A ovdje https://www.buzzfeed.com/awesomer/ma...YBO#.dcEbbGlER
ima svakavih primjera, ali 2., 3., i 6. slika stvarno pokazuju kako se od "obične" cure šminkom može napraviti ljepotica.
Printable View
A ovdje https://www.buzzfeed.com/awesomer/ma...YBO#.dcEbbGlER
ima svakavih primjera, ali 2., 3., i 6. slika stvarno pokazuju kako se od "obične" cure šminkom može napraviti ljepotica.
Deaedi, a baš su neprirodno našminkane, meni ovo sve bezveze, još su mi ok ove 23., 24. i donekle 25., ostale imaju "cajka" izgled
magriz, a di ti kupuješ te ribice, ja tražila u x dućana i nema :mrgreen:
koje ribice?
sorry, to je spajalica kupila :lol:
spajalice, pomozi, nigdje ih nema... (bobi)
:lol:
spar
hvala (K nema, ni Diona, ni Kaufland)
eto mi kad čitam forum, poslije tražim ribice :lol:
(al stvarno su najbolje)
https://www.buzzfeed.com/awesomer/ma...YBO#.dcEbbGlER
one su sve tako jezivo nasminkane, da je to postignuce - sa onim istim prenaglasenim ocima (kao da su sve jednake, a svaka je drugaciji tip), trepavicama od pola metra...
a tek ove usne tamno obrubljne :-o
i puder koji uopce nema onaj glow, koji daje prirodnost, prozracnost i svjezinu, nego izgleda kao naspahtlan.
treba pogledati sto od lica napravi vizazistica bobbi brown - to je zaista umjetnost.
a na ovoj mladenki, meni je isto kombinacija givenchy sa armani ruzem bas dobra! na ovim ostalima, moram reci, ne razumijem sasvim onu crtu na donjem kapku.. to pak, cini se meni, nikom bas ne stoji i prilicno smanji oci. dakle izgleda mi kontraproduktivno.
Moja je prijateljica uvijek nasminkana. Lijepa je. Nikad ju nisam vidjela bez kompletne sminke. S odjecom nekad i pojednostavni pricu. Uglavnom, ja ne znam slice li njena djeca uopce na nju jer ne znam kako zapravo izgleda. Meni je to bas cudno. Ne znam ni zasto to radi.
A ja sam malo psiho po pitanju profi sminke. Dvaput sam se dala nasminkati i odmah mislim da cu dobiti neke bolesti. Sve mi to nehigijenski izgleda. Ista stvar s depilacijom bikini zone. Preblizu sluznica.
I da, meni isto sve ove zene identicno izgledaju.
Jednom sam tako u proljece sjela na splitsku rivu. Prelijepe zene prolaze. Nema veze gura li kolica s bebom ili ide s prijateljicama ili s deckom, vrlo su slicno uredjene. Velim muzu - sve mi ove zene isto izgledaju. Veli moj muz - i meni, al srecom dobar im model :)
Uz ogradu da sam ja prilicno povrsan promatrac zenske vanjstine. Mora mi bit bas nesto zanimljivo da uocim. Obicno frizura ili cipele. A kad su svi u stiklama (koje ne razlikujem jer me ne zanimaju) i dugih kosa uopce ne primjetim razliku.
Interesantno mi je ovo koliko vam se šminka približava urednosti. Ja od šminke stavljam samo maskaru. I na ovakvim fotkama lica izbliza izgledam još ružnije nego što jesam :mrgreen: . No sva sreća rijetko se gledam na fotkama izbliza, a i drugi me gledaju u više dimenzija pa je to ipak druga priča.
ja se sebi stalno čudim kako loše pamtim lica. na poslu se susrećem na dnevnoj bazi sa mnogo mladih djevojaka i nastojim ih popamtiti ali nikako ne ide, a razlog je i u tome da gotovoo sve teže izgledati isto. u generaciji su stvarno rijetke one koje imaju kraću kosu ili neku frizuru drugačiju od spuštene duge kose i odijevanje im je gotovo kao da imaju propisanu uniformu. ne znam, rijetke zapamtim i to samo zato što se ne uklapaju u tu shemu. sjetim se sebe i svoje generacije, mi smo nekako težili biti drugačiji, svakakvih nas je bilo.
ove umjetne trepavice mi stvarno idu na živce, sve izgledaju pomalo cajkaški kako je netko gore već spomenuo. možda to mislim i zato što ja ne obilujem nekim prirodnim ljepotama svoga tijela, al što imam lijepe prirodne trepavice, uh...kad ih namažem (a to je rijetko), zaista sam druga žena (lice), ali hebi ga, sad smo svi već navikli na ove umjetne (baš sam nećakinji održala lekciju nedavno - kaže kupuje jeftine, neke kineske, ja odmah - koliko si potrošila za skidanje dioptrije da bi imala dobar vid a sada zdravlje oka ugrožavaš kineskim sr.... i nekim gelovima, ljepilima, čime već to kačiš, a tako lijepe oči imaš...baš sam postala prava baba, ne mogu si pomoći).
Sad tek vidim što ste sve napisale na temu Kolinde, njenih trepavica, kila i kompletića :)
To je baš tipično za patrijarhat da se ženu, kad se uspije dokopati nekog položaja, do besvjesti analizira prema izgledu, dok je ono što radi nekako u drugom planu
meni je ona grozna zbog mnogih drugih stvari, ali izgled je njezina stvar
Pa i nije baš tako. Ne oblače se političari bez razloga što neutralnije i što više sivo, nego zato da ne privlače pažnju izgledom. Kolinda GK je lijepa žena, bez daljnjeg da je i to razlog što se komentira njen izgled, a onda se još k tome i oblači tako da prvilači, a ne neutralizira komentare o izgledu. Inače, mislim da zgodan političar ili političarka na tako visokoj funkciji neminovno izaziva komentare o izgledu (vjerojatno zato što je to rijetka pojava :mrgreen: )
Meni su te cure bez šminke ljepotice izražajnih lica, a sa ovakvom šminkom su mi bezlične natrackane face. Valjda postoji i šminka koja im ne bi ubila posebnost i karakter, nego je istakla i još ih poljepšala. Iako, meni je i inače kompletna šminka uživo rijetko neki plus za ženu. Za snimanja i fotografiranja je druga priča, kamera, čini se, traži šminku.
Slazem se, MM kojeg moda i izgled zanima kao mene proslogodisnji pobjednik u kriketu i Indiji je komentirao ovu haljinu. Po njemu ovo je nesto sto ne bi trebala nositi osoba njene funkicje. Nadodat cu da niti jednom nije ni prije ni poslije imao potrebu komentirati niti jednu njenu kombinaciju ukljucujuci ni onaj slafrok koji je obukla na doceku nekog vise se ne sjecam koga.
Pa to, pitam se kako to izgleda uživo, pa to je kao maska na licu. Drugo je za fotografiranje.
Tu se opet postavlja pitanje šta je kome kompletna šminka.
Meni dnevna šminka za posao uključuje: dnevnu kremu, lagani tekući puder (npr. Vichy Teint Ideal), neutralno sjenilo, maskara i ruž boje mesa.
Večernja šminka bi imala jače našminkane oči, dakle neko jače pigmentirano sjenilo i izražajniji ruž i tekući puder bi fiksirala puderom u prahu.
Tuš ili olovku za oči kao i rumenilo ne stavljam, mislim da mi ne stoji dobro.
Za vikende kad idem nekamo sa klincima ili za po doma obično stavim samo BB kremu od Garniera.
a bome se komentira i političare pogotovo one zgodne (jer su malobrojni :lol:)
kolinda je meni neiskorišteni potencijal pa tu ima puno za komentirat :mrgreen:
Ne mogu vidjeti sliku koju je spajalica linkala - radi li se o haljini u kojoj je KGK dočekala turskog predsjednika?
Ako je onda je problem naravno u tome što joj je taj ukras od čipke isticao poprsje i privlačio pogled na njega, što svakako baš i ne bi trebao biti cilj političarke u takvoj prilici.
eto, muska strana ipak kaze drugiacije.
zato je sef protokola neko ko mora imati veliko iskustvo i znanje. Nije isto da li se predsjednica nalazi s kraljicom ili s predsjednikom neke drzave. protokol je razlicit.
e sad da li je protokol ovaj put zaribao ili je pak predsjednica malo svojeglava ne znam. jer mozda se i njoj cinilo da je zakopcana al eto MM koji fakat takve stvari ne komentira je to primjetio.
