Stranica 14 od 18 PrviPrvi ... 41213141516 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 897

Tema: Micanje bebe

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

uh, ja ipak još nisam toliko iskusna. bit ću za 2 tjedna
    znam da se zadnjih 2-3 tjedna smiri.
    sigurno ima iskusnih trudilica koje će znati pravi podatak

Elluna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hm.. ja danas 34+1,
    ali nisam nigdje čula / čitala o tome da li postoji pravilo koliko se često bebi treba javljat.
    Sad mi se samo čini da NIKAD ne spava,
    ali bit će vjerojatno zbog toga jer je veći pa sad osjetim sve što radi.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

pa kao zadnja 2 tjedna bi se beba trebala javiti najmanje 1x u 12h. ali mislim da to nije pravilo. a ti sad sigurno osjetiš sve pokrete.

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ok, znači prije 37.-38. tjedna se ni ne moram zamarati učastalošću, bitno da ga osjetim tijekom dana?

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

tako je. uživaj!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

drage buduče mama ja sam 21 tj+4 već neko vrijeme osjetim ko škakljanje, osjetila sam i par udarca ali samo u donjem djelu trbuha dosta nisko, dali je to normalno za to razdoblje¨? kad če se ti udarci ustaljiti jel ima dana da ništa ne osjetim pa me brine. čula sam da posteljica i8ma veze sa tim ovisi gdje je smještena. moja je sprijeda

CUUuu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo da se i ja pohvalim da imam lupka ili lupku... Javlja se redovito barem jednom dnevno. U početku sam ga/ju čula sam kad bih mirno ležala u tišini, a sad ga osjetim bez obzira (danas mi je pravio/la društvo na poslu)... BAš mi je super to, ali zato prije par dana ništa do kasnih poslijepodnevnih sati i premrla sam od straha...
    Inače sam 22 T trudna

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ima li tko iskustva s micanjem bebe samo s jedne strane tj. samo desno od pupka? inače, posteljica je sprijeda, lijevo

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj Kejt prvotno napisa Vidi poruku
    ima li tko iskustva s micanjem bebe samo s jedne strane tj. samo desno od pupka? inače, posteljica je sprijeda, lijevo
    Ja, ja....

bebač se mical samo na desnoj strani, ali sad je već porastao (29 tt) pa ga osjetim svugdje. sad mi je nekako koso tako da je guza ostala desno gore pa dobivam pod rebra nogicama, a u mjehur rukicama.

posteljica mi je isto sprijeda.

kad još malo poraste, ne brini, osjetit ćeš svaki pa i najmanji mrdac

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala, jaja

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

što ste vi prvo osjetile? ja npr kao da me netko škaklja a tek onda par udarca koji se ne događaju svaki dan i to me brine, dali zbog posteljice koja je sprijeda udarci se slabije osjete

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

to ti je skroz OK, barbara25!
    u početku su to vrlo nježni i neobični pokreti, poput ribice u trbuhu
    nakon toga krenu konkretnija micanja, udarci... i sve dok beba ne ojača, ne poraste ne moraš ih ni osjetiti svaki dan
    bar ja nisam
    a sad (u 32. tjednu sam) je to svaki dan i puno puta na dan

bebeč je vjerovatno još premali da bi ti osjetila svaki njegov pokret pa zato misliš da ga ne ojetiš svaki dan

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj jaja1 prvotno napisa Vidi poruku
    pa kao zadnja 2 tjedna bi se beba trebala javiti najmanje 1x u 12h.
    jaja bez uvrede, al puno zena ovo cita.
    i iskreno se nadam da ni jedna ovo nije shvatila ozbiljno.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa Vidi poruku
    jaja bez uvrede, al puno zena ovo cita.
    i iskreno se nadam da ni jedna ovo nije shvatila ozbiljno.
    ne razumijem u čemu je problem. napisala sam da sam tako pročitala

