:lol:
A dobro, bas toliko mi se i ne place...
Printable View
Ponovno rođeni Ivica Engleski - pustit ćeš suzicu od smijeha, mi smo ga gledali prije dva-tri dana, predobar je.
Konačno pogledala "Revolutionary road" s DiCapriom i Winslet (MM je komentirao za scenu seksa da oni već imaju popriličan staž, od Titanika ;) )
Film je odličan, sjajna gluma (cijeli film počiva na glumcima) i fenomenalan scenarij. Cijelo vrijeme sam se pitala zašto naši filmaši ne mogu snimiti nešto tako uvjerljivo, uzimajući u obzir da su produkcijski zahtjevi mali/jeftini (cijeli film bi se mogao snimiti na 2-3 lokacije, ak se stisne :) )
Uglavnom, svakako za preporučiti,premda nimalo lagano "štivo".
The Town, odličan krimić, Ben Affleck me totalo ugodno iznenadio kao režiser
Drive - ugodno osvježenje. Iako na momente šizih zbog Goslingove šutljivosti i vječitog smješkanja, dobar filmić. A i thumbs up za soundtrack!
Cijeli film je takav. :mrgreen:
Easy Virtue - Mima, hvala na preporuci, baš je dobar film (mm je ostao ravnodušan). I bio mi je poznat, onako, na rubu mozga, pa kad je na špici pisalo da je sniman prema drami Noela Cowarda, upalila mi se žaruljica (iako je dio radnje promijenjen).
I ne znam prikazuju li se u Hrvatskoj filmovi o Wickieju. Mi smo jučer pogledali novi, Wickie auf grosser Fahrt u 3D i bilo je odlično. Pravi, dobar, zabavni dječji film s nešto highlighta za odrasle da im ne bude dosadno u kinu. :mrgreen:
Mene već dugo nije nešto dirnulo kao "Tree of Life", fenomenalan, definitivno traži još minimalno jedno gledanje ( a stvarno se ne mogu sjetiti koji sam film 2x gledala), puno detalja, skakanja s jedne priče na drugu...Uglavnom vrlo osjećajno razrađena životna priča.
Dobila želju da utvrdim Malickov opus, sreća da nije velik:mrgreen:
Brad Pitt, Sean Penn u glavnim ulogama
meni Vida taj film nije sjeo NIKAKO! ne sjećam se kad sam zadnji put gledala nešto toliko... toliko... ne znam što.... nešto....
a volim zahtjevnije i teške filmove... kao...
ja nedavno gledala XXY, argentinski sa prepredobrim Ricardom Darinom... priča se vrti oko 15-godišnje interseksualne djevojke koja se pokušava nositi sa sobom, svojim roditeljima, prvim seksualnim iskustvima...
Nisam taj argentiski gledala, potražiti ću.
A sad nije baš toliko stvar u težini ( kompleksniji mi je pr. Inception), nego u viziji tih osjećaja boli, prepuštanja, oslobađanja...nije poanta saznati kad, što, zašto.
Meni je baš pogođena "forma" filma uz takvu životnu situaciju.
Možda malo previše religioznog kao i one paralele sa postankom, ali dobar
Ja sam preksinoć gledala The Lovely Bones i mogu ga svakako preporučiti, držao me budnom i aktivnom cijelo vrijeme (a ja obično zaspim nakon foršpana!) S klincima se pripremam gledati Koka i duhove, a za njih sam prek vikenda u MaxTv videoteci posudila Čarobno srebro - onak, slatki obiteljski film o patuljcima i novostečenoj hrabrosti.
Shaun of the Dead - britanska crnohumorna komedija, parodija na horore sa zombijima; meni je bila jako zabavna, jer nema stereotipa (i žanrovskog klasika) kojeg nije ismijala.
