ja sam to sad jasno rekla:P i zanima me odgoovor :)
Printable View
pa šveđani imaju velikodušniji roditeljski dopust od hrvatske, to što izlaze u susret radećim roditeljima kako god znaju ne znači da sirota djeca propadaju u institucijama od rođenja :roll:. lijepo piše da su natenane sve to izdefinirali da najbolje odgovara roditeljima, svim roditeljima a ne samo onima kojima je valjda u redu da ih zamijeni institucija. takvi roditelji ionako valjda daju djecu na posvajanje, ne?Citiraj:
Ja sam posve za jedan dio tog skandinavskog mentaliteta. To dijelom jest dobro. No, nisam sigurna je li i posve dobro; onako baš ljudski dvojim može li institucija, najbolja na svijetu, zamijeniti prisan odnos koji dijete ima sa svojom obitelji u svojem domu, i je postoji li neki idemo reći minimum sati, mjeseci, godina koji djetetu objektivno treba da postane najbolji čovjek koji može biti. I gdje je ta granica između majčinog, očevog i djetetovog prava i potrebe. Sigurno da treba još razmišljati, spajati mozaik, i svakako da žena mora i treba imati mogućnost samorealizacije, i to treba i mora biti "na trošak" države jer to spada u nekakva ljudska prava, no jako je lako djetetom baratati kao nekakvim objektom jer ono nema pravo glasa. Ne treba, naravno, pitati dijete (jer bi dijete radije čokoladu od kelja i slično), ali mislim da smo oko cijele te linije gdje prestaje pravo djeteta, a gdje majke, i gdje je pravo oca baš na tankom ledu. Ova situacija je neviđena u povijesti, koračamo putem koji nas vodi, a da ne znamo gdje.
dakle, ne treba nam kombinacija švedskog i našeg modela, jer je njihov jači od našeg u svim stavkama, a naš model se pomaknuo korak prema švedskom s novim uredbama sa dijeljenjem roditeljskog dopusta između oba roditelja. još da nam je puna naknada, ihaj!
http://yourlivingcity.com/career-fin...-leave-sweden/
http://www.index.hr/vijesti/clanak/z...ti/656620.aspx
Meni je ovo nebuloza, amo sad ukinuti sve, ovo je baš zanimljiva emisija, svašta novog i drugačijeg čuješ, NRZ treba zaštititi :fige:
samo sam zamijetila koja struka dominira među potpisnicima :lol:, a poznata je kao realna, možda radi toga.
meni Mišak sam po sebi ne smeta, čak mu je i bend odličan :), ali bi voljela kad bi ova emisija imala smisla tj. kad bi barem i oni imali i što ima forum- onoga ko će to fino objasnit sa strane znanosti, argumentirati, pa nek se narod veseli ako želi vjerovati u chemtrailse :)
Isvetica, logično je da društvo za kritičko razmišljanje potpiše ovakvu peticiju, kao što je logično da Protagora tuži državu radi vjeronauka u školi-to je uloga obaju udruga.
jedino mi nije jasan ovaj gradevinski radnik medu svim potpisnicima (Goran Kostrešević)
naravno da ne, ali malo strsi
ne kužim šta ti smeta građevinski radnik, al krepala sam na isvetičino :lol:
tko vjeruje u piramide u visokom? :mrgreen:
Tu emisiju ne gledam i ne reagiram radi nje, nego radi potcjenjivanja čovjeka po zanimanju.
I negdje sam gore pročitala da će se ljudi ljubiti javno na trgu ili gdje već. Javno ljubljenje! Gluposti. Ljubljenje je intiman čin.
nije mi bila namjera nikoga diskriminirati, pa odoh na neko manje tenzicno mjeso
Zašto?
Iznosenje osobnog dojma na forumu o stvarima koje me se nimalo ne tiču i ne oštećuju me, a samo zato jer nisu moj odabir je stvarno bezveze, meni.
Uvijek pomislim da ovdje nema bezobrazluka, ali se isto tako uvijek ponovo razočaram.
Znači ne smije se pisati osobni dojam? A što onda pišu svi? Tuđe dojmove?