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

možda bi bilo bolje da sam citirala, ali mislim da su svi shvatili poantu i da nitko nije ni iščitao nešto loše iz mog posta:
    Oko 24h prije početka pravih trudova javljaju se tzv „pripremni“ trudovi koji postaju sve jači i sve češći. Rodilja tada može zamijetiti da se plod umirio, odnosno da se smanjio broj pokreta koje majka osjeća i to je normalna pojava pred porod. Kada se trudovi, kod prvorotke, počnu javljati periodički po dva u 10 minuta tada smatramo da su nastupili pravi trudovi i tada biste se trebali uputiti u rodilište. Rodiljama koje ne rađaju prvi put savjetuje se da se upute u rodilište čim trudovi poprime određeni ustaljeni ritam, jer kod njih porod traje kraće i sve opisane pojave zbivaju se brže.
    Potraj trudnoće često se vidi i prepunjenost vena na donjim udovima. Kod nekih žena razvijaju se i varikoziteti površinskih vena, a kao jedna od komplikacija je razvoj površinskih tromboza vena. Nošenje elastičnih čarapa te stavljanje nogu u povišeni položaj može biti od koristi.
    U drugoj polovici trudnoće, najčešće iza dvadesetog tjedna, često se razvija intolerancija glukoze koja prolazi bez simptoma, ali može znatno remetiti rast djeteta. Zato je potrebno kontrolirati šećer u trudnoći. Takva su djeca zamjetno teža, sklonija komplikacijama poslije poroda. Kontrolu bi trebalo napraviti i prije dvadesetog tjedna trudnoće ako netko u vašoj obitelji boluje od šećerne bolesti, ako ste vi u prethodnoj trudnoći imali povišen šećer ili ste rodili veliko dijete.

prof. dr. sc. Marina Ivanišević
    dr. med. Nikica Ljubas

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nemoj se ljutit, nisam mislila nista lose.
    gdje si to procitala?
    jednom u 12 sati, 2 puta dnevno???
    ne da mi se gledat po knjigama, al ja mislim da bi se beba trebala javit bar jednom u 2 sata.
    ovo sto si ti izdvojila zadnje, govori da se beba umiri pred sam porod, vec i kad trudovi krenu, a ne zadnja 2 tjedna trudnoce.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa Vidi poruku
    nemoj se ljutit, nisam mislila nista lose.
    gdje si to procitala?
    jednom u 12 sati, 2 puta dnevno???
    ne da mi se gledat po knjigama, al ja mislim da bi se beba trebala javit bar jednom u 2 sata.
    ovo sto si ti izdvojila zadnje, govori da se beba umiri pred sam porod, vec i kad trudovi krenu, a ne zadnja 2 tjedna trudnoce.
    negdje sam pročitala, al sad da me ubiješ ne znam gdje, da se beba u 12 sati najmanje jednom (dakle u zadnja dva tjedna trudnoće) treba osjetiti. naravno da je to sve individualno i da se nekom beba uopće ne smiri.
    i ne ljutim se, ali mi je žao kaj si krivo shvatila moj post kojim sam samo htjela pomoći.
    i ja sam trudna i hipohondrična pomalo () tak da zbilja nije bilo nikakve loše namjere.

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

moj pišonja se osjeti još od negdije 17 tijedna ali nježno,a evo par dana več lupa na veliko (20+5),trbuh mi sva vibrira,sunce mamino.

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moj mali dečkić se prvi put pomaknuo u 16 tj,a sad sam u 18-om i jučer sam osjetila nogicu ispod prsta. baš sam držala ruku na donjem dijelu trbuha kad ono puf........mislim da nisam mogla fulat jer mi je ovo i druga trudnoća a i jasno se osjetilo. Jesam luda ili se još nekom dogodilo tak rano? Jer znam da se sad ne bi trebao osjetiti izvana????? Možda jer sam ostala trudna 9 mj nakon prvog poroda pa se još nije vratio tonus trbuha niti maternica skupila?

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

joj... i ja sam ga prerano osjetila oko 15 tjedna ...i meni je druga trudnoča...

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Cure nemojte previse ic za time da se beba na kraju smiri... moja me lupala ko blesava cijelu trudnocu ukljucujuci i dan kad sam je rodila!

