Malo je OT,ali nešto primjetih arwenzg pišeš da si u 26 tjednu a vidim da ti je termin 06.12.
Ja sam u 24+5 a termin mi je 19.12. da nisu oni meni krivo izračunali termin:-o???
Printable View
Malo je OT,ali nešto primjetih arwenzg pišeš da si u 26 tjednu a vidim da ti je termin 06.12.
Ja sam u 24+5 a termin mi je 19.12. da nisu oni meni krivo izračunali termin:-o???
Oprosti sad sam skužila koju glupost sam napisala!!!
Oprosti još jednom,rano mi je još:oops:
thanks ma osjećam ja bebicu i iznad pupka pa mi se čini da se dobrano rastegla ili to nije moguće doduše to udaranje unutra je bilo sinoć, danas već buba višlje prema rebrima!!! ma neću se ništa brinuti sve je to ok!! hvala još jednom curke!!
Ma nema veze gumbek :-)
jučer osjetila prvo štucanje :zaljubljen:
^^ Oh, to štucanje! Da nije interneta, ja bi mislila da imam "male kontrakcije", jer mi je to gin rekla :/
Inače, danas ujutro, budim se bez daha, želudac zgnječen, sve sam skoro pojurila da ću povraćat,
kad pogledam trbuh, a umjesto loptice - piramida!
Kao da mi je sjeo na kralježnicu a glavicu stavio ispod pupka!
Već sam si ga zamislila kako meditira u Buddha položaju :mrgreen:
Presmiješno, izgledalo je kao da ću lansirat raketu iz pupka :mrgreen:
cure iskusnjače, ima li nakon 30. tjedna nek pravilo koliko se puta minimalno bebica treba javiti?
uh, ja ipak još nisam toliko iskusna. bit ću za 2 tjedna :-)
znam da se zadnjih 2-3 tjedna smiri.
sigurno ima iskusnih trudilica koje će znati pravi podatak
Hm.. ja danas 34+1,
ali nisam nigdje čula / čitala o tome da li postoji pravilo koliko se često bebi treba javljat.
Sad mi se samo čini da NIKAD ne spava,
ali bit će vjerojatno zbog toga jer je veći pa sad osjetim sve što radi.
pa kao zadnja 2 tjedna bi se beba trebala javiti najmanje 1x u 12h. ali mislim da to nije pravilo. a ti sad sigurno osjetiš sve pokrete.
ok, znači prije 37.-38. tjedna se ni ne moram zamarati učastalošću, bitno da ga osjetim tijekom dana?
tako je. uživaj!
drage buduče mama ja sam 21 tj+4 već neko vrijeme osjetim ko škakljanje, osjetila sam i par udarca ali samo u donjem djelu trbuha dosta nisko, dali je to normalno za to razdoblje¨? kad če se ti udarci ustaljiti jel ima dana da ništa ne osjetim pa me brine. čula sam da posteljica i8ma veze sa tim ovisi gdje je smještena. moja je sprijeda
Evo da se i ja pohvalim da imam lupka ili lupku... Javlja se redovito barem jednom dnevno. U početku sam ga/ju čula sam kad bih mirno ležala u tišini, a sad ga osjetim bez obzira (danas mi je pravio/la društvo na poslu)... BAš mi je super to, ali zato prije par dana ništa do kasnih poslijepodnevnih sati i premrla sam od straha...
