To sam i mislila ;)
To sam i mislila ;)
Joj mene ce bit paranoja piskiti prije m ovaj put, ako bude kasnilo pricekat cu 7 dana..ili 5..
joj da tome se i ja veselim... da vidim taj + još nisam to iskusila... ok ne pokušavamo mi dugo i sad su još antibioitci došli... ali možda sljedeći mjesec mi počnemo hopsati ko ludi hihi LadyB držat ćemo fige!!!!
Mi kada smo poceli raditi bebu (pocetkom godine), jednom mi je kasnila 10 dana, sve sam napravila 2 testa, betu i sve je bilo negativno, u tom trenutku sam shvatila sta ti psiha moze napraviti kada toliko zelis djete da si cak zabrijes sve simptome i da ti zaista menga kasni. Onda sam promjenila posao, i od 8 mj smo poceli opet. Bili smo aktivni od 1-3 mj, onda smo se cuvali do 8 i sad smo opet u akciji. Ali nekako sam si sada rekla, ako bude do kraja godine nitko sretniji od mene, ako ne, saljem mm na spermiogram(ili kako se vec pise). U slucaju da nesto nije ok, pocet cemo razmatrati druge opcije. nekako sam se pomirila sa cinjenicom da zaista postoje zene koje iz prvog puta ostanu trudne, a mi ostale trudilice moramo malo duze raditi na tome. Voljela bih cuti vasa misljenja kada ste vi posumnjale da nesto nije ok?
prosjecna zena ostvari trudnocu unutar 1,5god... zato svi dr. uvijek kazu prvo pokusavajte 1god (ako ste mladji od 30, ako ne 6mj)
ja od svoje 15. znam za policisticni jajnik, ali svejedno smo 1god pokusavali prirodno, i onda se obratili doktorima, ali 1god uzastopno odnosa bez zastite svi preporucuju osim ako vec sad se ne sumnja na nesto ili ima razloga zasto bi mogli biti neplodni...
ja mislim da nas to majka priroda uci strpljenju koje ce nam itekako biti potrebno s djecom :mrgreen:
Ivchica, to je točno moje mišljenje isto... neke odmah nakon prvog puta a neke se malo trude/muče. Ja sam isto rekla ako ne upali, ide MM na pretrage pa ja i idemo dalje. Još me strah te klamidije. :unsure:
Nekako sam tip koji želi znati odmah što je na stvari iako sam dosta nestrpljiva. A i da ta psiha uhhhh, mislim stvarno je nevjerojatno koliko to utječe. Baš me to složilo ovo ljeto tako da sam ti ja sad krenula na ples/šipku tako da se malo isključim, opustim i stvarno mi je pomoglo. Nekako me smiri, super je ekipa, dobra zabava i baš mi je lakše sve to probaviti. A kako me na poslu stres baš ubija ovo je dobra opcija da sve isključim i bebe i posao...
I ja od 9 mj idem u teretanu, kako sada radim posao gdje vecinu veremena sjedim, ovo mi dobro dodje da se malo protegnem navecer. tako da pon-sri-pet idem na aerobic, ali vec sam pricala instruktorom da ako ostanem trudna moram prestati, barem prva 3 mjeseca...
Sto se tice pcos kada sam zadnji puta u Hrv. bila na pregledu(prije 4-5 god) moj ginekolog mi je rekao da imam jedan jajnik policistican i da ce biti malo teze napraviti bebu.
E sada u zadnje 3godine se redovito kontroliram ovdje i ginekologica koja ima zaista ultrazvuk savrsen i novi mi je rekla da ona ne vidi nista i da su moji jajnici normalni bez ikakvih znakova policisticnih jajnika. Pa se ja sada pitam kako je moguce da samo tako ciste nestanu? mislim jel moguce da mi je ginekolig postavio kriuvu dijagnozu, jer mi je nemoguce ako su zaista policisticni da se na pregedima nei vidjeli. Svaki puta mi radi vag. ultrazvuk.
naravno, moguce je da se pco, pogotovo ako je bio blazi, povuce.
a i postoji razlika izmedju pco slike jajnike i pcos-a (sindrom - odnosno skup simptoma - ukljucuje anovulaciju, disbalans hormona i sl.)
MM i ja smo imali 1,5 godinu nezaštićene odnose i kad bi iz mjeseca u mjesec prokleta vještica stigla razočaranje je bivalo sve veće. Tad smo zaključili da je vrijeme obratit se liječnicima. Odlučili smo se za najboljeg privatnika i krenuli na razgovor, a tamo smo dobili listu pretraga koje je potrebno napravit. Moj HSG je bio loš, ali mužev spermiogram je bio katastrofa. Tad smo čuli ono što nikome nije drago čut: šanse da prirodnim putem imate dijete su nikakve....to nas je dotuklo, ali nakon par dana smo došli k sebi i rekli: ok, tako je kako je, ajmo vidit šta se iz toga da napravit i tad je počela naša MPO internacionalna avantura
Žužy javi nam se?ima li dobrih vijesti?
MM 34 a ja cu 31 ubrzo... Bilo bi divno, koliko hopsamo!! nadamo se! Ako ne preselit cu se ndrugi forum da se upoznam sa nekim drugim vodama...
ivchica imate jos vremena, 5mj je uistinu malo.
ono sto nestrpljivi prije odrade je spermiogram jer je jednostavno (i bezbolno :-)), a moze donijeti bitna saznanja.
mogu ti navesti nas primjer - za pcos znamo od moje 14. godine. moja ginicka nas je odmah uputila u mpo kliniku, nakon 3 ciklusa pokusavanja, i tamo su nam predlozeni ciljani odnosi s klomifenom, ako sgram i hsg budu ok. kad smo dobili nalaz sgrama bilo je svima jasno da a)nemamo zasto na hsg b)je icsi za nas jedina opcija.
hocu ti reci da ti to stvarno sve ovisi o dijagnozama.
Žužy :( drži se draga!!
Pozdrav curke, eto, mene vam danas nekakva viroza/gripa vata! Pravo mi budi kad sam odugovlacila sa cijepljenjem. Lezim u krevetu, sve me kosti bole, i razmiljsljam da li da odgodim sexanje ili ne. Mozda najbolje da prepustim svu akciju muzu a ja cu samo lezati kao gejsa (ako ste gledale film sjecanja jedne gejse kako se ona sexala, samo legla a muskarac neka odraduje). :lol:
žužy :love2:
Ma znam, zato sam i rekla da ako se do NG nista ne promjeni barem neka on obavi s-gram tako da smo barem sa te strane mirni. Pa ako je problem u njemu da znamo na cemu smo! Ako nije u njemu problem onda idem i ja malo detaljnije sebe obraditi.
Hvala ti na savijetima Bubekica
np draga :kiss:
i mali mali dodatak - moze bit u nikome problem - pa da opet nejde... to se zove idiopatska neplodnosti i ako se dobro sjecam 1/6 neplodnih su idiopati.
Ako postoji išta pozitivno u iskustvu biokemijske onda je to da znam da dečki plivaju... a ostatak, budemo vidjeli...
Zuzi, ovdje zene imaju recepturu ako zele izbjeci kiretazu da pobacaj sam krene od sebe. 2/5 zlicice cimeta ujutro i navecer. Mora biti cassia cimet (onaj najjeftiniji).
Mora da je koma! Ja se kiretaze bojim vise od crnog vraga. Zadnji put zu me htjeli poslati na kiretazu pa sam ja udrila po cimetu i sladicu (on isto djeluje abortivno).
Drzi se!
Bas sam htjela pitati sto to znaci idiopati?
sad sam se sjetila sta je meni stalno govorio moj ginekolog u ZG da ne postoji zena koja nemoze ostati trudna, nego da su u vecini slucajeva muskarci ti u kojima je problem, a njih se najmanje kontrolira... Neznam, vidjet cemo...
Drage moje, dan mi je koma.
Nemam podršku okoline, dobila ujedno i prekid odnosa
Radnog odnosa, jer smo na ugovore po par mjeseci i rekla sam mu za t, rekao je da mi nakon Božića više neće produžiti.
Živjet ćemo sa svekrvom i svekrom u kući pa će ispast da živim na njihov račun. Najradije bi pobjegla na drugi kraj svijeta i krenula sama iz nule
hihi, 83. mladi sam pupoljak, šalila sam se za godine...ali fakat nisam sigurna dal bi izdrzala mjesec dana svaki dan...nekad mi je to bilo normalno, ali tad nije bilo drugih obaveza i živjelo se samo da se uziva...danas, uz posao, obaveze, dijete...fakat nekad jedva čekam da se srušim i spavam
A, nisi puno mladja od mene. Eto, nama je danas 4 dan zaredom. Iskreno, odkad se svaki dan sexamo muz sve radi umjesto mene, da se ne bih jadna umorila :)
Nesto me viroza hvata, pa sam rekla da necu biti previse aktivna ni za vrime sexa, on je rekao da nema problema, da ce i to odraditi...vidjet cu hoce li biti takav i ostala 2,5 tjedna :)