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja sam rodila u 37tt,taj dan beba se potpuno smirila,a jasam se čak malo i uplašila da nešto nije u redu s bebicom.bila sam dan prije na ctg-u i sve je bilo ok,a ja drugi dan rodila... btw bebica je inače bila vrlo živahna u buši.

malena15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

curke ja sam sada trudna 19+3 tjedna.... prije jedno 6 dana sam prvi put osijetila bebeka i to da se stvarno miče... nije samo iznutra, nego kada držim ruku na trbuhu stvarno ko da me gurka.... i muž je isto osjetio prvi dan kada i ja... i sada se bebek javlja redovito svaki dan, po nekoliko puta... moram se samo smiriti.....
    a sada imam jedno pitanje: bila sam na svirci jednoj (dragi mi svira u pop rock bandu) i beba je cijelu noć čagala... stvarno sam ga osjetila....
    sada ne znam kako protumačiti da li mu to paše ili ne? nije bila gužva niti išta, sjedila sam cijelu večer i mazila se po trbuhu a on me lupkao

savjeti?

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

malena ma samo uživaj, i ja sam nedavno bila na punk-rock koncertu (u 37. tj.), plesala lagano i mališa je lumpao u ritmu, samo neka čaga, ako se osjećaš dobro i beba će guštat (možda je uživao/la ponosno u tatinoj svirci

malena15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da, naravno to su tatine riječi... da uživa slušati tatu

joj hvala ti sada si me smirilia

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Mislim da bebama paše muzika i moja voli uživat i lupat dosta kad izađemo malo na takve događaje.
    Ove subote sam bila na fešti i baš je cijelu noć lupala

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

da nisam naisla na ovu temu ne bih znala da su otkucaji koje imam po trbuhu ustvari stucanje! a ja se pitam sta mi se to desava
    je li moguce da i pod rebrima bude? sad sam u 22.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moja beba lupka kad se fino napapa svaki put da znak kaj joj je fino,a ak joj nije fino onda se ne javi hi,hi i naravno po noci gimnasticira do 2.30 onda spavamo do 6.30 i opet tulum. popodne isto kad idem leci oko 14 sati tulum.Odmah mi suze idu kad ju osjetim to mi je tak slatko,a moj muz svaki dan veli kak misli na bebu i jedva ceka da nam se rodi,on je nestrpljiv

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi nasu bebu ganjamo daaanima da je tata osjeti ali neceeeeee i ne vidim da reaguje da dodir... cini mi se da bas kad stavim ruku onda namjerno nece, lopov mali

malena15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mi stvarno imamo sreće da lupka kada ga tata mazi po mom trbuhu...
    ja još radim, pa ga i na poslu često osjetim.... ma predivan je to osjećaj....
    ali nikad nisam razmišljala da se ne javlja kada mu klopa nije fina? Hmmmmm

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ha ha i moj muz veli zasto se on njemu nece javit,a muz stalno prica da bu dobil po guzi ak bu zlocest ja mu velim pa ko bi ti se javio znajuci da bu dobil po guzi. Ne znam neki put mi se nakon odredjene hrane javi nakon neke ne.Tipa kad jedem grasak ne javi se a obavezno jedno tjedno jedem grasak. Jucer sam jela piletinu tak je lupko od srece.Bas cu si to zapisat pa kad odraste cu vidjet jel bu jel grasak ha ha ha

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

imam pitanje za trudnice koje nose blizance ili trojke ili možda četvorke. kako se miču vaše bebe, miču li se podjednako ili kako je kojoj volja? kako se nosite s time?

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

hello mi tulumarimo ja nemogu spavat jer malac ima tulum od 23 sata do 02.30. Tako bi spavala a ne mogu

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A joooj...i mi imamo tulum po cijele dane, (jadan moj mjehur). Navečer se kao malo smiri, no mislim da je to samo zavaravanje protivnika
    Ako je sad toliko aktivno, kako će biti kad se rodi...hehe

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

imam pitanje: u zadnjih nekoliko dana beba se puno manje miče. bila sam jučer na pregledu i dr kaže da je sve ok, ali ja sam ipak uplašena. sada sam u 25 tj, što da radim?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mozda se bebica malo okrenula i udara prema unutarnjoj strani, a to ne mozes osjetiti..
    Glavno da osjetis da se mice.
    Mozda ce ti pomoci vođenje dnevnika bebinih pokreta.