Inače sam 22 T trudna
ima li tko iskustva s micanjem bebe samo s jedne strane tj. samo desno od pupka? inače, posteljica je sprijeda, lijevo
Ja, ja.... :-)
bebač se mical samo na desnoj strani, ali sad je već porastao (29 tt) pa ga osjetim svugdje. sad mi je nekako koso tako da je guza ostala desno gore pa dobivam pod rebra nogicama, a u mjehur rukicama.
posteljica mi je isto sprijeda.
kad još malo poraste, ne brini, osjetit ćeš svaki pa i najmanji mrdac ;-)
hvala, jaja
što ste vi prvo osjetile? ja npr kao da me netko škaklja a tek onda par udarca koji se ne događaju svaki dan i to me brine, dali zbog posteljice koja je sprijeda udarci se slabije osjete
to ti je skroz OK, barbara25!
u početku su to vrlo nježni i neobični pokreti, poput ribice u trbuhu
nakon toga krenu konkretnija micanja, udarci... i sve dok beba ne ojača, ne poraste ne moraš ih ni osjetiti svaki dan
bar ja nisam
a sad (u 32. tjednu sam) je to svaki dan i puno puta na dan
bebeč je vjerovatno još premali da bi ti osjetila svaki njegov pokret pa zato misliš da ga ne ojetiš svaki dan
možda bi bilo bolje da sam citirala, ali mislim da su svi shvatili poantu i da nitko nije ni iščitao nešto loše iz mog posta:
Oko 24h prije početka pravih trudova javljaju se tzv „pripremni“ trudovi koji postaju sve jači i sve češći. Rodilja tada može zamijetiti da se plod umirio, odnosno da se smanjio broj pokreta koje majka osjeća i to je normalna pojava pred porod. Kada se trudovi, kod prvorotke, počnu javljati periodički po dva u 10 minuta tada smatramo da su nastupili pravi trudovi i tada biste se trebali uputiti u rodilište. Rodiljama koje ne rađaju prvi put savjetuje se da se upute u rodilište čim trudovi poprime određeni ustaljeni ritam, jer kod njih porod traje kraće i sve opisane pojave zbivaju se brže.
Potraj trudnoće često se vidi i prepunjenost vena na donjim udovima. Kod nekih žena razvijaju se i varikoziteti površinskih vena, a kao jedna od komplikacija je razvoj površinskih tromboza vena. Nošenje elastičnih čarapa te stavljanje nogu u povišeni položaj može biti od koristi.
U drugoj polovici trudnoće, najčešće iza dvadesetog tjedna, često se razvija intolerancija glukoze koja prolazi bez simptoma, ali može znatno remetiti rast djeteta. Zato je potrebno kontrolirati šećer u trudnoći. Takva su djeca zamjetno teža, sklonija komplikacijama poslije poroda. Kontrolu bi trebalo napraviti i prije dvadesetog tjedna trudnoće ako netko u vašoj obitelji boluje od šećerne bolesti, ako ste vi u prethodnoj trudnoći imali povišen šećer ili ste rodili veliko dijete.
prof. dr. sc. Marina Ivanišević
dr. med. Nikica Ljubas
nemoj se ljutit, nisam mislila nista lose.
gdje si to procitala?
jednom u 12 sati, 2 puta dnevno???
ne da mi se gledat po knjigama, al ja mislim da bi se beba trebala javit bar jednom u 2 sata.
ovo sto si ti izdvojila zadnje, govori da se beba umiri pred sam porod, vec i kad trudovi krenu, a ne zadnja 2 tjedna trudnoce.
negdje sam pročitala, al sad da me ubiješ ne znam gdje, da se beba u 12 sati najmanje jednom (dakle u zadnja dva tjedna trudnoće) treba osjetiti. naravno da je to sve individualno i da se nekom beba uopće ne smiri.
i ne ljutim se, ali mi je žao kaj si krivo shvatila moj post kojim sam samo htjela pomoći.
i ja sam trudna i hipohondrična pomalo (;-)) tak da zbilja nije bilo nikakve loše namjere.
moj pišonja se osjeti još od negdije 17 tijedna ali nježno,a evo par dana več lupa na veliko (20+5),trbuh mi sva vibrira,sunce mamino.
