Sorry na offt, ali čemu čuđenje? Takve stvari se organiziraju u maloj dvorani. Škola u kojoj je moj mlađi sin (TŠRB) je prošle godine isto imala u najmu malu dvoranu Lisinski povodom proslave 75-godišnjice. Meni se to sviđa.
Printable View
Kod mojeg se toorganizira u kino dvorani koja je velicine 2-3 razreda razreda znaci ne nesto veliko ali uvijek je jako lijepo
reci ti njima! :lool:
i u 9. je glazba visoko na ljestvici, pa kad ćemo se kofrčiti, neki dan su s prof. vladušić osvojili srebro na državnoj smotri u varaždinu8-)
malo se uzburkalo ovdje, ali skroz je normalno i jasno da je svakom 'njegova' škola draga i da kritika malo hoće dirati u osobne, ne samo glazbene žice :-)
ja imam jedno pitanje...
kad će praznici? :heart: :mrgreen:
Riskiram ponovnu opomenu. Na žalost ne znam dvostruko kvotat pa stavljam link
http://forum.roda.hr/threads/93275-K...CQ#post3092049
i kopitram
"Ja sam isto tako odgajana, ali sam uspjela to prevazići do te mjere da sam povremeno čak i bezobrazna.
Ali od onda bolje prolazim u životu i nije mi žao.
Pogotovo ako je u korist moje djece, onda uopće nema rasprave"
Jedna rođena zagrepčanka ne govori prevazići
nadam se da će netko ovo doći obrisati dok je na vrijeme. kao rođena hrvatica isto vrlo često kažem "prevazići", a zadnjih godina se jako trudim "nadići" da me ne ispravljaju dok pričam. da, i to sam doživjela u jednom društvu.
riri, nadam se da ovo ne čitaš.
Helou, akademske građanke i majke gimnazijalaca! :storma:
Nastavite se kljucati u inboxu.
Daj link da čujemo.
a je, htjela sam već, ali snimka je na FB pa mi je trenutno među zabranjenim stranicama, isto i jubito. ima na FB na stranicama 9. fakat se trude kao škola, dobili su novu ravnateljicu i ide na bolje. moja k obožava svoje profesore.
18. je jezična na šalati jel tako?Citiraj:
18. će isto vjerojatno biti kad se preseli, a i osnovna koja sada dijeli prostor s njom.
nisam ni znala da se planiraju seliti i postati jednosmjenska. zna li netko kada se planiraju seliti i gdje?
Za njih je predviđen prostor u Vlaškoj 87, tamo gdje se zgrada bivše vojne bolnice preuređuje u školsku.
Ali neće to biti tako skoro, jer je taj prostor predviđen za smještaj tri škole - dvije glazbene i gimnaziju. Ove godine bi se trebalo preseliti GU Elly Bašić (predviđeno na ljeto, vjerojatnije će ipak biti kasnije, nemam preciznijih informacija), nakon toga GŠ Pavla Markovca, a tek tada XVIII gimnazija. Tako da se gimnazija neće seliti sigurno još barem dvije godine.
Rekla je lani naša kumica (Prelog, dvojezični program, sad je pri kraju trećeg razreda) da je daleko najteža bila prva godina. To je tako u svakoj srednjoj školi, ali oni još imaju dodatni napor učenja ne samo gradiva nego i privikavanje na nastavu na stranom jeziku. Ide to, svakako njima lakše nego bi bilo meni, hehehe... Nemam detaljne informacije. Ovo smo doznali kad je njena mama rekla da su moji dečki bolji (tj. imaju bolje ocjene) a ja nisam dala da se to uspoređuje, jer oni nisu u dvojezičnom programu.
tanja b hvala na info. Ja sam mislila da je to nešto uskoro jer moja jako želi jednu smjenu.
i 11. je 1. smjena
Citiraj:
Ako tražite jezičnu, jednosmjenska jezična je IV. gimnazija, a ovdje ima dosta forumašica s iskustvom iz te škole pa mogu napisati nešto više.
Hvala cure. IV je prvi izbor, odgovara nam po svemju, lokaciji, jednoj smjeni a i jezična je. Ja jedino tražim rezervnu opciju ako ova otpadne pa zato pitam.Citiraj:
i 11. je 1. smjena
Pratim već dugo upise o ovoj školi stekla sam dojam da je ok, profesori ok, ono treba puno učiti kao i u svakoj gimnaziji, ali da su djeca zadovoljna i roditelji.
AKo još netko nešto zna o IV samo neka piše, svaka info dobro dodje :)
ima ona neka tema o stvaranju mišljenja o forumašima na temelju postova
bome su me neki postovi ovdje natjerali malo razmisliti o tome
Nevena, takav je i moj dojam o IV :)
hvala, i drago mi je da misliš isto. Nadam se da se ni cura nece razocarati. Dvoumi se izmedju dovjezične engleski ili njemački program.Citiraj:
Nevena, takav je i moj dojam o IV :-)
pitaj lunahor njene cure su u Iv( ako sam dobro popamtila)
Jesu vasi bili na Dojdi osmas? Kakvi su im dojmovi? Jesu ista pametno doznali?
Moj je pokupio datume otvorenih vrata skola koje ga zanimaju te je po stoti put promijenio listu prioriteta (i dalje ostaje pri opcoj gimnaziji ali je ponovno ispretumbao poredak). Razloge bolje da ne spominjem :-))).
Moj sin je bio na dojdi osmaš na štandu svoje škole. Tvrdi da su privukli puuuuuno osmaša, pretežno osmašica. :-P
Moj je bio, ali samo i jedino zato jer su išli dečki iz razreda, i s njima je gledao štandove škola koje ga uopće ne zanimaju.
Uvalili su mu letak škole za primalje :lol: pa nije znao što bi s time.
Zapravo je to bio društveni izlazak i susreti vršnjaka, a što se tiče informiranja o školi, sam je zaključio da će više toga saznati odlaskom na otvorene dane pojedinih škola.
Ma on zapravo već sve zna i o školi koja ga zanima i o ostalim potencijalnim školama (ima dobar izvor informacija u glazbenoj). Gimnazije po brojevima zna još od nižih razreda, kad živi u familiji u kojoj se stalno o tome priča :mrgreen:
O strukovnima ne zna puno, recimo, da ga zanima ta strana, onda bi mu štandovi možda bili i korisni. Ali opet - bolje će se informirati odlaskom u samu školu nego na štandu.
Moj mlađi je u svojoj srednjoj strukovnoj školi bio još u nižim razredima osnovne, ako ne i u vrtiću (to je sve u kvartu, u dosegu optičke vidljivosti). Ni za živu glavu nije htio ići na otvorene dane ni u jednu drugu obrazovnu ustanovu. Na štandove je otišao s društvom i vjerojatno će biti u školi i na danu otvorenih vrata. To je sad u subotu 18. svibnja.
a dečki? klara valjda obrnuto?
Curama su stariji decki napetiji od ovih balavaca iz razreda :-).
Decki su iskoristili priliku za izlazak u grad, zezanje i sl.
Moj je, pak, sreo na standu od Titusa decka koji trenira u istom klubu ko i on, pa ga je ispitivao kako uskladuje skolu, treninge i turnire, kako se profesori odnose prema izostancima i sl. Uglavnom, sad mu je Titus broj 1 (cinjenica da imaju prijemni je pala u drugi plan:mrgreen:). Da je sreo nekog iz ŽNJ skole iz svog kluba, vjerojatno bi mu i ta bila top... Tako da...:roll:
Uglavnom, ici ce na dane otvorenih vrata od par skola koje su mu napete pa ce tako jos skupiti dojmove... Program opce je isti u svima, tako da tu nema sto ispitivati.
Ali to ti je njima u toj dobi glavni kriterij - ono što čuju od vršnjaka. Vrlo lako mogu svojeg zamisliti u takvoj situaciji.
Zapravo, ne moram zamišljati - neki dan mi je objasnio zašto je odabrao školu koja mu je prvi izbor - jer već poznaje dosta ljudi koji onamo idu, i onih iz glazbene i iz drugih krugova, pa se nada dobrom društvenom životu. Program je tu donekle pao u drugi plan (iako se slaže s onim što ga i inače zanima).
Moje dijete je zaiteresirano za IV radi nove zgrade, a za Mioc radi, navodno, dobre kantine...i tak. Sa dojdi osmas su se vratili sa letkom iz XII, ne pitajte za razlog...
Uglavnom, da li netko zna kada je dan otvorenih vrata u Titusu, na stranici ne pise, a niti na letku...
p.s. Hvala curama koje se drze teme, jer nama koje upisuju stvarno gori pod petama
Gorice klincima zadnja dva dana prijave
Prelog otvoreni dani:24.05.2019., 25.05.2019.