No da ne bude kako samo predsjenicu komentiram, sef protokola je zaribao i kod supruga. KAd pogeldate slike i rukave kosulje kako stoje to je katastrofa. i ne samo na jednom primanju vec se to dogadja cesto. to je nesto sto mozes zeznuti jednom ali vise puta :unsure:
općenito oboje najčešće imaju jako loše krojenu odjeću, on te prekratke rukave, ona pretijesnu odjeću, što je fakat čudno
n.grace nije stvar sto smo ti i ja primjetile. stvar je sto primjeti osoba koju primas kao predsjednik. hoce li on gledati cice ili ne ne smije se ni sekund dopustiti kao opcija.
sto obuci? pa ima haljina i bez krasnih detalja na krivom mjestu.
kad malo citas o tim protokolima, pa to je znanost. od duljine haljine, nacina kako se sjedi, ko ide kojim redosljedom, sto mozes prihvatiti, kako drzati casu vode........
na nama je mozda da konentiramo al sefu ili sefici protokola ne smije se dogoditi greska. al kod predsjenice se zna dogoditi, ne potkrasti vec dogoditi.
Jos jednom ne znam da li je protokol kriv ili tvrdoglavost same predsjednice.
sad sam se sjetila filma My fair Lady.
ono sto je sasvim OK za jednu ulicnu cvjecaricu nije za ugladjenu damu. I meni se neke stvari cine da su pretjerane, mozda da su ostatak iz nekih davnih vremena, al sta je tu je. na nekim polozajima nesto mozes a nesto ne mozes.
čipkani detalj u v ispod prsa ih definitivno ističe, posebno kad je u pitanju bujno poprsje. Mislim da čipka generalno nije baš dobra ideja.
Nije neka umjetnost što bi trebala nositi - prije svega dobro krojenu odjeću primjerenu stasu, umjerene boje, ravne jednostavne linije.
ok
ne slažem se i mislim da je pristojno odjevena
Isto tako se i Markićku, koja je užas zbog svojih stavova i po svemu ekstrem, redovito proziva zbog izgleda. A ona se ako se dobro sjećam oblači neutralno. Mirjana Petir mi pada na pamet kao grozna i ekstremna javna osoba, koja izgleda dobro i neutralno se oblači, i jedna od rijetkih za koju nisam primjetila da je prozivana zbog izgleda. Bit će da je to dobitna kombinacija.
Sad su evo aktualne Olimpijske igre, i često se spominje seksizam komentatora (profesionalnih kao i običnih internet komentatora) kad se govori o sportašicama koje se natječu - te ova je predebela, ova izgleda kao muško, ova pak nosi burkini...
Željku Markić se proziva zbog izgleda ?! To stvarno nisam primijetila, u kojem smislu?
Mislim da kod nas postoji cijeli niz političarki za koje nisam primijetila da im se komentira izgled ili oblačenje, i to sa svih strana političkog spektra - Jadranka Kosor, Vesna Pusić, Ruža Tomašić itd.
KGK je kao što rekoh kombinacija lijepe žene koja se oblači prilično neprimjereno, pa mislim da odatle dolaze silni komentari na njen izgled.
A inače, da se ženama češće komentira izgled nego muškarcima, to je jasno, samo i to se mijenja. Zgodan muškarac na visokoj funkciji sigurno isto izaziva brojne komentare (npr.kanadski premijer)
kako nisi primijetila za Željku Markić? Proziva ju se zbog debljine vrlo ružno i vrlo često
ali točno je, o ove tri koje navodiš se rijetko tako piše
a treća kategorija su: Antičević Marinović, Opačić, Rimac i još neke mlade, pa onda članci kako su danas zasjale saborske zastupnice u izazovnim kombinacijama..
haha, malo sam googlala, vidim da je Ingrid kupila onu žutu Zarinu haljinu nad kojom smo slinile na vježbačicama proljetos :lool:
http://image.dnevnik.hr/media/images...-marinovic.jpg
kgk se tu i tamo dogodi neki gaf, kao ovaj čipkasti detalj, koji joj stvarno nije trebao. Iako nije da se bujno poprsje ikako može sakriti, ali, da , ne treba na njega dodatno skretati pozornost
A silni komentari bih rekla da dolaze zbog pozicije moći, i to osobe koja nije pretjerano u milosti glavnostrujaških medija.Citiraj:
KGK je kao što rekoh kombinacija lijepe žene koja se oblači prilično neprimjereno, pa mislim da odatle dolaze silni komentari na njen izgled.
Eh da, ustavna sutkinja ingrid :mrgreen:, sa svojim konjskim repovima i "smjelim" kombinacijama kojima teži izgledati kao curica mi je prešišala kolindine trepavice za preko nekoliko kopalja.