Friends with Benefits - komedija, ljubić. Meni je film bio skroz dobar i zabavan (pogotovo su super dijalozi, brzi i otrovni :mrgreen: ), ali mm je do polovice okretao očima, a od polovice se opustio i na kraju čak priznao da film nije loš. :mrgreen:
Snatch - morala sam ga pogledati (već treći put) da se iskupim zbog "Friends with Benefits". Dobar, brz, duhovit... Cijeli film je zapravo kao video-spot, barem je meni to prva asocijacija.
Crazy, Stupid, Love - pogledala sam ga zbog brojnih preporuka na ovom topicu. Film je simpatičan i prilično duhovit, iako nisam dočekala veliki i neočekivani obrat na kraju, sve je i više nego očekivano. :mrgreen:
I jedna preporuka za klince, Štrumfovi - o njima se već pisalo na topicu, stvarno su dobri. Gledali smo ih u 3D, super su napravljeni, baš odličan film za djecu.
"Scoop" - zabavan, bilo mi je dobro kako je Scarlett Johansson pokupila od Woodyja ono njegovo rafalno ispaljivanje recenica. :mrgreen:
"The Reader" - nije me se dojmio (mozda sam imala prevelika ocekivanja, s obzirom na puno preporuka).
E da, zaboravih:
"Water for Elephants" - dobar, odlicna fotografija, ali nije tako maestralan kao knjiga (znaci, preporuke idu knjizi :) (autor Sara Gruen)).
Za klince, ali i za odrasle: "Ice Age 3" - odlican, tople preporuke!
Drive - odličan, napet film (krimić, triler). Topla preporuka, ali pred kraj ima par grdih scena nasilja, nikako ga nemojte gledati s djecom.
"August Rush" - pomalo srcedrapateljski, ali sve u svemu, nije los.
Za koju su dob 'Štrumpfovi'. Može li dijete od 3,3 izdržati sadržaj i strukturu toga filma 90 min.?
Ne vjerujem da može skužiti baš cijeli sadržaj (npr. čak ni moja sedmogodišnjakinja nije pohvatala što znači rad u marketingu /zanimanje glavnog lika/, kreiranje kampanje za kozmetiku i sl. U filmu ima i dosta fora za odrasle, što djeca ionako ne mogu shvatiti (to obično stave u crtiće da se roditelji ne bi dosađivali :mrgreen: ). Međutim, crtić kao crtić je lijep, veseo i sav raspjevan, mislim da bi dijete te dobi moglo izdržati.
Što se mene tiče, ja sam tek nedavno (bolje ikad nego nikad :roll: ) prvi put pogledala Taxi Driver i bio mi je odličan.
I da... Klimt, film koji nas je ubio u pojam. Riječ je o europskom filmu koji je napravljen s očiglednom ambicijom da bude "drugačiji", no jedino što mu je uspjelo ispasti jest nevjerojatno pretenciozan. Priču je nemoguće pratiti ako ne znate Klimtovu biografiju i ukoliko jako, jako dobro ne poznajete prilike u Austriji početkom 20. stoljeća. Glumci iz nekog nepoznatog razloga pričaju (lošim) engleskim, a Malkovich (koji glumi naslovnu ulogu) i još nekolicina drugih među njima iskaču svojim američkim, odn. britanskim izgovorom (npr. ulogu fatalne Parižanke glumi neka britanska glumica). Da ne duljim, mm je zaspao na pola, a ja sam nekako istodobno odustala. :roll: :mrgreen:
Sanja, hvala. Ako sam dobro shvatila, i nije baš za tu dob, a i predugo traje, pa ako budem imala nešto drugo, radije ćemo to drugo ići gledati.
Nema na čemu, Nikolina. :-)
In a better world
i
Incendies.
Najtoplije preporuke.
Blow - biografski film o čovjeku koji je uveo kokain na američko tržište; kombinacija krimića i komedije s malo limunadice na kraju, ali meni se, sve u svemu, prilično svidio.
Everybody's Fine - kombinacija obiteljske drame i komedije s Robertom de Nireom. Iako je kraj za moj pojam prepatetičan, film mi je u globalu jako dobar.
