RozaGroza prvotno napisa
Ja sam u potpunosti za kućni porod, i prava na izbor, al nemojte napadati Beti, ona ima drugačija iskustva i drugačije mišljenje, i nije njeno ništa manje ispravno ili krivo od bilo čijeg drugog.
I slažem se s njom da se postovima tipa: PKK je puno bolji za bebu i za mamu jer u bolnici će skoro pa sigurno nešto poči krivo - možemo samo isprepadati buduće rodilje odnosno trudnice koje nisu u mogučnosti ili ne žele PKK.
A apropo rodilja, večina onih koje sam ja srela u bolnici nisu sposobne baš razmišljati vlastitom glavom, jer smo mi moderni ljudi danas tako naučeni - da ne razmišljamo svojom glavom i da ne vjerujemo u svoje sposobnosti. Jeza me hvata kad pomislim na što bi to sličilo da svaka ide rađati doma. Ne jer je to nešto jako komplicirano nego zato jer smo izgubili "touch" sa svojom prirodom i večina ljudi danas ne zna ni čarapu zašit a kamoli se prirepmiti za kućni porod. Zato mi je nekako logično da i dalje večina žena rađa po rodilištima bar dok se ne poradi na edukaciji o PKK-u, al one koje mogu i usude se, trebale bi imati apsolutno pravo rađati doma - jer ako je žena u dodiru sa svojim tijelom i pravilno informirana onda PKK može zaista biti najljepši način za dočekati svoje novorođenće na svijet.