I kako me se ne bi ticalo? Gledanje u ljude koji se ljube u usta mi je baš bljak, bili oni mladi, stari, muški, ženske. Zašto bih morala okretati glavu dok hodam gradom? Zašto svi ne bi poštivali pravila ponašanja ili bonton, ako je tako jasnije. (aha u svijetu utopije)
Ja i dalje ne vidim što je problematično u ljubljenju, po čemu je to čin koji se izbjegava u javnosti?
meni je to predivno <3
bilo da vidim dijete i mamu bilo da vidim par, a sto je par stariji i ljubi se u usta to mi je jos <32
ljudi hrackaju po ulici, deru se, psuju, oduzimaju prednost, guraju...toliko stvari koje su miljama daleke od bontona das mi je sve milo kad vidim ljubav na djelu.
To je ljubljenje kao posvjed i politički statement, a ne ljubljenje kao intiman čin između 2 osobe, i ne vidim prikladnijeg načina za održavanje ovog prosvjeda od javnog ljubljenja onih za koje bi mnogi htjeli da budu nevidljivi ili da ih nema ili da to rade u 4 zida.
pod ljubljenje ne mislim na znaranje. kao sto imamo izagrljaj i "drpanje" :D
hvala jennifer
Ova emisija je meni takva... ma neću pisat, ali evo, ne bi imala ništa protiv da preleti na RTL, zajedno s onima što gataju iz viska. Ili da makne termin "znanosti" iz naziva i zove se tipa "alternativni kolaž". Nemam pojma za potpisnike, umirem na građevinara.
O ljubljenju mislim što i leonisa i jennifer.
Kuzim ja razlog, ali se bojim reakcije ovih nadrazenih, puno je tenzija. Nadam se da ce doci dosta straight ekipe na dogadaj, da mrziocima bude teze okrenuti na nevolju
Meni je bas simpatican naziv. Baca mi na Zonu sumraka
Ljubljenje u znak protesta je super ideja. Lijep i civiliziran prosvjed.
Hvala ti da blagonaklono pričaš sa mnom! Bar netko :)
Razmišljala sam o toj rupi prije nego što si napisala, u današnjoj dugoj vožnji :)
Ljudska prava su univerzalna, i imamo ih svi i trebamo ih imati - raditi, posjedovati, biti štićen i imati slobodu.
To je onaj osnovni ljudski model.
Kad imaš djecu, pa još više djece, i obitelj, tada aktiviraš dodatnu opremu, pa trebaš i dodatnu cijenu, uslugu i to - e, to je majčinstvo, ekstra dodatak sa ekstra legislativom. Dok ti ne treba, ne treba, ideš pod "opća ljudska prava"
Kad rađaš, ideš pod majčinska prava.
Bonus :)
Zatvorila sam temu iz nekoliko razloga.
Prvi, jer je otislo predaleko a nema smisla da forum gori dok moderatori spavaju.
Drugi, jer moram smisliti suvisli odgovor
Ispricavam se na cekanju, morala sam otici za racunalo jer je jako nezgodno moderirati preko mobitela.
Ifigenija, u odgovoru na moje pitanje spomenula si "opca ljudska prava". Vidis, prava homoseksualaca su ljudska prava, svidalo se to kome ili ne. Oni mogu osnovati obitelji, i ako mene pitas, to nije nesto sto bi im mi velikodusno i dobrohotno dali vec nesto sto im nikada nije trebalo biti ni uzeto. A kada spominjes njihovu patnju, povezujuci je sa analnim rakom... pokazuje svu sirinu tvog videnja. Da je bit homoseksualnog odnosa iskljucivo seks, ove rasprave ne bi ni bilo.
O stetnosti odnosa... hetero odnosi ne mogu biti stetni?
Receno je nekoliko puta, no ponoviti cu. Vjernici imaju svoj zasticen topic, Odgoj u duhu vjere. Ateisti imaju ovaj. Nemojte raspravljati u suprotnom taboru ako ne mozete podnijeti sto druga strana misli. Na ovom topicu Bog nije apsolut, niti su vjerovanja iznad zakona.
otvraram topic, i u blizini sam.
Neću više raspravljati, nema smisla da opterećujem moderatoricu.
Ali mi je apsurdna teza da "ne možemo podnijeti suprotno mišljenje"? Nisam niti na trenutak imala problem s time da netko ima drugačije mišljenje, i uopće me ne opterećuje razlika koju imamo u odnosu na neke teme. Prije bih rekla da je problem vice versa :)
No dobro.
Svatko ima svoje :) Ne zamjerite ako sam vas udavila... volim diskutirati... Pozdrav, svako dobro.