Moj mali dečkić se prvi put pomaknuo u 16 tj,a sad sam u 18-om i jučer sam osjetila nogicu ispod prsta. baš sam držala ruku na donjem dijelu trbuha kad ono puf........mislim da nisam mogla fulat jer mi je ovo i druga trudnoća a i jasno se osjetilo. Jesam luda ili se još nekom dogodilo tak rano? Jer znam da se sad ne bi trebao osjetiti izvana????? Možda jer sam ostala trudna 9 mj nakon prvog poroda pa se još nije vratio tonus trbuha niti maternica skupila?
joj... i ja sam ga prerano osjetila oko 15 tjedna ...i meni je druga trudnoča...
Cure nemojte previse ic za time da se beba na kraju smiri... moja me lupala ko blesava cijelu trudnocu ukljucujuci i dan kad sam je rodila!
ja sam rodila u 37tt,taj dan beba se potpuno smirila,a jasam se čak malo i uplašila da nešto nije u redu s bebicom.bila sam dan prije na ctg-u i sve je bilo ok,a ja drugi dan rodila...:-) btw bebica je inače bila vrlo živahna u buši.
curke ja sam sada trudna 19+3 tjedna.... prije jedno 6 dana sam prvi put osijetila bebeka i to da se stvarno miče... nije samo iznutra, nego kada držim ruku na trbuhu stvarno ko da me gurka.... i muž je isto osjetio prvi dan kada i ja... i sada se bebek javlja redovito svaki dan, po nekoliko puta... moram se samo smiriti.....
a sada imam jedno pitanje: bila sam na svirci jednoj (dragi mi svira u pop rock bandu) i beba je cijelu noć čagala... stvarno sam ga osjetila....
sada ne znam kako protumačiti da li mu to paše ili ne? nije bila gužva niti išta, sjedila sam cijelu večer i mazila se po trbuhu a on me lupkao:)
savjeti?
malena ma samo uživaj, i ja sam nedavno bila na punk-rock koncertu (u 37. tj.), plesala lagano i mališa je lumpao u ritmu, samo neka čaga, ako se osjećaš dobro i beba će guštat (možda je uživao/la ponosno u tatinoj svirci :)
da, naravno to su tatine riječi... da uživa slušati tatu:)
joj hvala ti sada si me smirilia:)
Mislim da bebama paše muzika i moja voli uživat i lupat dosta kad izađemo malo na takve događaje.
Ove subote sam bila na fešti i baš je cijelu noć lupala
da nisam naisla na ovu temu ne bih znala da su otkucaji koje imam po trbuhu ustvari stucanje! a ja se pitam sta mi se to desava :lol:
je li moguce da i pod rebrima bude? sad sam u 22.
Moja beba lupka kad se fino napapa svaki put da znak kaj joj je fino,a ak joj nije fino onda se ne javi hi,hi i naravno po noci gimnasticira do 2.30 onda spavamo do 6.30 i opet tulum. popodne isto kad idem leci oko 14 sati tulum.Odmah mi suze idu kad ju osjetim to mi je tak slatko,a moj muz svaki dan veli kak misli na bebu i jedva ceka da nam se rodi,on je nestrpljiv
Mi nasu bebu ganjamo daaanima da je tata osjeti ali neceeeeee :nono: i ne vidim da reaguje da dodir... cini mi se da bas kad stavim ruku onda namjerno nece, lopov mali ;-)
mi stvarno imamo sreće da lupka kada ga tata mazi po mom trbuhu... :)
ja još radim, pa ga i na poslu često osjetim.... ma predivan je to osjećaj....
ali nikad nisam razmišljala da se ne javlja kada mu klopa nije fina? Hmmmmm
Ha ha i moj muz veli zasto se on njemu nece javit,a muz stalno prica da bu dobil po guzi ak bu zlocest ja mu velim pa ko bi ti se javio znajuci da bu dobil po guzi. Ne znam neki put mi se nakon odredjene hrane javi nakon neke ne.Tipa kad jedem grasak ne javi se a obavezno jedno tjedno jedem grasak. Jucer sam jela piletinu tak je lupko od srece.Bas cu si to zapisat pa kad odraste cu vidjet jel bu jel grasak ha ha ha