Ja mislim da su sve trudnice u određenim periodima trudnoce bile preplašene s tim micanjem bebe, valjda je to normalan strah. A i dr ti je rekao da je sve ok

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo već par noči ne spavam, kako god se okrenem, lupa, udara toliko jako da me sve zaboli.
    Čak me MM prije par dana pitao dal je normalno to da se beba toliko miče

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Normalno je moja beba ima tulum od 22.30 do 01.30 onda ju malo dragam pa se smiri da mogu zaspat i onda ujutro kad nesto pojedem ona se javi. Kad legnem na bilo koji bok evo nje tamo i lupka.Slatko je to sve. Bitno je da se beba osjeti tijekom dana

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moja je isto uvijek imala tulum kad se meni spavalo, taman pocnem tonuti u onaj prvi san i dum - kao da ce iskociti direktno van

A pred sam porod bi me uvijek namlatila nakon 2 sata sjedenja u T ambulanti, nije joj se svidjelo, pa bi morala setati a onda izgubis stolicu ma sve neki smijesni dogadjaji. Najgore me izbubala pred sam porod, radili mi detaljni uzv i doktor se namucio izmjeriti bebu (vec je bila velika guzva - imala je preko 4kg - i to nakon 2h njoj omrazenog sjedenja u cekaoni) pa je malo jace pritiskao trbuh sondom - e tad je bas podivljala, uzas koliko me bolilo, doktor mi govori da budem mirna da moze dovrsiti pregled a mala me svom snagom lupa nogama pod rebra u osit... Srecom iduci dan smo se vec druzile u krevetu

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

glupo pitanje, ali prva trudnoća i sve mi je još bajkovito:

kada se doista osjeti beba?

meni je čudno što recimo svakodnevno mislim da osjećam nešto, ali nisam više načisto jesu li to moja crijeva, plinovi, želudac (?!)... neki mi se učini da je to neko gurkanje unutra, ali da sam 100 posto sigurna nisam. čekam i te leptiriće, vibracije, al ne mogu skužiti. u 18. sam tjednu...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Možeš u 18 tjednu već osjetit bebu. Kad si više puta trudna onda naučiš razlikovat te neke crijevno-želučane pomake od bebinih. U tim tjednima beba bi te mogla lagano kao ribica iznutra grickat. Ja sam svog dečka u prošloj T osjetila negdje u 16 tjednu.

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja sam bebicu prvi put osjetila u 16-om tjednu. Baš tako, kao neko škakljanje iznutra ili pomicanje zraka. poslije je to postalo sve učestalije i jače pa sam tako skužila da je to stvarno bila beba. Sada sam u 20 tt, i beba me ponekad tako jako opali da me zaboli, a ponekad jedva da ju osjetim. Najbolje ju osjetim kad prilegnem poslije ručka, valjda se i ona najede pa fešta po trbuhu

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

bok cure...trudna sam 20 +4 i na uzvu je bebač jaaaako aktivan tako ginić kaže....al ja u panici jer neosjetim bebu....tj osjetim ja "buljanje" u donjem djelu stomaka....al neznam jeli to to...prije 10 dana sam kao osjetila titraje...jedan za drugim....i onda opet ništa.....po noći kao me nešto budi...al po danu skoro se u trbuhu niišta ne događa....i kad se događa nisam sigurna jel probava ili beba jer sve se događa ispod pupka...krupnije sam građe...pa kao tu neosjetljivoost pripisujem tome...a i posteljica mi je sprijeda što kao ,čitala sam,isto umanjuje senzitivnost....al opet paničim....jer svi ispituju jel se miče ovo ono jer je trbuh vidljiv dobrano....pa evoo molim nekog da me umiri jer jadna već nekih 2 tjedna osluškujem...a ništa

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Suzeee, mislim da nemas razloga za brigu, ja sam viserotka, znaci kod mene sve ide malo ranije pa tako i udarci pa ti pouzdano mogu reci da u 20. tj. ne moras osjetiti bebu danima. Ja sam cak nabavila i baby watcher jer sam htjela biti sigurna da je sve ok. Sad sam 27 tj. i beba me toliko udara da me budi ponoci. Bas je jako aktivna.
    Da s tvojom bebom nesto ne valja vec 2 tjedna vjeruj mi da bi ti tvoje tijelo to vec dalo do znanja.
    Sljedeca 3-4 tjedna ces bebu osjetit samo u donjem dijelu, maternica ti je sad negdje do pupka, ako i toliko, ja svog tek sad osjetim malo iznad. S tim da je okrenut prema unutra nogama i rukama pa se cesto ne osjete udarci na samom trbuhu nego bas iznutra.
    Inace, i ja sam krupnije grade pa mi ipak skakuce trbuh

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

joj koksy hvala ti...čitam tu cure 18 tj...čak neke i u 16 tjednu....mene zna zabolit jajnik npr kao da ga je nešto udarilo...pa onako zna me zabolit prema grliću...tj prema rodnici...pa se ko tješim da je to možda to a žene kažu ma znat ćeš kad prvi put osjetiš znat ćeš da je to to........a ja neznam...a ti to što me zaboli nije bol prava neg onak trenutna...
    hvala koksy....ostajem u iščekivanju PRAVOG osjećaja....nisam pitala prema kud je bebač okrenut...možda je i moj pišonja prema unutra pa zato neosjetim prema stjjenki tbuha...hvala puno koksy...

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

suzeee nema panike i ja sam u prvoj trudnoći i bebu sam tek osjetila nakon 20 tt i to na trenutke, kasnije će ti se ona javljati sve češće i češće tak da nemaš brigu

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

jeedva...jedva...jeeeeeedva čekam.....tnx cure

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam isto u pocetku osjecala ko neke leptirice,a sad da vidis kad se ko val prbuh izoblici jer mi je reko gin da moram na bokovima lezat pa jadan samo ga tumbam sad na jednu pa na drugu stranu. Najteze mi je sjedit jer osjecam da me nogicama gura i obavezno moram svakih 10 minuta piskit jer valjda pritisce mjehur. Sad sam 35 tt

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj suzeee prvotno napisa Vidi poruku
    joj koksy hvala ti...čitam tu cure 18 tj...čak neke i u 16 tjednu....mene zna zabolit jajnik npr kao da ga je nešto udarilo...pa onako zna me zabolit prema grliću...tj prema rodnici...pa se ko tješim da je to možda to a žene kažu ma znat ćeš kad prvi put osjetiš znat ćeš da je to to........a ja neznam...a ti to što me zaboli nije bol prava neg onak trenutna...
    hvala koksy....ostajem u iščekivanju PRAVOG osjećaja....nisam pitala prema kud je bebač okrenut...možda je i moj pišonja prema unutra pa zato neosjetim prema stjjenki tbuha...hvala puno koksy...
    Znat ćeš točno kad osjetiš da je to to.
    Ti prvi pokreti su kao lagani dodiri iznutra. Točno kao da te netko na trenutak dodirne, ali iznutra.
    Ja sam u prvoj trudnoći isto kasno počela osjećati. A sad u drugoj već krajem 15og tjedna sam osjetila prve dodire.

Nego, čitam tu neke od vas micanja i udaranja bebe pripisujete dobrom raspoloženju bebe, a ja sam uvijek imala osijećaj baš suprotno. Kad bebi nešto ne odgovara, ona se žustrije pomakne. Pokušajte se sklupčati prema naprijed i vidjet ćete da će udarcima protestirati. Isto tako kad legnemo. Više im paše kad smo u pokretu i ljuljuškamo ih
    Mislim da beba miruje kad je zadovoljna.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

jeli moguce da beba toliko osjeti i cuje,prepoznaje glas tate. udara me ,lupa, i to budu jaki bolni udarci u desnoj strani i bude velika izbocina.cim MM stavi ruku i pocne ga ceskati i pricati on se smiri.

svaki put reagira na mužev glas. i kad mu se javi on uzvrati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •