Evo još jedne torte
laptop
Printable View
Evo još jedne torte
laptop
aaaaaaaaa , zeno , kako ti uspijeva? Torta je mrak!!!!!:-o
Kalimero svaka čast !!!
Kada je boja umiješana u masu može se odmah sa njom raditi (iako je malo mekša pa je bolje zamijesiti željene boje dan prije). Kada se crta gel bojom po masi - teško se suši, sigurno par dana a ni onda nije skroz suha (ako se radi o gelu). Možda je drugačije kada se boja u prahu otopi pa njome crta po masi, to ne znam nisam probala (osim sedefa)
Kalimero - super torta :klap: . Da nema ovih srca bila bi poput pravog kompa 8-)
Kako si uspjela da ti poklopac stoji?
Muž mi je napravio stalak , pa se poklopac oslanja na njega i na tipkovnicu.Citiraj:
Kalimero - super torta :klap: . Da nema ovih srca bila bi poput pravog kompa 8-)
Kako si uspjela da ti poklopac stoji?
:klap: super
hitno, hitno, hitno!
Da li krema od jaja, šećera, brašna ukuvanih u mleko i pomešano sa maslacem može da se stavlja ispod ticina?
Ja sam stavljala takvu kremu, ali preporučam staviti ticino na dan kada se torta bude rezala, jer sam ja jednom prilikom stavila veče prije i počeo se ticino lagano topiti, izdržalo je ali da ne bi bilo :roll:
Još jedna torta
aha! Vidiš, u moj fil na pola litre mleka ide 125 gr margarina, ali mogu staviti više. :-* kalimero :)
a jel bitno koliko čokolade ide?
Cure, molila bih savjet!
Prvi put radim s ticinom... pravim sachericu i sad se nećkam dal da stavim na nju čokoladnu glazuru pa preko nje ticino ili da ticino stavljam direktno na bikvit?!
Hoće mi se prozirat tamna torta ispod svjetlog ticina?
Meni se nije prozirala, ticino baš bijel, glazura čokoladna
thanx :-)
I još da se nadovežem na zozu: koliko tanko razvaljate ticino za podlogu? i kako pravite lepak? Ja sam negde pročitala, možda baš i ovde (ne da mi se sad vraćati nazad po topicu i tražiti) da ide jedna kašika šećera u prahui par kapi vode. Istina ili zabluda?
Ljepilo sam pravila tako da sam mrvicu ticina ostavila u malo vode da se rastopi, za par minuta je to spremno- malo ga prije ljepljenja razmases cetkicom,naneses na obje strane koje ljepis i to je to. Bas je dobro drzalo.
A podloga je bila razvaljanja tako tanko ,da je jos malo bilo pucala bi, 1-2 mm, mozda lupam ali bas je bila tanka.
obavezno slikaj prije nego je pojedu gosti....
slikala sam u ne baš sjajnom ambijentu, a to zato jer su gosti već počeli da dolaze ;-)
rođendanska Hello Kitty torticaaaa
kalimero, torta s lopočima je super, svaka čast!
vanesax, ne otvara mi sličicu :( , ali sigurno je mrak tortica!
evo dodajem slike i na fotki. Odavde bi trebalo da može da se vidi.
Dakle, sličice moje prve fondan tortice
a o tome kako je nastala Hello Kitty torta, mogu vam pisati možda na nekom drugom topiku. Uglavnom, to je trebalo isprva da bude ona pečurka, kućica za vile, čiju sliku sam stavljala u neki od gornjih mojih postova. A ispala Kitty. I sad mi je neizmerno drago zbog toga, jer sam uz pomoć štapa i kanapa i malo mašte došla do ovog ne tako savršenog rešenja, ali ipak toliko dragog da ga pamtim za ceo život.
Oprostite na patetici, ipak sam ja juče proslavila detetov Prvi rođendan :-)
Kako je dooooobra ispala, vanesax, ma bas mi je prefina ! A tek ostalo, mljac, sad sam gladna, sutra pravim ovaj rolat od spinata, nisam odavno ;)
vanesax torta je za 10 :klap: a ovo ostalo :mljac:
Interesantno što si radila u modli od kuglufa. Kako si dobila one balone na konopu?
thnx a72 & kalimero :-* ali, bez vaših saveta ne bih ništa uspela :love:
Pekla sam u modli za kuglof zato jer sam prvotno htela onu pečurku da pravim i trebao mi je takav oblik, s tim da sam planirala da "falte" obradim nožem, kako bih dobila klobuk pečurke. Međutim, pošto sam ipak pekla kolač sa suvim voćem, a ne neki drugi biskivt, (jer ostale torte ipak nisu bile pogodne za takvu izvedbu), to je ispalo toliko teško, da nije bilo teoretske šanse da to postane klobuk, tj. da stoji na bilo kakvoj nožici. I onda sam se konsultovala sa mm i on je rekao da sam blesava ako budem sekla te faltice. I naveo me da razmišljam u totalno drugom pravcu.-)
A baloni su kuglice koje sam natakla na cvećarsku žicu - ništ posebno mudro
Pogledajte ova umetnička dela.....nadam se da je album otvorenog tipa http://www.facebook.com/search/?q=Biljana+Todorovic&init=quick#!/album.php?aid=22801&id=1094169415
Meni je najkompletnija ova zadnja na medvjediće, savršena mi je
A jesi li odgledala slike u pravij veličini? Ima još tri stranice....Mene je Fifi "izula" verodostojnošću...
MarikaPika stvarno su divne torte.:yes:
A moja seka (zivi u Kanadi) je ovih dana pocela da radi administraciju u ovoj firmi, odvojite malo vremena ,ima more recepata ,ideja i ostalog, ja sam uzivala kad mi je poslala link. (nadam se da smijem staviti link ,da nije reklama...)
Jedno pitanjce, radit ću bubamaru, pa mi trebaju crna i crvena. Jel ovo ok - http://www.sveisvasta.hr/ducan/prehr...elu-20g-3.html? Tražim na onom ha-ha web shopu, ali ne mogu naći boje, jeste to prije spominjali?
Te boje nisu loše ali je crvenu i crnu dosta teško dobiti.
Ja sam radila bubamaru sa bojama u gelu i bila je manje-više ok iako boje nisu bile intenzivne kako sam si ja zamislila
http://home-and-garden.webshots.com/...03907542EmaLYw
Bolje su boje Americolor
http://www.dora-usluge.hr/dora/index...&group=2&cat=9
Baš je dobra bubamara, super je.
I hvala za boje, te sam tražila, a nisam bila na webu dora usluga nego taj ha-ha, ista firma.
ja sam od domaćih gel boja zelene crvene i plave, cca jednake količine napravila crnu i super mi je ispala.
Proizvođač Pan-graf iz Stare Pazove, ali to tebi baš i ne znači. Osim ako ćeš da ti šaljem poštom, što i ne bi bio neki problem
A gde si nasla gel boje od Pan-grafa?
Ja imam samo u prahu i u mini bocicama neku voduricu....