jesi. znaš da svi tebe volimo i otprije.
kako ne bi sada kad si drugi, bolji, evoluirani i ljepši čovjek.
Printable View
Ma yok, isti k'o iprije. Samo sam ovdje s pola pažnje. Vjerojatno si uočio da pišem po principu "milo za drago".
Zapravo ne. Zakoni u Švedskoj su se doduše promijenili '72 pa mujičin pajdo Plotkin i ostali više ne mogu legalno pribaviti svježe abortiranu dječicu za nove eksperimente, a ni siročiće im ne daju za testiranje. Zašto Švedska - u Americi je to već tada bilo ilegalno.
Umjesto toga danas imamo hrpetinu potpuno besmislenih cjepiva u redovnom programu, recimo poput HepB, a nasilje nad djecom i roditeljima nije ništa čovječnije. Možemo početi razgovor o boljim vremenima kada se prihvati informirani izbor. Ne prije.
Zanimljivo, u Švedskoj su tek '72 izvan zakona stavljene i prisilne sterilizacije (većinom žena) motivirane eugenikom. To i elektrošokiranje mentalnih bolesnika su definitivno dostignuća koja nam više ne trebaju. Ili ti se čini drukčije?
Elektrošokovi su izvan zakona, ali nisam sigurna da su i izvan uporabe. Bar po oisanju Novog lista i bolnici Lopača. No, sad je sve na sudu, naravno.
O cjepivu protiv hepatitisa ni ja ne mislim baš dobro, ustvari mislim da opasnost od hepatitisa nije tako velika da bi svi trebali biti cjepljeni. Nego samo ciljane skupine. Ali, cjepljeni jesmo.
Ma jok!
Malo šarlatansko-alternativnih stranica za dokone kišne dane :-)
Journal of Nanobiotechnology: Interaction of silver nanoparticles with HIV-1
Iop publishing, Nanotechnology: Characterization of enhanced antibacterial effects of novel silver nanoparticles
inhibicija rasta bakterija i inhibicija vezanja virusa za stanice ne znači ubijanje bakterija i virusa.
uostalom.... nemam ništa protiv da ti koristiš srebro u bilo kojem obliku za sprečavanje HIV infekcije i liječenje streptokoknih infekcija.
ja neću.
Da, metak ne ubija, on zaustavlja. :roll:
The majormechanism through which silver nanoparticles manifested antibacterial properties was by anchoring to and penetrating the bacterial cell wall, and modulating cellular signalling by dephosphorylating putative key peptide substrates on tyrosine residues.
Meni je drago i sretan sam što sam bar nekoliko nogu spasio od amputacija :-)
... a ovako dovitljiva upadica je značajan doprinos temi zbog...
Nadam se da će se s odlaskom Milinovića kao perjanice 'Rvacke me'cine popraviti i način pisanja me'cinara po forumima.
A čuj, neki su se ponadali nakon što je netko teatralno otišao da će tamo i ostati.
Al nada je...
Dolaze bolji dani za big pharmu i medicinski fašizam u praksi: AB499 Passes in CA Removes Parental Consent from Gardasil Genital Wart Vaccine for Children 12+
Uskoro novi slogan: "Dragi roditelj, odsad više ne morate brinuti koje lijekove i cjepiva uzima vaše dijete, neka odluke vašeg djeteta postanu naša briga" (Big pharma)
:klap:
Da ti ne bude dosadno, evo malo da pogledamo kako je sve počelo: Antibacterial Effects of Silver Electrodes with Weak Direct Current
Umjesto čistoće (jer ionako je ostatak bakar, koji nam opet treba) više bi te trebala brinuti sitnoća čestica. A ovi u nanotehu rade sa prejakim strujama (nauštrb vremena proizvodnje) pa počesto dobivaju crvenkastu boju tekućine.
The World Health Statistics Annual 1973-1976, Volume II
“There has been a steady decline of infectious diseases in most developing countries regardless of the percentage of immunizations administered in these countries.”
Godišnjak svjetskih zdravstvenih statistika (1973 - 1976), knjiga 2
"U većini zemalja u razvoju stalno se smanjuje stopa zaraznih bolesti neovisno o postotku cijepljenja u tim zemljama.
Lažem, a?
Riječ-dvije o HPB-u:
Medical Literature Cites Immune System/Brain Damage - During the past decade, there have been many reports in the medical literature (primarily in international medical journals rather than U.S. medical journals) that hepatitis B vaccination is causing chronic immune and neurological disease in children and adults, including lupus: Tudela & Bonal (1992); Mamoux & Dumont (1994); Guiserix (1996); arthritis, including polyarthritis and rheumatoid arthritis: Christan & Helin (1987); Hachulla et al (1990); Rogerson & Nye (1990); Biasi et al (1993),(1994); Vautier & Carty (1994); Hassan & Oldham (1994); Rheumatic Review (1994); Gross et al (1995); Pope et al (1995); Cathebras et al (1996); Soubrier et al (1997); Guillain Barre Syndrome GBS): Shaw et al (1988), Tuohy (1989); demyelinating disorders such as optic neuritis, Bell's Palsy, demyelinating neuropathy, transverse myelitis and multiple sclerosis: Shaw et al (1988); WHO (1990); Reutens et al (1990); Herroelen et al (1991); Nadler (1993); Brezin et al (1993); Mahassin et al (1993); Kaplanski et al (1995); Baglivo et al (1996); Marsaudon & Barrault (1996); Berkman et al (1996); Waisbren (1997); diabetes mellitus: Poutasi (1996); Classen (1996); chronic fatigue: Salit (1993); Delage et al (1993); vascular disorders: Fried et al (1987); Goolsby (1989); Cockwell et al (1990); Poullin & Gabriel (1994); Mathieu et al (1996); Graniel et al (1997); and others
...
In that same year, Montinari et al published a study in Italy evaluating 30 children and adults, the majority aged 3 to 9 months, who suffered central nervous system disorders, such as seizures and autism, following hepatitis B vaccination. The purpose of the study was to investigate whether there is an immunogenetic basis (autoimmune type) responsible for the demyelination process in the brain that can occur following recombinant hepatitis B vaccination. The authors concluded "autoimmune diseases are more frequent in nations where vaccines are widely used, the so called "clear" communities" and they identified several potential genetic markers that "may visualize risk patients for autoimmune diseases following hepatitis B vaccination.
...
Čisto kad već pričamo...
Hep B Vaccine Infant Deaths Reported In VAERS - Even though fewer than 10 percent of all doctors report health problems following vaccination, there are more than 16,000 reports of hospitalizations, injuries and deaths following hepatitis B vaccination that have been reported to the U.S. government Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) since July 1990. There are reports of deaths in infants under one month of age following hepatitis B vaccination in VAERS, with most of the deaths being classified as sudden infant death syndrome (SIDS), even though SIDS is not historically recognized in the medical literature as occurring in babies under two months of age.
One of those death reports was made for a 15-day old baby boy who died within 48 hours of his first dose of hepatitis B vaccine. His father testified at a 1995 Institute of Medicine Vaccine Safety Forum workshop. He described what happened:
"For the first 13 days of his life, Nicholas was no different than any other baby. He ate well. When he slept, he slept well. He acted just like my first son acted when he came home from the hospital." Nicholas was given a hepatitis B shot at his regular check up at the pediatrician's office on the 13th day of his life. His father said:
"That night when I got home from work, I noticed that Nicholas was crying a lot more than usual. In fact, he was screaming some of the time. He was acting differently, but because we had just taken him to the doctor for a checkup and they told us he was a big healthy boy, we thought everything was OK. When he was just acting fussy, like babies sometimes do, we didn't know anything about vaccines or that they can cause problems for some babies."
"Nicholas cried on and off for most of the night. When I got up and went to work the next day, he was still crying on and off. He continued during most of the day and into the evening. The next morning, his mother found him dead in his crib. From the way he looked, he had been dead for several hours."
An autopsy was done the next day. A couple of weeks later, our pediatrician told us over the phone that the autopsy showed Nicholas had died of sudden infant death syndrome. He told us Nicholas was one of the healthiest babies he had ever seen….
Baš ste se lijepo napričali...
monodrama
Sve bolje od boljeg:
SANE Vax Inc. Discovers Potential Bio-hazard Contaminant in Merck’s Gardasil™ HPV 4 Vaccine
Gardasil victim found to have HPV DNA in her blood 2 Years Post-Vaccination
13 different vaccine vials – 13 different lots of Gardasil from around the world tested
Results – 100% contamination with HPV Recombinant DNA.
Genetski modificirana DNA? Reumatoidni artritis? Fino, fino... Kako ono kaže Mujica? "Korisnost veća od štete"? Ma milina od "sigurnosti i učinkovitosti".
hm... kad pogledam na koji si način pročitao tu rečenicu:
izgleda da si ipak samo disleksičanCitiraj:
Za sve one koji misle da su cjepiva glavni uzročnik iskorijevanja bolesti:
WHO kaže (u svom godišnjaku) da je to zbog poboljšanih sanitarnih uvjeta, bolje ishrane bla bla truć truć... Anyway, nije zbog cjepiva.
.....WHO kaže (u svom godišnjaku) da je to SAMO zbog poboljšanih sanitarnih uvjeta, bolje ishrane bla bla truć truć... Anyway, nije zbog cjepiva.
(usput.... zašto misliš da ta rečenica poništava sve ostale tvrdnje koje je u slijedećih 35 godina SZO objavila?)
Gle, izvršio sam obećanje, našao sam ti citat. Nije valjda da ću sad i taj citat morati tražiti? (Mislim naravno na onaj u kojem se objašnjava što je uzrokovalo smanjivanje stope zaraznih bolesti bla bla truć truć...)
Zato što to statistika jasno pokazuje.Citiraj:
(usput.... zašto misliš da ta rečenica poništava sve ostale tvrdnje koje je u slijedećih 35 godina SZO objavila?)
PS: Di si nestao ovih dana, ja se zabrinuo da ti se nije nešto desilo, da te kakva viroza nije klepila?!
bio sam u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji
:lol:Ovo je bolje od alan forda :lol:
?
:) zakaj?
Tamo su pozvali hrpu ljudi iz vascele vaseljene i govorili nam da trebamo cijepiti sve i sva.
I ono što se slažemo da je potrebno i ono s čim se ne slažemo.
Ali su zaboravili napomenuti da će bolesti i bez cijepljenja nestati.
(valjda nisu imali dobre statističare na sastanku)?
Tema je ozbiljna, ali diskurs je više nego humorističan. Čitam :)
O izvoru citata (udruga građana National Vaccine Information Center):
Michael Specter has described the NVIC as:
"... an organization that, based on its name, certainly sounds like a federal agency. Actually, it's just the opposite: the NVIC is the most powerful anti-vaccine organization in America, and its relationship with the U.S. government consists almost entirely of opposing federal efforts aimed at vaccinating children."
Specter, Michael (2009). Denialism: How Irrational Thinking Hinders Scientific Progress, Harms the Planet, and Threatens Our Lives. The Penguin Press. p. 7
:raspa: nešto ovako "duboko" možeš lupiti tek kad uspostaviš nedvosmislenu i izravnu povezanost cijepljenja s povoljnim učinkom na zdravlje, a to ti nije uspjelo niti nakon tri godine (većinom pogrešne) argumentacije.
Necjepiše ti zapravo nisu učinili ništa loše, dočim obratnih primjera ima i previše.
Koliko se sjećam šefica WHO Margaret Chan je proglasila pandemiju svinjske gripe temeljem par opskurnih slučajeva i to je rezultiralo općom manijom cijepljenja uslijed kojega stradaju djeca, vidi http://news.yahoo.com/finland-vows-c...183019281.html
Dakle, posljedice cijepljenja u ovom slučaju JESU puno gore od zapravo nepostojeće bolesti.
Pozivanje na neznanje oponenta ti i nije neki argument. Među greškama u argumentaciji zove se ad lapidem. Arogancija nije zamjena za argumentaciju.
Ili ukratko - želiš li reći da je citirani članak netočan? ili ti nije sjeo zato što iza njega stoje necjepiše? Ili jednostavno pišeš bez veze zato što ti je dosadno?
Hajde, budi dobar pa pojasni ;)
falili su mi tvoji argumentumi.
posljedice cijepljenja u Finskoj su itekako blaže i rjeđe od posljedica bolesti. Izračunaj koliko je djece razvilo narkolepsiju na 100 000 doza, pa izračunaj koliko bi ih oboljelo i imalo teške koplikacije i umrlo na 100 000 neprimijenjenih doza. pa usporedi.
a da je bolest (pandemijska gripa H1N1) nepostojeća objasni obiteljima onih koji su umrli od nepostojeće bolesti. U Hrvatskoj ih je preko 50.
a kaj se uopće uzrujavaš oko finskih narkolepsija? mi to cjepivo nismo nikada imali.
na koji članak misliš u svom zadnjem postu?
OK, a od tih 50 koliko ih je postradalo drito od gripe, a ne od svega ostalog + gripa? Koliko ih je bilo cijepljenih i na kraju - koliko je među njima bilo djece?
Ovako kad daješ polovičnu informaciju izgleda kao da ti nije stalo do potpune istine. Onako kao kad ekipa prodaje Kirbi usisivače pa naivce trzaju na foru "a koliko košta vaše zdravlje?"
Ništ ja ne dajem. U ovom slučaju nikakvu informaciju. Ni potpuno ni djelomično.Citiraj:
Ovako kad daješ polovičnu informaciju izgleda kao da ti nije stalo do potpune istine
Samo pitam.
Tebe, koji si nešto velevažno konstatirao, lijepo sam te zamolio:Citiraj:
Dakle, posljedice cijepljenja u ovom slučaju JESU puno gore od zapravo nepostojeće bolesti.
Citiraj:
Izračunaj koliko je djece razvilo narkolepsiju na 100 000 doza, pa izračunaj koliko bi ih oboljelo i imalo teške koplikacije i umrlo na 100 000 neprimijenjenih doza. pa usporedi.
a da je bolest (pandemijska gripa H1N1) nepostojeća objasni obiteljima onih koji su umrli od nepostojeće bolesti.
Misliš uz podatke za koje i sam tvrdiš da nisu nikakva informacija? Gle, čuo sam za svakakve vrste retoričkih pitanja, ali za ovako nevjerojatno bedasto - nikad.
Ovo je tvoj topic, dakle tvoj pješčanik, slobodno se nastavi zabavljati. Ovdje nisam baš ništa naučio.
Davore, na tebi je da se snađeš za podatke.
Ako hoćeš informacijom o narkolepsiji pokazati kako je cijepljenje u Finskoj bilo više štetno nego korisno, ipak bi trebao u jednadžbu staviti i podatak o tome na koliko primijenjenih doza su nastali ti slučajevi narkolepsije i koliko se je komplikacija gripe i smrti time spriječilo.
Moguće je da će takva jednadžba i potvrditi tvoju tvrdnju. Ali sve dok nema takve usporedbe, sama informacija o narkolepsiji je potpuno bezvrijedna.
(eto, nadam se da sam te nećemu podučio)
Ah, baš si naporan. Baš te jako zanima Finska?
OK. Iz podataka u cenzusu dade se zaključiti da populacija Finske od 0 do 18 godina ima oko 1 100 000, a na jednom mjestu sam našao da su sa svinjarijom cijepili oko 65% ili oko 750 000. Uz 79 priznatih slučajeva narkolepsije ispada nešto više od 10 trajno bolesnih na 100 000 cijepljenih.
Eh da, u Finskoj je službeno pomrlo 44 ljudi od svinjske, što uz odnos populacije Finske i Hrvatske, kvalitetu medicinske skrbi itd. dođe otprilike jednako kao 50 službeno pomrlih u Hrvatskoj.
Obzirom na potpuni fijasko cijepljenja u Hrvatskoj i nevjerojatan "uspjeh" u Finskoj lako je zaključiti da ta famozna cjepiva nemaju pretpostavljeni učinak. Puno zuji, malo meda daje.
Kako mi ide?
vrlo dobro ti ide...... i sad spominjanje narkolepsije ima smisla.
I onda onako fakat jako u grubo, jer puno nam podataka fali, ispada da je kod mladih rizik od narkolepsije nakon cijepljenja tu negdje oko 15 na 100 000, a rizik od smrti od gripe kod necijepljenih oko 4 na 100 000.
Eto, možda si u pravu da u Finskoj cijepljenje mladih do 18 godina protiv pandemijske gripe cjepivom Pandemrix nije super korisno, tj. vrlo je upitno premašuje li korist štetu.
I kaj sad?
a u vezi učinkovitosti tog pandemijskog cjepiva..... puno je članaka objavljeno o njegovoj učinkovitosti u pandemiji (sezoni 2009/2010).
Cjepivo se pokazalo vrlo učinkovito u spečavanju gripe u Europskim zemljama. Oko 90%, što je puno viša učinkovitost od uobičajene (za razliku od prošlogodišnjeg sezonskog cjepiva, koje se u Europskim zemljama nije nešto posebno iskazalo).
Ali, eto, stvarno je upitno je li se isplatilo cijepljenjem mlađih od 18 godina u pandemiji u Finskoj izazvati (otprilike) četiri slučaja narkolepsije da se spriječi jedna smrt. (?)
S druge strane, cijepljenjem odraslih i starih se u Finskoj spriječilo osamdesetak smrti bez ijedne narkolepsije u tim dobnim skupininama, zar ne?
Izvor citata nije Michael Specter ni NVIC već:
Medical Literature Cites Immune System/Brain Damage - During the past decade, there have been many reports in the medical literature (primarily in international medical journals rather than U.S. medical journals) that hepatitis B vaccination is causing chronic immune and neurological disease in children and adults, including lupus: Tudela & Bonal (1992); Mamoux & Dumont (1994); Guiserix (1996); arthritis, including polyarthritis and rheumatoid arthritis: Christan & Helin (1987); Hachulla et al (1990); Rogerson & Nye (1990); Biasi et al (1993),(1994); Vautier & Carty (1994); Hassan & Oldham (1994); Rheumatic Review (1994); Gross et al (1995); Pope et al (1995); Cathebras et al (1996); Soubrier et al (1997); Guillain Barre Syndrome GBS): Shaw et al (1988), Tuohy (1989); demyelinating disorders such as optic neuritis, Bell's Palsy, demyelinating neuropathy, transverse myelitis and multiple sclerosis: Shaw et al (1988); WHO (1990); Reutens et al (1990); Herroelen et al (1991); Nadler (1993); Brezin et al (1993); Mahassin et al (1993); Kaplanski et al (1995); Baglivo et al (1996); Marsaudon & Barrault (1996); Berkman et al (1996); Waisbren (1997); diabetes mellitus: Poutasi (1996); Classen (1996); chronic fatigue: Salit (1993); Delage et al (1993); vascular disorders: Fried et al (1987); Goolsby (1989); Cockwell et al (1990); Poullin & Gabriel (1994); Mathieu et al (1996); Graniel et al (1997); and others.
Drugim riječima, tvoja vlastita struka!!!
End of discussion!