Cvijeto, boga mi i ja mislim.
Vissnja:mrgreen: Mene u biti veseli što smo usprkos totalno oprečnim stajalištima ovaj put uspijeli zdražati sasvim pristojan, pomalo čak i šaljiv ton topica.
Printable View
Cvijeto, boga mi i ja mislim.
Vissnja:mrgreen: Mene u biti veseli što smo usprkos totalno oprečnim stajalištima ovaj put uspijeli zdražati sasvim pristojan, pomalo čak i šaljiv ton topica.
A ja sam danas stvarno u nijesam modu, sve mi je na ije:mrgreen:
jedino humor pomaže moja vertex, jedino humor :mrgreen:
kod moje none suprotno bilo, to sam već pisala čini mi se.
cijeli život je bila vjernica, pred kraj je počela sumnjati. prvo je devedesetih prestala ići u crkvu (ok, vratila se nako što je račan pobiejdio na izborima :lool: ), a onda s 90 i kojom počela sumnjati jel taj bog postoji ili ne. pa smo se smijale da joj to baš sad i nije nešto prepametno.
iako, oko toga se stvarno ne sekiram, hebaj ga, ako joj je to zamjerio nakon cijelog života što je bila dobra, il recimo meni što ne vjerujem u njega, onda je stvarno zločest i jalan i tašt. a onda, ko zna kako je i u tom raju, sigurno ne baš dobro. :mrgreen:
Ni ja se ne sekiram, u istom duhu :D
vezano za nadnaravno - a možda i praznovjerje - da prenesem svoja iskustva :-)
pokojni pradjeda mi je ekskomuniciran iz crkve, nakon što su otkrili da je prakticirao bijelu magiju.
kako pričaju, koristio je magiju da liječi živinu, tjera oluju od sela - uglavnom za pozitivne stvari
koje su svima u selu išle na ruku :-)
nikome nije htio otkriti tajnu "zanata", zbog teških noćnih mora.
otišao je u grob, njegov lik zavijen u totalnu misteriju.
i tako mi nakon x godina, u srednjoj školi, odlučimo prizvati njegov duh (to je bilo negdje 80tih).
dakako, preko dana jer smo se bili ustrtarili, ali nedovoljno da odustanemo od genijale ideje.
nabavili neku ploču za prizivanje, počeli mantrati za stolom.
kad odjednom čujemo prasak u WC-u i vidimo da je vodokotlić (onaj starinski, što stoji gore) pukao,
i da voda curi dolje.
skupimo brže bolje vodu koliko smo mogli, vratimo se za stol i
poručimo pradjedi da se što prije vrati natrag odakle je došao,
jer da nam više nije do spike s njim :-)
inače, u selu gdje je živio postoji stari mlin gdje se redovito javljaju pokojnici.
ako nekog zanima :-)
Zbog ovog ja stvarno ne mogu prihvatiti ni jednu religiju kao svoju.
Totalno mi je nevjerojatno, da bog dijeli i prihvaća ljude prema tome u koju su crkvu išli ili nisu išli i kakve su molitve izgovarali.
To mi je malo nazadno za neko vrhunsko biće.
Mislim, neš ti, ili svi isto ili nitko.
Gita nije to moje mišljenje da Bog tako dijeli..dapače. Bolje biti "dobar" ateist nego "loš" vijernik.
Dobro je dobro,loše je loše. Uzalud ti sve molitve ako si "kaka"
Imaš prispodobu o farozeju...neda mi se sad tražit,lijenost:mrgreen:
Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk
x
baš tako i ja razmišljam
svemogući i dobri bog koji je stvorio čoveka po svom liku
ne može, ne može deliti ljude prema tome kojom se rukom krste ili na koju se stranu sveta okreću dok se mole
ja ne znam, često razmišljam koja bi bila svrha života
uopšteno, pojma nemam
ne znam ni koja je svrha mog života, osim da u njemu uživam. pa to i radim veći deo vremena :hedonista:
U tome i jest fora, ne dijeli to nikakv bog, već ljudi. Ma ajmo se samo začas vratiti na početke judaizma, kršćanstva, ili islamizma ili budaizma, kako su uopće nastali, razvili se, kako i zašto postale dominante religije baš u određenim dijelovima zemaljske kugle.
Vissnja, svrha tvog, mog svačijeg žvota je jednostavno i prosto razmonožavanje, tj. opstanak vrste.
E sad, to što mi sebi volimo kao vrsta pripisivati neki posebni, vanovozemaljski (da ne kažem baš vanzemaljski:mrgreen:) značaj i svrhu, e to je pak drugi par rukava.
Ali ni ovo baš nema puno smisla. Tako da meni nije baš prosto i jednostavno. Biološki, jasno mi je da se može tako gledati. Ali filozofski, intimno, teško da je to odgovor na moje pitanje zašto postojim i čemu sve skupa.
S tim da ja već duže vrijeme ne razmišljam puno o tim pitanjima "zašto", više mi je "kako". Što dajem, što trebam dati, kakva sam, kakva želim biti. "Zašto" mi se čini van mog dometa, pa sam ga pustila da stoji po strani. Zadovoljilo bi me i da nema odgovora, nekako mi se čini da mi nije nužno da imam neku određenu svrhu. Odnosno, da mi netko kaže svrhu, ja bi opet pitala: a zašto to?
pa da vertex, i ja isto
a u međuvremenu ovako kako Optimist kaže :lol:
Bile ste brže od mene. Poljoprivredno objašnjenje, da, baš to :lool:
vrijedi i kriš-kraš :mrgreen:
smatram se vjernicom, vjerojatno bi me sad mnogi gađali češnjakom,
ali nikako ne mogu vjerovati u nešto, samo zato što mi je to netko odredio ili naredio.
na boga gledam svojim očima, ne očima nekog drugog ko mi kaže
-e baš to ne valja, moraš biti protiv toga ili obratno.
mislim da imam dovoljno zdravih moždanih vijuga da mogu sama razlučiti
i razdvojiti dobro od lošega.
Vertex pogodi me u žicu, filzofski i intimno, i ja se pitam svakog dana, posebno od kada imam djecu, to je čudo jedno što djeca mogu emotivno i intimno napraviti od čovjeka, ne, ne želim da je kraj, i maštam da ćemo se ipak jednog dana opet sresti, čak i svoje pse. Jedan dio mene ne želi prestati vjerovati upravo radi toga.
Nije valjda sve u seksu, ima nešto i u alkoholu :vježbačice:
A onaj drugi, već sam pisala o tome, a vjerojatno ću opet, bacila si mi sad udicu na koju sam se zakačila:mrgreen:
Nije sve u seksu, ima nešto i u snu poslije seksa :D
:coffee:
kako li smo do seksa stigle da mi je znati?
:lol:
Moj internet je prespor,nema šta drugo biti nego urok :neznam:
Vi o sexu a ja jos o humusu :?: :-)
Sent from my chair with coffee in my hand using Tapatalk
Ja uopće ustvari nisam prihvatila svoju vjeru kao svoju, jednu i jedinu. Bog je jedan a ljudi ga tumače na različite načine..
Uh, sto je ovdje veselo. :-)
O urocima ne znam sto bih rekla :-|
A o svrsi života:
Živjeti najbolje što možeš taj život koji imaš i pokušati ostaviti trag.