ispravni za korištenje.
    Nije to baš tako na žalost.
    Kad se donese odluka da se neki proizvod povlači, on se već neko vrijeme nalazi na policama.
    Najgore je to što se ne obavijesti javnost (na dovoljno dobar način) o istom, jer su neki od povučenih proizvoda određene serije već prodani i koriste se.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dakle, hoćeš reći da formula nije najbolji izbor za tvoje dijete. To isto je i moja vizija, a češće ju živopisno uprizorim pa me admini opominju.

Vrana vrani očiju ne kopa, pa tako ni (kršitelj koda) neće Klaussu (kršitelj koda)u stavljati klipove u noge. Iz toga slijedi da nikada, a vjerojatno ni dugo nakon toga, nećeš dobiti informaciju dok se problematični proizvod ne povuče.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Naravno da formula nije najbolji izbor za dijete. Ali ponekad drugi izbor jednostavno NE POSTOJI

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Naravno da formula nije najbolji izbor za dijete. Ali ponekad drugi izbor jednostavno NE POSTOJI
    Točno. I uopće mi je odbojno prikazivati formulu kao nešto najgore što se može dati djetetu.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Točno. I uopće mi je odbojno prikazivati formulu kao nešto najgore što se može dati djetetu.
    Formula, smoki i hrenovke

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dakle, hoćeš reći da formula nije najbolji izbor za tvoje dijete. To isto je i moja vizija, a češće ju živopisno uprizorim pa me admini opominju.
    Ja mislim da je formula je najbolji izbor za moje dijete, u našim okolnostima (jer sam mu ja mama, a dojila nisam). Ne smatram da bi bolji izbor bio da ga dam nekom drugome zato jer taj ima mlijeka. Ne smatram da je najbolji izbor da majka ne funkcionira zbog dojenja i inoga, ali da dijete ipak prima mlijeko. Smatram da je najbolje ono u čemu mama i dijete funkcioniraju, ta određena, konkretna mama i dijete. Smatram da je ono svaka majka može... isto jedna krilatica, jer to dolazi koji put s prevelikom cijenom. Život nije zbroj najboljih izbora... život je život i dobar je... uglavnom.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.04.2011. at 10:31

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da je formula je najbolji izbor za moje dijete, u našim okolnostima (jer sam mu ja mama, a dojila nisam). Ne smatram da bi bolji izbor bio da ga dam nekom drugome zato jer taj ima mlijeka. Ne smatram da je najbolji izbor da majka ne funkcionira zbog dojenja i inoga, ali da dijete ipak prima mlijeko. Smatram da je najbolje ono u čemu mama i dijete funkcioniraju, ta određena, konkretna mama i dijete. Smatram da je ono svaka majka može... isto jedna krilatica, jer to dolazi koji put s prevelikom cijenom. Život nije zbroj najboljih izbora... život je život i dobar je... uglavnom.
    Ovo moram potpisati.

Bila sam napisala duži post koji mi je nekud pobjegao, ali u globalu je na tragu ovoga što Ina piše.

Svaka čast Udruzi na zalaganju u propagandi dojenja, ali neki forumaši i pojedini tekstovi postižu samo kontraefekt.

Niti jedna krajnost u konačnici nije dobra.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne kužim otkud konstatacija da je formula nešto najgore što bi se moglo dati djetetu? Tko je to rekao? :zujim:

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hm... pa... ono... smanjuje inteligenciju i sreću, tj. nisu toliko sretni, ni inteligentni... tko bi to poželio svom djetetu, svi bismo željeli najbolji izbor, ono... sreća i inteligencija su važni.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.04.2011. at 15:04

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ha ha haaaa.. ko da je dojenje garancija inteligencije i sreće u životu da bar je, di bi nam bio kraj..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A tko točno je to rekao - pa autor teksta "Posiši to!". Tekst time emanira. I ne samo u očima ono... "majki koje imaju probleme same sa sobom zato jer nisu dojile" pa imaju iskrivljenu percepciju jer im je to emotivno i ne prerađeno pitanje... "kao što svi znamo".
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.04.2011. at 15:08

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne kužimo se.. ti drugačije gledaš na taj tekst nego ja. I ok, vjerojatno ga nikad nećemo gledati istim očima i to je u redu. Svi smo drugačiji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •