Pokazuje rezultate 1 do 50 od 767

Tema: izvrstan interview

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sinkezg prvotno napisa Vidi poruku
    Riječ-dvije o HPB-u:

Medical Literature Cites Immune System/Brain Damage - During the past decade, there have been many reports in the medical literature (primarily in international medical journals rather than U.S. medical journals) that hepatitis B vaccination is causing chronic immune and neurological disease in children and adults, including lupus: Tudela & Bonal (1992); Mamoux & Dumont (1994); Guiserix (1996); arthritis, including polyarthritis and rheumatoid arthritis: Christan & Helin (1987); Hachulla et al (1990); Rogerson & Nye (1990); Biasi et al (1993),(1994); Vautier & Carty (1994); Hassan & Oldham (1994); Rheumatic Review (1994); Gross et al (1995); Pope et al (1995); Cathebras et al (1996); Soubrier et al (1997); Guillain Barre Syndrome GBS): Shaw et al (1988), Tuohy (1989); demyelinating disorders such as optic neuritis, Bell's Palsy, demyelinating neuropathy, transverse myelitis and multiple sclerosis: Shaw et al (1988); WHO (1990); Reutens et al (1990); Herroelen et al (1991); Nadler (1993); Brezin et al (1993); Mahassin et al (1993); Kaplanski et al (1995); Baglivo et al (1996); Marsaudon & Barrault (1996); Berkman et al (1996); Waisbren (1997); diabetes mellitus: Poutasi (1996); Classen (1996); chronic fatigue: Salit (1993); Delage et al (1993); vascular disorders: Fried et al (1987); Goolsby (1989); Cockwell et al (1990); Poullin & Gabriel (1994); Mathieu et al (1996); Graniel et al (1997); and others

...
    In that same year, Montinari et al published a study in Italy evaluating 30 children and adults, the majority aged 3 to 9 months, who suffered central nervous system disorders, such as seizures and autism, following hepatitis B vaccination. The purpose of the study was to investigate whether there is an immunogenetic basis (autoimmune type) responsible for the demyelination process in the brain that can occur following recombinant hepatitis B vaccination. The authors concluded "autoimmune diseases are more frequent in nations where vaccines are widely used, the so called "clear" communities" and they identified several potential genetic markers that "may visualize risk patients for autoimmune diseases following hepatitis B vaccination.

...
    O izvoru citata (udruga građana National Vaccine Information Center):

Michael Specter has described the NVIC as:
    "... an organization that, based on its name, certainly sounds like a federal agency. Actually, it's just the opposite: the NVIC is the most powerful anti-vaccine organization in America, and its relationship with the U.S. government consists almost entirely of opposing federal efforts aimed at vaccinating children."

Specter, Michael (2009). Denialism: How Irrational Thinking Hinders Scientific Progress, Harms the Planet, and Threatens Our Lives. The Penguin Press. p. 7

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    O izvoru citata (udruga građana National Vaccine Information Center):

Michael Specter has described the NVIC as:
    "... an organization that, based on its name, certainly sounds like a federal agency. Actually, it's just the opposite: the NVIC is the most powerful anti-vaccine organization in America, and its relationship with the U.S. government consists almost entirely of opposing federal efforts aimed at vaccinating children."

Specter, Michael (2009). Denialism: How Irrational Thinking Hinders Scientific Progress, Harms the Planet, and Threatens Our Lives. The Penguin Press. p. 7
    Izvor citata nije Michael Specter ni NVIC već:
    Medical Literature Cites Immune System/Brain Damage - During the past decade, there have been many reports in the medical literature (primarily in international medical journals rather than U.S. medical journals) that hepatitis B vaccination is causing chronic immune and neurological disease in children and adults, including lupus: Tudela & Bonal (1992); Mamoux & Dumont (1994); Guiserix (1996); arthritis, including polyarthritis and rheumatoid arthritis: Christan & Helin (1987); Hachulla et al (1990); Rogerson & Nye (1990); Biasi et al (1993),(1994); Vautier & Carty (1994); Hassan & Oldham (1994); Rheumatic Review (1994); Gross et al (1995); Pope et al (1995); Cathebras et al (1996); Soubrier et al (1997); Guillain Barre Syndrome GBS): Shaw et al (1988), Tuohy (1989); demyelinating disorders such as optic neuritis, Bell's Palsy, demyelinating neuropathy, transverse myelitis and multiple sclerosis: Shaw et al (1988); WHO (1990); Reutens et al (1990); Herroelen et al (1991); Nadler (1993); Brezin et al (1993); Mahassin et al (1993); Kaplanski et al (1995); Baglivo et al (1996); Marsaudon & Barrault (1996); Berkman et al (1996); Waisbren (1997); diabetes mellitus: Poutasi (1996); Classen (1996); chronic fatigue: Salit (1993); Delage et al (1993); vascular disorders: Fried et al (1987); Goolsby (1989); Cockwell et al (1990); Poullin & Gabriel (1994); Mathieu et al (1996); Graniel et al (1997); and others.

Drugim riječima, tvoja vlastita struka!!!
    End of discussion!
    Posljednje uređivanje od sinkezg : 16.10.2011. at 20:47

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

End of discussion!
    Napišeš ovo i nastaviš.

Možeš li onda napisati sa čime je povezana bolest Hepatitis B, (kad već spominješ cjepivo)?

A lijek za Hepatitis B je.....? Hepatitis B je izliječiv za........tjedana, mjeseci, godina?
    Tko zna, može nadopuniti.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sinkec, opet si uzimaš pravo odlučivati kada će se diskusija započeti, prekinuti, nastaviti, pa i završiti.
    fakat si faca.

Naravno da Specter nije autor tog citata, nego je on napisao što je NVIC.

A izvor tog tvog citata je NVIC jer si copy/paste prebacio tekst sa stranice NVIC.

A što doista piše u tim referencama ne znam, niti ih ne namjeravam sve pregledavat. Sumnjam da si i ti to uradio.

Međutim, na stemelju svog višegodišnjeg iskustva u pregledavanju takvih članaka, mogu pretpostaviti o čemu se radi i to me nimalo ne impresionira, niti može donijeti ikakvu promjenu u vaganju koristi i rizika.

Bi li si ti dao truda, pa svaku od tih referenci pregledao i ovdje nam objasnio čime doprinose stavu da je cijepljenje protiv hepatitisa B više štetno nego korisno? Ili je dovoljno vjerovati da doprinose, jer ih je NVIC naveo na svojoj web stranici?

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

sinkec, opet si uzimaš pravo odlučivati kada će se diskusija započeti, prekinuti, nastaviti, pa i završiti.
    fakat si faca.

Naravno da Specter nije autor tog citata, nego je on napisao što je NVIC.

A izvor tog tvog citata je NVIC jer si copy/paste prebacio tekst sa stranice NVIC.

A što doista piše u tim referencama ne znam, niti ih ne namjeravam sve pregledavat. Sumnjam da si i ti to uradio.

Međutim, na stemelju svog višegodišnjeg iskustva u pregledavanju takvih članaka, mogu pretpostaviti o čemu se radi i to me nimalo ne impresionira, niti može donijeti ikakvu promjenu u vaganju koristi i rizika.

Bi li si ti dao truda, pa svaku od tih referenci pregledao i ovdje nam objasnio čime doprinose stavu da je cijepljenje protiv hepatitisa B više štetno nego korisno? Ili je dovoljno vjerovati da doprinose, jer ih je NVIC naveo na svojoj web stranici?
    A ti si se pretrgao u nabrajanju stranica koje negiraju vezu između hpb cjepica i MS-a! Divno, sad znamo da smo sigurni da nećemo pobrat MS. A sve ostalo?!?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A ti si se pretrgao u nabrajanju stranica koje negiraju vezu između hpb cjepica i MS-a! Divno, sad znamo da smo sigurni da nećemo pobrat MS. A sve ostalo?!?
    je, kaj ja znam sinke.... možda i budeš imao peh pa razviješ diseminirani encefalomijelitis ili mustiplu sklerozu nakon hepatitis B cijepljenja.

ja sam svjesno preuzeo taj rizik kad sam dozvolio cijepljenje svoje djece jer znam da je manji od rizika da se prirodno zaraze hepatitisom B i imaju teške posljedice bolesti ako se ne cijepe.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

je, kaj ja znam sinke.... možda i budeš imao peh pa razviješ diseminirani encefalomijelitis ili mustiplu sklerozu nakon hepatitis B cijepljenja.
    Daklem, cjepiva nisu sigurna, kao što npr. nas uvjerava dr. Ira?
    Khm, trebam li opet spomenuti da je ovo u suprotnosti sa načelom primum non nocere?

ja sam svjesno preuzeo taj rizik kad sam dozvolio cijepljenje svoje djece jer znam da je manji od rizika da se prirodno zaraze hepatitisom B i imaju teške posljedice bolesti ako se ne cijepe.
    Nažalost kao pojedinac malo mogu učiniti po pitanju što svjesno ugrožavaš zdravlje svog djeteta. Osobno sam protiv toga da sve nas ostale država prisiljava da riskiramo zdravlje naše djece.
    [QUOTE]

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš li onda napisati sa čime je povezana bolest Hepatitis B, (kad već spominješ cjepivo)?
    Upravo boli gledati nešto ovakvo. Kad već postavljaš retorička pitanja, daj se barem potrudi pa ih postavljaj tako da imaju nekakve veze s temom diskusije. Do sada je već odbačena teza o oboljevanju djece od HepB izvan bolnica. Da bi se to dogodilo treba ti jedna fest zmazana bolnica u kojoj djeci daju zagađenu krv. Samim time bolest koju si podcrtala nije nešto što se događa u normalnom djetinjstvu. Znači imamo cjepivo, a nemamo bolest. Imamo kruške, a nemamo jabuke. Kužiš?

Hajde sad jedno pametno retoričko pitanje da svi ostanemo paf od divljenja

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo boli gledati nešto ovakvo. Kad već postavljaš retorička pitanja, daj se barem potrudi pa ih postavljaj tako da imaju nekakve veze s temom diskusije. Do sada je već odbačena teza o oboljevanju djece od HepB izvan bolnica. Da bi se to dogodilo treba ti jedna fest zmazana bolnica u kojoj djeci daju zagađenu krv. Samim time bolest koju si podcrtala nije nešto što se događa u normalnom djetinjstvu. Znači imamo cjepivo, a nemamo bolest. Imamo kruške, a nemamo jabuke. Kužiš?

Hajde sad jedno pametno retoričko pitanje da svi ostanemo paf od divljenja
    Ne razumijem dadica, zašto misliš da je pitanje o posljedicama hepatitisa B nepovezano s temom?

Itekako je povezano. jer ako sinkec navodi rizike cijepljenja kao argument protiv cijepljenja, mora se te rizike usporediti s rizicima necijepljenja, zar ne?

a to da hepatitisa B nema u Hrvatskoj objasni ovima:

http://www.hepatos.hr/o-udruzi/o-udr...f193fe0d5f6bb0

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •