Stranica 130 od 298 PrviPrvi ... 3080120128129130131132140180230 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,451 do 6,500 od 14859

Tema: Gimnazije i srednje škole

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

slažem se s tanjom u vezi prelijevanja u X gimnaziju
    čini mi se da je ta X skroz ok škola, sviđa mi se što ima više smjerova uz dvojezičnu nastavu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

valjda će na vrijeme obznaniti tko ima prijemni bar se tako nadam

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    valjda će na vrijeme obznaniti tko ima prijemni bar se tako nadam
    Treba pratiti web stranicu s upisima. Tamo još uvijek stoji prošlogodišnja odluka, tako da mi se čini da nove još nema: https://www.upisi.hr/upisi/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prijedlozi datuma upisa za ovu godinu:

https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/Ma...entityId=10856

koliko brzinski vidim, skoro pa isto kao prošle godine...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da... mogli su staviti i 15.kolovoza ...

Djeca moraju mjesec dana nakon završetka škole biti na čekanju ... Prijemni, listem, ispisnice, upisnice ...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    bliže se dani otvorenih vrata, neke škole su već oglasile svoje

http://www.cisok.hr/dani-otvorenih-v...srednjih-skola

stavljajte i za druge kad saznate...
    XI. gimnazija 29.5.
    XV. gimnazija 1.6.

To sam danas saznala. Satnicu ne znam.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo još obavijesti o otvorenim danima - XVI. gimnazija 29.5. u 18 h

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

V.gimnazija - otvoreni dan 16.5.19

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jel mi moze netko reci čemu gimnazija Tituš Brezovački duguje trenutnu popularnost?
    Pogotovo u odnosu na II ili X?
    Bilo bi mi dragocjeno, ako netko ima direktno iskustvo iz neke od njih...
    Tnx

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    Jel mi moze netko reci čemu gimnazija Tituš Brezovački duguje trenutnu popularnost?
    Pogotovo u odnosu na II ili X?
    Bilo bi mi dragocjeno, ako netko ima direktno iskustvo iz neke od njih...
    Tnx
    Baš sam neki dan bila uključena u raspravu o tome. Meni se čini da je glavna prednost te gimnazije jednosmjenska nastava i škola u centru grada (ok, i II. i X. su u centru, ali su dvosmjenske) + angažiran ravnatelj.
    Kad pratim sudjelovanja na natjecanjima (znam da to nije glavni kriterij, ali može na ponešto ukazati), od općih gimnazija, Tituš je najzastupljeniji.
    Vjerojatno zbog jednosmjenske nastave, škola je dosta popularna među učenicima glazbenicima i sportašima. Nedavno su imali cjelovečernji koncert svojih učenika u HGZ-u (ne znam da ijedna druga općeobrazovna škola priređuje takve koncerte).
    S mojim sinom u glazbenu ide dosta djece iz Tituša, koliko čujem, svi su zadovoljni školom, tako da je i njemu ta škola jedan od izbora (iako preferira prirodoslovno-matematički program).
    S druge strane, činjenica je da nisu baš tako jedinstveni, jer odaziv učenika na prošlogodišnji prijemni pokazao je da nije sve ni u jednosmjenskoj nastavi
    Eto... nije direktno iskustvo, ali barem razmišljanje...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Što se tiče koncerata, imao je nedavno Prelog cjelovečernji školski kulturno-umjetnički program u Lisinskome , ali sad više ne znam što bih rekla o tome.
    Odnosno, bolje da šutim :mylipsaresealed:

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nije bio dobar koncert?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče koncerata, imao je nedavno Prelog cjelovečernji školski kulturno-umjetnički program u Lisinskome , ali sad više ne znam što bih rekla o tome.
    Ma nisam mislila u svom postu na priredbe povodom Dana škole ili svečanih obljetnica, to sve škole imaju i povremeno rade veću svečanost (često u Lisinskom).
    Ono što Tituš radi je baš koncert učenika-glazbenika koji inače redovito nastupaju u svojim glazbenim školama.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Oprosti, ali za godišnjicu škole, ako ju želiš lijepo proslaviti i pozvati bivše djelatnike i učenike, uz sadašnje, to ne možeš niti u sportskoj dvorani niti u postojećoj dvorani za sastanke u sklopu škole.
    Mislim da je lijepo za takav događaj unajmiti dvoranu. E sada, da li misliš da bi neki Cinestar bio adekvatniji?

A ako je komentar išao na program, onda očigledno nešto što je prošlo na Lidrano smatraš da nije dobro.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala ti puno tanja na odgovoru u svezi Tituša.
    Ima li tko friških iskustava iz 2 i 10-te?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj je u x ali matematicki s njemackim
    3.razred

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

E da, i jos me zanima sto mislite/ znate o tome zasto je jedna gimnazija jednosmjenska a druga dvosmjenska? Znam da je kod osnovnih to podlozno promjeni i ovisi direktno o tome koliko se koje generacije upise djece, ali gimnazije upisuju koliko one zele, dakle netko je odlucio da su ta i ta gimnazija jednosmjenske. Znači tak bi to i trebalo ostati?

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Moj je u x ali matematicki s njemackim
    3.razred
    I sta kaze? Sta mu je najteze?

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

I molim ako netko ima iskustava iz dvojezičnog programa, bilo kojeg.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I sta kaze? Sta mu je najteze?
    U 1 engleski i malko fizika

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E da, i jos me zanima sto mislite/ znate o tome zasto je jedna gimnazija jednosmjenska a druga dvosmjenska? Znam da je kod osnovnih to podlozno promjeni i ovisi direktno o tome koliko se koje generacije upise djece, ali gimnazije upisuju koliko one zele, dakle netko je odlucio da su ta i ta gimnazija jednosmjenske. Znači tak bi to i trebalo ostati?
    Prostor je razlog. U jednosmjensku se prelazi kad se nadogradi prostor. Tako je bilo s Miocem, tako je sad s Prelogom. 18. će isto vjerojatno biti kad se preseli, a i osnovna koja sada dijeli prostor s njom.
    Posljednje uređivanje od larmama : 12.05.2019. at 19:16

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U 1 engleski i malko fizika
    Ima malko strozu profu iz fizike

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Prostor je razlog. U jednosmjensku se prelazi kad se nadogradi prostor. Tako je bilo s Miocem, tako je sad s Prelogom. 18. će isto vjerojatno biti kad se preseli, a i osnovna koja sada dijeli prostor s njom.
    Princip stima osim sa Titusem, on se nije nadogradivao ili?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

On je smanjio broj upisanih razreda

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Oprosti, ali za godišnjicu škole, ako ju želiš lijepo proslaviti i pozvati bivše djelatnike i učenike, uz sadašnje, to ne možeš niti u sportskoj dvorani niti u postojećoj dvorani za sastanke u sklopu škole.
    Mislim da je lijepo za takav događaj unajmiti dvoranu. E sada, da li misliš da bi neki Cinestar bio adekvatniji?

A ako je komentar išao na program, onda očigledno nešto što je prošlo na Lidrano smatraš da nije dobro.

Nemam ja što tebi opraštati i molim, nemoj pretpostavljati što sam ja mislila, jer tvoja razmišljanja idu skroz u krivom smjeru.

Po čemu si mene spojila s Cinestarom?
    (Btw, tamo vrlo rijetko zalazim. Naprotiv, u Lisinski idem vrlo često, imam čak i pretplatu, a i kužim se nešto u glazbu )

Po čemu si zaključila da ja smatram da nešto što je prošlo Lidrano nije dobro?
    (Btw, za tvoju informaciju, moje je dijete bilo na državnoj smotri Lidrana. Stvarno nemam razloga smatrati da tako nešto nije dobro, zar ne? )

Prema tome, please...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nemam ja što tebi opraštati i molim, nemoj pretpostavljati što sam ja mislila, jer tvoja razmišljanja idu skroz u krivom smjeru.

Po čemu si mene spojila s Cinestarom?
    (Btw, tamo vrlo rijetko zalazim. Naprotiv, u Lisinski idem vrlo često, imam čak i pretplatu, a i kužim se nešto u glazbu )

Po čemu si zaključila da ja smatram da nešto što je prošlo Lidrano nije dobro?
    (Btw, za tvoju informaciju, moje je dijete bilo na državnoj smotri Lidrana. Stvarno nemam razloga smatrati da tako nešto nije dobro, zar ne? )

Prema tome, please...
    Gle, nisam od tebe očekivala da komentiraš na neviđeno, a komentar ti nije išao u pozitivnom smjeru.

Jer oko toga se jako puno profesora i djece iznimno potrudilo.
    I potrude se svake godine, troše, svoje slobodno vrijeme i svoj novac. I recimo pred dvije godine su napravili prekrasnu verziju "Tko pjeva zlo ne misli" i to sve da bi se sakupio novac za liječenje bolesnog učenika.
    Za svaki Božić naprave priredbu za djecu iz obitelji koje žive u lošim materijalnim uvjetima tako da im podjela darova (koje sakupe razredi, nekoliko razreda dobije jednu obitelj) ostane u lijepom sjećanju. I ta priredba je uvijek u sportskoj dvorani.
    I zbilja mislim da su ove godine zaslužili biti u Lisinskom.
    (Iako je Lisinski pao na niske grane prema tome kakav je bio prije 30-40 godina).