Štrumfovi su me oduševili, tople preporuke. Zbog radnje filma i kombinacije igranog i animiranog mislim da bi trogodišnjacima bilo dosadno ,gledam po svojoj maloj, njoj je 5 pa se počela vrpoljiti pred kraj.
Hall Pass ako ste željni dobre komedije i smijanja do suza obavezan film!!!
Dugo se nisam tako dobro nasmijala!
gledali smo Koka i duhove
odlican film!
mozda sam subjektivna kao pasionirana ljubiteljica lika i djela Ivana Kusana, ali istovremeno i jako kriticna, jer ne moze se tek tako ekranizirati Koka
mali glumci odlicni, muzika fenomenalna (nakon filma sam na plakatu skuzila da je glazba dobila nagradu u Puli), mislim da je ovo zadnja filmska uloga Pedje Vusovica:-(
iznenadila me Almira Osmanovic u jednoj manjoj ulozi, ugodno
i malo me zasmetao nedostatak potpune vjernosti u prikazivanju osamdesetih, npr. na policijskom stojadinu, pise "policija" a ne milicija, bilo je jos par sitnica...
kostimografija je za 5, kad se sjetim onih prugastih majica i "zaraslih" frizura:lol:
nastranu da sam ja odusevljena, i 9-godisnjakinja je rekla da joj je film super:-)
"Stranger than Fiction" - odlican, tople preporuke! Posebno dobra Emma Thompson, Maggie Gyllenhaal mi je oduvijek bila odlicna, ovdje je to samo potvrdila.
I (za mene) iznenadjujuce dobar Will Ferrell, kojeg inace ne volim. I naravno, vrlo zanimljiva prica.
"Lock, Stock and Two Smoking Barrels" - gledali ponovo (ovo je preko-nekoliki puta), no uvijek: preporuke!
Veceras je na redu "Snatch" :).
The American - krimić s Clooneyjem u glavnoj ulozi. U početnoj sceni vidimo da je riječ o čovjeku koji je očito vrlo visoko pozicioniran u svijetu zločina/terorizma/politike, jer ga u nekoj švedskoj pustari pokušavaju smaknuti. On se spašava i tu počinje radnja filma; neko se vrijeme skriva u Italiji, ali ga Šveđani pronalaze i tu dolazi do finalnog obračuna. U filmu postoji i ženski lik više-manje dekorativne prirode i sve u svemu film nije loš, ali kraj me je prilično iznervirao :mrgreen: , jer uopće ne doznajemo tko je taj čovjek, čime se zapravo bavio (tijekom filma on izvršava jedan zapravo banalan zadatak radi kojeg sasvim sigurno ne bi bio meta međunarodnih zločinaca), zašto ga traže i žele ubiti... Sasvim neodređeni kraj, ne volim to.
I jedan malo stariji krimić, Ronin s odličnim Robertom De Nirom i ostatkom ekipe. Film je dobar i napet, jedino što utrkivanje autima Parizom traje malo predugo za moj ukus, a i opet je riječ o filmu na čijem kraju ne saznajemo što je bilo u toj nesretnoj torbi koja je u središtu radnje. Dva filma zaredom s nedefiniranim završetkom je malo previše za mene. :mrgreen:
Nakon bombardiranja holivudskim komedijama, napokon sam se na nešto nasmijala. Preporučujem: The Guard
"Easy Virtue" - odlican, tople preporuke!
I nisam znala da Jessica Biel zapravo zna glumiti. :)
jučer sam gledala Ženu vremenskog putnika (http://www.imdb.com/title/tt0452694/), ali mi je ostao nekakav bitter-sweet osjećaj poslije njega. Puno toga mi nije sjelo i nekako se nisam emocionalno našla u njemu.
"A Single Man" i "Vicky Cristina Barcelona" - i jedan i drugi film su me rastuzili. No toplo ih preporucujem, odlicne price, odlicni glumci - sve preporuke!