Ali ako si bila, onda imaš svako pravo.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Gle čuda, opet si "promašila ceo fudbal", a ja se nemam namjeru s tobom natezati, jer za to nemam ni vremena, ni živaca, sorry.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Gle čuda, opet si "promašila ceo fudbal", a ja se nemam namjeru s tobom natezati, jer za to nemam ni vremena, ni živaca, sorry.
    S obzirom da sam rođena zagrepčanka čisto sumnjam, jer se tu igra nogomet.
    Možda jedino ne shavaćam što si htjela reći.
    Ali nije niti bitno, osim ako te ne smeta što škole kao Tituš i Prelog imaju takve super profesore iz glazbenog i hrvatskog, jer koliko vidim početak komentara je krenuo od Tituša.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I u x je super profacica iz glazbenog i orkestar je super

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Možda jedino ne shavaćam što si htjela reći.
    Ali nije niti bitno, osim ako te ne smeta što škole kao Tituš i Prelog imaju takve super profesore iz glazbenog i hrvatskog, jer koliko vidim početak komentara je krenuo od Tituša.
    Ti stvarno ne kaniš prestati...

Ja nisam rođena zagrepčanka, naprotiv ponosim se svojim malim mistom rođenja, koje je, btw, najlipše na svitu.
    Za tvoju informaciju, fraza koju sam upotrijebila ne potječe iz tog mog mjesta, kao što si aludirala, ali nema smisla objašnjavati.
    Uopće mi (a ne "me", kad smo već kod toga) ne smeta što te dvije škole imaju super profesore iz glazbenog i hrvatskog, dapače, drago mi je.
    Ali kad već to spominješ, ima i MIOC sjajne profesore iz oba navedena predmeta, a ako i to treba dokazivati, samo javi, argumente imam .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sorry na offt, ali čemu čuđenje? Takve stvari se organiziraju u maloj dvorani. Škola u kojoj je moj mlađi sin (TŠRB) je prošle godine isto imala u najmu malu dvoranu Lisinski povodom proslave 75-godišnjice. Meni se to sviđa.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Sorry na offt, ali čemu čuđenje? Takve stvari se organiziraju u maloj dvorani. Škola u kojoj je moj mlađi sin (TŠRB) je prošle godine isto imala u najmu malu dvoranu Lisinski povodom proslave 75-godišnjice. Meni se to sviđa.
    Ma čudim se bez veze, žao mi je što sam uopće napisala taj post, sve okej, oprostite, neću vas više zamarati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod mojeg se toorganizira u kino dvorani koja je velicine 2-3 razreda razreda znaci ne nesto veliko ali uvijek je jako lijepo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kod mojeg se toorganizira u kino dvorani koja je velicine 2-3 razreda razreda znaci ne nesto veliko ali uvijek je jako lijepo
    Ma slično je i kod naših na redovnoj bazi, ali za okruglu godišnjicu imali su puno uzvanika - bivših učenika i djelatnika, pa im je trebao veći prostor i dugo su to planirali.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I u x je super profacica iz glazbenog i orkestar je super
    reci ti njima!
    i u 9. je glazba visoko na ljestvici, pa kad ćemo se kofrčiti, neki dan su s prof. vladušić osvojili srebro na državnoj smotri u varaždinu

malo se uzburkalo ovdje, ali skroz je normalno i jasno da je svakom 'njegova' škola draga i da kritika malo hoće dirati u osobne, ne samo glazbene žice
    ja imam jedno pitanje...

kad će praznici?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

.

Riskiram ponovnu opomenu. Na žalost ne znam dvostruko kvotat pa stavljam link
    http://forum.roda.hr/threads/93275-K...CQ#post3092049

i kopitram
    "Ja sam isto tako odgajana, ali sam uspjela to prevazići do te mjere da sam povremeno čak i bezobrazna.
    Ali od onda bolje prolazim u životu i nije mi žao.
    Pogotovo ako je u korist moje djece, onda uopće nema rasprave"

Jedna rođena zagrepčanka ne govori prevazići

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nadam se da će netko ovo doći obrisati dok je na vrijeme. kao rođena hrvatica isto vrlo često kažem "prevazići", a zadnjih godina se jako trudim "nadići" da me ne ispravljaju dok pričam. da, i to sam doživjela u jednom društvu.
    riri, nadam se da ovo ne čitaš.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Helou, akademske građanke i majke gimnazijalaca!
    Nastavite se kljucati u inboxu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Helou, akademske građanke i majke gimnazijalaca!
    Nastavite se kljucati u inboxu.

što ti kažeš na ženski zbor 9. gimnazije?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Daj link da čujemo.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a je, htjela sam već, ali snimka je na FB pa mi je trenutno među zabranjenim stranicama, isto i jubito. ima na FB na stranicama 9. fakat se trude kao škola, dobili su novu ravnateljicu i ide na bolje. moja k obožava svoje profesore.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

18. će isto vjerojatno biti kad se preseli, a i osnovna koja sada dijeli prostor s njom.
    18. je jezična na šalati jel tako?

nisam ni znala da se planiraju seliti i postati jednosmjenska. zna li netko kada se planiraju seliti i gdje?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    18. je jezična na šalati jel tako?

nisam ni znala da se planiraju seliti i postati jednosmjenska. zna li netko kada se planiraju seliti i gdje?
    Za njih je predviđen prostor u Vlaškoj 87, tamo gdje se zgrada bivše vojne bolnice preuređuje u školsku.
    Ali neće to biti tako skoro, jer je taj prostor predviđen za smještaj tri škole - dvije glazbene i gimnaziju. Ove godine bi se trebalo preseliti GU Elly Bašić (predviđeno na ljeto, vjerojatnije će ipak biti kasnije, nemam preciznijih informacija), nakon toga GŠ Pavla Markovca, a tek tada XVIII gimnazija. Tako da se gimnazija neće seliti sigurno još barem dvije godine.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I molim ako netko ima iskustava iz dvojezičnog programa, bilo kojeg.
    Rekla je lani naša kumica (Prelog, dvojezični program, sad je pri kraju trećeg razreda) da je daleko najteža bila prva godina. To je tako u svakoj srednjoj školi, ali oni još imaju dodatni napor učenja ne samo gradiva nego i privikavanje na nastavu na stranom jeziku. Ide to, svakako njima lakše nego bi bilo meni, hehehe... Nemam detaljne informacije. Ovo smo doznali kad je njena mama rekla da su moji dečki bolji (tj. imaju bolje ocjene) a ja nisam dala da se to uspoređuje, jer oni nisu u dvojezičnom programu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tanja b hvala na info. Ja sam mislila da je to nešto uskoro jer moja jako želi jednu smjenu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Za njih je predviđen prostor u Vlaškoj 87, tamo gdje se zgrada bivše vojne bolnice preuređuje u školsku.
    Ali neće to biti tako skoro, jer je taj prostor predviđen za smještaj tri škole - dvije glazbene i gimnaziju. Ove godine bi se trebalo preseliti GU Elly Bašić (predviđeno na ljeto, vjerojatnije će ipak biti kasnije, nemam preciznijih informacija), nakon toga GŠ Pavla Markovca, a tek tada XVIII gimnazija. Tako da se gimnazija neće seliti sigurno još barem dvije godine.
    18.
    da sele se za dva ljeta, taman kad prijatelj od velikog ne bude više išo u tu školu.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.05.2019. at 09:42

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tanja b hvala na info. Ja sam mislila da je to nešto uskoro jer moja jako želi jednu smjenu.
    onda 4 , 1, ili 15. koja već sada ima samo prvu smjenu
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.05.2019. at 09:44

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako tražite jezičnu, jednosmjenska jezična je IV. gimnazija, a ovdje ima dosta forumašica s iskustvom iz te škole pa mogu napisati nešto više.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Riskiram ponovnu opomenu. Na žalost ne znam dvostruko kvotat pa stavljam link
    http://forum.roda.hr/threads/93275-K...CQ#post3092049

i kopitram
    "Ja sam isto tako odgajana, ali sam uspjela to prevazići do te mjere da sam povremeno čak i bezobrazna.
    Ali od onda bolje prolazim u životu i nije mi žao.
    Pogotovo ako je u korist moje djece, onda uopće nema rasprave"

Jedna rođena zagrepčanka ne govori prevazići
    A ebi, ga kada u osnovnoj školi prva četiri razreda imaš za učiteljicu razredne nastave srpkinju i komunistkinju, neke stvari očigledno na žalost ostanu.
    (80 tih smo večinom učili tako + bila je jako zagrižena da super naučimo čirilicu.)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i 11. je 1. smjena

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •